Det blev bra. Väldigt bra!

    
När det blev klart att jag och de "mina" skulle kunna tillbringa en vecka  (Livfamiljen) resp. en långhelg (Helenfamiljen) här i Torrevieja tillsammans så uppkom frågan om boende.
Vår sommar/vinter/stuga skulle inte rymma oss alla och å andra sidan finns det en hel del objekt att hyra.
Jag började söka lite via olika sidor på intenet och där tyvärr många privata sidor om uthyrning via Blocket inte är så enkla att boka. De flesta objekt vi tittade på hade ingen ordentlig bokningskalender, inga direkta prisuppgifter eller var sena med att svara.
Och av en ren slump hittade jag olika lägenhetsvarianter hos företaget Booking.com (Ingen betald reklam...)
Jag har tidigare vid flera tillfällen bokat hotell via dem på olika platser i världen och det har alltid fungerat väldigt bra så varför inte prova.
Vad jag inte visste var att de också nu har lägenheter och en del hus som förmedlas.
I Torrevieja fick jag förslag på flera bra alternativ av lägenheter och jag ville hitta en i närheten av där vår stuga ligger. Och det gjorde jag.
Det var enkelt att se om lägenheten var ledig de tänkta datumen (vilket man såg på alla alternativ) och det var smidigt att boka. Bekräftelsen kom genast  med den praktisk info som behövdes. (Var och när nycklar hämtades, kontakter,telefonnummer,  incheckningstid m.m.)
 
Utsikt från lägenhetens terrass med havet som skymtar i bakgrunden.
 
Ett fint poolområde.
 
Utsikt från terrassen mot bergen.
 
Det var första gången vi hyrde en lägenhet på detta sätt, men det blir inte den sista.
Vad var det vi tyckte var bra och vad kunde varit bättre/bli bättre?
 
Bra!
Lägenheten var välutrustad (diskmaskin, tvättmaskin, alla handdukar, tv i varje rum m.m.) nyrenoverad och rymlig med två sovrum, vardagsrum öppet mot köket, stort badrum och stor terrass. 
Mycket bra poolområde.
Prisnässigt var kostnaden strax under 600 sek/dygn (helt ok)  med internet, städning, el och vatten.
En kostnad somär ungefär lika mycket som man betalar här för ett hotellrum.
Nyckelutlämningen skedde på plats och besiktiningen av lägenheten var smidig. 
 
På förbättringssidan;
Sängarna borde få rejäla bädmadrasser för nu var de stenhårda.
Låset till entréporten blev jag aldrig sams med. Måste bytas ut.  (Helenfamiljen fick till ett bra samarbete med nyckel och lås efter en kurs av en dam boendes i huset.)
AC saknades men sk anstalleras under hösten. Men fläktar fanns.
 
Övrigt
Det här med poolen är inte det enklaste...
Vi har uppplevt det tidigare. När vi nu var vid poolen och noga, mycket noga, följde de regler som fanns så kom  boende i huset fram och ställde frågor på ett otrevligt sätt (spanjorer ska tiläggas) om vi bodde här, i vilken lägenhet, hur länge osv.
 
Visst kan man förstå att de som bor permanent blir trötta på tillfälliga gäster som inte klarar av att "sköta sig"
men frågorna skulle ju kunna ställas med mer intresse och vänlighet.
 
Summa summarum  blev det för oss väldigt lyckat med det hyrda boendet på Isla Verde (300 meter från oss) och att få var tillsammans.  
 
 
 
 
Tove Olberg

Smidigt att det löste sig på så sätt. Vacker utsikt! Nyckelbekymmer inte så kul. När jag var hos Peter och Pontus i Villa Martin så dök det upp två personer från "community". Vi hade precis kommit från golfbanan på kvällen och inte hunnit mer än in så nyckeln satt kvar i dörren som inte var helt stängt. Männen knackade på och de märkte sig naturligtvis att nyckel satt kvar så det blev lite pekfingervisningar om det. P försökte förklara varför men det var de inte så intresserade av. De pratade dålig engelska och det var lite svårt att förstå - de hade uppgifter att lämna och så vitt det gick förstå stämde inte detta med vad som "ingått i köpet kring given information och priser", men det löste det sig. De lämnade också armband att ha när vi nyttjade poolen - mycket viktigt och lite mer pekfinger till detta. Bra med ordning och full respekt för de regler som finns - men jaghåller med dig - lite trevligt bemötande vore bra.
Stor kram

Svar: Då vet du lite om hur det kan vara...Här behövdes nyckel till poolområdet och en sådan hade vi. Dessutom följde vi ordningsreglerna vid poolen, skillnad var om vi inte gjort det.
Förutom dessa damer var de vi träffade på vänliga mot oss.
Och det var ett bra boende.
Stor kram!

Ditte

Emma, Sol som sol?

Skönt att ni hittade något som fungerade!
Det där med bäddmadrasser är inte spanjorernas starka sida. Det var det första vi köpte när vi flyttade till radhuset. Använder de inte bäddmadrasser eller är det något som stjäls eller vad? Hur skönt är det att ligga direkt på resårmadrassen, liksom?

Misstänker att de som bor där stadigvarande ä rätt trötta på semesterboenden men det ursäktar egentligen inte ett dåligt bemötande. Bara förklarar.

Svar: Detta boende var jättebra men utmärkt standard och nära oss. Men detta med bäddmadrasser....Visst öfrstår jag att de som bor permanent kan tröttna på tillfälliga gäster som inte kan bete sig. Men de kunde väntat och sett innan klagomålen kom. För dte fanns inget att klaga på.
Men förutom dessa spanska damer var alla väldigt hjälpsamma och trevliga.
Fint att man kan hyra en lägenhet för några dagar och det är inte vanligt via privat uthyrning.
Ditte

Ama de casa

Vi använder så gott som uteslutande booking när vi bokar våra boenden (tyvärr är jag inte heller sponsrad... ;-) ). Är mycket nöjd med dom, funkar utmärkt!

Det där med pooler i urbanisationer verkar vara ett ständigt trätomål på många håll...

Svar: Kul att ni också har bra erfarenhetra av bookong.com. Just nu var det fint att kunna boka en lägenhet för fyra nätter, vilket annars kan vara nog så svårt. Jag kan förstå att man som boende kan tröttna på folk som inte sköter sig men när man ser tydligt att gäster gör det så borde det ju uppmuntras.
Ditte

Znogge

Så bra att det blev lyckat och jag tycker nog att fördelarna övervägde nackdelarna. Vi har använt booking.com men jag visste inte att de hade även söderöver. Låter som ett prisvärt och bra alternativ när man är några fler. Att det låg så nära er var verkligen en bonus. Tråkigt bara att ni inte blev bemötta på ett trevligt sätt av boende i huset. Men den sortens människor finns. Tvättstugepoliser är inte helt ovanliga...

Kram och trevlig kväll!

Svar: Dessa "tvättstugepoliser" finns lite varstans. Det blev väldigt lyckat och dessutom ett mycket prisvärt alternativ för denna stora lägenhet, i princip den kostnad man här får betala för ett 3* hotell. och här var det tre rum och ett välutrustat kök. Fördelarna övervägde absolut och nära oss var dte också.
Egentligen var det bara dessa damer vid poolen som var otrevliga övriga vi träffad epå var både vänliga och hjälpsamma framförallt med ytterdörren.
Önskar dig också en fin kväll.
Terasshälsningar och kram!
Ditte

Biggeros

Skönt att ni fick tag på bra boende!!
Booking.com brukar vi oftast boka igenom när vi ska hotell.
Visst finns det både fördelar och nackdelar. Bara nackdelarna inte är allt för många. Tråkigt dock att vissa boende är otrevliga. Det borde inte få förekomma. Verkar vara ändå ett bra boende med bra utsikt🤗🤗Kram på dig

Svar: Boendet var riktigt bra så egentligen var enda smolken i bägaren trista tanter vid poolen, stenhårda sängar och en entrédörr som behövde personliga samtal i början för att låta sig öppnas. Men det positiva uppvägde. Och perfekt att hyra för några dagar. Kram!
Ditte

BP

Booking.com är ju känd och störst. AMA brukar ju använda sajten och är väldigt nöjd. Vi använde den bara en gång - i Polen, och vi var mindre nöjda.

Grannsamverkan verkar vara lite "hårdare" i Spanien än här. De permanent boende är nog rädda för att "allmänheten" alltså obehöriga/tjuvar med mera kommer in på poolområdet, vilket jag kan förstå, men självklart borde man ändå vara vänlig. Å köper man lägenhet i ett sådant fint område borde man faktiskt räkna med att många ägare hyr ut sina lägenheter större delen av året.

Svar: Vi har även tidigare haft bra erfarenheter av booking.com och så även denna gång. TRist att ni hade otur. Vad som är bra är ju att man kan hyra för kortare tid. vilket inte går så ofta hos privata uthyrare.
Just i detta hus med alla nycklar kommer man alls inte in som obehörig och jag kan förstå om de boende har dåliga erfarenheter. Här var det två spanska damer som var otrevliga, andra boenden var hjälpsamma och trevliga. Och vad gäller poolen kan man kanske vänta och se i stället för att utgå från att alla ska missköta sig. Har förstått att dettt med pooltrassel är gansk avanligt här och det är trist.
Och visst hyr många ut sina lägenheter vilket är fullt tillåtet.
Men vi hyr gärna här igen.
Ditte

Ghugge

Tur att det i stort sätt fungerade bra med boendet.
Härligt poolområde och vacker utsikt och dessutom nära er bostad men såklart inte så kul om folk är otrevlig.
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Boendet och standarden var bra och perfekt att inte behöva boka en vecka vilket är vanligt annars vid privat hus och lägenhetsuthyrning. Tycker att de klagande hade kunnat vänta och se innan de klagar. Har förstått att dte ofta är så eftesom många korttidshyrare inte är så noga med regler. Dock är vi det...
Önskar dig också en fin kväll.
Njuter på terrassen och det är efter klockan 20 fortfarande + 26.
Kram!
Ditte

Ami

Så fint och trevligt det såg ut att vara där! Men trist att folk frågade er på ett otrevligt vis :(
Men förutom det förstår jag att ni gärna hyr där igen!
Kram

Svar: Det var verkligen ett väldigt bra alternativ och fint att det går att hyra per dygn för det kan man oftast inte hos vanliga uthyrare. Inte blev det dyrare för det. Vad gäller trista kommentarer vid poolen har jag förstått at det ofta är så. Och säkert händer det att korttidsgäster inte "sköter sig" men m man nu gör det så finns dte ju ingen anledning att klaga av bara farten. Upplevde lite av detta för ett par år sedan då döttrarna hyrde i Rosaleda.
Men här kan vi gärna hyra igen, absolut.
kram!
Ditte

Iris

Vad roligt att din dotter och barnen fick ett härligt boende! Det där med poolen och besökare kan jag förstå, vår community har i sommar haft flera besökare vid poolen som inte ens bor i vårt hus, vår "president" är en aning sur, vilket jag också förstår. De som inte hyr/äger lägenhet i huset utan kommer från grannhusen eller smiter in har lämnat massor med skräp och annat tråkigt efter sig. Meningen har ju inte varit att vara otrevliga, men... Kram, ses och hörs!

Svar: Boendet var riktigt bra och nära oss. Vad gäller poolen så behövdes nyckel för att komma till poolområdet som är inhägnat.
Och jag kan mycket väl förstå att de boende kan tröttna på hyresgäster som inte "sköter sig". Men nu var så inte fallet. De kunde ju väntat och sett.
Jag har förstått att detta är ett återkommande problem. Och följer man som hyresgäst regler så bör man bli vänligt tilltalad och tillfrågad.
Förutom poolens damer så var övriga i huset vi träffade på väldigt vänliga och hjälpsamma.
Kram och vi ses och hörs!
Ditte

Iris

Usch, glömde att hälsa till min GT -kompis :) Har B kommit ner? Och när kommer ni hit? Saknar er! Kram

Svar: Vi tar oss en tur vid tillfälle. Vore verkligen roligt Saknar dig och H. Din GT kompis är på ingång under nästa vecka.
Kram!
Ditte

Decdia

´Jag gillar booking! Dock har jag bara bokat x antal "vanliga" hotell via dem, tack för tipset om att det finns privata alternativ med!

Svar: Ja, detta med en lägenhet i stället för hotell kan ju vara en fördel och just här blev priset ungefär detsmma men vi fick då en stor, fräsch lägenhet som var välutrustad. Har använt booking många gången och det har alltid fungrat bra. Men detta var första gången vi tog en lägenhet via dem. Tror de har lägenheter lite varstans i världen.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Så bra att boendet blev till belåtenhet och så nära till er sommarstuga dessutom.
Jag ska tipsa Sonhustruns mamma om detta. De vill ju åka ner vid tillfälle när sonen med familj är nere.
Synd detta med poolen, att grannarna i huset ifrågasätter närvaron.
Tack o lov så gör de inte det i den pool jag brukar hyra.
Kram/A-K

Svar: God förmiddag! Tack för trevlig pratstund!Boendet var riktigt bra och lägenheten välutrustad. Detta med trassel vid pooler har jag hört om på flera ställen....Men ingen stor grej egentligen.
Poolerna och området dr var fint och med skugga så det får uppväga.
Kram och trevlig torsdag.
Ditte

Kolonilotta

Fantastiskt hur bra allt löste sig. Till en annan gång kan jag tipsa om airbnb.com.
Det är en sajt som samlat ihop alla privata värdar och förmedlar kontaktinfo.
Man ser bilder, pris och även adress.

Kram! 😙

Svar: Allt blev bra! Jag har läst om aiebnb men en del ställen får inte hyra ut via dem. Men ska förstås titta in där. Bra att allt är överskådligt!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Låter som de små sakerna kan man stå ut med eller säga till om att fixas nära o bra till er o bra pris :) ser fint ut oxå ...det jag kan va rädd för är det som stod i tidningen för ett tag sen att när familjen kom ner fanns det inget alls, men kanske denna sidan är bra..fin dag kram

Svar: Absolut! boendet var jättefint och bra läge och nära oss. Och jag vet ju att huset finns. Booking .com är överlag bra och vi har bokat med dem tidigare.
Önskar dig en trevlig dag!
Kram!
Ditte

Gittan

Så härligt att va tillsammans med nära och kära, kan tänka mig att barnen tycker det är kul att komma dit. Ja visst kan man väl vara trevlig det kostar inget. men det finns folk till allt. Kram.

Svar: Vi har haft fina dagar tillsammans och det betyder mycket att kunna vara med de "mina". Och att var otrevlig för att någon skulle kunna göra "fel" är ju trist. Men detta med pooler i områden är väl en ständig källa till klagomål för de boende har jag förstått och många gäster sköter sig heller inte, vilket är tirst.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Ja det var ju härligt att ni lyckades få ihop det så bra, så att att ni kunde vara tillsammans!
Vi brukar också boka via Booking.com, fungerar jättebra.
Trist med poolbesöket, men tyvärr är det ju rätt vanligt att de boende kommer fram och undrar.
Skulle tro att det har att göra med att de boende får ju betala en bra slant för skötseln av poolen och trädgården och då vill dom ju så klart inte att någon ska bada där gratis. Men dom kan ju säga det på ett lite finare sätt.
Ha en bra dag!
Kram!

Svar: Den tanken är jag helt med på, men vår hyresvärd betalar ju sin "communidad" och där ingår poolen och skötsel av den- Och vi betalade för vårt boende. Frågar men på ett trevligt sätt är det en sak men dessa två spanska damer var tyvärr otrevliga. I övrigt var alla vi träffade på i huset väldigt vänliga.
Vi har också använt booking.com många gånger men detta ar första gången vi bokade en lägenhet, men absolut inte den sista.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


En trevlig ton är viktigt för annars startar en fientlighet som förpestar lite av nöjet.

Kram på dig och tack för ditt omdöme. ♥

Svar: Visst är det viktigt med en trevlig ton men alla har inte förstått detta. Lite träning skulle behövas. Kram och trevlig kväll.
Ditte

wiolettan

Låter som ett toppenboende för de dina. Fördelarna med att ha nära till varandra och lättare att umgås väger ju också tungt.
De som undrade något vid poolen, förstod jag inte riktigt. Men, skönt att slippa problem.
Madrasserna brukar ofta inte vara så som jag vill, men det kanske jag inte kan begära, men alltför mjuka sängar är inte bra, tycker jag.
Härliga bilder. Vilken utsikt. Underbart.
Ha det bra och sköt väl om dig.
Varm kram!

Svar: Det blev ett bra boende för de mina och med närhet till oss. De som klagade vid poolen var allmänt missnöjda med att andra hyrde ut sina lägenheter och att det kom folk till poolen. Trist eftersom vi verkligen uppförde oss bra.
Vi har det varmt men väldigt bra.
Storm varm kram!
Ditte

Fia

Jag förstår att döttrarna o barnbarn fick en härlig vistelse iTorre! Alltid litet tomt direkt efter förstås! Vi är nu i bilen på väg från västkusten o bokmässan som jag besökte igår. En sväng till våra barnbarn i Sthlm ska vi hinna med i helgen. Men sen ses vi i Torre!
Kram!

Svar: Vad trevligt med bokmässan. Ser fram emot att få höra mer när vi ses. Mysigt med Stockholm och barnbarnen!
Vi hade väldigt fina dagar här men de försvann väldans fort. Och tomt och tyst blev det.
Kram och trevlig helg!
Ditte

Timeoftiger

Så poolområdet är ungefär som ett sandlådeområde här hemma? Kan tänka mig att ni sköter er exemplariskt så det är verkligen trist att bli tråkigt bemött.

Svar: Bra jämförelse! Ska tänka på den nästa gång.Men i övrigt var de boende i huset väldigt trevliga och lägenheten bra så den hyr vi gärna igen.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: