Prövning med provning

    
 Fredag och marknadsdag hos oss. I mitt tycke ingen direkt höjdare om man inte ska ha något som inte finns annorstädes, men ibland går jag dit för att se om jag ändrat mig och att det skulle kännas "luftigare".  Det tycker jag ännu inte.
Dock köper jag ibland frukt, oliver och annat "grönt" här och är det något speciellt så går det alltid att ta en titt här för utbudet är enormt.
Redan på vår gata så var det gott om dubbelparkeringar och tätt var det mellan bilarna- Troligen inte mindre antal bilar på angränsande gator.
 
Eftersom bilarna på vänstra sidan av gatamparkerar på trottoaren så är det besvärligt att ens möta en annan person på trottoarer och har vedebörande "dramaten" med sig tar det stopp. 
 
Trångt som vanligt var det vid några av de mer populära korsningarna inom marknadsområdet.
Bara att tränga sig genom och att göra detta med barn krävde vår envishet och med William, tre år, placerad i vagn, under häftiga protester,  gick det framåt.
 
Trångt var ordet!
 När vi nu ändå var på plats så passerade vi några stånd på vägen ut från trängseln.
Oliver inköptes och planer fanns på att prova lite olika viner som säljs från tunnor på dunk eller flaska.
Men vi avstod.
 
 
Marknaden lämnades och vi gick vidare mot lugnare trakter för att leta efter huvudbonad. Vi fastnade alla för hatten som satt på hunden, men enades om att den satt bra där den satt. Lite klurigt att få till att prova den.
Men William hittade en favorit på kepsavdelningen på den "Stora Chinon" på Valenciana. Och efter att alla hade provat den så blev Liv ägare till den.
 
Hund i hatt. Bra solskydd kanske.
 
"Vild och vacker"! William provar kepsar.
(Till saken hör att han hade sin egen "Spidermankeps" under den andra. )
 
Dagens sista provning med prövning bestod i att hamta nycklarna till Helenfamiljens lägenhet. (De kommer sent i kväll och har hyrt en jättefin lägenhet nära oss)
Prövningen bestod i att kunna öppna porten till huset och tursamt nog  fick vi hjälp av en dam som meddelade att det ibland kan ta upp till 20  minuter innan nyckel och port samarbetar.
För oss tog det ca tio minuter första gången och fem minuter den  andra. Envishet är bra.
Nyckelknippan i sig består av x antal ouppmärkta nycklar  som går till många dörrar och jag har försökt att lista ut det hela. Viss framgång uppnåddes på slutet.
 Att komma ut till poolområdet gick däremot på en gång och med en nyckel som passade. Så imorgon ska det provbadas här. 
Hoppas det blir utan vidare prövning.(Att nyckeln samarbetar.)
 
 
 
 
Geddfish

Men, alltså, att det är en sån trängsel på marknaden! Alltid!
Ja, fy för nycklar ibland. Hatar när de inte passar. Eller att det ska till vissa knep.
Ni har det ljuvligt!
Jag ska väl inte klaga, än så är det sommar, men på gränsen.
Kvällskram!

Svar: Ja, trängsel är det. Och att ta med barn är ju bara dumt. INte har de någon glädje av marknaden och inte ser de något heller. Men nu är det gjort och pojkarna var följsamma. De är vana resenärer...Nycklarna är ett kapitel för sig och jag hoppas på stort samarbete i natt när Helenfamiljen kommer. Får gå och träna i förväg. Här var dte knep med fyra dörrar av fem. Väl häftigt.
Varnt är det men helt ok och inte över +30 och då fungerar det för mig .
Njuter just nu på terrassen och det är +25 och klockan är 23.
Och hemma har dte ju varit så fint hela sommaren och extra härligt med den vackra september.
Kvällskram från mig också,.
Ditte

Comsi Comsa


Så bra ni hade det, skrattade gott åt att nyckeln och låset måste ha tid på sig för att samarbeta... :-)

Trevlig kväll förstår du ser framemot den.

Kram ❤

Svar: Jag har en samarbetsövning framför mig i natt. Nyckeln till entréporten ska provas vid ett i natt. Hoppas jag är envis då också och orkar samarbeta. Njuter av en skön kväll på terrassen.
Kram!
Ditte

Anonym

Ja, fy vad mycket folk det är på marknaden! Och alltid är det någon med en dramaten som kör på mina stackars hälsenor :(
Men Carita och jag går inte heller så länge....vi tar ju vårt vanliga varv och sen är vi nöjda :)
Men vilken fin pool där Helen med familj ska bo. Förstår att ni ska provbada i den!
Ha en trevlig kväll
Kram

Svar: Ja, och att ta med barnen för att de ska se var ju dumt. Denår inte ens upp....Men lite kultur i alla fall. Och ett varv är ju ok och ni har ju "pitstop" senare.
Lägenheten är verkligen fin och jag blev förvånad äver dte rejäla och fina poolområdet.
Nycklarna har jag nu märkt med nagellack men entréportens lås är trasigt så vi får se hur det går där. Hoppas att det samarbetar. Ska stå där klockan ett i natt....
Njuter av den sköna värmen på terrassen och tränar på nycklarna.
Hoppas ni haft en fin kväll.
Kram!
Ditte

Ami

Den anonyma var jag, Ami!

Svar: Jag förstod det.....
Ditte

BP

Alltså att gå på spanska marknader med barnvagn, rollator, permobil eller rullstol är dödsdömd, så jag förstår att ni snabbt ville lämna trängseln. Det verkar vara lika mycket folk på alla marknader på Costa Blanca oavsett om det är en större eller en indre ort. Personligen älskar jag spanska marknader där allt samsas. Riktigt exotiskt och så osvenskt.

Vår hyresvärd har också ett tiotal nycklar till olika utrymmen som tillhör ägenheten, men han har åtminstone skrivit på brickor var nycklarna passar. Dessutom har han gjort det på spanska och svenska.

Svar: Ja, vi gjorde ett försök. Pojkarna har varit med förr, men de ser ju knappast något och har det bättre annorstädes. För min del tycker ja oftast det är för mycket folk , men lugnare framåt oktober-november. Och visst är det osvenskt! Men jag blir mätt op det hela. Vi är här så ofta så jag kan undvara en del. Grönsaker, snittblommor och frukt brukar jag köpa och oliver förstås. Men att gå där bara äfr att.....Nja. Tveksamt.
Vilken klok hyresvärd ni har som märkt nycklarna. Nu har jag med nagellack märkt upp nycklarna så att jag i natt, när Helenfamiljen kommer, ska slippa stå där och prova. Men vad gäller entréporten till huset så är det låset svårt för alla. Tur jag är envis.
Men det kommer att pröva mitt tålamod, helt klart.
Ditte

Susan

Hola! Ja marknaden är verkligen en prövning. Bra KBT för mig med "bacillus skräckus" att tvingas utsätta mig för ofrivillig beröring av dallriga, svettiga kroppar med alldeles för lite kläder, närgångna andedräkter och hostandes och nysanden rakt ut i luften. :((( Försöker att undvika att hyperventilera och sicksackar mellan människorna (i stunden känns de som odjur allihop som jag har lust att slå och mota bort) för att slutligen komma fram till belöningen: Marknadsståndet med de snygga och billiga skinnskorna - och sedan de goda oliverna! :D

Poolen såg ju jättefin ut! Härligt! Här hemma har jag hjälpt novian med vissa korrigeringar i en uppsats på svenska om för och nackdelar med det svenska valsystemet. :) Nu blir det lite runtsurfande innan John Blund.

Kram//Susan

Svar: Jag förstår att du utsätter dig för verkliga prövningar när du tittar efter dina skor, tomater och oliver. Men belöningarna brukar ju komma. Skinnskorna ska du få ta mig till. Har nog inte sett detta. Lägenheten och poolområdet där Helenfamiljen ska bo är verkligt fint. Tur eller skicklighet?
Att skriva om det svenska valsystemet är ju en utmaning i sig, så skönt att du kunde hjälpa till-
Önskar er en fin helg!
Kram från oss alla.
Ditte

Eva`s blogg

Go kväll...vi gick på marknad på Kreta rätt skoj faktiskt vi var eller jag såg ut att vara enda turist ha ha :) va söter han är den lilla :) låter knepigt med nycklarna ..kram å sov gott

Svar: Ja, här är det ockås många spanjorer men mycket folk överlag. Tror marknaden sträcker sig över ett 20 - tal gator så den är stor och har det mesta. nu hoppas jag ikväll att få till det med nycklarna. Återstår att se.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Det var verklige mycket folk på marknaden idag. Förstår att ni gick snabbt därifrån
Vi var bara dit för att fika med La Syrra och Cata på vanliga stället.
Men vilken härlig pool, perfekt för barnbarnen.
Lycka till i kväll!
Kram!

Torrebloggen

Vet inte vad som hände, men min kommentar bara försvann...
Trodde faktiskt att det hade minskat med folk på marknaden, men tji fick jag.
Det var ju fortfarande mycket folk och bilar parkerade överallt.
Att gå där med barnvagn är ingen hit!
Vi var bara dit och fikade med vännerna på vanliga stället.
Men vad härligt för killarna att få bada i den där fina poolen.
Härligt ställe Helenfamiljen hade fått tag på.
Lycka till i kväll!
Kram!

Svar: Nej då, din kommentar var kvar...Jag är ju inte alls så förtjust i marknaden men köper ibland frukt, oliver och annat grönt där. Men för barn är dte ju inhen hit. Finns ju roligare saker att ägna sig åt.
Fika gjorde vi också , snarare åt lunch,men inte inom marknadsområdet. Havet lockade mer och Paseon.
Isla Verde är riktigt fint och lägenhetnen vi hyrt är verkligen i lyxmodell. Men nuycklarna är det inte direkt. Nja, snarare låset till entréporten.
Ska snart ge mig ut som nyckelpiga" i den sena kvällen och möta Helenfamiljen och det är roligt att ha alla samlade här-
Kram!
Ditte

Susjos

Nja, marknader med mycket folk kan man vara utan. Men sååå söt William är i den kepsen-på kepsen!
Poolen till lägenheten ser fantastisk ut, men galet med nycklar och lås som inte vill samsas! Hoppas ditt nagellack fixar biffen i morgon, håller tummarna!
Kram och trevlig helg!

Svar: Visst kan man undvara marknader och särskilt med barn. De ser ju inget ändå, annat än ben på människor. Ska snart ge mig ut i sena kvllenoch se om alla nycklar samarbetar. Hoppas!
Både lägenheten och poolområdet är jättefint och samarbetar nycklarna så blir det toppen.
Önskar er en fin resa! Njut av allt!
Kram!
Ditte

Marja

Så fint Helenafamiljen kommer att bo. Ni får väl smörja in nycklarna med lite olivolja, så blir de kanske lite med samarbetsvilliga. :)
Marknader är ju trevliga att gå och titta på och kanske fynda något, men jag kan ibland få panik om det är för mycket folk.
Kram!

Svar: Lägenheten här är ett bra alternativ bara låset ordnas till. Allt annat är jättefint. Vad gäler låset som trilskas säger de boende att det varit ur slag i mer än fem år. Jag undrar ju då genast varför inte "communidad" byter det. Ingen stor kostnad.
På vissa ställen här på marknade kommer mna ju inte fram och på andra ställen är det lättare. Men i värmen är det ingen hit och inte med barn. Dock var de samarbetsvilliga...
Kram! Nu väntar bad!
Ditte

Ama de casa

Marknaden såhär års är inte alls så kul att gå på. Trots att "värsta" säsongen är över så är det ändå knökfullt med folk, och VARMT! Men jag har genom åren hittat många bra-att-ha-grejer på marknaden, utöver dom som går att trycka i sig :-)

Poolen såg fantastiskt fin ut! Hoppas nycken fattar att den ska samarbeta nu... ;-)

Svar: Varmt var det och letar man efter något särskilt så är det ju ofta man hittar det på marknaden. Men så barnvänligt är det ju inte. En pool eller havet är klart bättre alternativ. Poolen här är riktigt bra och stor , men nyckelsamarbetet kräver mycket träning och anpasning. Puh!
Ditte

Leffe

"marknaden är inte kul såhär års" skriver Ama. Undrar bara om det verkligen finns någon "kul årstid" i detta fallet?? Poolen verkar vara ett betydligt bättre val, håller tummarna för nyckelsamarbetet. :-)

Svar: God förmiddag! Nyckelsamarbetet blev inte så lyckat. Till entréporten krävs inte bara skicklighet utam också tålamod och knep. Andra boenden släpptete in oss i natt. Till lägenheten gick det att komma in men det var inte min förtjänst dock.
Barnen föredrar helt klart poolen framför marknaden och jag också.
Och idag fortsätter samarbetet med nycklarna. Kanske ger träning färdighet.
Ditte

Tove Olberg

Prövad provning provas prövd! Gillar keps på keps enl. William!
Marknadskram!

Svar: Ja, nattens nycklar var en prövning och jag provade tills jag var slut. Men Helenfamiljen fick till det, till lägenheten. Entréporten är fortfarande inte samarbetsvillig. Visst är William söt i dubbla kepsar!
Kram i prövningarnas tid.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Jag strosar gärna runt på marknaden. Det har blivit en vana, dock inte ett måste, men går ändå. Oftast blir det inget handlat. Jo jag har börjat köpa trosor som är bra och bekväma.
Naturligtvis blir det ett stopp någonstans med lite svalkande i munnen.
Sonen med familj skippade marknaden. De tyckte stora Chinon var trevligare.
Hoppas det gick bra för Helenfamiljen att komma in i natt.
Kram/A-K

Svar: God förmiddag! Jag vet ju att du gärna strosar runt på marknaden och jag gör det om det är något speciellt jag ska ha. Men planlöst tittande hoppar jag över. Dock gör jag ju gärna dig sällskap då och då. Stoppen gillar jag nog mest och att få hem vackra blomor och grönt. Oliver likaså. Men å andra sidan får man lika bra och fräscha varor i småbutikerna men till lite högre pris. DEt är ju inga stora skillnader och maten är här är ju väldigt billig om man jämför med Sverige.
Helenfamiljen kom i natt men visst trasslade nycklar och lås. Till sist gick det att komma in. Man måste ju kunna knepen...
Stor kram från oss alla.
Ditte

Veiken

Marknader ja..... om alla andra kunde stanna hemma när jag skall dit skulle jag kunna tänka mig några timmar på en marknad. Jag har svårt att vänta länge för att komma fram dit jag vill, alltså avstår jag!
De var nog ingen som lärde mig turordning när jag var liten. Ett ensambarn behöver sällan vänta! ett plus, men det finns en del minus också! Kram

Svar: Instämmer helt. Nej turordning tränade inte heller jag på som ensambarn. Men det har vi ju gjort restan av livet, eller hur...Kram!
Ditte

Eva – People in the Street

Ja, marknader har en tendens att fyllas av folk. Alltid någon i vägen när man vill fram till ett stånd :)

Vilket besvär med nycklarna, men den poolen skulle även jag vilja testa idag!

Ha en riktigt skön och avkopplande helg.


Svar: Poolen ska testas i eftermiddag, först blir det havsbad. Och låset till entrédörren är inte samarbetsvilligt ett dugg. Med 58 knep och list så kan den gå att få upp. Även de som bor i huset har stora problem med entrédörren.
Sol har vi och varmt,
Önskar dig också en fin helg.
Ditte

Znogge

Poolområdet ser i alla fall väldigt trevligt ut så det blir säkert uppskattat av såväl stora som små. Men lite irriterande med nycklarna minst sagt...

Kram och trevlig lördag!

Svar: När jag stod där i natt och inte kom in....Klockan var 01, och tursamt kom en ung kvinna och skulle in och hon som ändå bor i huset fick inte upp entrédörren utan fick ringa sin mamma. När jag kommit in stod jag där så att jag skulle kunna öppna när Helenfamiljen kom i taxin.
Sedan körde det även ihop sig med dörrlåsen till lägenheten, men efter 10 minuter var vi inne.
Somnade gott vid tvåtiden.
Kram och natti!
Ditte

Ghugge

Envishet och tålamod är en dygd ska gudarna veta❣
Dör sötdöden när jag ser William i den kepsen😉
Kram

Svar: Visst är han söt i kepsen. Ja, även utan....En pigg modell av en treåring. Envis är jag och tålamodet har jag tränat. Det kan bli bättre.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: