Heldag

    
 Det känns som viss upprepning, men till Stockholm har sensommaren valt att bli utlånad ännu ett tag.
Strålande väder och bara att tacka och ta emot.
För min del har det varit en heldag "på stan" och stegmätaren visade vis en flyktig anblick att jag traskat 11 kilometer inder dagen, dock med några väl behövliga stopp för mat och dryckesintag.
Morgonen började med ännu ett besök på det Kongliga biblioteket  (K.B.)och här tillbringade jag ett bra tag i den stora läsesalen. Den är verkligt stor och  arbetsplatserna/läseplatserna med  ärplacerade i rader där man kan sitta sida vid sida sexpersoner seda är det en gång och yttrligare sex platser. och antal rader räknade jag inte , men uppskattningsvis ett tiotal. Här inne är det knäpptyst och nästan så att jag kände oro att jag störde när jag bläddrade i böckerna jag hämtat ut från receptionen.
Från K.B. styrdes stegen till ett arbetsmöte och något  som känns väldigt inspirerande, kreativt  och roligt. (Inom resesektorn)
Nästa träff, för det blev en till, var lunchen som jag blev bjuden på av väninnan Ninni och vi tog oss upp på Söders höjder till Hermans vegetariska trädgårdsrestaurang på Fjällgatan.
Och dit var det vallfärd idag.
 
Ninni  utanför restaurangen med vår vackra huvudstad i bakgrunden.
Tack för allt idag! Jättetervligt!
 
Vi var på plats klockan tolv och det var alla andra också. Man står i kö, (eventuellt) betalar, tar en tallrik och förser sig från den rkliga buffén med både varma och kalla vegetariska rätter. 
Vi förstod först inte varför gästerna lastade på så mycket mat på tallrikarna att de knappast syntes bakom maten. 
Men när vi såg matkön så förstod vi. 
Jag har varit här flera gånger och ätit men aldrig sett så många besökare samtidigt. Fint väder och en fredag kanske bidrog ...
Vi hade ju ingen brådska och satt bar där vi satt med en vidunderlig utsikt.
(Förra sommaren när jag var här med min bloggvän Marja 
blev hon bestulen på sin handväska så det har tagit emot att gå hit. Men idag blev det och vi höll hårt i väskorna.)
 
 
Med den här utsikten kan man ju sitta, titta och vänta...
 
 
 Mätta lämnade vi så småningom Hermans och gick in mot City där det blev ett "pitstop" på Engelen i Gamla Stan. Här fylldes borden raskt.
Härlig stämning och "afterwork" med ett coverband drog igång.
 Men vår dag slutade inte här utan City och några butiker där välkomnade oss.
Och sen skulle vi hem åt var sitt håll....
(Vem har sagt att man behöver gym? Det räcker så bra med att gå och frisk luft får man också. )

Stockholms inlopp och med Fotografiska muséet till höger.
Båten är Birger Jarl, en gammal Ålandsbåt och numer vandrarhem.
 
 
 
Ann-Kristin

Gokväll!
Vilken intensiv, men trevlig dag du haft i denna varma sensommardag.
Själv gick jag upp 05.45 för att vara barnvakt hela dagen till en sjukling + lillasyster då dagis var stängt.
Min Stockholmsdag började med En smörgås och ett glas rött på NK.
Sedan var det Odd Fellowshuset som gällde innan tåget gick hem 22.55.
Vi hade en trevlig em och kväll.
Kram/A-K

Svar: Gokväll! Vilken dag du hade i Stockholm. Den låter väldans trevlig men det blev ju en lååång dag. Oj, då uppe före tuppen idag! Kanske dags att du vilar idg i form i kväll.
Kram!
Ditte

Malin

Vackra Stockholmsbilder och låter som en härlig dag du haft. Promenader är ju bra träning i sig också.

Svar: Tack! Ja, idag blev det en rejäl promenad och det känns i knäna nu i kväll. Dagen har varit jättebra och Stockholm visade sig från sin finaste sida.
Önskar dig en fin helg.
Ditte

Comsi Comsa


Ja vi har ett härligt sensommar väder.
Så vackra bilder...

Kram ❤

Svar: Visst är det skönt att kunna njuta några dagar till av detta fina väder. Bäst att passa på. Och Stockholm är så fint!
Kram och natti.
Ditte

BP

Du gjorde som vanligt det allra bästa av denna underbara dag. Ninni är mycket lik dig och verkar gilla Desigual. För visst är det en Desigual blus hon har på sig!?

Utsikten från Fjällgatan är verkligen bedårande, Stockholms bästa, därav alla turistbussar som tar sig dit upp.

Buffémat är inte riktigt min grej, just på grund av att alla lastar tallrikerna överfulla med alla sorters rätter. De flesta gör så, inte bara för att det är kö som hos Hermans idag.

Svar: Ninni, en mycket god vän sedan sådär en 36 år tillbaka i tiden....Och det är alltid så revligt att ses. Jodå, jag tror det är en Desigualblus. Så snygg!
Vi hade en fin eftermiddag med blandad kompott och kunde njuta både av Fjällgatan och Stockholm i den vackra sensommardagen.
Nej, buffékulturen med att lassa på mat ogillar jag. Dock kunde jag förstå att man gjorde det idag. (Dock inte vi....Vi stod snällt i kön flera gånger.Men man undrar varför folk lassar på så mycket även när det är köfritt och dessutom blandar all mat.)
Hermans har bra vegetarisk mat i bufféform, men annars vill jag heller helst inte äta buffé annat än i vissa sammanhang.
Ditte

Tove Olberg

Vilken fin dag för dig och din vän! Härliga bilder!
Fredagskramen!

Svar: En omväxlande och väldigt rolig dag blev det och det vackra sommarvädret hjälper ju till med det mesta. Kram i sena fredagskvällen.
Ditte

Torrebloggen

Oj vilken härlig heldag det blev för dig i det vackra sensommarvädret!
Det såg väldigt mysigt ut på Hermans och vilken fin utsikt ni hade!
Ha en trevlig kväll!
Kram!

Svar: Det blev en välmatad och väldigt trevlig dag. Och trevlig och god lunch blev det också med en perfekt utsikt. Klart njutbar!Kram och trevlig lördag.
Ditte

Birgitta

Det måste verkligen vara toppen att vara pensionärsledig och bo i Stockholm. Du hittar ju på så väldans många trevliga begivenheter och besöksvärda ställen i stan, så även denna sköna (sen)sommardag! Till och med arbetsmöten låter tilltalande.
Kram!

Svar: Arbetmötet var jättetrevligt och väldigt inspirerande. Får se vad som händer. Jag gillar ju att göra saker och i dessa dagar är dte ju perfekt väder och Stockholm erbjuder så mycket av allt.
Och imorgon är det barnbarnen och jag som ska slå runt. Ser fram emot det.
Kram och trevlig helg.
Natti!
Ditte

Marja

Det var en fullmatad dag. Så bra att ni klarade av lunch på Hermans utan några missöden. :) Maten där är ju så god, men trots det känns det inte som jag kommer gå dit inom den närmaste framtiden. Tyvärr!
Vackra bilder på Stockholm från även min favoritfotoplats. :)
Kram!

Svar: Idag var det så mycket folk på Hermans så köerna blev väldigt långa. Jag har heller inte varit där sedan dein väska blev stulem så jag var verkligen på min vakt idag...
Förstår att du inte vill gå dit.
Och Stockholm var vackert idag också.
Kram och natti!
Ditte

Susjos

Utsikten däruppe är fantastisk! Hermans har jag hört talas om,men inte varit där..ännu.
I morgon beger vi oss till Gästrikland!!!
Kram!

Svar: Vad trevligt med en resa Men kom ihåg att husen är äldre och inredningen också. Fråga gärna efter vägen genom parken ner till bruket för det är en fin promenad. Titta in också i brukslokalerna om de är öppna och muséet är riktigt roligt att se med gratis entré.
Önskar er en riktigt trevlig resa.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Så fina bilder. Fjällgatan är ju så fint att gå på. Otrolig utsikt. Många år sen tyvärr.
Ha en bra dag med los nietos! Kram P ♥

Svar: Tack! Visst är det vackert att stå uppe på Fjällgatan och blicka ut över Stockholm, denna fina stad. Njutbart! Jag tittar för dig också. Barnbarnen är på plats och lekmormor är i farten.
Snart lunchpaus i leken.
Kram!
Ditte

Ami

Vilken trevlig dag du och din väninna fick! Och extra trevligt blir det ju när vädret är soligt och fint!
Och idag önskar jag dig en trevlig lördag
Kram

Svar: Det blev en mysig och omväxlande dag med lite av varje. Och med vackert väder känns det än bättre. Idag är jag mormor för hela slanten och det är också jätteroligt och det vill till att hänga med i svängarna.
Trevlig lördag!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men va härligt o dina turer är alltid så :) man blir glad! :) tack för alla dina fina kommentarer till mig på min resa dom gör mig glad :) du njuter oxå o har det bra :) hoppas ditt * jobb gick bra med allt resande :) stor kram å fin lördag

Svar: Vad roligt att du blir glad av att hänga med mig i svängarna. Och jag tycker om att följa med dig på dina turer. Jobbet med resan gick jättebra och dte var verkligen roligt och vi såg och upplevde mycket.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: