September

    
Vi är en bit in i september, enligt aömanackan den första höstmånaden, men det kan man inte tro här i Stockholmsområdet. I varje fall inte i år.
Staden bjuder på fortsatt skön sensommarvärme och det är bara att tacka och ta emot.
September är en månad som jag nog alltid har tyckt om. Under skol och pluggtiden så var man åter i skolan och det var roligt att träffa vänner, alla var tillbaka efter att ha varit skingrade åt olika håll under sommarledigheten.
Under alla år jag jobbat var skolstarten i augusti väldigt intensiv, ungefär som flera dagliga 100 och 200 meters lopp, med minimal återhämtning, men en bit in i september började det mesta falla på plats, rutiner skapas och  de flesta "adepterna" förstod att sommarlovet var slut och det var jobb som gällde.
Så i stället för att spurta dagarna i ändå  blev det mer medelsdistanslopp i kroppen.
Och som pensionär tycker jag fortsatt om september; turistsäsongen är över, mindre trängsel, luften är lättare och friskare, naturen grönskar fortfarande, det går att bada (om man så vill) ljuset finns kvar, naturen byter sakta ut sin gröna dräkt mot en mer gu och röd men det sker i långsam takt, så jag hinner med.
Jag kan tilbringa dagarna utomhus och gå långa promenader utan att bli för varm eller behöva tänka på att solen är stark och att jag måste skydda ansikte och kropp.
Bloggvännen Bosse  har i sitt tjogofemte lek/uppdrag bjudit in de som önskar att fundera över vad månaden september personligen innebär.
I uppgiften skall nio bilder (egentagna; nya eller gamla) på något sätt  illustrera vad den första höstmånaden personligen betyder för mig  och av de nio bokstäverna i september ska jag också förknippa ett ord med bilden.
Gamla minnen får givetvis finnas med.
Och mina bilder och ord blev efter ett visst funderande så här;
 
Sensommar, segling och skärgård. 
 
 Eva, min äldsta vän. Vi träffades i september 1968 då vi tillsammans med 75 kvinnliga och 75 manliga studenter började på G.I.H. - Gymnastik och idrottshögskolan i Stockholm. Eva var matematikern och jag var humanisten och sedan dess har vi följts åt på olika sätt, först genom utbildningen senare vid resor av skilda slag.  Kommer alltid minnas resan genom i Europa i en gammas SAAB96 (?) med rattväxel och punkteringar både i Köpenhamn och i St. Gotthardstunneln i Schweiz.
Eva kom på weekendtur till Peking och hann med både en cykeltir,  se soluppgången på kinesiska muren och en hel del annat. Och tänk om två år firar vänskapen 50 år.
 
 
Plommon, plockade jag i mängder hos min mormor och jag monns att det gjordes pajer, kakor, kompotter och annat.
 
 
Torrevieja, fina minnen från de septemberdagar då alla "de mina"
för första gången var på besök där hos oss.
 
 
Ett hus, den spanska sommarstugan, blev också vårt denna månad.
 
 
Möten, träffar och middagar med vännerna som är tillbaka efter sommaraktiviteterna är efterlängtade.
Och i morgon är det dags att träffa "Beijing Ladies" och då på en picknicjk med tillhörande promenad på Söder  (Någon är fortfarande bortrest och någon tillkommer.
 
B, min make, fyller år och är för alltid förknippad med just september. (Ja, en hel del till förstås...)
Här är vi på en orörd del av den kinesiska muren .
 
 
Ett barnbarn, Willliam, föddes 13/9-2013. Stor lycka för oss alla!
Och snart är det dags att fira hans treårsdag.
 
 
River Li, i Yangshou, södra KIna, en resa bland "Sockertoppsbergen", var och förblir minnsevärt.
Helt fantastiskt och med dagliga cykelturer på landsbygden är vägarna var små snirkliga  stigar
 och där både vi och cyklarna förflyttades över och längs floden på bambuflottarna.
 
 
De nio bokstäverna är slut men bara knappt en tredjedel av september har passerat så det finns mycket tid kvar att både  tanka och lagra upplevelser och erfarenheter av skilda slag.
Ska bli roligt att läsa och se hur andra tolkat  september.
 
 
 
 
 
 
 
 
Maria Bromander

Det var en fin beskrivning av vad september är i ditt liv. Håller med dig om att detta är en skön månad. Kanske det låter konstigt men ibland är det som att gå ner i varv efter sommaren. Fast jag älskar vår svenska sommar. Allt gott till dig!

Svar: Jag kan också känna så att jag går ner i varv nu i september. SEnsommaren dröjer sig kvar och man hinner vänja sig så sakteliga mot mörkare tider. Jag tycker också väldigt mycket om sommaren och i år har vi ju här i Stockholmsområdet haft en fantastiskt fin sommar.
Önskar dig också det bästa.
Ditte

Ama de casa

Viken rolig utmaning, och helt perfekt tolkad av dig :-)

Ha en fortsatt underbar september! :-)

Svar: Tack! I det här uppdraget/leken så är det ju nästan bara fantasin som begränsar, men jag var ju ganska traditionell i mina tankar. Jag njuter till fullo av den sköna svenska sensommaren med +24 grader idag och saknar inte hetan i Torre.
Önskar er en fortsatt fin resa"over there".
Ditte

Comsi Comsa


Så fint tolkat Ditte. :-) Tummen upp för utfört uppdrag.

Kram ♥

Svar: Tack! Ja, det är vad september hitintills har varit öfr mig när jag funderar. Kram!
Ditte

Tove Olberg

Så september - lek och allvar! Bra jobbat i Bossetävling ännu en gång! Roligt läsa och jag fastnade i familjeträffen och bilden från segelbåten!
stor kram!

Svar: September är en månad jag tycker väldigt mycket om. Sommaren hänger sig kvar ett tag och man hinner vänja sig vid att den är på upphällningen. Naturens färger som sakteliga byter färg (här är det fortfarande grönt) och luften som är lättare att andas. Mindre trångt och lugnare. Seglingen saknar jag, men allt har sin tid.
Stor kram!
Ditte

Ami

Så bra du fick ihop hela september! Roligt att läsa och se bilderna till :)
Önskar er en trevlig kväll!
Kram

Svar: Tack! Jag tycker dte är roligt att fundera och se men just september tycker jag om och har många fina minnen från denna månad. Njuter av så härliga sensommardagar nu och med +24 idag är det så fint.
Hoppas ni har det bra trots värmen.
Kram!
Ditte

Kicki

Grattis, så fina bilder ich minnen, blir alltid så imponerad av din och andras inlägg, jättefint👍👍😀

Svar: Tack! Jag tycker du lyckats väldigt bra. Grattis! Det är roligt att se och läsa om hur hur mina"lekkamrater" i Bosses utmaningar/lekar gör sina redovisningar och tänk så många möjligheter det finns.
Önskar dig en trevlig kväll!
Ditte

Marja

Vilket fint septemberinlägg! September är en underbar månad... för tre år sedan bytte ju Raoul
och jag lägenhet hela September och jag minns att det var sommarväder hela månaden.
Sköt om dig! Kram!

Svar: Tack! Ja, september är en månad jag alltid tyckt om och i år stannar sensommaren kvar längre än vanligt. Idag på eftermiddagen hade vi +25 och sol. Allt är ännu grönt.
Förstår att du hade en fin septembermånad i Stockholm och visst är det bra med lägenhetsbyte.
Hoppas du mår lite bättre både vad gäller hostan och det ledbrutna.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

En riktigt skön känsla infinner sig hos mig efter dessa tre besök som jag hunnit med. Ni tre lämnade in snabbt. Jag gav alla möjlighet att kunna få max poäng med en hastkaka. Istället har jag bjudits på tårta. :) Hoppas trenden fortsätter. Undra vad du och Eva ska göra för spännande om två år. Sådan lång vänskap är guld värd.
Kram en annan B

Svar: Visst har det varit fin läsning! Jag har också tittat in hos mina "lekkamrater" och det är så roligt att se deras bilder och tankar. Tänk att vi ser så mycket fint i september och det är ju fullt försåligt. En härlig månad.
Jubileum om två år, 5+ -årig vänskap. Ja , den måste firas. Men hur? Vi får grunna på det.
Tack Bosse för allt roligt du ordnar för oss och hoppas att du kan vila dig mellan varven. För jag tror det är behövligt.
Stor kram!
Ditte

BP

Din tolkning av September var riktigt bra och du har många händelser att berätta om som just inföll under september månad.

Såg förresten att du leder Bosses tävling, och det lär du nog fortsätta med, det är jag övertygad om!

Vad gäller dina andra funderingar beträffande september så kan jag efter gårdagens och dagens upplevelser inte riktigt hålla med dig. Vi hade årets varmaste natt med 17,4 grader i år och 25 grader under dagen - rena högsommarvärme. Men jag vet att jag uppskattar den mera än du.

Svar: Tackar! DEt är alltid roligt att fundera lite och väldigt roligt att se hur de andra "lekkamraterna" tänker om september. Värmen här tycker jag helt klart om, men den nuvarande spanska värmen (maken är där) med +36 i skuggan vill jag helst slippa. (Jag orkar inte göra något då och sitta under fläkten med ac på är ju ingen hit.
Och upp till 27-28 grader är jag helt med...Även +30.
(Men är jag i Asien vid havet så går det bra även med lite till vad gäller värme för det fläktar alltid mer. )
Ditte

Eva

Grattis! Som vanligt bjuder du på ett fantastiskt inlägg med fina bilder. Så roligt läsa allas personliga inlägg om september. Liknande intryck men ändå så olika. Varm lekkram 🙂

Svar: Tackar, tackar! Det är jätteroligt att läsa allas tankar och se bilderna. Tänk så olika inläggen blir och ändå med samma utgångsläge vad gäller ordet. Skickar en lekkram tillbaka!
Ditte

marga

Håller med dig om att september är en skön höstmånad. Mycket för de vackra färgernas skull och den klara luften. I gymnasiet valde jag ofta uppsatsämnen som hade med hösten att göra, ur olika perspektiv. September är också minnet från 3 september 1967 då vi gick över till högertrafik. En väninna och jag satt då på tåget i Helsingborg och såg från tågfönstret bilarna köra över till höger sida. Detta var tidigt på morgonen och vi hade rest med tåg ända från Istanbul. Minnesvärd resa i sig. Nu får förkylningen ge sig för din del tycker jag! Kram!

Svar: Vad spännande för er att resa med tåg från Istambul! Måtte överträffa själva omläggningen till högertrafik, även om ni fick den också. Idag har vi haft +25 på eftermiddagen och strålande sol men för mig blev det bara en mindre runda. Förkylningen har avtagit men tagit ett kliv neråt i luftrören, men i morgon kanske den tar klivet ut från mig. Hoppas!
September är en fin månad och på så många sätt; mycket sommar och lite höst.
Och just nu bara sommar.
Stor kram!
Ditte

marga

Håller med dig om att september är en skön höstmånad. Mycket för de vackra färgernas skull och den klara luften. I gymnasiet valde jag ofta uppsatsämnen som hade med hösten att göra, ur olika perspektiv. September är också minnet från 3 september 1967 då vi gick över till högertrafik. En väninna och jag satt då på tåget i Helsingborg och såg från tågfönstret bilarna köra över till höger sida. Detta var tidigt på morgonen och vi hade rest med tåg ända från Istanbul. Minnesvärd resa i sig. Nu får förkylningen ge sig för din del tycker jag! Kram!

Susjos

Åh, vilka underbara bilder och minnen från september!! September är verkligen en månad som jag också tycker om på många sätt! Den 6 september flyttade jag till Stockholm 1979, samma datum fast flera år senare (1990) så föddes vår son just den 6 september! September kan var så varm och skön. Gillar förstås den underbara låten "September" med Earth Wind and Fire. Min mamma och pappa fyllde år dagarna efter varandra i september, och minsann så gifte jag mej i september också....i år är det faktiskt 25 år sedan! ( kanske man ska vara med i Bosses utmaning ;-).
Fortsatt Krya på dig kramar!

Svar: Tack! Och så roligt att du också har så fina minnen och tankar om just månaden september. Det är ju en del saker och händelser i livet som man tänker extra på och som hänt under en särskild månad eller period. Bestående minnnen och som alltid finns där fast man kanske inte alltid tänker på det.
TYcker absolut att du skall hoppa med i utmaningen! Det finns uppdrag kvar! (Kommer bli 30)
Tack! Jag är piggare men förkylningen har tagit sig ett par trappor ner och kanske smiter ut bakvägen.
Kram!
Ditte

Anette

Jag blir också sugen på att vara med, ditt inlägg inspirerade mig och även för mig har september haft stor betydelse.
Ligger ju ändå bara på sofflocket och fryser, trots den tropiska hettan. Du är bra på att skriva. 😀

Svar: Tack!Häng på! Det är så roligt med Bosses lekar och givetvis också att läsa de andras tankar och se deras bilder. Man lär verkligen känna gamla bloggvänner mer och nya kommer till. Vad roligt att du också har fina minnen när du tänker på september och visst är det en behaglig månad.
Trist att du är dålig och när du fryser i värmen så är det illa.
Krya på dig!
Härliga sensommarhälsningar från Stockholm.
Ditte

wiolettan

Grattis! Som vanligt har du lyckats fånga mitt intresse med ett givande och trevligt inlägg. Här fick jag också veta en del saker om dig som jag inte kände till, det är roligt. Jag är intresserad av människor och vill gärna veta allt, men tyvärr är jag så blyg så jag tar sällan kontakt. Blyg, där har vi ett B som jag hade kunnat ta upp, men det finns så mycket då man går in i minnernas bibliotek.
Härliga bilder du visar, de speglar ditt liv och dina intressen. Och, bilden av dig och din man, så roligt att få se er tillsammans, så mysigt och fint.
Trevligt och intressant. Tack.
Varm kram till dig.

Svar: Tack för dina vänliga ord och att du hade glädje av inlägget och bilderna. September är en månad jag tycker mycket om och många trevliga minnen och upplevelser har jag just från denna månad. Men visst har de flesta månader något fint med sig.
Visst har vi mycket i våra minnenas bibliotek.
KIna och Peking har betytt väldigt mycket för oss och på så mpnga olika sätt och vi bodde ju där i nästan fyra år och det har satt"sina spår".
Stor kram från mig!
Vad roligt att du fick veta lite mer om mig, som du inte visste.
Jag är också intresserad av människor, men kan också i många fall vara bkyg inför vissa saker och frågar inte så mycket.
Ditte

Veiken

Ett ljuvligt inlägg med bilder från september och minnenas bank! Läste och tittade på bilderna med välbehag! Kram

Svar: Tusen tack! Ja, du vet ju att vi har mycket på minnenas konto....Och det fylls hela tiden på. Kram!
Ditte

Biggeros

Jag har även kollat in Wiolettans tolkning av September:)) Väldigt intressant att få läsa era inlägg med bilder. Man kommer liksom närmre bloggerskan på det viset genom att få reda på deras erfarenhet genom det ljuva livet. Underbar tolkning av September månad, Ditte. En stor kram

Svar: Tack för fina ord! Det är verkligen roligt att fundera över över vad som är viktigt och som ofta finns med i tankarna och ofta är det speciella saker man tänker på för varje månad. Alla månader har ju något speciellt.
Stor kram!
Det är verkligen roligt att läsa de andras tolkningar och de är så olika.
Ditte

Anki

En underbar tolkning av din septembermånad med många sköna minnesbilder! Ett perfekt utfört bidrag till Bosses uppdrag :)
Önskar dig en fin helg!

Svar: Tack! Många minnesbilder från september var dte som dök upp i minnenas bibliotek. Och det är verkligen roligt att läsa andra "lekkamraters" bidrag, alla så olika.
Önskar dig också en fin helg.
Ditte

Timeoftiger

Härligt inlägg! Och härligt att ha en så gammal vänskap.

Svar: Tack! Och vår gamla gammal vänskap betyder mycket och vänner, gamla och nya är viktiga.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: