Ta sig fram

    
ñ Att ta sig fram i Torrevieja är ganska enkelt om man bortser från en del hinder som kan finnas längs och på gator och vägar och sedan de höga trottoarkanterna som kan ställa till det. (I och för sig bra med dessa kanter vid kraftiga skyfall när gatorna svämmar över, men än bättre vore det med fler och bättre gatubrunnar för då kunde trottoarerna vara lägre och de flesta ta sig upp och nerför kanterna utan besvär.)
Trafiken i stan är helt ok och eftersom i princip varannan gata är enkelriktad så är det lätt att veta hur trafiken löper. 
Fredagar är lika med marknadsdag fram till 14-tiden och att före den tiden per cykel trängas med alla är opraktiskt och irritationshöjande, men andra dagar cyklar vi en hel del.
( Det stora marknadsområdet omfattar säkert ett 25-tal gator i centrum.)
 
På en av gatorna vi passerade idag renoveras ett hus och cement skickas upp i hinkar, modell större.
Och gatan blir förstås svårframkomlig.
 
Cementen kommer från bilen, rinner ner i spannet som sedan lyfts upp med kranen till jobbarna
på taket. Många spann hann vi se opå en kvart.
 
Svårt att ta sig fram var det så denhär superläckra Harley Davidson motorcykeln
parkerade käckt på ett övergångsställe. Och där fanns det ju plats.
 
Många butiker i Torrevieja stänger för siesta, vila och lunch, mellan ca 13.30 och 16.30, ibland en halvtimme senare, så att lägga sin inköpsrunda före eller efter siestan är en god idé. 
Jag letar fortfarande skor, sandaler, och i skobutikerna i vårt närmaste shoppingcentra finns bara vinterskor /stövlar att tillgå, men med tanke på antaltet skobutiker i stan borde det finnas annat urval. Och det såg jag idag till min glädje. Hittade i butik nummer fyra ett par sandaler som passade fötterna. Måste ta stor hänsyn till mina deformerade stortår så inget får klämma eller nudda dem.
Skorna var på rea och fanns inte i min storlek men ett par telefonsamtal senare lovade expediten att skorna i min storlek skulle var på plats klockan 13.
 
Vi vilade  i väntan på ett slaget i skuggan nere vid havet på den här fina bänken.
(Stor eloge till Torrevieja som har gott om bänkar utplacerade i hela stan.)
 
Tillbaka till skobutiken och fick veta att skorna var på väg. Nästan!
När vi kom körde en expedit iväg och hämtade dem. Fullt förståligt att de inte ville ta en tur i onödan.
Men inom en kvart var skorna på plats.
 
Kassaapparaten fungerade inte men det gick ju lika bra med en "post-it" lapp som kvitto.
 
 Med sandalerna i hamn, i påsen, blev det en sväng längs havet kombinerad med ett "pitstop". Och även på stranden i sanden vill det till att ta sig fram med sin packning.
Uppfinningsrikedomen och konstruktionsförmågan är stor hos en del under det att andra bär stolar, parasoller, maboxar, madrasser, handdukar och allt annat som kan behövas.  Man är bra på att släpa.
 
 
Många tar bort "påsen" på sin "dramaten" som då blir det en bra kärra för strandutensilier.
Mannen till vänster med vit keps har en egen konstruktion med tre hjul.
 
Att slå sig ner och bara titta är roligt och händer det inte saker på stranden så är det intressant att se olika tankar och lösningar hos de som har bil.
 
En liten öl, "caña", med tapas som ofta ingår,
serveras till det facila priset av en euro eller strax däröver.
 
Fem bilar har parkerat. Undrar så hur den svarta bilen till vänster kom ut
för han hade en bil parkerad en dm bakom sig.
Tyvärr såg jag inte under tiden vi satt här hur de bar sig åt. 
Men det gäller att ta sig fram.
Alla sätt är bra utom de mindre bra.
 
 
 
 
 
Comsi ComsaSnygga och fotvänliga skor, grattis till köp...
Mitt användarnamn och bloggadress visas med procent när jag skall kommentera hos dig, jag ändrar tillbaka till rätt namn utan % innan jag publicerar.
Tog en bild som jag kan visa om du vill...
Kvällskram ❤

Svar: Såg att det blev likadant för Tove, men tror det är blogger som tramsar. Bra att du ändrar tillbaka. Klart jag vill se bilden!
Skorna verkar bra och eftersom jag går långa sträckor varje dag är bekväma skor viktiga.
Jag har gott om "sittskor" men de kan jag bara gå korta sträckor i.
Kram!
Ditte

Veiken

Skorna är helt i min smak, tapas likaså, men marknader ger mig nästan eksem! Det gäller att inte snubbla på de höga trottoarkanterna! Håll dig på fötterna! Hahah! Kram

Svar: Marknaden besöker jag inte så ofta och numer har jag sakkunnig handledning med mig så att de mest bfolkade gatorna undviks. Men jag går inte varje vecka...Med de nya sandalerna ska jag nog hålla mig på föttrena.
Idag blir det tapas hela dagen, "lilla tapasrejset" är i gång bara idag, annars brukar det vara i flera dagar. Sandalerna ska få visa om de är bra eller ej fär det blir en del att gå.
Kram och trevlig lördag!
Ditte

Geddfish

Jag har undrat över de höga trottoarkanterna, men nu fick jag förklaringen. Jag gillar inte alls dessa.
Och dessa parkeringar, slutar aldrig att förvånas, haha.
Snygga skor! Ja, hittar jag nåt som är bra för mina fötter, så slår jag till.
Trevlig kväll, och varm kram, Gerd

Svar: Vad gäller både skor och kläder så slår jag till men just nu var det behövligt med bra sandaler. Har väldigt bra joggingskor, "scetchers" som är väldigt lätta och formar sig efter foten, men de känns väl varma nu när det är +27. Kvällen var bra och idag är det en annan dag med trevligheter som väntar.
Önskar dig en fin lördag.
Kram!
Ditte

BP

Det här var ju nästan ett AMA-inlägg med tanke på parkeringsoptimisterna. Åsså tänkte jag osökt på sättet hur man just bygger och transporterar cement upp till tak i hinkar. Bloggade också om det från Benidorm. Jämfört med Sverige där allt är sandwichbygge och cement endast används för bottenplattan för parkeringsgaraget är det ju rena rama bygghantverket du dokumenterar.

Sandalerna till det priset är helt okej tycker jag. Hoppas du trivs i dom!

Ölen med tapasen tar jag också direkt:-)

Svar: Jag tror inte jag är lika "upprörd" som Ama över bilisternas kreativitet utan ser det mer som underhållning när de ska ta sig därifrån. Minns nu ditt inlägg från Benidorm om cementen...
Ja, visst är detta lite kult och de får ju till det bra. Tycker stilen på mannen på gatan är härlig. Mobilen i högsta hugg, en fot i luften och sedan cmenten...
Sandalerna verkar bra och med två tidigare krossade stortår är skor klurigt för mig. Och vi går mycket så skorna ska även ha lite sviktande sula...
Idag väntar ett dagslångt "tapasrejs" och det blir trevligt. Tapasveckan infaller inte nu, men en dag blir det.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Jasså, du letar också skor som inte klämmer? Opererade mi vänsterfot för snart fyra år sedan för hallux valgus och det vill jag inte vara med om igen. Sjukodomen finns ju kvar så skor väljer man med stor omsorgoch man fäller nästan tårar när man ser den typen av skor man skulle vilja bära men inte längre kan.

Skor är inget roligt längre ...

Svar: Har hittar sandaler nu som inte klänner på tårna och som har en sula jag kan gå långa sträckor med. JOggingskor har jag flera väldans bra men de känns väl varma nu. Din operation vet jag är jobbig och att sedan hitta bra skor som inte gör ont är klurigt. Och som med mina krosade tår är det bara att inse att vissa skor kan vi inte längre ha.

Ditte

Maria

Gillar dina sandaler och framförallt vad bra att de satt bra på din fot. Låter skönt med siesta och livet där nere ... det är som det är med parkeringar, tidsuppfattning och cementbilden. :) Av någon anledning ler jag. Tycker om det där livet men vet inte om jag skulle kunna leva så för jämnan. Du ska ha en bra helg! Kram Maria

Svar: Jag pendlar ju mellan Stckholm och torrevieja och tar de bästa bitarna från båda ställena. Tidsuppfattningarn är nog ändå ganska ok. och servicekänslan stor. Hade nog aldrig hänt i Stockholm att skor skulle hämtats från en butik till en annan men här går det bra.
Vi har ju levt fyra år i Peking, KIna så vi har vant oss att det är lika men olika.
Önskar dig en bra helg.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilka fina skor du till slut fick tag på!
Den röda HD var läcker!
Härliga bilder!
Ja jag tror också att slumpen många gånger avgör hur våra liv kommer att se ut.
Visst är det härligt med alla dessa underbara och vackra kvällar här nere.
Ha en skön kväll!
Kram!

Svar: Skorna verkar bra och med sula som fjädrar. Vi går ju mycket och bra skor behövs. Har bra joggingskor som är lätta men de är för varma just nu. Ja slumpen, ödet eller vad det nu är styr nog mycket och vissa saker kan man påverka/medverka till och annat inte
Jag trycker ju det är skönare nu när dte är svalare och framför allt att det är mer "gåvänligt"/cykelvänligt även mitt på dgaen.
Fint att tillbringa sena kvällar nere vid havet och det gör vi gärna.
Kram!
Ditte

Marja

Snygga sandaler blev det... och de ser bekväma ut också. Mannen med trehjuligt ekipage verkar ha tagit underredet på en barnvagn, för visst har han ett handtag han håller i?
Jag har en urgammal bagagevagn som jag använder om jag köper något tungt, senast på Ikea, eller när jag ska gå till återvinningen med tidningar. Så praktiskt. Långt innan det kom resväskor med hjul surrade jag fast min resväska på den. :)
Ha en skön helg! Kram!

Svar: Här tar man nog till det som verkar bra när det gäller av att få till vagnar till stranden. En del "dramaten" har fyra hjul och de rullar ju bra på gatorna. I sand är jag mer tveksam. Jodå, mannen håller i ett handtag. PÅ "dramaten" tar man loss påsen och fäster solstolar, parasoller och annat.
Och visst är det bra med nya varianter på att transportera saker.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilka fina skor du fick tag i! Såna där kan jag också tänka mig. Såna där mellantåisar är inget för mig - minns barndomens skavsår av plastvarianterna alltför väl :-) (Ja, det kan tänkas att jag är lite långsint när det kommer till vissa grejer... ;-) )

Att ta sig fram i Torrevieja är inte alltför lätt med undermåliga trottoarer. Men här i USA finns det ofta inga trottoarer alls. Det är tänkt att man ska ta bilen överallt. Även om man bara ska tvärs över vägen - en motorväg alltså - så finns det sällan nåt bra sätt att komma över. Gillar när vi lyckas hitta promenadvänliga städer här :-)


Svar: Sandalerna känns bra och sådana med en flärp mellan tårna kan jag nte ha. Skoskav här också. Behöver skor som är promenadvänliga för längre sträckor och när mina "scetchers" joggingskor blir för varma. Minns också det trottoarlösa USA (Utom San Francisco,,N.Y., Honolulu och en del platser till)
Strax utanför Washington, i Mac Lean, vet jag inte hur många bilar som stannade och erbjöd oss skjuts när vi traskade till butiken.
Och visst kunde USA, om inte annat ur friskvårdsperspektiv, satsa på lite broar och trottoarer.
Förstår att lyckan är stor när ni hittar promenadvägar.
Ditte

Tove%20Olberg

Även jag visat med procent Tove 20%Olberg med adressen http%3A/toveolbergblogspot.se och hur tokigt det än är det viss humor i detta. Där rök min100% uppfattning ...Det händer en hel del på Blogger om dagarna ...
Hur som så är ditt inlägg skrivet med sting - och snygga skor blev det till slut. En kort tanke var att det i detta sommarland redan finns vinterskor på hyllorna ... Stor kram o trevlig helg! Hälsa B!

Svar: Undrar vad Blogger håller på med! Men du är ju trots allt 100% ren Tove. Helt klart!Skorna blir bra och "these shoes are made for walking" . Kan inte ha vinterskor när det är +27. Vilka fötter skulle trivas då. Mina har dessutom svårt ändå med sina tidigare krossade tår.
B hälsar tillbaka!
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Få se om det ändras ...

Svar: Blogger verkar leva sitt eget liv nu...Kram!
Ditte

Lena%252520i%252520Wales

Snygga skor! Undrar vart de tar dej?
Kul med lite vardagsbilder. Jag har en liten mani mad gäller parkerade bilar i Spanien, hur kan jag tycka det är så roligt att gå runt och titta på udda parkeringar? Älskar det!
Ha en bra weekend!

Svar: Jag undrar också det. En del vet jag (tror jag) och annat är ännu oskrivet. Visst är dessa udda parkeringar roliga. Och vilken kreativitet.
Idag såg vi en bil fickparkera och han körde på framförvarande container tre gånger och bakomvarande bil fyra gånger. Sedan gick han och med skador på sin bil och det andra han kört på.
Önskar dig en fin helg.
Ditte

Musikanta

Skönt att man för det mesta följer parkeringsreglerna här hemma. Skulle bli kaos annars. Och fint att du fick tag i ett par sandaler som passar. Jag har också svårt för att få passande skor eftersom jag förstört mina tår genom att klämma in dem i näbbformade stillettklackade skor under tonåren. Numera är det sneakers som gäller.
Kram från Ingrid

Svar: Här är det väl varmt för "sneekers" just nu. Men jag har superbra av märket Sketchers som formar sig efter foten och är lätta och hemma har jag dem oftast. Än ett tag är det bra sandalväder så jag får gå in mina.
Jag har ett gäng fina, högklackade skor men de kan jag inte gå långt i, de är mer sittskor. (Här går vi ofta sex till åtta km /dag)
Vad gäller parkeringsregler så finns här viss flexibelitet....om man säger så.
Kram!
Ditte

Znogge

Grattis till dina nya sandaler! Det var ett bra köp och i kombination med bekvämligheten så förstår jag att du är nöjd. Inget överpris heller. Det var verkligen bra service att de hämtade skorna. I Sverige får man oftast bege sig till nästa butik på egen hand. Fast ibland utnyttjar jag att beställa via nätet i butiken och sedan hämta ut varan där ett par dagar senare.

Prisvärt med en öl och tapas för en euro. Ärligt talat så förstår jag inte hur öl och vin kan vara så dyrt på svenska restauranger och att folk betalar utan att knota. Minns att vi drack ett vin som kostade 515 kronor på Ystad Saltsjöbad. Jag var tvungen att kontrollera priset i butik och där kostade det 78 kronor. Bra vinst...

Nåja, önskar dig en fortsatt härlig lördag!

Kram

Svar: Jag kan med mina krossade storår aldrig beställa via nätet för de passar aldrig. Alltså det har inte hänt på 7/7 beställningar så jag har gett upp det. Här är det alltid bra service i butikerna som är måna om kunderna och verkligt serviceinriktade.
Väldigt trist tycker jag att det ska vara så dyrt hemma att gå ut och ta ett glas vin/öl eller läsk. Och över 500 för vin är ju nte dierkt prisvärt, men visst gör man det ändå ibland. Och vinsterna är stora. Puh!
Sitter ute i den ljumma kvällen efter en lång tapasrunda och har det bara bra.
Önskar dig också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Fina sandaler, kvittot ja man tager vad man haver va?! hi hi härligt när man hittar nåt bra :) du har det bra över lag :) härligt kram

Svar: Sandalerna blir nog bra! Har ju svårt med skor som jag kan gå långt med. Här och hemma blir det ju ofta mellan sex och åtta km /dag. Och joggingskor är för varmt nu. Har dock "finskor "hemma med höga klackar som jag älskar bl a ett par Loubotin med röd sula, men de är just sittskor.
Så snyggga dock!
Önskar dig en fin kväll.
Kram!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det är inte lätt att hitta sköna sandaler. Jag hör ju till dom som har knotiga fötter och det gör det inte enklare. Hittade ett par sköna i Danmark som jag kan reglera med kardborremmar. Totalt 6 remmar per sko. Kram

Svar: God kväll!Så bra de skorna verkar! Dessa skulle nog mina fötter också gilla. Har ju en del Eccoskor men även de tar slut.
Nu går jag in de nya.
Tänkte på er idag när vivar på tapasrundan. Minns att vi varit på en tillsammans här.
Hoppas ni har det bra.
Kram!
Ditte

TantGlad

Aha....det är så det står ställt med trottoarer. Nu vet jag.
Från det ena till det andra....så bra det fixade sig med skorna för dom ser helsköna ut. Viktigt med bra skor för dig som rör sig mycket.

Nu får du Ha det så gott,. En stor varm kram till dig.

Svar: Ja, nu vet du varför trottoarerna är som de är här. Skorna är bra och de med hög köcka kan jag tyvärr inte gå mina långpromenader i och jag går ca 6-8 km/var dag. Men jaghar snygga sittskor...
Önskar dig en fin kväll.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: