Många, men inte de rätta

    
Jag är envis och har ibland stort tålamod, men det händer att man får ge upp utan att helt ha lyckats. Och det kan jag visst göra. Med små problem.
Men går det inte och jag gjort mitt bästa så är jag nöjd. Väldigt nöjd.
Vår bloggvänn Bosse Lidén i Ystad har i sin sjugosjätte utmaning/lekuppdrag  gett oss som är med i leken uppgifter att utifrån bilskyltar få till nio förutbestämda saker.
När uppdraget delades ut var jag hemma i Stockholm och gav mig genast ut på jakt och där gick det hyfsat den halvtimme jag var ute och sökte.
Men i tisdags morse lämnade jag Stockholm för Torrevieja i Spnien och här är förutsättningarna helt annorlunda.
Det saknas inte alls bilar eller bilskyltar men kruxet är att det nästan inte alls finns vokaler med i skyltarna och det är en gravt försvårande omständighet i sammanhanget. Det blir liksom inga direkta ord om inte vokaler finns med.
Jag har i flera dagar jagat bilar för uppgiften och  bilar finns det "en masse", men inte med de skyltar jag skulle behöva. Väldigt långt därifrån.
Så jag lämnar härmed in uppgiften som inte är fullständigt löst, vilket stör mig en aning.
Men jag och de mina har haft väldigt trevligt i jakten och ett väldigt bra sätt för barnbarnet på sex år att träna både ord och bokstäver.
Motion har vi fått, roligt har det varit och vad kan man mer begära.
Ja, förutom att ha lyckats med alla uppgifterna förstås.
Stort grattis till alla som löst alla uppgifterna. Bra jobbat!
För egen del saknar jag pojknamn, början på en månad och en ö.
 
Flicknamn; Ala. Tänkte här på den ryska artisten, Ala Pugatjova,
som var med i tv-programmet Jacobs stege. (Namnet kan stavas med ett eller två "L")
 
                                 Lax kan man äta.                             CPH, är flygplatsförkortningen för Köpenhamn.
 
                                           Tre vokaler                                               Tre konsonanter.
                                                                                      
Egen skylt.
 
                                                                            
 
                                                                                 
BP

Tycker du har kämpat på riktigt bra där! Dessutom ledde du ju stort i tävlingen så du har råd att lämna in ett aningen ofullständigt bidrag tycker jag.

Svar: Kämpat har jag verkligen gjort och roligt har vi haft. Motion har vi fått i värmen. Men man kan ju inte göra om landets bilskyltar. Här är de mycket för konsonanter och då är det svårt att få till ord. Och ofullständigt blev det....
Envisheten hjälpte mig inte alls.
Ditte

Comsi Comsa


Håller med BP, bra jobbat. Å man tager det man haver. :-)

Kram på dig ❤

Svar: Man tager vad man haver, helt klart. Och vi har gått långt, sett många skyltar (inte de rätta) och haft kul. Viktigt det också. Kram!
Ditte

Geddfish

Hejar också på och säger grattis till många skyltar ändå!
Kram ♥

Svar: Tackar! Ja, vi har kämpat på och haft roligt. Nog viktigast av allt! Kram!
Ditte

Znogge

Vissa omständigheter gör att man får inse sina begränsningar och allt rår man inte över. Men du har ju en betryggande ledning så än är det väl ingen ko på isen!

Kram och trevlig lördagskväll :D

Svar: Antal poäng och placering är inte viktigast utan mer att lyckas med uppdraget. Och det gjorde jag inte denna gång full ut. Men jag är nöjd med det jag fick fram. Du lyckades ju kanonbra! Stort grattis igen!
Vi har haft både roligt och väldans trevligt under det vi letat och Max har tränat bokstäver.
Motion och frisk luft har vi också fått.
Kram från den spanska terrassen och +25 i sena kvällen.
Ditte

Kolonilotta

Bra jobbat!
You're still nr one! 😙

Svar: Tack! Men de spanska skyltarna är inte särskilt bra för änsmålet då ofta vokaler saknas i dem. Men jag har gjort det jag kunde....Kram!
Ditte

Marja

Ännu en klurig uppgift som du klarade bra. En jakt på bilskyltar kan väl vara lika spännande som en jakt på pokemon. :)
Ha en skön helg! Kram!

Svar: Klurigt var det för se spanska skyltarna saknar ofta vokaler. Och att jag blskyltaroch Pokémoner är lite sammas sak. Man vill fånga de rätta.
Kram!
Ditte

Kicki

Kanonbra, det var inte lätt, jag har nog några som är rätt i alla fall. Ha det bra och kram

Svar: Tack för uppmuntran! Tur att jag gick ut hemma i en halvtimme, hittade en del där. De spanska reg. skyltarna var ingen hit för mig här eftersom vokaler är sällsynta där. Du lyckades ju riktigt bra! Grattis!
Kram och jag önskar dig en fin söndag!
Ditte

Ama de casa

Tänkte på det, inte lätt att lösa den uppgiften i Spanien. Bra jobbat av dig ändå :-)

Jag har hört att bokstaven Y inte räknas som en vokal i Spanien (av nån konstig anledning?). Det är kanske det är därför det är den enda "vokalen" som finns med på dom spanska skyltarna?

Svar: Tack! Jag är nöjd, för letat har jag gjort. En utmaning var det här, verkligen. Och säkert är det som du säger att y inte räknas som vokal och därför finns med. Men svårt att få till ord utan vokaler.
Ditte

Eva`s blogg

Ja det kan jag förstå för dem har väl inte ens samma skylt som vi så det kan bli svårt, man får ta det som finns hi hi det löser du galant :) här skiner solen i dag o en blå himmel kan inte klaga alls .....njut o ha det fint kram

Svar: Nej, skyltarna ser helt annorlunda ut här och utan vokaler är det svårt attt få till ord. Jag hade i alla fall toligt och det är viktigast. Skönt med fortsatt fint väder hemma.
Här är det ju oftast varmt och blå himmel, nu +29 och vi vilar i skuggan.
Önskar dig en trevlig söndag.
Kram!
Ditte

Ami

Jag tyckte du klarade det väldigt bra :)
Kram och trevlig söndag

Svar: Jag kämpade på i ala fall och roligt var det. Svårt med spanska reg. skyltar som i princip inte har konsonanter. Önskar er ocjs en fin söndag.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Bose har alltid kul lekar, även om de kanske inte passar in på min blogg, tycker jag att det är kul.
Vad härligt att var nere i Torrevieja igen.
Jag gillar att bara flanera runt på marknader, se på folk och roliga grejer.
Ha det bra!

Svar: Han hittar på mycket roligt och man får både motion, frisk luft och dessutom får man klura lite. Denna gång var det svårt för mig för de spanska registreringsskyltarna har ju i princip inga vokaler och då är dte svårt att få till ord. Nu är jag här med döttrara och barnbarn och det är extra mysigt.
Ha det bra du också!
Ditte

Torrebloggen

Du har ju trots alla svårigheter med dom spanska reg.skyltarna, klarat av att hitta 6 av 10!!
Bra jobbat!
Ha en fortsatt trevlig dag tillsammans med dina nära och kära!
Stor kram!

Svar: Detta är ju en lek och vi har haft superkul under tiden vi letat. Nog så viktigt. Jag gjorde det jag kunde.
Önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Där dök det upp LAX igen. Kanske lite hårdsmält. :) Hade du varit kvar i svenska huvudstaden någon dag till hade du säkert dragit full pott (som vanligt) Men du har bättre där med både väder och kärt sällskap. Nu förlänger du sommaren lite till. Jag förstår att grabbarna gillar vattenläget. :) På tal om grabbar. Domaren kommer inte att ge dig godkänt för det där "hackiga" flicknamnet. Istället läste domaren pojknamnet Al. :) Domaren tycker heller inte att eget namn skylten var enligt hans spelregler. Du kämpade väl efter de förutsättningar som gällde den här gången. Det är bara en lek. Allt kommer att avgöras i sista lekmomentet. Jag är därför så tacksam att jag inte känner eller har träffat någon av er tävlande. Men jag hoppas att deltagarna/läsarna/tittarna haft det trevligt på hela vägen dit och känner likadant när "vi" är i mål. Det är faktiskt era i många fall underbara, personliga inlägg, där ni bjudit på er själva på ett fantastiskt sätt, som gjort att jag fått energi och lust att tråckla ihop något. Det har varit härligt att få skratta, njuta av fina foton och beröras på olika sätt och lära känna er mer. Mina förväntningar låg på en mycket lägre nivå. Jag trodde först att några få kanske skulle "rafsa" ihop något snabbt och lägga in det som en "bilaga" i sitt ordinarie inlägg. När det gäller domarbiten föredrar jag som jag nämnt några gånger min roll i korsordstävlingen i november. Där är det ordet i mitt facit som gäller även om andra alternativ skulle kunna vara rätt i ett annat sammanhang. Min nya poängberäkning som jag ska lansera där, kan bli både lyckat och misslyckat. :)
Kram Bosse
Ps. Ursäkta den lååååååånga kommentaren.

Svar: Tack Bosse för att du orkar hitta på roliga uppdrag! Instämmer helt i domarens bedömning! (Spelar ju ingen roll för domaren dömer alltid) Och jag är lika glad ändå, även om ett par moment inte godkänns. Roligt har vi haft under letandet.
Flicknamnet var ju ett gott försök för de spanska regskyltarna ser annorlunda ut än de svenska. Och det skulle vara tre bokstäver i namnen. Svårt i ett land där regskyltarna inte innehåller bokstäver på rad och i stort sett inga konsonanter.
Jag gillar lekar och deltar så gärna. Resultatet är inte alls det viktigaste utan att ha roligt. Tänk också vad man lär sig!
Kram och trevlig kväll!
Ditte

Tove Olberg

Då har du fått i hop det nästan - och att ha de dina med med tanke på ordbildning är ju helt topp!
Stor kram!

Svar: Nja, en hel del kvar att hitta, men vi har haft roligt i letandet. Bilar finns det gott om och registreringsskyltar men finns det inga eller väldigt få vokaler i de, så får man inte så lätt ihop några ord. Stor kram!
Ditte

Anki

Bra jobbat - det fixade du bra!

Svar: Tack! En del brister, men helt ok efter de spanska förutsättningarna som var små denna gång.
Ditte

Anki

Hm ... var tog min kommentar vägen?
Bra jobbat av dig!

Svar: Den finns...Men gömde sig.
Ditte

TantGlad

Saknar ju själv flera stycken skyltar. Men så har jag haft tidsbrist så det blev som det blev. Men tycker ändå att du har lyckats riktigt bra med uppgiften. Du har ju hittat flera skyltar ju. Inte fy skam det inte. Grattis och bra jobbat.

Stor skyltkram från mig

Svar: Tack! Tidsbrist har jag inte haft, men brist på skyltar här i Spanien där vokaler finns. Är ovanligt här. Men det är en lek och vi har haft roligt i jakten. Viktigast!
Skyltkram från mig också och änskan om en bra ny vecka.
Ditte

Eva

Du fixade det bra trots bristen på passande skyltar. Nu får vi bita tag i den nya uppgiften som kan vara nog så klurig. Lycka till och lekkram 🙂

Svar: Tack! Jag gjorde mitt bästa och är man inte hemma så är det klurigare. Kunde inte få till mer med det material jag hade. Finns det i princip inga vokaler i reg. skyltarna så finns det inte. Nya uppgiften är i alla fall inte lika beroende av land som den förra. Men en utmaning bkir det. Och en rolig sådan. Har börjat så smått idag och hamnat i roliga situationer...
Önskar dig också lycka till.
Uppdragskram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: