Tomt och tyst...

    
Tystnaden är påtaglig och det är tomt. Något fattas mig.
Ingen som ropar "mamma"eller Ditte och heller ingen som ropar "mormor var är du".
Tillvaron återgår till den mer vanliga och jag har fina upplevelser från veckan tillsammans med de "mina" som nu stoppas in i minnenas bibliotek.
 
Mitt badvaktsparasoll med visst utbtggt uv skydd finns kvar...
Kan vara bra att ha till nästa gång.
För utan barnbarnen här blir det inte direkt några strandbesök och ingen lek i sanden. 
 
Vatten måste hämtas.
 
Moster Helen, Max och William bygger sandslott det är viktigt med vatten i vallgraven.
 
Glass till lunch kan man ju äta ibland....
Rejäla glassar var det. Goda och dyra med 80 smaker att välja blad.
Två kulor för drygt 5 euro.
Men det är ju semester...
 
Glassen fick tummen upp av Max.
 
 Bilen mot flygplatsen är på ingående och det är dags att säga "hej då" för denna gång.
Och några tårar rinner sakta nerför kinderna när jag går in till det tomma huset och stänger grinden.
William och Liv.
 
"Hej då mormor! Vi ses snart!"
(Vet inte om det direkt är snart. Nu känns det länge.)Torr
 
 
 
wiolettan

Förstår att det känns och att saknaden och tomheten blir mycket påtaglig. Roligt att få ha dem nära och dela deras dagar så där, med lek och skratt. Och, ni ses snart igen., vinkade ju Max.
Det var en rejäl glass måste jag säga och förstår att det blev tummen upp.
Härliga bilder. roligt att få se.
Varm kram till dig.

Svar: Saknad och tomhet har präglat dagen och nu i kväll. Men jag gläder mig åt den tid vi haft. Dt har varit så fint att ha de "mina" här och det blir ju verkligen tid till att umgås. Glassarna var rejäla och jag ifck smakprov, hade inte beställt någon för egen del.
Kram i kvällen som är ljum.
Ditte

Comsi Comsa


Det är alltid så trist när någon åker men ni ses nog snart igen gissar jag. :-)

Solig kram ♥

Svar: Visst ses vi igen och om en inte alltför lång framtid. Men för mig är allt mer än en vecka när det gäller döttrar och barnbarn mycket. Känner nog extra mycket så efter våra år i Peking då vi sågs till sommaren och jul och en gång till per år. Men en fin vecka har vi haft.
Ljum kram från terrassen.
Ditte

marga

Tårarna börjar nästan trilla på mig också, hej då mormor, vi ses snart. Gullvännen då! Livet är fullt av möten och avsked. Men härliga dagar har ni haft tillsammans! Mycket gott det! Nu får du styra in dagarna på annat, som också kan bli väl så bra! Stor kram, Ditte!

Svar: Pojkarna är så fina! Och döttrarna likaså! Vi har haft det jättebra och njutit av att ha tid tillsammans. Skönt också att det inte varit alltför hett utan att vi orkat var ute så mycket och göra roliga saker. Men tomt och tyst är det.
Visst finns annat att göra...
Stor kram till dig du fina.
Ditte

Anonym

Åh nej! Var det dags redan! Ledsamt! ❤
Men allt har tyvärr ett slut. Hur länge blir ni där nu?
Varma höstkramar.

Svar: Underbart är kort! Och vi har haft det jättebra! Jag har inte bestämt när jag åker hem men döttrar och barnbarn drar så vi får se. Ska jobba lite i oktober och ska hem då.
Ljumma kvällskramar!
Ditte

Geddfish

Vilka sötnosar till barnbarn du har, Ditte ♥
Avsked är alltid jobbiga, särskilt om man är den som är kvar. Men jag tror ni ses snart.
Kram ♥

Svar: Tack! Pojkarna är så fina, lättsamma och enkla att resa med och det underlättar mycket. Detta var tredje gången de var här och Max minna mycket väl de andra gångerna, däremot inte William som var ett senast han var här.
Vi ses igen så småningom och nu får jag vänja mig vid tystnaden och att det känns tomt. Men det går ju över...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Visst är det tråkigt att skiljas åt, men "snart" kommer förhoppningsvis snabbt!

Ni har verkligen haft det underbart tillsammans :-)
Kram

Svar: Vi har haft det jättebra och väldigt roligt att samla de"mina" här. Skönt för oss också att värmen har varit hyfsat behaglig så orken funnits till lite av varje. Nu är det så tyst och tomt och saknaden är stor.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Kan känna tomheten i ditt inlägg o det förstår jag för visst känner man av det när man haft sällskap ett tag som ni haft o mysigt har ni haft det o glada ser dem ut att vara :) oj det var dyrare där med glass är här men som du säger det är semester :) kramen å fin kväll

Svar: Ja, det har varit tomt och tyst hela dagen. Huset är litet så det blir att man är väldigt nära varandra här. Vi har haft en jättefin vecka på alla sätt och tiden har försvunnit i rsak takt. som den gör när det är trevligt. Glassen är dyr här men det mesta av allt annat är halva priserna mot Sverige och ibland mer.
Sitte ite på terrassen och det är fortfarande +25. Skönt!
Stor kram och jag önskar dig en fin kväll.
Ditte

Ruth i Virginia

Kort är gott!
Korta visiter blir mer intensiva.
Gillar!

Inte kunde väl Max äta all den där glassen? :)

Svar: Visst är det så!Och underbart är kort, som Povel Ramel sjöng.
Vad gäller Max glass delade han med sig till mig men jag tror att 2/3 gick ner. DEt tar på krafterna med bad och långa promenader.
Ditte

Ghugge

Alltid lika ledsamt när en nära och kära åker och huset blir tomt och tyst!
Men ni ses säker snart igen och så tur att vi har telefon med FaceTime och allt när barnbarnen bor långt borta!
Kram fina mormor, mamma och vän❣

Svar: Ja, det blev påfallande tomt och tyst. Huset är litet, "compact living" så det märks än mer. Visst ses vi om ett tag och telefoner är guld värda.
Stor kram till dig också fina vän.
Ditte

Tove Olberg

Å så det känns ....
Varm kram!

Svar: Ja, det gör det! Men vi har haft en härlig vecka tillsammans. Och minnena finns kvar och upplevelserna. Varm kram i den tysta kvällen.
Ditte

Znogge

Förstår mer än väl att det blev tomt när barn och barnbarn åkte hem igen. Men ni träffas ju igen även om det kanske inte blir så snabbt snart som Max trodde. Det blir tomt och tyst även när stora barn åker så jag kan tänka mig att det blir ännu tystare när pigga barnbarn åker hem...

Kram

Svar: Tomt och väldigt tyst blev det. Och jag vet ju att det blir s¨även när stora barn har varit på besök och lämnar. Man saknar dem verkligen och väntar på nästa tillfälle att ses. Hoppas du fått mitt mail. Kram i den tysta tomma kvällen.
Ditte

Liv

Fina mamma❤️

Tack för en härlig vecka , både jag och barnen har haft de så trevligt.
Ikväll känns de konstigt att du är kvar i Spanien och vi är hemma men tiden går fort och snart ses vi igen .

Många kramar ❤️❤️❤️

Svar: Älskade Liv, Max och William! Dett är tomt, väldigt tomt och väldigt tyst här. Sitter ute och gatlyktan har just tänts och tänk igår satt vi här tillsammans. Och tiden går fort.
Välkomna hem igen och vi ses om ett tag.
Många kramar!
Ditte

Anna, New York - My Bite of the Big Apple

Så roligt att se bilder på din fina familj! Jag förstår verkligen att kontrasten blir stor när de åkt. Men skönt att ni inte ses alltför sällan.

Min äldste son flyttade hemifrån för ett år sedan och det tog ett tag att vänja sig. Saknar honom alltid! Ändå är han inte längre bort än Uppsala.

Kram till dig och njut av den kvardröjande sommaren!

Svar: Min familj ger mig så mycket glädje och på många olika sätt och jag är så glad för att de finns. Visst ses vi hemma ganska mycket och det tycker jag om.
Kan förstå att du saknar din äldste son men man vänjer sig ju. Och saknaden och att längta är ju en viktig del i livet det också.
Jag njuter av sommaren här, för den satnnar ett bra tag till.
Kram och njut av de fina dagarna hemma i din fina stad.
Ditte

BP

Klart det känns tomt och tyst efter döttrarnas och grabbarnas besök, men du har ju fina minnen att falla tillbaka på i alla fall. Åsså kan du kanske till och med vila upp dig i några dagar;-)

Svar: Vi hade en toppenvecka och den läggs till minnesbanken. Vila är jag inte så mycket för, tids nog får jag göra det, men det blir ju klart mindre fart nu och så tyst...
Ditte

Marja

Åh... den där hemska känslan när alla har farit och man vet att snart inte är så snart man skulle vilja. Men ni har haft det trevligt och intensivt och du har säkert många fina minnen att ta fram.
Kram!

Svar: Ja, snart är inte så snart men det kommer....Vi har haft en härlig vecka och minnena finns kvar i biblioteket.
Kram!
Ditte

Iris

Jag förstår känslan! Snart får jag besök av sonen som ska flytta till Kina till jul och då blir det ännu längre avstånd. Och tvillingarna reser till Beijing i början av november. Hur kunde det bli så? Kram från oss i Torreblanca till er.

Svar: Ja, tomt har det varit och så tyst. Ja, hur kunde det bli så att KIna lockar... Kanske har vi varit inspirerande? Vad roligt att M kommer och vilken spännande tillvaro det blir i Kina. Beijing låter roligt för de de övriga och kanske blir det er tur senare. Stor kram till er!
Undrar förresten om ni känner igen Max idag. Han var ju så liten när ni sågs första gången.
Ditte

Anette

Tiden tycks alltid rusa iväg när man är tillsammans. När alla åkt kan det nästan kännas overkligt att huset/lägenheten nyss var full av ljud, skor och allt som följer med när man har gäster på besök.
Saknaden är nästan störst när man precis skiljts åt.
<3

Svar: Förstår att du känner igen känslan och jag tyckte den var än större när vi bodde i Peking och avstånden var längre. Idag är en ny dag och det kommer många fler...
Ditte

Lena i Wales

Förstår din tomhetskänsla. Från full fart till total tystnad och man känner sig lite vilsen i världen, allt ställs på kant. Men var sak har sin tid och nya äventyr väntar säkert bakom hörnet.
Njut av värmen, det vackra i Spanien, maten, vännerna m m!

Svar: Skillnaden blir stor från full fart till ingen fart alls. Och tiden går ju fort har vi konstaterat och snart (nåja..) ser jag de mina igen. Men det är en del som händer här också under tiden och trevligt är det.
Ditte

Ami

Usch ja, jag vet precis hur det känns :( Luften går ur och det känns riktigt förtvivlat!
Men nu ses vi snart och ska ha det trevligt tillsammans :)
Stor kram!

Svar: Ni är ju också en bit ifrån de "era" och det dröjer ibland ett bra tag mellan varven man ses. Men att längta är också fint. Ska bli jättetrevligt att ses!
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Förstår att det blev tomt och tyst!
Ni har ju haft en intensiv vecka tillsammans.
Nu får du några dagar för dig själv innan B kommer och känner jag dig rätt så hittar du säkert på något att göra.
Många kramar/A-K

Svar: Vi har haft en rolig och intensiv vecka och väldigt roligt att ha haft tid tillsammans. Och saker att göra saknas ju inte direkt. Eller att ta det lugnt, träffa vännner , läsa lite och plugga inför nya jobbuppdrag.
Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Bride

Åh kan tänka mig att det känns tomt och tyst. Ni ser ut att ha haft det underbart under veckan. Stor kram!

Svar: Tomt och så tyst... Saknaden är här. Vi har haft en jättefinfin vecka som jag kommer att spara i minnet.
Varm kram!
Ditte

Mia

Att ibland unna sig det där lilla extra kan i rätt sammanhang verkligen vara underbart.
Jag förstår så väl att det känns både tomt och tyst. Men den där tåren ... den är fin, ett verkligt bevis på att somligt är så oerhört värdefullt.
Allt gott!
Kram Mia

Svar: Visst är somligt väldigt värdefullt och det går inte ens att sätta ord på det. Och det finns kvar. Tack och stor kram.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: