Vi går runt

    
Varma dagar är det trots att det börjar närma sig slutet av september och stundtals känns det som om luften står still och dallrar runt en.
Lusten att promenera är stor, dock i långsam takt. (Stegräknaren visade att dagens runda blev 7800 meter och  en snitthastighet på 3.8 km/h.) 
Och promenader i värmen kräver sina "pitstop" och visst blev det et par sådana.
Ute på den långa piren, drygt en km lång, trodde vi att det skulle svalka lite men icke. Luften stod still och knappt en krusning syntes på havet.
Vi styrde stegen upp i stan för mer skugga och den hittade vi och även ett tapasställe vi gillar, El Calabrio. Där kostar tapas och en dryck ca. en euro.  (Med öl är det obetydligt dyrare.)
Det blev en lång rast med mycket prat och många skratt och sedan dags för mer rörelse. Några kilometer till.
Till saken hör att vi desutom är på spaning efter ett par saker till vår bloggvän Bosses utmaning/lek. Så vi är extra observanta på det mesta som rör sig och inte rör sig. Och det vill till att vara snabb med kameran. (I uppgiften skall olika förutbestämda hjälpmedel för funktionshindrade dokumenteras.)
En rast till kändes nödvändig och att få i sig ännu ett par tapas som gav mer energi för uppdraget behövdes också. Denna gång blev det på trevliga Lizarran alldeles vid strandpromenaden. (Vid Playa del Cura.)
Man beställer dryck vid bordet, får en tallrik, väljer tapas (pinchos kallas dessa som är trädda på små stickor) vid en lång kyldisk och hämtar fler efter egen önskan.  Varma pinchos bjuds runt på brickor efter hand.
Priset varierar lite, mellan 1,50-2,50 i euro/pincho och man betalar efter antal stickor som finns på tallriken och efter längden på dem. (Långa stickor är lite dyrare)
Även här blev vi sittandes och det var hyfsat spaningsläge för uppdraget.
Någon detalj är kvar att hitta  men kanske att den dyker upp imorgon.
En väldigt trevlig dag med långpromenad  och några pauser blev det. Och att jag höll på att smälta som en glass på min "Solskensgata" i den sena eftermiddagen kan ju inte hjälpas.
 
Tur man inte skulle segla idag för vinden var inte alls till städes.
 
Väninnan Ami lyckas med att se sval ut i hettan ute på piren,  +31 grader.
 
Inga vågor idag inte, knappt en vindpust.
 
Pinchos på Lizarran med manchegoost, brieost och kvittenmarmelad delar tallrik med
ägghalva, krabbröra och oliv.
På Calabrio serverades det spansk tortilla. (Ingår i drycken)
                                                                                 
Ett bad hade känts bra och framförallt svalkande.
Men vi nöjde oss med konstatera detta...
 
 
                                                                                       
Tove Olberg

Härligt gå runt på det sättet och så ljuvligt blått om än varmt.
Stor kram

Svar: Vi har haft en fin dag och försökt hålla oss i skuggan men +30 är varmt där också. Och blått är det!
Stor kram i den vackra , ljumma kvällen.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Kvittenmarmeladen, membrillo, jag har inte vågat mig på den. Är det gott? Alltså jag är ju uppvuxen med kvittengelé men det är ändå lite annorlunda.

Och det var en redig runda i värmen!

Svar: Kvittenmarmelad till manchegoost och andra ostar är väldigt gott och något som ofta serveras här tillsammans med just ost. Prova en liten burk, det är gott främst till just manchegoost. Jag har knappast hämtat mig ännu efter vår runda men det är ju tur att det finns lämpliga "pitstop" både här och där.
Imorgon blir det inte så långt...
Ditte

BP

Låter som rena drömdagen, åtminstone för mig, då vi fick den första molniga dagen här i 08. Inte speciellt varmt var det heller - så NJUUUUT Ditte!

ComsiComsa deltar ju också i Bosses tävling. Hon jagar motiv, precis som du. Rekommenderade att hon skulle sätta sig på en bänk utanför ett sjukhus respektive seniorboende. I ditt fall rekommenderar jag en utflykt till Benidorm och Playa Poniente, där det finns massvis med uthyrningsställen av hjälpmedel och en flera kilometer lång strandpromenad med massvis med olika fordon anpassade för funktionshindrade. Men jag utgår ifrån att ni har nå't liknande i Torrevieija. Lycka till!

Svar: Vi har haft en toppendag och även ägnat oss år friskvård, nästan 8 km promenad och i friskvården ingår också ett par"pitstop". Jag har suttit utanför vårdcentralen här idag och varit runt där inne ett par varv. Dock ingen lycka där.
Men vi har ju strandpromenaden här också och där har vi haft tur. Dock saknas någon detalj ännu. Men det kommer en morgondag.
Känns varmt att åka till Benidorm just nu, men trevligt är det förvisso.
Njuter nu av +25 i den sena kvällen.
Skickar genast lite sol och värme till Stockholm,

Ditte

Ami

Ja, vi har verkligen fått motion! Och snart hittar vi säkert det vi söker. Och om inte, så har vi det i alla fall väldigt trevligt :)
Men vi ger inte upp så lätt!
Kram

Svar: Motion med stor M har vi fått och svettats har vi gjort. Det är ju det här som andra går på gym för men då är vårt alternativ betydligt trevligare. Visst hittar vi det vi söker....Och väldigt trevligt har vi. Tack för idag!
Hoppas du hämtat dig!
Kram!
Ditte

Ghugge

Jag tycker ni gör det bra som orkar promenera så långt i värmen vilket jag inte skulle orka.
Men det är väl så att vi tål värme lite olika. Ser superhärligt ut med både havet och maten!
Kram

Svar: Jag tål ju värmen dåligt, men vi har gått i skuggan, svalkat oss med lämpliga drycker och suttit på serveringar mellan varven. Varmt var det så i morgon blir det en kortare promenad och mer sittande. Kram i den fortsatt ljumma kvällen.
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder!
Lycka till med letandet i morgon!
Trevlig kväll!
Kram!

Svar: Tack! Ja, vi letar vidare och är snart i mål. Motion får vi på köpet. Och trevligt har vi. Kram!
Ditte

Leffe

Gomorron Ditte! En liten undran bara, måste ni leta saken när det är som hetast eller går det lika bra mot kvällen när det blivit lite behagligare??

Svar: Nej då, man kan gå på kvällen. Absolut! Och det var nästan så att vi förtog oss igår. Blir lite av vilodag idag.
Önskar dig en trevlig fredag!
Ditte

Susan

Hola! Långa promenader med ett vätskestopp då och då tillhör favoritsysselsättningarna! Har funkat bra att göra här i Estocolmo också t.o.m. i ärmlös klänning fram tills i början av den här veckan. Fast några vätskestopp har jag inte unnat mig. ;)

Lizarran öppnade ju för något år sedan i hörnet Kocksgatan/Renstiernas gata (snett emot Mamas & Tapas) men bommade igen för ett tag sedan. Hade bara tapas på bröd och dessutom konstiga öppettider så jag förstod att det inte skulle funka. Nu har det renoverats ett tag och häromdagen såg jag att de hade monterat upp nya skyltar: Caliente kommer att öppna där! Finns sedan tidigare i Mall of Scandinavia och på Sankt Eriksgatan och de har jättegod, spansk mat! Både tapas och större huvudrätter. Där får bli din och min nästa lunch i Estocolmo! :)

Här hemma blir det veckostädning och en längre promenad!
Kram

Svar: Igår gick vi långt och hett var det och trevligt hade vi. Vad roligt att Caliente pppnat på Söder så givet att det blir lunch där nästa gång.
Veckostädningen här får anstå till söndag idag är det marknad med tillhörande prommis och samvaro. Blir trevligt!
Njut lite för mig också på kajen.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...men va härligt o det var ju ett bra pris för maten ja ölen är nog dyrare överallt ..ser härligt ut :) ha nu en fin fredag oxå kram

Svar: Det blev ännu en bra dag och fint med lite stopp när man är ute och går. Långt blev det i hettan!Önskar dig en trevlig fredag!
Kram!
Ditte

Mia

Promenad och prat och många skratt - ett väldigt lyckat koncept, välgörande för både kropp och själ.
Den där kvittenmarmeladen nämner du emellanåt och jag börjar bli riktigt sugen. Nu får jag nog slå till och köpa en äkta kvitten för att plantera i trädgården och hoppas på skörd så småningom.
"Med vind i seglen", så lyder en slogan där jag bor, eller "det brallar i" som maken brukar säga, men ibland är det allt bra skönt när lugnet lägger sig.
Önskar dig en riktigt härlig helg.
Varm kram!

Svar: Att skratta är välgörande och det blev många skratt. Kvittenmarmeladen är så god till just ost och det serveras ganska ofta här. På Carrefour, det stora varuhuset med en gigantisk livsmedelsavdelning finns kvittenmarmeladen är de "finare ostarna" finns.
Vore roligt om du köpte ett träd och skörd får du säkert.
Önskar dig ockås en fin helg.
Stor kram!
Ditte

znogge

Vilken bra metod att använda för att lösa Bosses uppgift. Jag önskar att jag kunde göra så men tyvärr inte. Nu hoppas jag på att besöket på svärmors äldreboende ska få en del bitar att falla på plats...

Önskar dig en härlig fredag!

Kram

Svar: Det var lurigt att få till alla bitar och en ledahund med tillhörande synskadad har jag inte hittat. Är en bristvara här. Lycka till med dina resterande bilder. Men det ordnar sig oftast när man minst anar dte.
Önskar dig en fin fredag.
Kram!
Ditte

TantGlad

Hoppsan...31 grader lät svettigt men skönt, men Ami ser helt oberörd ut av värmen. Fin bild på henne.
Mysiga promenader i en vacker del av världen. Inte fy skam inte

Ha en supertrevlig och mysig fredag.

Svar: Ami har vant sig och har varit här hela sommaren och på henne märks inta alls värmen. Du skulle se mig...Jag tål inte värmen så bra numer, men nere vid vattnet svalkar det alltid lite. Och vi brukar gå där det finns skugga.
Önskar dig också en fin fredag och härlig helg.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Ja, då var det dags för Spanien igen, inte helt fel!

Svar: Jag har varit här med döttrar och barnbarn i en vecka men de reste hem i tisdags och jag stannar kvar ett tag till. Det är varmt, men jag behöver ju inte ta mina långpromnader mitt på dagen ,vilket jag gjorde igår.
Ditte

Preciosa

Hej!
Se inte till att du får värmeslag hörrudu!! Svårt hitta "saker" här i Torre. Inte många med vit käpp tex som vågar gå ut på dessa hemska trottoarer :( Med sällskap möjligen.
Lycka till...
Kram P

Svar: Vit käpp hittade jag men ledarhunden med tillhörande synskadad saknas i princip men har just nu fått en av en bloggläsare. Men det räknas ju inte. Kram!
Ditte

Kolonilotta

Här kan vi tyvärr inte skryta med någon större värme längre. Hösten har definitivt kommit nu även om den är ganska varm än så länge.
Det är riktigt härliga promenadbilder du bjuder på. Även bilderna på mat och dryck njuter jag av.
Ha det fortsatt fint.
Kram.

Svar: September går ju mot sitt slut så hösten knackar väl på. Jag skickar genast både sol och värme, har så jag kan dela med mig. Vi rör oss en del men idag blir det inte så många steg...
Tapas är gott och det finns gott om trevliga "pitstop".
Önskar dig god bättrng och en fin helg.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det är tur att jag inte har förmågan att vara avundsjuk på andra människor. :)
Dina bilder ser så härligt inbjudande ut. Jag hängde inte med riktigt utan trodde att du var i Stockholm igen. Nyss kom jag hem från en stund i centrum där vi testade ett nyöppnat ställe. På promenaden dit märkte jag att jag blivit smittad av min egen lek. Egentligen skulle jag ta Wallanderbilden, men såg istället fordon och saker som jag absolut inte behövde ta kort på. Likaså tittar jag fortfarande på skyltar. Kanske borde jag besöka en doktor och få hjälp. Vad tror du diagnosen och receptet skulle bli? :) Kameraförbud?
Jag gissar på att du väntar på en "Västhund". Vad är annars ditt intryck? Bryr sig "Sverige" mer om de funktionshindrade än "Spanien"?
Helgkram Bosse

Svar: Nej då, jag är kvar i Spanien. Döttrar och barnbarn har åkt hem. Kan tänka mig att du blivit smittad av din egen lek, lätt hänt. Jag lever ibland fortfarande i skolans världd trots att jag är pensionär ...
Vad gäller ditt uppdrag/lek så tittar jag numer efter det mesta. Jo, en ledarhund med tillhörande synskadad har jag inte hittat och här är det mycket ont om ledarhundar. Man har anhöriga med sig som leder.
Diagnosen för din del vet jag inget om men kansk enyfiken, intresserad och engagerad. Och ett recept mot detta skulle kunna vara att gå ut utan kamera ett par dagar. Svårt! Jag vet! Men det går.
Vad gäller de funktionshindrade så tror jag här att man på ett sätt bryr sig mer, anhöriga hjälper till väkdigt mycket och hela storfamiljen är viktig.
En hel del är nog, just dä rjag är, bättre anpassat till de med funktionshinder än hemma och annat är sämre. Men här finns tiden på ett helt annat sätt. Man har inte bråttom. (På gott och ont)
Inlägget är klart och finns på min blogg..
Helgkram
Ditte

Biggeros

Vilka smarriga tapasrestaurang!! Visst behövs det Pitstop mellan stegen. Även i värmen utan en vindpust 😥😥Ni ser ut att må denna ljuvliga dag. Kram😙😙

Svar: Bra med några "pitstop" under vägs och jag klarar ju inte värmen så bra så jag öfrstår inte varför vi traskade nästan åtta km i hettan mitt på dagen. Men nu är det gjort. Blev en kort sväng idag. Kram och trevlig helg.
Ditte

wiolettan

Det känns som om det skulle vara alldeles för varmt och jobbigt för mig där du är och dessutom gå omkring och försöka hitta och fota olika saker. Inte lätt, men du brukar klara det mesta, det syns ju på statistiken om inte annat.
Det låter som om du trivs. Lycka till med resterande bilder.
Jag var ute och vandrade lite i förmiddags och kom på mig med att fortfarande titta på reg.skyltar, bland annat, även rullstolar och käppar. Miljöskadad.
Härligt med ett sån´t blått hav och blå himmel. Vackra bilder. Det ser inte ut på din fina väninna som om det är plus 31 grader.
Trevlig helg och varm kram till dig.

Svar: Just nu är det varmt och vi borde nog gett oss ut lite senare när det blivit svalare. Men nu är uppgiften klar men någon ledarhund finns inte att tillgå här. Jag trivs bra, men gärna lite svalare.
Och visst tittar man nu med andra ögom efter både det ena och det andra.
Blå himmel och hav är rogivande och det finns gått om båda här.
Min väninna är mer van vid värmen än vad jag är och där vi satt i skuggan så fläktade det ibland.
Önskar dig också en fin helg.
Stor kram!
Ditte

Ama de casa

Ser härligt ut - och det är goda tapas på båda ställena. Lite mer spännande på Calabrio där man inte "får" välja tapas själv... ;-)

Lycka till med det fortsatta spanandet! :-)

Svar: Jadå! På Calabrio finns ett tydligt spänningsmoment. Och så länge jag inte får de friteradeansjovisen så är jag glad. Brukar bjusa bort mina för andra brukar gilla dem. Vi har nu spanat klart och det blev en lång spaning igår, nästan åtta kilometer.
Ditte

Gittan

Så härligt det ser ut med havet och mysigt med promenader och en lek är ju aldrig fel. Han är påhittig vår Bosse, jag har tänkt att jag skulle va med nån gång men det är bara tanken än. Visst tar dom hand om sina gamla anhöriga på ett annat sätt där men trottoarkanterna ser ju lite farliga ut. På tal om gamla så tycker jag att det har fullkomligt spårat ur här med hemtjänsten, jag blir ledsen när man är hos dom gamla och det inte finns någon som helst empati eller sånt hos en del. Allt ska gå så fort, bara göra sitt jobb så är det bra. Kram på dig.

Svar: Hemtjänsten och äldrevården hemma i STockholm har jag tyvärr väldigt dålig erfarenhet av. Men jag vet att det kan variera, men pengarna styr och tid att ta sig an de gamla finns knappast inte längre och ibland inte ens intresset. Så trist att man kan bli gråtfärdig. Jag vet ju att din mamma har ett fint äldreboende och dte är jag så glad för. Men för min pappas del var det en katastrof och jag bara önskade att han skulle skynda sig på att dö för att slippa eländet. (Har i olika omgångar framfört detta till berörda och politiker i Solna.)Stpr kram och trevlig söndag.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: