Sol, pool och plask

    
Jag har många gånger när jag varit  i Torrevieja passerat det  trevliga bostadsområdetområdet Aldea del Mar och funderat över just deras fina poolområde.
Nu badar jag helst inte alls i pool och jag solar inte heller men att när barnbarnen är här skulle det var toppen att ha tillgång till ett fint område med gräsmattor,  stora pooler, skugga, parasoller, duschar och trevlig restaurang.
Havet är alltid roligt att bada i  men trevligt att variera med lite poolbad också.
Hemsidan på internet är inte uppdaterad och det finns ingen direktlänk, men via Tripadviser har många positiva recensioner lämnats på både poolområdet och restaurangen. (Kartor finns också med där.)
Poolområdet är öppet för allmänheten och man betalar 8 euro/dag även barn och från tre år. (Även de som bor i området betalar för att få tillgång till poolen.)
Vi tyckte det var väl värt pengarna för en heldag här och det finns parasoller, stora gräsytor, vacker grönska, solsängar och behaglig skugga bland palmerna.
Badvakterna var aktiva och kunde sitt jobb. (Inte alltid det är så).
Och det var så lugnt!
En toppendag blev det! 
 
Inbjudande och vacker entré till det fina poolområdet.
 
Halva området är med på bild och där finns  våde grinda och djupa bassänger.
Mysigt att också simma under broarna.
 
Max, 6 sexår, hoppar glatt i på det djupa.
 
Och William, den nyblivne treåringen trivs bäst där han bottnar.
 
Jag  hade denna gång fått extra tips om Aldea del Mars poolområde av vår Spanien och Stockholmsvän, Susan, som varmt rekommenderade både bad och mat här.
Vi var väldigt nöjda med båda. Restaurnagen hade en varierad meny med allt från mindre rätter, till rejäla kött och fiskrätter. 
Bra också med en barnmeny som innnehöll annat än bara hamburgare och friterad kyckling ( I barnmenyn för 7.50 euro ingick dricka till maten och en strutglass. )
Jag valde länge och fastnade för "musslor Mallorquin" som serverades i en buljongen musslorna kokats i och med nybakad baguette och allioli.
Väldans gott.
 
Musslor Mallorquin.
 
Och efter den sena lunchen blev det mer bad och lek.
Insåg att min roll som extra badvakt var väldigt trevlig, men jag varvade med att vara i skuggan. 
Tål man inte sol så är det inte mycket att välja på. Men att vara med och titta och uppleva barnbarnens glädje är lycka i sig.
 
 
 
 
Susan

Hola! Vilka fina barnbarn du har! Och vad kul att det blev en lyckad dag! Kan tänka mig att det var lugnt - var säkert betydligt fler besökare där när vi var där i juli/augusti och ändå upplevde vi det inte som trångt. Musslorna var min brors favorit också - han är skaldjursfantast precis som du! :) Man kan ju som sagt köpa ett klippkort med 15 gånger om man är en hel familj och vill gå dit flera gånger vilket min bror med familj gjorde när de hyrde i 10 dagar i Aldea i somras. Då blir kostnaden 6 euro per person. Förstod också att de som äger lägenhet i Aldea kan köpa ett säsongskort och då reduceras kostnaden ytterligare.

Har varit ljuvligt väder här hemma idag också - svensk högsommarvärme! Men nu ska det tydligen bli lite mer normala temperaturer. Tur att jag har sommarstugeresa att se fram emot! ;)

Kram//Susan

Svar: Tusen tack för tipset! Och restaurangen på Aldea var jättebra. Verkligen!Nusslorna var toppen! Klippkort är ju bra om man är fler och går många gånger, men för oss blir dte nu bara en gång. Jag tyckte åtta euro var helt ok för badvakter, trädgårdsmästar och allt kostar ju att hålla. Mysigt med det fina vädret hemma.
Här är det också lite svalare och det passar mig med under +30.
Kram och ha det bra.
Ditte

Znogge

Vilket trevligt ställe och alldeles perfekt när man har barnbarn som vill bada i pool. Själv föredrar jag havet men jag vet hur det var när barnen var små. Då fick det bli havet på förmiddagen och poolen på eftermiddagen. Även här har det varit en härlig sensommardag. Det blev ett kvällsdopp men jag undrar om det blir fler denna säsong. Svalare väder är nog på ingång...

Kram

Svar: Jag badar ju inte i pool, om en inte är privat, men för pojkarna blev detta jättebra. De gillar även bad i havet men ibland är dte ju svårare att simma där p.g.a. vågor. Har sett att både Skåne och Stockholm haf ljuvligt sensommarväder och det är bara att njuta på-
Mysigt med ett kvällsdopp.
Tror vi har lägre säsong nu här i höst.
Kram!
Ditte

Ami

Så fint det är där inne! Vi har också gått förbi många gånger, men aldrig riktigt sett hur det ser ut!
Förstår att det blev en lyckad dag!
Kram

Svar: Idag blev det av att titta in för anledningarna fanns; Max och William. Säkert det bästa och finaste poolområdet i närheten. Och stort dessutom. Kul att även restaurangen var så bra. (Susan hade tipsat! )
Dagen var verkligen lyckad! (Och skugga öfr mig fanns mellan varven)
Kram!
Ditte

Geddfish

Härligt att kunna njuta med flera generationer! Barnbarnen har ju det gudagott, de verkar älska det våta och blöta.
Fint område!
Ha det så gott, och önskar ny fin dag i morgon! Kram

Svar: Vi har det så bra och det är fint att ha/få tiden tillsammans. Pojkarna stortrivs och är riktiga fiskar. Idag var det första gången jag gått in här för jag solar inte och badar inte heller i pool, om den inte är "privat". Men med pojkarna här var dett ett kanonbra alternativ .Och så grönt med nånga palmer och vackra växter. Ja, imorgon är en ny dag.
Önskar dig också en bra morgondag.
Undrar om det inte är marknad här...
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Vilken min max har när han hoppat i!
William är så söt med armringarna - en ska prova sig fram :-) Vilken här lig plats att tillbringa en dag tillsammans. Blev påmind om min och Pontus morgon- och kvällsdopp i poolen när jag var nere. Underbara turkosblåa bilder!
Stor kram!

Svar: Visst är Max min härlig! Han älskar att bada och hoppa i. Och William också...Vill göra som storebror. Vi hade en härlig dag och jag kan förstå att du minns dina och Pontus morgon och kvällsdopp när du ser bilderna.
Kram!
Ditte

marga

Det såg ju väldigt fint ut i det poolområdet! Härligt för alla och toppen för de yngre badgästerna. Förstår att det blev en riktigt fin dag med god mat. Kram!

Svar: Här var väldigt fint! Ohc jag uppskattade ju möjligheterna tilll skugga och både arasoller och palmer fanns att tillgå. Max och William trivdes verkligen och vi också. Extra roligt med den fina restaurangen med så god mat.
Kram!
Ditte

Ingrid

Där har jag gått förbi många ggr, men inte sett hur stor poolen är.
Visste inte att det även finns restaurang. Förstår att ni haft en fin dag.
Aldea del Mar är verkligen vackert med all växtlighet som finns runt
om i området. Där har nog trädgårdsmästarna ett heltidsjobb.
Nu är det svalare, behövs ingen fläkt i sovrummet längre, underbart!
Kram

Svar: Vi har också gått förbi många gånger men nu gick vi ju in. Ett jättefint område på alla sätt och med gott om plats. Fint med de stora gräsytorna, växterna och den snygga utformningen. Det är trist med poolområden som är som en stenöken.
Ja, trädgårdsmästarna här har full jobb, helt klart.
Visst är det skönt att det är svalare. Gillas rejält!
Kram!
Ditte

Anna, Travel on a Cloud

Vilken otroligt vacker entré! Jag älskar blått och vitt tillsammans.

Det låter som om ni hade det riktigt bra där. Inte såg det ut att vara så mycket folk heller.

Det är viktigt att det erbjuds sköna platser i skuggan också, tycker jag. Även om man tål solen hyfsat är det ju verkligen inte särskilt nyttigt att vara där för länge.

Slutligen: Vilket paradis för barnen! Det måste vara det viktigaste. :)

Kram!

Svar: Visst är entrén vacker. Jag har tittat på den så många gånger och nu blev det både titt och entré. Vi hade en supertrevlig dag och glest med folk var det. Skolor och jobb är ju igång här. För mig var det toppen med palmer, parasoller, skugga och en fin mijljö.
Killarna trivdes verkligen och vi också.
Kul med en bra restaurang dessutom.
Kram!
Ditte

BP

Med tanke på alla bilder jag sett från stränderna i Torrevieija och sardintillvaron där skulle jag absolut föredra det här fantastiskt fina poolområdet. Utan minsta tvekan! Dessutom slipper man all sand - inte bara mellan tårna utan i kläder och handdukar också.
Å dina musslor skulle jag kunna döda för;-)

Svar: Musslorna var sååå goda och jag hade blivit tipsad om dem. Men allt på menyn verkade gott. Vi hade en härlig dag och området är verkligen fint. Killlarna och vi stortrivdes. Skugga dessutom om man ville och stora gräsytor. Kommer tillbaka hit!
Vad gäller stränderna så är jag inte förtjust i dem inne i stan men norrut ett par km finns La Mata stranden som är kilometerlång och där är det inte trångt ens i högsäsong om man kommer en bit bort. Likaså finns trevliga och jättelånga stränder söderut som är trängselfria. Tyvärr är ju sanden där...
Ditte

Kersti

Vilket härligt ställe du hittade. Det ser fantastiskt trevligt ut. Ett paradis för både barn och vuxna. Perfekt med resturang på området också. Jag förstår att det blev en trevlig dag.

Svar: Jag har gått förbi många gånger, men eftersom jag själv varken solar elle rbadar i pool så har jag bara passerat. Men idag blev det ett besök som verkligen uppskattades av barnbarnen och av oss. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Där har man åkt förbi många gånger, men aldrig varit in på poolområdet.
Det ser ju jättefint ut med poolerna och växtligheten runt omkring.
Härliga bilder på Max och William i poolen.
Förstår att ni hade en jättehärlig dag vid Aldea del Mar!
Trevlig kväll!
Kram!

Svar: Väl värt ett besök och kanske när barnbarnen är på besök. Vi hade en härlig dag och området är jättefint. Verkligen! Och en toppenbra restaurang som är öppen till 16.Hoppas ni också haft en fin kväll.
Kram!
Ditte

Susjos

Vilket underbart område!! Där skulle jag också trivas, både i vattnet och i restaurangen! Ni verkar ha haft en helt underbar dag, väl värt sina 8 euro per person!
Fortsätt njut, idag har det verkligen varit fantastiskt varmt här i Sverige också, helt otroligt!
PS. Kul att Efva Attling gör reklam på din blogg!!! DS.

Svar: Vi hade en toppendag och att betala 8 euro för entré när det är så välskött och fint är helt ok. Området är väldigt smakfullt och välskött med mycket grönska och gott om skugga för mig. Restaurangen verkligen levererade och jag hade nog kunnat tänka mig en simtur här.
Läste att det varit så fint hemma och det är bra. Här är det nu mindre varmt och det gillas av mig.
Ditte

Susjos

Hm, mitt inlägg försvann? Vilken fantastisk dag ni har haft vid det poolområdet, väl värt sina 8 euro per person! Jag skulle trivas där både i poolen och i restaurangen!
Ps. Efva Attling stöter man på reklam för när man kommer in i din blogg, kul! DS.

Svar: Jag tror det kom med ändå....Lite trolleri. Skönt att det är reklam för Efva Attling, för henne gillar jag ju verkligen. Men i övrigt vill jag inte ha reklam, men jag blir inte av med den.
Min nya blogg är försenad men i oktober blir det byte till Word press och då min egen domän. Blir bra.
Ditte

Marja

Så härligt det ser ut! Verkligen ett fint ställe och fint att det inte bara är en fyrkantig pool, utan lite mer spännande former. Bra att du är rädd om dig själv och inte sitter i solen.
Kram!

Svar: Jag är noga med att inte vara i solen och hatten/kepsen är på hela tiden. Väldigt roligt att gra ett besök här och pojkarnas glädje i poolerna var stor. Området varväldigt fint och grönt och det gillas extra.
Kram och trevlig fredag.
Ditte

Anette

Du har ju hittat bästa leklandet för pojkarna och du kan ju sitta under ett parasoll och njuta av deras vattenlek. Den där tallriken med musslor ser härlig ut.

Svar: Vi hade en jättetrevlig dag och gott om plats var det. Det passade perfekt för mig med att varva "badvaktssysslan" med att vara i skuggan. Extra roligt att se pojkarnas vattenglädje. Väldigt roligt också att områdets restaurang var så bra och mina musslor var riktigt bra.
Ditte

Ama de casa

Såg väääldans fint ut! Jag har bara sett området oppanifrån (via google maps, alltså). Måste absolut bli nåt besök där nån gång :-)

Svar: Jag har tidigare gått förbi Aldea del Mar men nu med junorerna här så blev det väldigt bra med ett besök här. Jättefint område och väldigt välvårdat. Kul också att restaurangen serverade bra mat. En heldag blev det.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Vilket fint poolområde!
Förstår att dina fina barnbarn trivdes som fisken i vattnet 😊.
När det gäller ditt matval så hade jag valt något annat.
Jag tipsade min familj om denna pool men de var till Aguapark i stället.
Har för mig att det är en rätt fin pool där Helenfamiljen ska bo.
Kram/A-K

Svar: Det var verkligen fint här med stora pooler och mycket grönska. Men jag kan förstå att dina större barnbarn valde Aquapark. Max had esäkert gillat den också, men inte William lika mycket. Restaurangen had emycket mat att välja på så du hade sluppit musslorna....
Ska nu titta till och hämta nycklarna till Helenfamiljens boende.
Kram!
Ditte

Ghugge

Åååå, så härligt,gulligt och underbart!
Kram

Svar: Verkligen en jättehärlig dag!Kram!
Ditte

Åsa

Hej Trevlig blogg du har ! Kul att få info från Torre
Var ligger detta ? är det det som ligger en bit in vid Svensken vid havet ?

Svar: Tack! Välkommen hit! Aldea del Mar ligger nära Svensken vid havet. Om du söker på Google så kommer karat och adress upp, men just hemsida på poolområdet saknas.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: