Sommar pågår

    
 Om september räknas till en höstmånad i Spanien vet jag inte, men jag vet däremot att sommaren pågår för fullt. Och med runt +30 grader eller strax därunder på dagen så är det sommar enligt mig.
Sommar är också förenligt med eventuella bad. Här hade jag ingen termometer, men det tog viss tid att ta mig i böljan den blå så jag misstänker att det var svalare än de +25 jag numer helst vill ha för att bada. 
Men uppmuntran från vänner och lite mutor kan göra sitt till för ett dopp. 
 
Stranden vid La Mata, några kilometer nott om Torrevieja är verkligen fin.
 
Jodå, ibland händer det...
 
Eftersom jag anser att det är sommar , i varje fall rejält varmt, så skulle mitt sko och klädförråd behöva uppdateras med lite svalare varianter. 
En promenad söndag eftermiddag till det närbelägna Habaneras shoppingcenter verkade vara ett bar val. Gott om luftkonditionerade butiker och jag var hoppfull i min strävan att hitta lite svalare persedlar.
 
Glest med besökare en söndag eftermiddag. Misstänker att många är på stranden. 
Här är det öppet fram till klockan 22 så någon brådska behöver man inte ha.
 
Det mest akuta var ett eller två par luftiga sandaler och redan efter besök i fyra skobutiker började jag misströsta. Här fanns inga sandaler alls, utan höst och vinterutbudet fanns redan på plats.
Det skulle onekligen inte alls vara bra för mina fötter att i värmen nu pressa sig in i dessa skor.
Höst och vinterskor, boots och stövlar har jag hemma...
Efter att ha besökt åtta skobutiker lämnade jag ämnet. Finns ju bra butiker på strandpromenaden so nog är mer välsorterade på just sandaler.
Tyvärr var utbudet för svala klänningar, tunna blusar och halvlånga byxor extremt magert. Vare sig Zara, C&A, "Massimo Duttti" eller andra hade annat än tjocka plagg att erbjuda, plagg gjorda för temperaturer ner mot +5.
Så klädesmässigt är det nog höst trots höga temperaturer. Bara att inse detta åtminstone vad gäller klädfronten.
Tur att det finna andra butiker i stan att tillgå.
Envis är jag, så att ge upp letandet är inget alternativ.
 
Rejäla höstskor fanns i överflöd.
 
 Om nu butikerna bestämt sig för att det är höst så fick jag inte vara alltför motsträvig utan denna lykta fick följa med mig hem.
 
 
 
znogge

Ni har verkligen sommar fortfarande och förhoppningsvis många veckor till. Men jag förmodar att höstsäsongen börjar i butikerna ändå, Du får leta vidare men lyktan blev i alla fall ett bra inköp!

Kram och trevlig måndag :D

Svar: Jag ska leta vidare och nere vid strandpromenaden finns många bra butiker. Får bli morgondagens syssla. Lyktan blev bra och eftersom det är mörkt redan vid 20.30 nu så kommer dne väl till pass. Har massor av små lyktor som brinner i kvällen och det r fint att kunna sitta ute länge och att det då fortfarande är +25. Kram!
Hoppas du haft en bra start på veckan.
Ditte

Comsi Comsa


Här har vi också mycket varmare än vi brukar. Så snygg lyckta du köpte, den kommer nog väl till pass iallafall när kyligare stunder hälsar på....

Kram ♥

Svar: Lyktan använde jag redan igår, inköpsdagen, för det blir ju mörkt vid 20.30. Dock varmt så jag sitter ute länge med masssor av ljus tända och det är något spanjorer inte har. Där förknippas ofta ljus med begravningar. Men jag tycker det är mysigt med massor av tända ljus. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Nej här är det almanackan som bestämmer, inte vädret :-) Snart är julsaker framme om dom inte redan är det :-) Los Chinos brukar vara snabba :)
Kram P ♥

Svar: Kännner igen att almanackan styr, så är det även hemma , men där är det inte +30. Vet att IKEA i peking hade julsakerna framme i början av oktober...
Pust!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Åh... Då slog du mig när det gäller premiärdoppet för i år... ;-) Såg skönt ut! :-)

Svar: Det var det! Träffade vänner som hade en liten muta så jag kunde tänka mig att bada för just denna. Det var behagligt bara jag kom i, men det tog sin tid och den har jag ju gott om.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Det är fortfarande varmt här hemma också. Så det är fortfarande tunna kläder som gäller. Att gå med bara arrmar i slutet av september det kommer jag inte ihåg att jag någonsin gjort.
Kram

Svar: God afton!Visst har det varit en härlig sommar och fin höst! Så skönt! Och fint att nu i slutet av september kunna gå tunnklädd.
Har förstått att ni numer njuter av det goda livet i södra Sverige.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Såg härligt ut med doppet. Vet du hur många grader det var i vattnet?
Jag går inte gärna i under 24-25 grader.
Så synd att du inte hittade några kläder. Tycker
också att de är tidiga med att byta från sommar till höst/vinter i Torre.
Snart så syns vi!
Många kramar tills dess/A-K

Svar: Jag tror det var +23 i havet vid La Mata men det gick ok att komma i, men tid tog det. Ska leta skor i butikerna vid pseon för det är mest det jag behöver, Bekväna sandaler med bra sula. Har ju "din" skobutik att leta i.
Välkommen hit!
Ska bli så roligt att ses igen.
Kram!
Ditte

Geddfish

Fin bild på dig och doppet!
Jag kan ju skryta för mig själv med att jag badat både i poolen och i havet denna sommar. Och det bara för att det varit så varmt. Fortfarande fint här, tror det vänder lite på onsdag, sägs det.
Ha det så gott. Kram!

Svar: Har sett attt det är så fint hemma och hoppas det består ett tag till. Jag hann ju njuta av tiden från juli till halva september hemma och Sverige är verkligen fantastiskt och särskilt i vackert väder. Hemma har jag dock inte badat i år.
Ha det bra du också.
Kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Lyktan var snygg! Och det där med att köpa varma täckjackor osv när det är 30 grader ute? Finns det en smiley som skakar på huvudet, skulle behöva en!

Jag har ännu inte köpt en vinterjacka! Den svenska sommarjackan med en fleece under har fungerat bra hittlills. Men jag borde nog också ekipera mig.

Svar: 😀 Här behöver jag nu sommarkläder och sandaler. Capribyxor och svala klänningar är välkomna. Lyktan pryder bordet ute tillsammans med mängder av andra små ljuslyktor. Och kvällen är ljum, + 26. Den där smileyn behövs! Ylle i värmen! Puh!
Ditte

BP

Kan säger att sommaren pågår även här. Inte med 30 grader direkt, men väl med 20 och strålande sol.
Osis med höstmode vid 30 grader, förstår inte riktigt, men det är väl kalendern som avgör, inte hur verkligheten ser ut. Även här (mera förståeligt kanske) har höstmodet anlänt, men Esprit i Täby Centrum har sin sommarrea-hörna kvar. Med skor är det värre. Här försvinner ju allt vad sommarprylar heter efter midsommarrean som iofs pågår till mitten av augusti.

Önskar dig iaf lycka till i jakten på sommarskor och -kläder. Vänta nu - marknaden i Torrevieija har nå't att erbjuda. Ama och Ami verkar ju hitta massvis där har jag förstått.

Svar: Marknade finns men om de har just kvalitetsskor/sandaler vet jag inte. Men det finns bra kvalitetsbutiker vid paseon där jag kan hitta skor. Behöver några med bra sula eftersom vi går mycket. Övrigt i klädväg kan säkert vänta. Härligt att det fina vädret håller i sig hemma och hoppas det fortsätter så ett tag till.
Ditte

Marja

Jättefin lykta!
Det ser så härligt ut där i vattnet. Jag skulle gärna göra dig sällskap. :)
Så typiskt att affärerna bara har höstkläder nu. Du får leta på marknaden i stället.
Ha det så skönt i värmen!
Kram!

Svar: Jag ska leta skor och kläder imorgon på strandpromenaden för i de stora varuhusen är det höstkläder som gäller. Lyktan är fin och lyser nu upp här på terrassen.
Och vi njuter av den vackra kvällen med +25.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Sommar pågår även i Estocolmo - fast en svensk sådan och bara dagtid. Kör fortfarande mina kajpromenader i klänning och barbent. Fantastiskt! På torsdag kommer min bror med fru och kompisar ned för att låna vår sommarstuga så idag har jag beställt Internet från Sattvplus nya hemsida. Mejlade några frågor igår och fick en lång och detaljerad instruktion i morse om hur jag skulle gå tillväga för att skapa konto och beställa. Har fått en bekräftelse på mejl så nu återstår att se om det funkar också. ;)

Du får botanisera bland butikerna i stan istället. Tror precis som du att butikerna på paseon kan ha sommargrejor kvar.

Dagens möte gick muy bien btw! ;)
Kram

Svar: Vad skönt att sommaren pågår i Stockholm och en vackrare stad i detta läge tror jag inte finns.Hoppas nu att Sattvplus fungerar!
Vill du ha en kurir till oliverna så säg till-
Ska imorgon botanisera på paseon vad gäller nya skor och kläder. Behövligt!
Härligt att mötet gick bra. Tunmmarna här var hållna.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vad härligt det såg ut med ett dopp!
Ja vi såg också att C&A hade fått in massor med höstkläder när vi på Habaneras.
Ni såg verkligen ut att ha det riktigt trevligt på tjejkvällen härom kvällen!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Jätteskönt med bad och La Matastranden är ju så fin, men lite kyligt var det i min smak, kanske +23. Vi har haft roliga "tjejdagar" med massor av trevligheter och sådant piggar ju upp.
Kram och trevlig tisdag.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...kan känna känslan av att ligga i havet o visst är det sommar för oss då men som i Grekland så tar dem på sig ..hoppas du hittade nåt alla fall o lyktan var jätte fin :) ha en fin dag kramen

Svar: Jag letar vidare och mest är jag i behov av bra sandaler med bra sula eftersom jag går långt varje dag.Lyktan är fin och lyser vackert i kvällen med ljus i.
Önskar dig också en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Veiken

Det är inte lätt att hitta det man vill ha när butikerna har bestämt sig! Ett bad på våra breddgrader här uppe i norr är inte att tänka på. Du fick i alla fall ett skönt dopp vid vintervistet! Kram

Svar: Det känns väl häftigt med yllekläder när det är ca +30, men jag får fortsätta att titta på andra ställen. Mest är det sandaler jag behöver, bekväma och med bra sula för jag går ju mycket. Och det blev ett dopp, men det tog lite tid att komma i. Inte direkt Thailands +27 där inte. Men helt ok.
Kram!
Ditte

Biggeros

Det är väl en konstig känsla att höst/vinterkläderna är i alla butiker i sommar värmen. Inte vill man köpa höstkläder i över 30 graders värme. Tokigt😉Synd att det inte blev några sandaler dock en fin lykta🤗🤗
Så skönt det såg ut med ett dopp i havet!!! Många kramar😚😚

Svar: Visst känns det konstigt med vinterkläder nu. Sandaljakten fortsätter och likaså vill jag ha några svala klänningar. Badet var uppfriskande och skönt när jag väl kom i.
Kram!
Ditte

Mia

Bada i havet lockar inte mig heller något nämnvärt, men kanske hade jag tyckt det vore okej om temperaturen erbjöd 20+. Sommarvärmen lockar annars ännu till härliga stunder i trädgården, fast nu sjunger det nog på sista versen.
Det känns onekligen tokigt när stranden erbjuder badvänliga temperaturer och butikerna endast har höstutbud. Jag tycker kläd- och skomarknaden har förskjutits ur led sett till årstiderna också här hemma. En ljuslykta är ändå alltid rätt, både när hösten viner utanför eller när sommarkvällen börjar bli lite sval.
Ha de fint och njut härliga sommardagar!
Kram!

Svar: Jag vill ju helst ha +25 grader i havet men nu passerade det med +22-23. Fint att sitta i trädgårdens skugga en vacker dag och njuta av allt det vackra du har där.
Ljuslyktan blev bra och har använts varje kväll sedan den följde med mig hem.
Skojakten pågår.
Önskar dig fina höstdagar!
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Sko som sko - inte alls sko som sko när höst och vintern tonat in där nere ... vilket skönt bad!
Stor sommarkram från mig som hade stark vind och häftig nederbörd och löven flaxar runt - just nu en gnutta sol!

Svar: Badet var behagligt bara jag kom i. Tog sin tid! Och skorna har ännu inte visat sig. Väntar på att de ska presentera sig för mig.
Så jag får nog vänta.
Stark vind har vi idag, 9 m/sek, vore perfekt för en segeltur.
Skickar genast lite sol till dig.
Stor kram från oss båda.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: