Slumpen kan

    
Slumpen kan ibland spela in i våra liv.
Ibland sker saker och man vet inte riktigt varför och lite så var det när vi bestämde oss för att köpa den spanska sommarstugan. 
Vi hade bott fyra år i Peking, flyttade hem och köpte en liten segelbåt som var en perfekt sommarstuga under några år.
Under åren vi bodde i Peking blev det många resor både inom KIna och till angränsande länder i Asien. En flygtid på drygt fyra till fem timmar gjorde att Indonesien, Filippinerna, Malaysia, Thailand och Kambodja  blev lättåtkomliga och en weeekendtur till Hong Kng var gjord på ett par timmars flygresa. 
Thailand och ett liten "oturistiskt" by cirka 18 mil sydost om Bangkok kom att bli en verklig favorit. Här tillbringade vi flera månader under några vintrar och ägnade oss Stockholm och segling resten av tiden.
Planer fanns på att köpa en liten lägenhet alldeles vid den fina, långa stranden. Men, ibland blir det inte som planerat.
Mina solbesvär blev hastigt påtagliga och att vistats månadsvis i Thailand blev inte längre aktuellt.
Segelbåten såldes och det kändes allmänt trist.
(Solskadorna behandlades och och är under kontroll just nu.)
 
Vacker solnedgång över den fina Chackapongstranden,
där vi hyr vårt thailändska favoritställe.
 
Perfekt fortskaffningsmedel i de thailändska omgivningarna.
 
Vad skulle vi nu hitta på för gott om ledig tid fanns ju.
Stockholm är ju en fantastisk stad och och det finns mycket både att se och göra  och gott om vänner dessutom. Men mitt ansikte tål inte längre kyla särskilt bra så det vore bra med ett komplement till Stockholm och Södermalm.
Kanske en sommar/vinterstuga någonstans? Men var? Skulle vi hyra.
En fördel var det med kort flygtid och bra förbindelser från flygplatsen och att man inte skulle vara bilberoende.  Efter att ha tittat en del på internet bestämde vi oss för att ganska förutsättningslöst ta en tur till Alicante och Torrevieja.
Vi hade haft kontakt med några mäklare och även privat men inte visst vi egentligen mer om Torrrevieja.
(Spanien har jag besökt många gånger och olika platser under årens lopp  just Mallorca låg mig varmt om hjärtat. Men vinteklimatet där är inte lika varmt som i Torrevieja och prisläget är väldigt högt.)
Vi såg en hel del här i Torrevieja, men staden var för oss en helt ny bekantskap så svårt att veta. Men vi bestämde oss och på den vägen är det.
Att pendla hit fungerar jättebra och vi är ju inte här när den svenska sommaren är som bäst.
Och visst trivs vi bra. Torrevieja är ju i mitt tycke inte alls den vackraste staden, men den har ett liv hella året och det finns spanjorer som bor och jobbar här vilket jag tycker är en klar fördel.
Under augusti blir stan ännu mer levande då alla spanska sommarstugeägare från olika delar av landet kommer hit, men då njuter vi av den svenska sommaren.
Jag kan nog också tillstå att skulle vi inte bestämt oss för den "lilla stugan" här så hade jag fortfarande letat längs Spaniens kuster efter det mest optimala.
Men man vet ju inget om vad som händer i framtiden. Och kanske är slumpen med ett tag till.
 
Solskärmen på för att skydda ansikter och givetvi en plats i skuggan.
 
- gärna med utsikt över havet.
 
Träffar vänner gör vi förstås även här och det blev en trevlig tapasstund med Fia och Lasse .
(Vi hittade varandra via min blogg för ett par år sedan.)
 
Välkomna Marga, Rebecka och Birgitta,
våra nya grannar på  parallellgatan.
Och även här var det slumpen som förde oss samman.
För ett par år sedan skrev jag ett blogginlägg om Furuviksparken
där jag varit med banbarnen och döttrarna och Marga hittade därigenom min blogg. Jätteroligt!
(Att vi sedan även hade Torrevieja som gemensam nämnare kom också förstås fram 
och än roligare blev det.)
 
Playa de la Cura i Torrevieja.
 
 
 
 
Ann-Kristin

Jag är så glad att slumpen förde er till Torrevieja och att ni bor nästgårds. Slumpen gjorde också att vi träffades i stort sett på er inflyttningsdag, då jag hade träff hos Ali med andra syrror och jag hjälpte dig hem med lite grejor.
Jag är också glad att få lära känna fler syrror som flyttat in under mig 😊
I morgonkväll/natt får jag träffa dem igen. Kul!
Ser fram emot att träffa dig och Bosse också.
Även många andra vänner också förstås.
Kram/A-K

Svar: Välkommen hit! Vi ser frem emot att du kommer, verkligen. Och vilken slump som förde oss samman. Tacksam för det. Kul med M&B som flyttat in under dig. Perfekt!
Vi ses! Kram!
Ditte

Ama de casa

Visst är det många "slumpar" som spelar in att man är där man är och gör det man gör. Gillar den där filmen med hon Paltrow - Sliding doors - som visar en parallell berättelse med vad som hände när hon hann med tåget och när hon missade det. Intressant tanke - och svindlande! Så många "sliding doors" det har funnits i livet...

Svar: Just den filmen skrev Susan om och jag har sett den med stor behållning. Och visst har det funnits, finns och kommer att finnas många "sliding doors".
Ditte

Susan

Hola! Ja, man kan ju ibland fundera på hur livet hade tett sig om inte vissa saker hade hänt. Vilka människor hade man då umgåtts med? Var hade man bott osv. Vet att det finns en film som heter "Sliding doors" som gör två olika historier tror jag beroende på om en person hinner eller inte hinner med tunnelbanan. Har dock inte sett den själv.

En bok som jag kan rekommendera är "Slumpen är ingen tillfällighet" av Jan Cederquist (en av grundarna till reklambyrån Hall & Cederquist). Han skriver mkt underhållande om att det skulle kunna finnas ett "synkront medvetande". Tankarna är bitvis mkt "skruvade" och som den vetenskapsmänniska jag är har jag svårt att köpa hans teorier men det är kul att prova tanken och jag gillar människor som törs tänka helt nytt. Finns inget värre är tvärsäkerhet. :) Den kan köpas som e-bok här http://www.bokus.com/bok/9789197942119/slumpen-ar-ingen-tillfallighet/

Regn i Estocolmo idag och ingen promenad. Ikväll blir det styrelsemöte i vår brf. Hälsa B!
Kram!

Svar: Ja, det kan man undra. Filmen "Sliding Doors" har jag sett och den tillförde en del hypotetiska tankar.
Boken du rekommenderar ska jag nog satsa in mig på. Verkar spännande och kul är det att prova sina tankar.
Här blev det en kortare prommis idag, 7 km och med "pitstop" hos en spansk favorit vid havet.
B hälsar tillbaka.
Kra och hälsa Mr J.
Ditte

Ruth i Virginia

"The road not taken and that has made all the difference..." - Robert Frost-

Slump i mitt liv - På pensionatet där jag bodde i San Francisco, satt
gästerna vanligtvis vid samma bord varje dag. En dag fick en kille inte
plats vid "sitt" bord, så han satte sej mitt emot mej. Han ringde nästa dag,
och om fem månader var vi gifta.

Svar: Vad härligt Ruth! Jag tror på att det som händer är bra saker. Se hur det blev för dig där i San Fran.
Ditte

Veiken

Underbart! Ibland är slumpen vår bästa vän! Det gäller att hålla tag, för ibland har slumpen bråttom! Kram

Svar: Visst är det så! Och Thailand finns ju kvar i våra hjärtan både fysiskt och i själen. Kram!
Ditte

Geddfish

Inte klokt vad slumpen kan avgöra mycket! Tänk vilken slump att jag började blogga för 10,5 år sen och min man gav mig mitt nickname. Och så många jag träffat på gm den!

Slumpen är väl också var man har bott, bor och det där med kärleken. Och alla aktiviteter är också rena slumpen och hade inte funnits om min man hade levat.

Och nu har slumpen gjort att jag lärt känna en fin person som heter Ditte!
Kram!

Svar: Vad roligt att höra att det var din man som gav dig ditt "nickname". Det visste jag inte, men nu vet jag. Och jag tycker det är väldigt roligt att vi hittat varandra i bloggvärlden! Kanske även det en slump eller en mening som så mycket annat här i livet.
Visst är bloggvärlden bra och tänk alla möten som kan bli både i.r. l. och per blogg.
Tack för fina ord.
Kram!
Ditte

Znogge

Ibland har det lätt för att bli bra! Jag har bara hört positivt från personer som har hus eller lägenhet i Torrevieja. Min kollegas föräldrar bor där och svägerskans väninna har en lägenhet där. Så dessutom från er via bloggarna som berättar om er tillvaro. Prismässigt verkar det bra vilket säkert spelar stor roll för många. Sedan är dessutom flygresan inte alltför lång heller vilket måste vara en fördel. Så goda vänner på det och då kan det inte bli mycket bättre!

Kram

Svar: Att vi hamnade här var mest en slump och en bra sådan. Prisnässigt är det absolut så,både vad gäller hus/lögenheter, mat och restaurangpriser. Vi pendlar ju och att det då är enkelt att ta sig hit är en stor fördel.
Och vänner finns det gott om...
Roligt att du har fler som du känner till som också huserar här...
Kram från en skön kväll på terrassen och +24.
Ditte

TantGlad

Jag tror det finns en mening med saker , så på slumpen vet jag inte om jag tror på. Men man kan alldrig veta.
Intressant att läsa om allt du har varit med om. Alla resor och alla platser du besökt ute i världen. Oj så berikande det måtte vara.

Förstår det var trist att sälja båten. Du älskade ju vad jag förstår båtlivet.

Tack för intressant läsning om dig om dina vänner och bloggvänner.

Varm kram.

Svar: Om det är av en slump eller mening vet jag inte men jag ror att saker händer utan att vi alltid kan påverka eller medverka. Att resa har alltid varit viktigt för mig och gett mig så mycket och jag är också glad över resor och upplevelser inom Sverige. Sverige är verkligen fantastiskt!
Nu är det nya tider men visst kan jag sakna seglingen men minnena finns ju där.
Stor kram till dig min fina bloggvän.
Ditte

Anna, New York - My Bite of the Big Apple

Vad roligt att få läsa historien om hur ni hittade er spanska oas! Tänk vart livets vägar och skeenden kan bära. Ledsamt med solskadorna men skönt att de är under kontroll.

Vad fantastiskt för er under Pekingtiden att kunna nå så många drömresmål bara på några timmar! Förstår att det måste ha varit enastående upplevelser.

Det är också härligt att höra att du (som jag) hittat nya IRL-vänner via bloggvärlden. Det är verkligen en av internets allra största fördelar!

Kramar

Svar: Livets vägar är många och ibland nog så slumpartade. Solskadorna kommer ju från alltför mycket solande under ungdomsåren och framåt. Har bränt mig så mycket för ag med min ljusa hy ville ju vara brun och fin.
Under åren i Peking reste vi mycket både inom KIna och i grannländerna och det häftigaste är nog ändå resan till Tibet.
Och vänner via bloggvärlden är fint att få och berikar mycket.
Ditte

BP

Ja tänk att slumpen ändå kan vara så avgörande för ens liv. Å det bästa är ju att ni verkligen trivs i "svenskkolonin" Torrevieija där ni har fått många vänner. Dessutom är det betydligt kortare flygtid till Spanien än till Asien från Stockholm, ytterligare en klar fördel tycker jag.

Svar: Visst är det en svenskkoloni här som i en del andra delar av Spanien med öarna inkluderade och så är det ju ofta på populära ställen. (Men vi bor i ett spanskt område och resten väljer man ju själv. ) Här i Torre finns det över 50 nationer som bor och svenskarna är inte i majoritet...Men det är många.Den kortare flygtiden hit är bra och det går ju fint att pendla som vi gör. Gillar ju verkligen Stockholm också och varvar gärna.
Skulle nog helt klart även kunna tänka mig en "sommar/vinterstuga på en mindre ort med färrre turister.
Asien gillas högt och det kommer jag alltid att göra och visst blir det fortsatta resor dit, men inte så lång tid numer. Solen är inte så lyckad för min del...
Ditte

Susjos

Trodde "Torre" bestod mest av svenskar och spanjorer, hihi!! Men så är det alltså inte? Vet minst två familjer här i Rotebro som köpt hus/lägenhet i just "Torre"!
Har också bekanta som köpt hus i Nerja....Spanien är helt klart populärt! Så Mallorca har inte lika bra klimat på vintern som "Toor"? Det visste jag inte? Suger i mej all info om "Torre", hoppas ju på att kunna göra något liknande så småningom...
Visst är bloggvärlden fanstastisk! Tack vare dej har jag nu besökt Forsbacka Värdshus, och tagit mej en tur med Rosella från Kapellskär!!!
Något jag däremot inte gjort ännu är en resa till Asien....
Kram till Dig Ditte,och tack för fina kommentarer i min blogg!

Svar: Nej, många svenskar är det förvisso och skandinaver, men det är inte de största utländska gruppernA. Staden är ganska vidsträckt så det finns många områden att sprida ut sig på. Roligt är att det är många spanjorer som bor och arbetar här så Torrevieja är en levande stad även vintertid och det är inte bara semesterspanjorer som kommer hit. Mallorca är så fint, en klar favorit men har svalare och mer ostadigt väder än här från november till februari. Just runt Torrevieja är vädret känt för att vara bra och med "hög medeltemperatur" hela året.
Och vad gäller "sommarstugor" utomlands är ju utbudet enormt. Men vi vill kunna pendla och just nu passar detta oss bra.
Och visst är det trevligt med bloggvärlden!
Kram till dig också och tack för fina ord.
Ditte

Marja

Slumpen/ omständigheterna spelar nog mer in i våra liv än vi är medvetna om. Men det verkar som att ni trivs i Torrevieja och har kort pendelavstånd till Stockholm.
Ha det så gott!
Kram!

Svar: Visst trivs vi bra här, men det finns ju många fins platser både i Spanien, andra länder och hemma. Att det är kort pendlingsavstånd är en klar fördel eftersom det är det vi gör.Trevlig fredag!
Kram!
Ditte

Bosse%20Lid%E9n

Det är ett "ämne" som intresserat mig hela livet. Jag vet inte om jag blivit klokare med åren. Slumpen/ödet eller om allt är bestämt på något vis. Det är kittlande att tänka bakåt och lite som i filmen "Sliding doors". Så länge som ånger inte ingår i tankarna är det underhållande. Vad mycket spännande du varit med om. Det som ständigt slagit mig under bloggbesöken är att du verkar stå stadigt på jorden var du än sätter fötterna. Sådant tycker jag är en mycket fin personlig egenskap.
Helgkram Bosse

Svar: Jag tänkte när jag skrivit inlägget på just filmen "Sliding doors" och har fått flera förslag på just den. (Har sett den...)Att ångra saker är jag inte mycket för, men en del saker i mitt liv skulle jag gjort annorlunda idag med den erfarenhet jag skaffat mig.
Jag tror att jag stått stadigt på jorden sedan jag var liten och fått det med mig från båda mina föräldrar och jag hoppas jag kan fortsätta göra det.
Och glädjande är att du tycker det är en "mycket fin personlig egenskap". Uppsakttas mycket!
Önskar dih och de dina en fin helg.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Hej ..tack för att delar detta härliga inlägget så roligt att läsa om att slumpen kan påverka en hel del & du har ju haft o har ett intressant liv Ditte alltid skoj att läsa om vad som varit :) ha en toppen dag kram

Svar: Om det är slumpen eller inte, det är det svårt att sia om. Men saker händer och ofta är det ju en mening med det som sker. Önskar er en härlig helg fylld av trevligheter.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Kanske är det inte slumpen som avgör, vem vet vad livet har i beredskap för en....
Kram på dig och ha en fin fredag ♥

Svar: Nej, det kanske inte alls är slumpen....Så sant! Men saker händer och kanske var/är det menat så. Önskar dig också en fin fredag.
Kram!
Ditte

Ghugge

Tänk ändå hur det är..slumpen förde er väl till ett fint land och en trevlig "stuga" som ni ser ut att njuta av. Men man skall aldrig säga aldrig..vem vet vart vindarna blåser framöver?!
Trevlig helg!
Kram G

Svar: Nej, aldrig är ett ord jag sällan använder. Man vet inte vad som händer och lika bra är väl det. Somligt kan man påverka och annat inte. Men det brukar ordna sig. Trevlig helg önskar jag dig också.
Kram!
Ditte

Mia

Det är verkligen lustigt som det kan bli ... å´ det är nog tur att man inget vet ...
Önskar dig en riktigt fin helg!
Kram

Svar: Visst är det? Och det helt oavsett slump, öde eller annat...Önskar dig också en skön helg med många trevligheter och en del sol förstås.
Kram!
Ditte

Gittan

Så kul att läsa om dina resor och alla platser du varit på. Det blev ju bra med stugan i Spanien och det tar ju inte så lång tid att åka emellan. Ja man vet inte vad som ska hända och tur är väl det. Trevlig helg och kram på dig.

Svar: Visst är det väl skönt att inte veta vad som kommer att hända...Jag tycker nog det.Den spanska stugan är bra och det är lätt att ta sig hit. men det finns måmga platser kvar runt om i världen och hemma att besöka. Dock har vi lite kommit av oss.
Önskar dig också en fin helg.
kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: