Resplaner pågår

    
På busstationer, järnvägsstationer och flygplatser är det ofta mycket som händer och att bara att under en kort tid slå sig ner och titta på all rörelse gör att det nästan känns som om man själv är på väg någonstans.
I och för sig är jag en resande person men jag har kommit av mig en del och det försöker jag ändra på-
Just nu är det en del planerande i resväg både privat och i mitt "resejobb" och båda är roliga och sedan får vi se var det hela hamnar.
I och för sig är jag inte alltid så pigg på bussresor, blir lätt illamående,om jag inte kan sitta långt fram och se vägen.  Tursamt nog gör jag det i mitt reseledar/guidejobb så det fungerar bra. Där har jag första parkett.
 
Resplaner pågår och det finns mycket att se i Spanien och med buss är det smidigt att från Torrevieja ta sig till många andra platser. Men det är det där med min åksjuka...
(Hämtade diverse information och fick veta att det går att boka platser i bussar på de längre destinationerna och skall närmare kolla upp det.)
Att hyra bil är också ett alternativ, men då måste ju någon köra och hinner inte se så mycket och i stora städer är det ibland bökigt att parkera. Men alternativet övervägs.
 
Från Alicante går det också tåg i olika riktningar, många snabbtåg, men ska man söderut blir det ofta en resa till Madrid, inne i landet, med eventuellt tågbyte för att sedan fortsätta söderut. 
Järnvägsnätet är inte så utbyggt som man skulle önska.
Bussar är i alla fall väldans populärt.
Och flyg finns alltid.
Madrid, San Sebastian, Valencia och  Sevilla är städer som lockar och jag tar gärna vid tillfälle även en tur till Barcelona. Längs kusten både norr och söder om Torrevieja finns många fina platser som också bör få ett besök. 
 
Några av de platser man kan åka till från busstationen i Torrevieja.
Men buss till Madrid tar det ca sex timmar och då är ett stopp inkluderat.
Bussarna är fräscha och har ac, vilket ju är en fördel nu när det fortfarande är +30.
 
En av bussarna till Madrid är snart klar för avgång.
 
Från busstationen kommer och avgår också bussen till Alicantes flygplats, varje udda timme från Torrevieja och varje jämn tilmme från flygplatsen. (Fram till 21 resp. 22.)
 Bussen har blivit så populär att det numer vid avgångarna från flygplatsen ofta inte finns plats för alla som vill åka med.  Annat var det i början av dess "karriär" då linjen inte direkt var lönsam.
En biljett kostar för pensionärer under 5 euro och för överiga ca 7 euro. (Har man husdjur med sig måste de färdas bland bagaget.)
Resan tar en timme och gör inga stopp under vägs.
 
En alldeles fylld flygbuss har anlänt och även vid denna avgång blev många passagerare
kvarlämnade vid flygplatsen och får vänta ett par timmar på nästa buss.
Klart irriterande och inga extrabussar brukar sättas in.
(Att ta sig på bussen är numer också ett bestyr och
särskilt om man har väskor som ska in i bagaeutrymmet.
"Alla på en gång" gäller. )
 
Jag mötte maken och vännerna Anna Carin och Krister som lyckades komma med bussen. 
 
Redan i somras hittade jag en firma "Viajes Rosa Tours" , ett brittiskt bolag, som erbjuder prisvärda och trevliga dagsutflykter och även flerdagarsresor med  buss och där övernattniningar och frukost ingår i priset. Väl värt att titta extra på. Och inte bara att "titta på" utan nu blir det till att sätta fart också. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ama de casa

Visst finns det många guldkorn i Spanien. Väldigt många! Vi har åkt buss till "närområdena" (Alicante och Murcia, alltså) men annars föredrar vi bilen, som ger en stor frihet. Jag brukar titta åt Anders också, eftersom det är han som kör ;-)
Spännande att se vart det bär av med resplanerna :-)

Svar: Vi måste ju sätta fart. Har inte blivit så mycket av den här ännu. Farten alltså. Tror vi kan hitta en bra kombo med både bilhyra och buss- tågresor.
Frheten med bil är stor, men också klurigt att ha med en bil till större städer där den inte behövs.
Vi fnular vidare...
Ditte

Ghugge

Spännande att se vad det blir för turer och hur ni kommer att färdas!!
Vad än du väljer blir det säkert bra med en så stor resvana som du har.
Extra roligt för mig att hänga med här på din blogg eftersom jag oftast är
hemma mycket denna årstid. Lycka till!
Kram

Svar: Resvan är jag och bra på att få till resor. Har tränat sedan barnsben. Och jag njuter av att följa dig hemma på er fina gprd och i den natur du har runt om.
Stor kram!
Ditte

Susan

Hola! Om jag vore ni skulle jag hyra bil. Man kan vara mer spontan och göra avstickare till ställen som verkar spännande. Byts man av med körandet blir det inte så jobbigt.

Underbart väder i Estocolmo idag: 20 grader och sol! Blev en prommis på 2 timmar. Vill gärna ha en kurir på marknaden nästa fredag (7/10) men kanske är du på resande fot då.
Kram//Susan

Svar: Hola! Vi är inte på resande fot den dagen. Vi hörs via mail om kurirandet. Tror det både blir bil och buss/tåg.
Vad skönt att det fina vädret håller i sig. Bara att njuta av staden och det fina vädret.
Ha det allra bäst!
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Så mysigt att fått ner "gubben" 😊 Tycker mig se Lex på en bild, man misstar mig kanske.
Det ska bli spännande att se vart ni åker och när ni ger er ut på er resa.
Själv förbereder jag mig på att lägga fram div. som ska ner i väskan på fredag ( än så länge inga kläder) om det får rum några.
Bävar för konfrontationen med "mormor", men får hjälp av en gemensam vän som ev måste tolka.
Ha det gott och hälsa Bosse ?
Kram/A-K

Svar: Jätttetrevligt att B är här! Verkligen! Men tiden har gått fort ändå. Nej, ingen Lex på bilden, kanske snarlikt.
Vad gäller resor så finns planer men vi skyndar långsamt. Kanske hänger du också med på en tänkt dagstur. Hoppas!
Vad gäller "mormor" kommer dte att gå jättebra. Du får perfekt språkhjälp!
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Susjos

Vilka fina bussar de har hos dej i Spanien! Men så trist att de inte sätter in fler bussar vid flygplatsen...
Så spännande att se vart det bär hän nu! En busstripp förstår jag ...väntar med spänning!

Svar: Bussresandet här är populärt och det är ett enkelt och billigt sätt att förflytta sig, men jag har ju min åksjuka som inte är kul...Urtrist med flygbussarna men numer åker vi bara med liten ryggsäck som ahndbagage som man kan ta in. (Om vi inte åker båda så en kan lasta cabinväskorna och en gå in och ta plats.)
Resplanerna mognar sakteliga...
Ditte

Geddfish

Det låter spännande med dina resplaner! Då blir det att avvakta och se vart det bär hän!
Kvällskram!

Svar: Jadå, resplaner finns det gott om. Mne än så länge är det varmt och då är det ingen direkt "hit" med en storstad som Madrid eler Barcelona. Men det finns mycket annat. Kram i en ljum kväll.
Ditte

FREEDOMtravel

Kul med resplaner! Det finns ju förstås mycket att se i Spanien, och inte alltför långt för er att åka. Kul att du hade koll på det stora fartyget som ligger här utanför! :)

Svar: Jadå, de fartyg som rör sig i Stockkholm har jag bra koll på efetrsom de måste genom Hammarbyslussen, där vi bor, för att ta sig mellan Saltsjön och Mälaren. Man kan ju ta omvägen via Södertälje, men det är lite långsökt. Resplaner finns och nu ska de också "sjösättas".
Ditte

Emma, Sol som sol?

Hoppas att man får plats om man fått plats med resväskan. Annars blir det inte så kul. Priset är ju överkomligt, dessutom.

Svar: Ibland får man inte det och då måste väskan ut. Tycker det är föredömligt med tåget som går från flygplatsen i Malaga och längs kusten. Skulle behövas här också.
Ditte

BP

Här skriver du nå't som vi också la märke till i Benidorm. Spanjorer är ju galna i bussar. Varenda by har ju en busstation modell XXL ofta långt ute i ingenstans. Därifrån måste man ta en buss till innerstan, gärna med minst ett byte till slutdestinationen.
Flygplatsbussarna är proppfulla sedan ett par år tillbaka, så vi brukar ta Viajes Alameda från dörr till dörr. Kostar 12 Euro, väl värt pengarna.

Bussresor går helt bort hos oss, då min man är 1,96 lång och sitter ihopvikt som en fjällkniv.

Vi är ju väldigt bekväma av oss, så flyg är nog det som gäller. Smidigast och inte så tidskrävande som buss- och tågresor. Jag menar den närmaste tågstationen är ju Alicante. Å det tar ju en halv dag att ta sig dit från både Torrevieija och Benidorm.

Svar: Jadå, här åks det buss och det är billigt och ganska enkelt. Ja, jag blir lätt åksjuk, men kanske går det om jag bokar plats långt fram. Viajes Alameda verkar perfekt! Ska genast kolla upp det.Vi tar ofta annars taxi.
Att sitta hopvikt i en trång buss är inget alternativ för min man heller, men vi vet att det finns de bussar son har extar benutrymme och de tar vi om det går.
Flyg gillar vi, men ska man bara ett 10- tal mil så är buss ellet bil bra. Jag gillar annars tåg och de spanska tågen är verkligen snabba och bekväma. Jga skulle nog inte flyga mellan Alicante och Barcelona, där passar det för oss bra med tåg. Vi når ju Alicante på en timme med bekväm buss och ac och det är helt ok. Från Benidorm tar det nog än längre tid.
Och att ta oss till flygplatsen i ALC från Torrevieja tar nästan lika lång tid.
Ska vi itll San Sebastian blir det helt klart flyg men Madrid och Malaga känns helt ok med tåg eller en bra buss.
Nu får vi bara sätta lite fart...
Ditte

Znogge

Det verkar finnas mycket goda möjligheter att göra såväl kortare som längre utflykter från Torrevieja. Synd bara att de inte sätter in fler bussar från flygplatsen för det verkar vara ett vinnande koncept. Trevligt med goda vänner på besök!

Kram

Svar: Stora möjligheter finns men vi har varit dåliga på att utnyttja dem. Men nu får vi sätta fart. Bedrövligt att folk blir kvarlämnade på flygplatsen för att det bara går en buss...Men man är inte altid så rationell och tror att alla kan vänta...
Kram!
Ditte

Marja

Ska bli intressant att se vart ni reser. :)
Kram!

Svar: Det tycker vi också. Mycket som lockar!Kram!
Ditte

Anette

Spännande att se vart det bär av. Ni har ju en del att välja på.

Svar: Valen är många och här finns mycket vi ännu inte sett. Och att planera är roligt.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon Ditte...låter ju spännande, får se vad det bär av då...ja du vi är kanske bortskämda här om man jämför saker som för oss är självklara är det inte där. Men du har koll på det mesta ;) spännande o se vad som händer då kram å fin dag

Svar: God morgon! Vad gäller resor har jag en del koll och brukar hitta bra alternativ till oss. Nu ska vi hålla oss i Spanien och det är mycket vi inte sett här. Och visst har vi det bra med möjligheter att kunna resa. Absolut!
Kram och trevlig onsdag!
Ditte

Gittan

Det blir spännande och se vart färden går då, kul att se sig om. Vi har bokat en resa till Teneriffa i april men barn och barnbarn sån som vi var på i nov förra året. Jag fyller ju 60 då ( vart tog den tiden vägen då...) Sunwing hotell där är det så mycket kul för barnen.
Sen har vi en liten resa själva nu i nov till Puerto Rico, vi har ju varit där många gånger men tycker om stället. Det är nog maken här som är mest för att resa men jag känner att man behöver komma iväg för att koppla av. Kram på dig.

Svar: Vad trevligt att åka alla tillsammans! Det blir ju något "extra". Och Sunwing har vi besökt då våra döttrar var små och just bla. i Arguinneginn där ni var förra året. Trevligt med Puerto Rico! Jag åkte dig flera gånger tillsammans med min mamma på 70-talet och då fanns det tre hotell där och var genuint och Mogan var en lite fiskeby.
Ja, 60 år! Undrar också vart tiden tagit vägen.
Kram från mig.
Ditte

Kolonilotta

Åh va härligt att du fått sällskap av maken och vänner nu! :)
Men jag reagerade över det du skrev om att husdjuren måste åka med bagaget. Hua va otäckt och mörkret för dom! :(

Spännande att höra sen vart det bär av.
Barcelona kanske? :)
Kram kram!

Svar: Vad gäller djur så är det så här, tyvärr, vad gäller långresor. Inom stan på bussar har jag sett små hundar i väskor som ibland fått åka med. Varierar säkert lite.Ja, resplaner vävs och det finns ju mycket att se och besöka.
Återkommer!
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Ja, då får vi se vart det bär av!
Som reseledare/guide sitter vi längst fram, men den obekvämaste stolen i hela bussen och ofta solen gassande i ansiktet. Nej, nu får jag sluta var så negativ, hi,hi!!! Men efter 25 år ser man det kanske lite annorlunda.
Jag har ju t o m varit passagerar nu på en 6 dagar lång bussresa, inte dåligt det!!!
Ha det bra!

Svar: Den erfarenheten har jag också efter bara några turer....Inte alls negativt, men sanningsenligt och ibland förenas dessa. TYckte det var jätteroligt att du varit med nu som passagerare och kanske blir det även en resa dit med Lasses resor. Hoppas! Men jag har ju även Wales kvar, ja mycket annat också.
Vi fnular vidare på resmål här i Spanien.
Ha dte bra du också!
Ditte

Tove Olberg

Bland vänner jag har finns en Ditte
henne på reser du varstans kan hitte
så högrest
långrest
berest
bortrest
ditrest
hitrest
tillrest
men sällan frånrest
En vän att ha i livet
och på så sätt givet
få följa alla resor vart det nu bär hän
med min min vän!
Stor kram!

Svar: Tusen tack finast Tove och du är alltid med mig och på olika sätt. Saknar dig min vän!
Resekramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: