Skyndat långsamt

    
Här i huvudstaden ligger snön vit både på taken och marken efter de senaste dagarnas snöfall och is har börjat breda ut sig på kanalen och skapat vackra formationer.
Trettondagen erbjuder en strålande vinterdag men det är i mitt tycke väl kyligt.
Ansiktets hud är efter behandlingarna av mina solskador väldigt tunn och jag blir väldigt röd om jag är ute längre tider och det är över -5. Men blåser det inte så fungerar det bättre.
En promenad ska det bli och mina sköna fårskinnnsfodrade "uggstövlar" är upphämtade från källaren, behövs i kylan.
Inser att jag också bör leta fram em mössa. (Gillar inte mössor, men heller inte att frysa.)
 
Onsdagens snöfall här hemma på Södermalm.
 
I morse när solen var på väg upp över Hammarby sjöstad.
 
Solen har hunnit vidare till det aldeles nybyggda Fredriksdalsområdet, också på sjöstadssidan.
(Andra sidan kanalen)
 
Har ägnat förmiddagen åt att fundera över en del praktiska saker vad gäller bloggen för nu är det snart dags att
flytta den till en egen bloggdomän.
Detta med en flytt har varit på planeringsstadiet länge,  men jag har inte direkt skyndat på det hela för det är en del att ta ställning till. Skyndat långsamt är vad jag gjort. Och det brukar jag inte göra. 
Jag har fått hjälp av duktiga Sanna som hjälpt mig med den blogg jag har på Blogg.se, en blogg som jag haft där sedan september 2007 då jag startade bloggen.
Att valet då blev Blogg.se berodde på att vi bodde i Kina, i Peking, och det var den enda portal som fungerade där utan att använda en vpn tunnel.(Mycket var på den tiden blockerat)
I stort har jag varit nöjd men har efter hand tröttnat på all reklam. Jag vill bestämma själv. 
Även på Blogg.se kan man köpa en egen domän för att få det reklamfritt, men då kan jag lika gärna skaffa en wordpressdomän och vara mig själv. 
Tycker dock att jag fått hjälp av Blogg.se när det varit trasssel men också att de har stoppat mig från att publicera ett par inlägg där jag varit intervjuad av dels Expressen och dels av Freedomtravel och det gillar jag inte. (Blogg.se tyckte då att det var reklam för dessa båda, vilket är märkligt eftersom de själva trycker in reklam som ofta inte alls är adekvat.)
Kruxet nu vid en flytt är att jag inte genom ett enkelt knapptryck kan flytta alla mina inlägg utan det måste ske manuellet. Dock ligger ju alla gamla inlägg kvar på Blogg.se och de går även att söka via Google.
Sanna kommer hit i eftermiddag och vi ska ha en rejäl genomgång. Verkligt roligt och spännande och jag inser att det kommer att ta lite tid för mig att komma in i det nya men också väldigt roligt. Utmaningar gillar jag ju. 
Bloggen kommer att ha samma namn men bloggadressen kommer att bli en annan och när vi fått till det meddelar jag här på bloggen vilken den nya adressen blir och länkar dit till att börja med.
Jag hoppas och vill också att instagram  kopplas till den nya bloggportalen och att bloggen också ska fungera att läsas och kommenteras från mobiltelefoner  Ser verkligen fram emot detta portalbyte
Vad tycker ni om era bloggportaler? Positivt? Negativt?
 
Njutbar utsikt från min planering med mig själv vid matbordet.
 
En vacker dag denna trettondag 2017. 
Men kall.
 
 
Kolonilotta

Förstår att du har ett stort jobb framför dig med att flytta bloggen. Man vill ju helst få med alla tidigare inlägg. Men även få bestämma helt över vad man lägger in.
Som vanligt visar du fina bilder. Jag väljer dock att stanna inne idag tills vi beger oss iväg till våra vänner i em på middag. Njuter av solen från soffan istället! :)
Lycka till med allt idag!
Kram

Svar: Jag kommer inte att få med alla inlägg. Inte något av dem för blogg.se vill inte släppa sina bloggare. Men alla gamla inlägg finns kvar på blogg.se och även på Google. Kanske kan jag flytta en del inlägg manuellt, men det är tveksamt.
I början av nästa vecka hoppas jag vara igång med den nya bloggen och plattformen. Ska bli jätteroligt.
Har fått bra instruktion idag och tränat en del.
Jag har varit ute en kortare sväng men mitt ansikte klarar dålgt av kylan och jag blir illröd. Men vackert även inifrån.
Önskar er en trevlig kväll.
Stor kram!
Ditte

Fia

Fin vy över sjöstaden. :-)
Spännande jobb att flytta bloggen, men jag förstår att du vet vad du vill ha! När det gäller mobiltelefoner har jag i alla fall hela tiden läst och kommenterat från min IPhone utan problem.
Här läggs sista handen vid packningen.....
Kram och vi ses snart!

Svar: Tack! Ja, det har varit en vacker dag idag men kall så jag var bara ute en kort sväng. Det bet rejält i kinderna. Har fått bra genomgång idag av Sanna av den nya plattformen och de verktygen som jag nu ska använda.
Nu slipper jag reklam och det känns bra. Tvärr får jag lämna alla inlägg hos blogg.se men de finns kvar där och hos herr Google så jag åfr nöja mig med det. Blogg.se låter mig inte flytta de gamla inläggen- tyvärr.
Fint att det gått bra att kommentera från din Iphone och det ska gå lika bra nu.
Önskar er en fin resa och vi ses snart.
Kram till er från oss
Ditte

marga

Mycket bra att ha en sådan njutbar utsikt när du ska sätta igång detta gigantiska projekt. Ja, du har ju talat om det en tid att du förbereder dig för byte. Illa att intervjun med Expressen stoppades. Håller med dig där ang reklam som poppar upp som inte är adekvat. Borde ha tänkt på oss läsare som mycket gärna hade velat läsa intervjun! Lycka till med eftermiddagens arbete! Kram!

Svar: Jag har ju tänkt byta portal länge men tvekat eftersom jag måste lämna kvar allt hos blogg.se, men där finns det ju kvar och på Google likaså. Och man kan söka i min gamla blogg efter inlägg. Har ju mycket från Kina, Tibet, Vietnam, Thailand och Asien där. Men det ligger ju kvar. Jga har fått en toppengenomgång av WP så det ska nog fungera i början av nästa vecka. Meddelar när dt blir dags.
Reklamen gillar jag inte och inte att jag inte fick publicera det jag ville från Expressen och Freedomtravel. Nu bestämmer jag själv.
Stor kram och trevlig kväll.
Ditte

Comsi ComsaJag tror du gör rätt och att det blir bra. Jag är rätt nöjd med blogspot och fortsätter nog om det inte sker någon förändring som jag ogillar.
Instagram är jag inte aktiv på, har skalat av allt som för mig känns onödigt.

Kylan bet till i ansiktet så det blev bara en kort stund ute.


Kram ❤

Svar: Det känns bra med ett byta och nu ha en egen plattform. Har tränat idag och fått en så bra genomgång att jag ska kunna börja nästa vecka.
Blogspot är nog bra, det enda är att det är en evig frågesport med en massa konstiiga saker när man ska kommentera och själv inte har blogspot. Går inte att komma från det- Fick hjälp idag och jag har provat slippa detta tidigare men inte ens med god hjälp lyckades vi.
Visst bet kylan i ansiktet så jag var bara ute en kort sväng. men det var så vackert.
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Znogge

Jag är supernöjd med wordpress men funderar på att skaffa mig min egen domän där. Dock är jag bara i planeringsstadiet ;-)

Lycka till med din bloggflytt!

Kram

Svar: Tack! Vad roligt att höra att du är nöjd. Jag vet ju fler som är det. Här är det nu en egen domän som gäller och det känns bra. Jag har fått genomgång idag och en skriven instruktion så i början av nästa vecka ska jag vara klar med första inlägget och ska ha lärt mig det hela. Känns så roligt!
Trevlig kväll!
Kram!
Kram!
Ditte

wiolettan

Så spännande med flytten av bloggen. Hoppas att allt fungerar till belåtenhet. Förstår att det är mycket jobb att skifta. Jag har några bloggvänner som jag inte kan kommentera hos, men hoppas att det inte blir så hos dig också.. Läsa går bra men inte skriva kommentar.
Härliga bilder, fin utsikt.
Nu har det blivit vinter på allvar. Kyligt och mycket snö, men ännu så är det bara så vackert.
Ha det bra och varm kram till dig.

Svar: Tll början av nästa vecka ska jag ha lärt mig och fått in alla länkar och annat. Att kommentera här blir inte alls svårt och det enda är att jag måste godkänna kommentarera innan de publiceras och det är bra för det finns mindre trevliga kommentarer som man kan undvara. Dock är de få. Hoppas få feedback av dig sedan hur du tycker det fungerar.
Tycker mest det är blogspot som krånglar med sin frågesport innan det går att kommentera.
Vintern är här och jag har varit ute ett par ävndor, men så långa sträckor blev det inte. Ansiktet är skört.
Det har varit så vakcert så jag har med nöje tittat ut.
Önskar dig en fin kväll.
Stor kram och tankar till dig.
Ditte

BP

Vad gäller vädret så håller jag helt med dig - å då har jag ändå inga problem med ansiktet. Hatar denna kyla. Löjligt egentligen, för det är ju faktiskt vinter och vi skriver bara den 8 januari. Kanske har man varit bortskämd de senaste två åren med extremt milda vintrar...

Vad gäller WP så kan jag bara önska dig lycka till. Har försökt förstå programmet/platformen men inte lyckats. Min IQ är alldeles för låg för att haja hur man ska göra/inte göra. Men jag vet ju att proffsen (inklusive företag) endast satsar på WP.

Själv har jag blogspot/Blogger sedan februari 2008, där man kan välja bort reklam från början. Är otroligt nöjd med denna kostnadsfria platform som för mig bara har krånglat en enda gång. Programmet är hur lätt och idiotsäkert som helst, ändå kan jag ändra precis som jag vill ha det med större bilder till exempel. Dessutom har blogspot en enastående hantering av spam/skräpkommentarer. Så jag är hur nöjd som helst:-)

Svar: Har idag fått en noggrann genomgång av WP så jag tror det ska fungera bra.Börjar i nästa vecka och tränar just nu. Blogspot verkar bra och fint att man kan välja bort reklamen och bestämma storleken på biderna. DEt kan jag nu göra i WP också. De verkar ha liknande funktioner i mngt och mycket. Enda kruxet för mig när jag kommenterar på alla blogspotbloggar är denna frågesport som tar tid och jag kan inte komma från den. Fick hjälp idag att försöka men icke sa Nicke. Kanske går om man själv har blogspot som plattform. Nu ska jag prova WP och så knepigt var det inte att komma in i och väldigt bra backup finns. Så nu är jag egen. Känns bra att prova det. Ett par vändor har jag varit ute och det gick ganka bra men inte blev det mer än tre km som avverkades.
Vackert men kallt.
Ditte

Veiken

Vackert med kyla på bild - mindre roligt när kylan biter i näsan! Lycka till med din nya domän. Du kommer att bli nöjd. Kramar

Svar: Visst gör sig kylan bra på bild! Men mitt ansikte tycker inte den r lika bra. Å andra sidan är det ju vinter så snö och kyla hör ju till. Det verkar väldigt bra med WP och jag har fått bra hjälp idga av Sanna som dessutom är från Göteborg. Kanske var det därför det gick så bra..
Det känns bra att vara sin egen och inte styras av andra.
Inlägg kommer i början av veckan men jag måste få allt klart innan med länkar osv.
Kramar till dig. Förstår att ni har det toppen.
Njut!
Ditte

ToveOlberg

På med mössan och stoppa huvudet i en stor huva så skyddar du ansiktet kära söstra :-)
Underbara vinterbilder!
Lycka till med bytet och jag hänger med!
Stor kram!

Svar: Tack, Tove! Jag har varit ute idag och hade stor huva och halsduk men det bet ändå ganska bra i ansiktet. Men ut måste jag.
Mitt första inlägg kommer i början av veckan på nya bloggen och jag länkar dit.
Har idag fått bra hjälp att komma in i det hela, men träning behövs.
Kul att du hänger med.
Stor kram!
Ditte

Ami

Förstår att ditt ansikte inte gillar kylan! Håll dig inne och mys i stället...och din utsikt där i från fönstret är verkligen njutbar!
Hoppas du får i ordning på din nya bloggportal.
Kram och trevlig kväll!

Svar: Nej, mitt ansikte trivs inte i kyla och blåst och inte när det är över -10. Men det är vackert i Stockholm nu så det blev ett par kortare promenader med huva uppe på jackan och halsduk för ansiktet. I början av nästa vecka ska jag vara redo för den nya bloggportalen och det känns jättebra. Sen tar det sin tid innan allt är i ordning. Men tid har jag.
Stor kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

När jag började min bloggkarriär (haha!) så började jag med WordPress men flyttade fort över till Blogger. Jag tror egentligen att WordPress är bättre men att det kräver mer av sin användare för att få det snyggt och bra. Jag använder i Blogger en standard och har inte gjort så mycket mer.
Är jag nöjd med Blogger? Nej, jag är helsur på dem! Och så är tusentals andra! De har tagit bort den sida som man först loggade in på, överblicken. Nu ska man klicka sig runt för att få samma information. Hel toch totalt idiotiskt och jag överväger att överge bara för att protestera. Skitsövlar, rent ut sagt! Varför gå ett steg framåt när man kan ta fyra kliv bakåt?

Lycka till med flytten! Det kommer bli så fint så!

Svar: Jag har fått jättebra hjälp av min unga vän Sanna så WP kommer att bli jättebra. WP som jag ser det är ganska enkelt och väldigt välstrukturerat så med lite träning så kommer det att fungera bra hoppas jag.
Tror du skulle gilla WP och då bestämmer man ju allt själv.
Kändes inte alls knepigt och an åfr bra hjälp . Titta in på "One.com" och se vad du tycker.
I början av nästa vecka ska jag vara redo för min nya portal och det känns så bra.
Tack för fint stöd.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Synd att man inte kan flytta över alla inlägg när man byter. Borde vara lag på det :)
Jag tycker WP är bra tydlig och lättfattligt i stort sett. Jag ligger ju på Spaniensidorna som P har men annars kostar det väl att ha egen domän?
Godkänna kommentarer behövs ju bara första ggn nån skriver...ja om dom sen håller sig till det dom skrev från början som mejl och namnet man valt :-) Ändrar man det (el stavar fel)det man en gång skrev så får man godkänna igen. Ingen stor grej...

3 km i denna kyla var för långt tycker jag :-) Kram P ♥

Svar: Tyvärr är det klurigt att flytta med sig inläggen från just blogg.se men det går manuellt. Men jag låter nog bli. Inläggen ligger kvar och alla finns på Google. Jag har fått kanonbra introduktion till WP idag så det bör bra att byta i början av veckan. WP finns både i betalande och gratis varianter men jag har betalat (billigt)
för en egen domän och har mycket utrymme där.
Tror jag måste godkänna alla kommentarer men det är inga problem.
Och ut kom jag ett par gånger. Strålande vackert väder och riktig vinter.
Kram!
Ditte

Gemsofmylife

Har ju startat en blogg på WP pga att min vännina tyckte att den helt klart var bäst, men kom inte längre ... hoppas du får med dig inlägg och bilder det är ju för minnen man skriver bloggen !! Nouw har jsg hört är bra också om du vill kolla ;)
Kram och tack för ännu en kavalkad med härliga bilder
Tack för att du är med på Instagram i utmaningen och det var verkligen ett leende du förmedlar ❤❤❤ kram

Svar: Nej, jag får inte per automatik med mig gamla inlägg från blogg.se men allt jag skrivit sedan september 2007 ligger kvar där och på Google. Får väl skriva något inlägg per månad så att den gamla bloggen får finnaa kvar. Blir bökigt att flytta så många inlägg jag har manuellt. Jag ska också via den nya bloggen ta med veckans tema, känns så roligt. Blir lite av en nystart.
Har fått jättebra genomgång idag av Sanna som hjälpt mig med WP så jag tror detta blir toppen. Börjar nästa vecka och meddelar här när det är klart.
Stor kram!
Ditte

Ama de casa

Jag går också omkring och är röd i fejjan på dagarna nu - men det är av värme... Både värme och kyla har den inverkan på mig...

Spännande med portalbytet! Jag trivs på WP, men ibland blir jag irriterad när dom ändrar grejer så att allt inte är som förr. Fast jag brukar vänja mig rätt snart :-)

Lycka till med bytet!

Svar: Lite trösterikt att höra att det är fler som reagerar både på värme och kyla. Fick en solfjäder av Ami i somras och den hjälpte mig både i Spanien i somras och nu i Thailand. Det blir portalbyte i veckan och jag ser fram emot det. Visserligen kan jag inte ta med mig något från blogg.se. DEt måste föras över manuellt, de vill inte släppa bloggare. Men allt ligger kvar där och på Google och så får jag flytta lite efter hand och för hand.
Jag får väl se upp med ändringar....Men visst vänjer man sig.
Ditte

Marja

Så fint och vintrigt ni har det i Stockholm. Hoppas det inte blir alltför kallt när jag kommer. :)
Vk gick ju över till Wordpress för några år sedan och det har ju funkat bra tills nyligen... Det är ju vissa saker jag inte kan göra själv, ex blockera ip-adresser, utan måste få hjälp av Vk:s support. Men av någon anledning känns det ändå tryggt att stanna kvar på Vk. :)
Kram!

Svar: Här är det vintrigt och vackert och snön lyser upp så fint. Idag är det bara -5 just nu och det snöar lätt. WP blir nog bra och jag kan själv blocka ip-adresser. Har bra back up om jag behöver hjälp, men visst är det bra med Vk:s support.
Om du nu förstått eländet med alla dina spam så finns det ju hopp.
One.com har levererat min plattform och de är lätta att få kontakt med om jag behöver mer hjälp. Och Sanna som hjälpt mig finns också så det komer att bli bra.
Kram och välkommen till Stockholm.
Ditte

Eva`s blogg

Va roligt för dig, men ärligt så vet jag inte så mkt om just egen domän ( vad är ens det?) he he flyttade från amelia wordpress till blogg.se men kunde inte själv flytta över alla mina inlägg så trist efter några år :( vet inte så mkt om att ha en egen osv därför är jag kvar ...vackra bilder :)

önskar dig en fin lördag kram

Svar: Tack! Jag vet inte heller så mycket, men jag är trött på all reklam som blogg.se läggger in och som oftast inte alls har med mina inlägg att göra. De tjänar pengar på detta och jag tycker det är fult. Nu blir jag min egen och inte beroende av någon annan och heller inte förhindrad att länka dit jag vill . Blev det på blogg.se vad gällde skrivna interbjuer i Expressen och en intrevju som Freedomtravel gjorde. Gillas inte.
Men jag har ju varit kvar länge och det var väldigt bra när vi bodde i KIna och detinte fanns annat att tillgå.
Önskar dig också en fin lördag.
Kram!
Ditte

Piedra

Det är inte helt lätt att flytta en blogg. Har själv gjort det men tycker det är väldigt svårt att skapa en ny blogg på en ny domän så att den ser ut som man själv vill. Lycka till! Hoppas det ska bli bra.
Kram ❤

Svar: Nej , lätt är det inte, men jag har fått väldigt bra hjälp och har tänkt igenom det hela noga. Jag kan inte per automatik ta med mig allt det gamla utan det måste ske manuellt så det kommer att ta tid. Men allt finns på google och ligger kvar jos blogg.se. Blogg.se vill ju att man ska stanna. Men nu vill jag själv bestämma hur allt ska se ut och inte vara beroeende av en portal där jag begränsas. Jag vill inte heller ha reklam som jag nu tvingas att ha. Men när jag startade bloggen bodde vi i Kina och då var det endast blogg.se som fungerade där. Men deras reklam har kommit medr och mer. Ogillas!Dina lycka till behövs.
Kram!
Ditte

Malin S

Det har verkligen varit ett par vackra dagar med strålande sol, snö och kanske lite för många minusgrader för att kunna vistas ute längre stunder. I alla fall här ute i förorten. Spännande med att flytta blogge, lycka till!

Svar: Visst har det varit vackra dagar men väl kallt för mig och långpromenader. Ansiktet klarar det dåligt. Och ni har säkert haft kallar än vi. DEt sk abli riligt och spännande att flytta bloggen och jag hoppas vara igång på tisdag.
Ditte

Fantasy Dining

Ser väldigt kallt ut på första bilden, fy hatar kyla. Men det blir ju riktigt fint när solen tittar fram. Hoppas det går bra med flytten av bloggen och att det inte blir något krångel, tycker allt sånt är jättejobbigt. Skönt att du har någon som kan hjälpa dig.

Svar: Det var kallt igår. Väldigt kallt! Men idag är det bara -3 så helt ok. Jag komme rinte att per automatik flytta alla inlägg från blogg.se. DE vill ju inte att man byter så efterhand för jag at en del manuellt.
Hoppas vara igång med den nya bloggplattformen på tisdag. Jag har bra hälp av Sanna så jag tror dte kommer att gå bra.
Jag har ju dröjt med att flytta bloggen för att dte känns bökigt men nuhar jag kommit över det.
Ditte

Ann Rumbleinthearctic

Vad trist att blogg.se är så stram då det kommer till att länka till andra bloggar eller artiklar, hade ingen aning om det. Jag har aldrig haft en blogg där det kommer upp reklam, har kört WP och nu kör jag stenhårt på Squarespace, det kostar lite, men kostar det så smakar det! Hoppas du får över alla inlägg på din nya portal!
Fina bilder från min hemstad också!

Svar: Väldigt trist! Men jag har i stort varit nöjd med blogg.se och det var ju den enda plattform som var möjlig när jag började blogga och bodde i Kina. Dock var det då ingen reklam som det är idag, tycker den stör väldigt mycket. Nu blir det från början av veckan WP och via "One.com" ,kostar lite men det är det värt.
Inläggen på blogg.se måste föras över manuellt om det ens går men allt finns kvar på Google och ligger även kvar kvar på blogg.se.
Grunnar nu på din hemstad....Ska nog klura ut det.
Ditte

FREEDOMtravel

Spännande med flytt! Vi har vår domän hos webhotellet one.com. Sedan laddar man ner Wordpress med 1 klick. Det finns även de som bloggar hos Wordpress, men det gör inte vi, vi vill ha vår egen sida. Vi är nöjda både med one.com och Wordpress. One.com kostar ca 300 kr/år och Wordpress är gratis att ladda ner.

FREEDOMtravel

Spännande med flytt! Vi har vår domän hos webhotellet one.com. Sedan laddar man ner Wordpress med 1 klick. Det finns även de som bloggar hos Wordpress, men det gör inte vi, vi vill ha vår egen sida. Vi är nöjda både med one.com och Wordpress. One.com kostar ca 300 kr/år och Wordpress är gratis att ladda ner.

Svar: Nu kom det tre kommentarer...Gör inget, men jobbigt att skriva om för dig. Jag har också nu webhotellet one.com och tränarför att få till det med wprdpress. En egen sida passar mig bra så det här känns fint.
Men jag kommer att få flytta en del manuellt från blogg.se som jag vill ha med mig och det kommer att ta tid. Men kanske lite bit för bit.
Ditte

Helena FREEDOMtravel

Min kommentar verkar inte vilja komma fram? Jag skrev:

Spännande med flytt! Vi har vår domän hos webhotellet one.com. Sedan laddar man ner Wordpress med 1 klick. Det finns även de som bloggar hos Wordpress, men det gör inte vi, vi vill ha vår egen sida. Vi är nöjda både med one.com och Wordpress. One.com kostar ca 300 kr/år och Wordpress är gratis att ladda ner.

BosseLiden

Jag har också börjat få problem med stark kyla och isande vind samtidigt.
Wordpress är kanon. När min blogg är full blir det kanske en egen domän på WP.
Lycka till med flytten.
Kram Bosse WP Lidén

Svar: Tack! Ja, flytten till WP är igång jag har startat så smått. Vet ju att du ocskå har WP. Visst är kylan besvärande och vi har ju båda lite vacklande hälsa stundtals som påverkar oss.
Idag var dte i alla fall plusgrader i Stockholm men slask och grått. Men vädret kan man ju inte påverka....
Kram! från Ditte WP
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: