Utbytt

    
Jag har idag bytt ut hösten i Stockholm mot den fortfarande pågående sensommaren i Torrevieja.
Här är det snabba beslut som gäller och efter gårdagens kroppsbesiktning i solskadefrågan på Södersjukhuset
blev det passande att ta en tur.
Visserligen har jag inte mött hösten hemma mer  än elva dagar och det har varit fina dagar, även om kanske vädret inte varit det mest lysande.
Men jag har inte hunnit fundera över det för dagarna har fyllts av idel trevligheter.
 
Alicante mötte med fuktig värme och mulet. Men å andra sidan har jag vant mig hemma vid moln så det kunde jag ta.
Inte heller Torrevieja ville idag visa sig från den soliga sidan, men eftersom jag varit uppe tidigt i morse/natt för att resa så är jag inte säker på att jag haft någon glädje av solen om den valt att framträda. Ögonlocken är tunga.
Så mycket till aktivitet har jag inte ägnat mig åt under dagen mer än att inspektera växterna, sitta ute på terrassen i "lätt klädsel" och handla.
Ser fram emot kvällens middag på terrassen och mysigt att kunna sitta ute och äta i slutet av oktober.
DEt kan tyvrr inte Stockholm erbjuda just nu, men dock mycket annat.
 
Varmt är det i alla fall.
 
En passionsblomma var synlig idag -
 
 - och en frukt såg jag hade uppstått utr en annan blomma.
Ska nu bli spännande att se om det blir en passionsfrukt.
Jag hoppas i alla fall.
 
Fastnade vid fisk och skaldjursdisken på en av våra lokala butiker, Consum 
Och detta är kanske hälften av utbudet.
Inga inköp idag men imorgon så...
 
Serranoskinka i olika tappningar fick däremot följa med  oss och givetvis lite spansk manchegoost.
 
 
Lugna gatan är det nu när det inte är semestertider på vår Solskensgata.
Och vi kallar gatan så även om solen någon dag väljer att ta paus.
För skiner solen här så gör den det ordentligt.
 
 
           
 
 
 
Susan

Hola! "Bytt bytt kommer aldrig mer tillbaks" sa vi när jag var barn och vi bytte "filmisar" med varandra. "Bytt bytt kommer tillbaks" passar mig bättre iaf när det fäller att växla boende mellan Estocolmo och sommarstugan. Skulle dock vilja kunna ha en bättre balans mellan tidsperioderna och lite längre vistelser söderut. Fast den tiden kommer väl såsmåningom - när jag blir pensionista. :)

Antar att du somnar ovaggad ikväll efter fakirflyg medelst uppstigning mitt i natten.
Kramar från ett regnigt och mörkt Åsöberg!

Svar: God afton från terrassen och +24, middagen uppäten. Mången tack för hjälpen idag. En stor sten föll från kroppen. Puh ! Att byta vistelseort känns bra och att varva mellan Stockholm och den spanska sommarstugan passar oss nu bra. Er tid komme. Ni är ju juniorer än så länge. Tidig sänggång blir det och imorgon är en ny dag . Karm från B och mig till er. Kanske sitter ni på L. Hälsa Bambumannen som nu är Ironman. Har bytt skepnad
Ditte

Ama de casa

Välkommen tillbaka! :-)

Även fast solen lös med sin frånvaro idag så var det väldans varmt. Kvalmigt nästan. Väntade lite att åskmolnen skulle hopa sig, men just nu nöjer sig molnen med att vara jämngråa :-)

Svar: Tackar! Visst var det både varmt och fuktigt idag. Skönt att sitta ute och äta middag i kvällningen och det i kortärmat. Stockholm har bjudit på fina dagar om man bortser från vädret . Och det finns ett stort utbud av det mesta. Höstfärgerna hemma gillas och nu blir det lite sensommar . Trevligt det också.
Ditte

ToveOlberg

Så är du framme vid stugan!
Önskar er en fin kväll!
Kram

Svar: Jadå ! Det blev en ytterst tidig resa hit. Och nu njuter vi på terrassen i stugan i den ljumma kvällen. Kram!
Ditte

Musikanta

Låter härligt med 24 grader i skuggan. Här är det risk för frost i morgon. Förstår att det är skönt att vara därnere nu när turistsäsongen är över så man kan uppleva stan i lugn och ro.
Kram från Ingrid

Svar: Höstdagarna som jag var i Stockholm var fina om man bortser från vädret . Men naturens färger fångar mig och I Stockholm finns så mycket att göra och uppleva. Nu är det skönt att växla till skön sensommar och härligt att sitta ute länge på kvällarna i kortärmat. Att byta miljö är trevligt och likaså variationen . Önskar dig en fin vecka. Kram!
Ditte

Eva – People in the Street

26 grader varmt låter helt underbart! Vi väntar den första snön om några dagar här uppe i Luleå. Får se om den stannar för vintern när den kommer. Den första snön brukar i regel smälta bort.

Svar: Stora kontraster mot både Norrland och Stockholm. Men nu har jag haft höst i elva dagar så det blir bra med sensommar nu. Men jag hade kunnat njuta längre av den svenska hösten med alla vackra färger . Och snö känns fjärran men jag åker väldigt gärna skidor .
Ditte

Preciosa

¡Bienvenida chica!
Un abrazo/ P ♥

Svar: Muchas gracias! Un abrazo!❤️❤️
Ditte

Ami

Välkommen tillbaks!
Roligt att ha dig här igen :)
Vi hörs i veckan!
Kram och trevlig kväll!

Svar: Tack! Känns bra att vara här igen . Vi hörs och ses! Kram!
Ditte

Znogge

Så härliga temperaturer ni fortfarande har. Annat än här hemma för just nu är det mest råkallt hos oss. Fiskavdelningen såg verkligen välsorterad ut vilket hade passat mig.

Jag vill bjuda son med flickvän på restaurang en kväll och jag vet att de uppskattar en bra köttbit. Det är ok för min del men jag gillar även kyckling eller fisk. Sonen tipsade om "AG" och "Vassa eggen" men han hade aldrig varit där. Så har du något spontant och bra tips så emottages det gärna :D Jag håller koll på mailen!

Kram och ha det gott i kvällsvärmen!

Svar: Båda dessa krogar är bra och Gondolen likaså. Jag fnular och återkommer i morgon per mail. Njuter nu av middag på terrassen och det är fortfarande +24. Viss skillnad mot Stockholm . Men Stockholm erbjuder så mycket annat. Kram och trevlig kväll. Här blir den tidig efter tidig uppstigning i morse. Snarare nattlig uppstigning . Kram!
Ditte

BP

Väldigt smart att byta ut fem mot 26,4 grader måste jag säga. Å molnighet på Costa Blanca brukar ju gå över fort så...

Njut av dina fina blommor och många middagar på terassen!

Svar: Ibland handlar jag snabbt och smart . Jodå, molnigheten går över . Och hemma har jag haft moln i 9 dagar av elva så jag har vant mig. Men jag har haft fullt upp så molnen har jag bara flyktigt noterat och inte brytt mig om. Men i dagens arla morgonstund när det regnade kändes det trist och blött. Njuter av kvällen på terrassen med + 24 men med tanke på den tidiga uppstigningen i morse blir det snart en "date " med John Blund.
Ditte

A-C

Hola! Välkommen tillbaka till Torre! Ja, idag har det verkligen varit mycket fuktigt o kvalmigt. Men skönt att sitta ute på terrassen nu ikväll. Det blev en svettig promenad till o från affären Casa. Skulle bara köpa värmeljus, men precis som på Ikea så kommer man hem med en hel del annat smått o gott. Vi hörs o ses. Kram till er båda //Anna-Carin o Krister

Svar: Tackar, tackar! Ja, det är snabba omsvängningar. Stockholm i höstfärger har varit väldigt vackert men vädret har varit grått. Men inte har dte gjort mig något eftersom det finns så mycket roligt och trevligt att göra så vädret har jag inte bekymrat mig om. Inte alls. Och visst var det kvavt och fuktigt idag, dock varmt. Vi har suttit ute till sent.
Kan tänka mig att dte blev en svettig promenad i värmen men Casa är alltid trevligt att besöka. Där inne brukar dte i alla fall vara svalt. (AC)
Vi ses och hörs snart!
Stor kram till er från oss.
Ditte

Iris

Vad mysigt att vi befinner oss i samma land igen! Snart kommer Elisabeth Ö med make hit till oss för en kort semester. Kanske ni också kan komma? Vi har ju utrymme! Vore mysigt med ett Kinamöte! I sig jag har ju inget höstlov, men helgen är ju ledig. Kram

Svar: Visst är det! Och roligt med ett kinamöte vore det, men annars kommer det fler tillfällen. Kul att Elisabeth med make kommet! Vi hörs av! Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Avundas dig som kommit tillbaka till värmen.
Kom ju hem igår och har varit frusen hela dagen idag, men vänjer mig väl.
Vilka underbart söta bilder på Wille igår.
Många kramar till Dig o B.

Svar: God kväll från sommarstugans terrass! Välkommen hem! Varmt är det men idag fuktigt i luften och mulet. Men inge gör det något . Jag hade fina höstdagar i Stockholm och nu blir det bra här ett tag. Bra att variera. Wille är en glad typ och det smittar . Kramar till dig från B och mig
Ditte

Comsi Comsa


Åh är du tillbaka i värmen igen, klokt val.

Njut och ha det bäst!

Kram på dig ❤

Svar: Ja, jag är tilbaka ett varv. Och lite lugnare blir det här än i Stockholm där utbudet av allt är stort.
Men att varva är trevligt.
Kram!
Ditte

BP

Svar: Du är verkligen en levande databank vad gäller Stockholm. Helt otroligt! Raka motsatsen till mig! Men kul att öka på min minst sagt låga allmänbildning genom att läsa dina kommentarer/inlägg. Undrar hur mycker som fastnat i min selektiva hjärna;-)

Svar: God förmiddag! Jag har ju jobbat en del i Stockholm i ungdomen och då som guide, men nu när jag är åter i resebranschen så blir det en del tillägg. Vad gäller Sergels torg tror jag det är få som vet ursprunget till namnet. Jag har dock "snöat in" på detta med namn och platser, så även runt om i Sverige och Stockholm och tycker det är roligt att veta varför de just fått sina namn. (Alltså platser jag besöker)Du kan ju väldgt mycket om det mesta och jag lär mig alltid något nytt när jag tittar in hos dig. Variationen är stor och jag älskar din humor.
(Lärde mig nytt här i veckan om bl.a. Stadsbibloteket och elmässan.)
Ditte

Susjos

Ja, verkligen ett klokt val att åka tillbaka till sommarstugan! Vi närmar oss november...med allt vad det innebär, tror det är den månad jag gillar minst....i Sverige! Man får se till att hitta på lite trevliga saker då...mellan nattpassen!
Njut av mysiga dagar och kvällar i "Torre", och sov så gott! Kram ♥

Svar: Jag har haft fina dagar fyllda med trevligheter i Stockholm och inte direkt brytt mig om vädet. Vackra höstfärger på träden har jag i alla fall upplevt och de piggar upp. Och trevligheter finns det gott om i huvudstaden, men du har ju ett jobb så tiden är ju klart begränsda och orken också förstås.
Trevligt blir det här också, men betydligt lugnare än i Stockholm.
Kram!
Ditte

Jessica Högberg

Oj så härligt! Har du hus där?

Svar: Skönt att varva Stockholm och den spanska sommarstugan. Ja, vi har en liten, med tomnvikt på liten, sommarstuga här. (Nåja, den varmaste tiden i juli och augusti är vi inte här så kanske är det inte rätt med just sommarstuga. )
Ditte

Marja

Med dig är det snabba ryck, men säkert skönt att komma ner till värmen nu när Stockholm börjar bli mer höstmurrigt. Passionsblomman är så vacker och jag har inte sett någon frukt tidigare... så spännande att se vad det blir. :)
Kram!

Svar: Har sett frukten på blomman och får följa utvecklingen. Har heller inte sett det tidigare. Jag, här är det snabba ryck och det är ju enkelt att förflytta sig mellan Stockholm och den spanska sommarstugan.
Kram!
Ditte

Anette

Det måste vara underbart att vid behov eller önskemål byta miljö och klimat som det passar en. Ha det bra i värmen.

Svar: Det är ganska enkelt att ta sig hit och då är det trevligt att variera. Men jag har haft fina dagar hemma i Stockholm, kankse inte direkt vädermässigt, men det finns så mycket annat. Och nu blir det bra här.
Ditte

Eva`s blogg

Men gud så härligt o snabbt kunna förflytta sig som ni gör, är det billigt att åka bara sådär? härligt att få följa dig i värmen nu :) för här är kallt kram å fin dag

Svar: Visst är det bra att snabbt kunna bestämma sig och boendet finns ju. Prismässigt kan det variera en del men jag är bra på att hitta hyfsade biljetter.
Och variation är alltid
Trevlig onsdag önskar jag dig.
Kram!
Ditte

Fia

Välkommen tillbaka! Ja vi räknar tyvärr ner nu....
Vi såg passionsfrukten när vi tittade till B häromdagen, fantastiskt! Vi tvättar o städar nu så vi kan njuta av sista dagen :-)
Kranar till er båda från oss två!

Svar: Tackar! Ja, vi går om varandra....Ska bli roligt att se vad som händer med passionsrukten och om den tänker växa-
En del pyssel är det nu när ni ska hem...
Önskar er fina kvarvarande dagar.
Kanse ses vi på stan...
Kramar från oss.
Ditte

Birgitta

Så skönt att vara åter här, lyckans ost! Vi håller på och avslutar den här vistelsen nu, hade mer än gärna stannat ett tag till! Lite diverse bestyr så här sista dagen, men tiden går ju så fort så snart är man väl här igen hoppas jag (även om det nog dröjer några månader). Ha det nu så bra på alla sätt och vis den tid ni har här! Verkar finnas mycket vackert liv på terrassen, spännande att följa förändringarna och utvecklingen!
Kram!

Svar: Jodå, helt ok att vara tillbaka, men jag saknar redan Stockholm. Stockholm är alltid Stockholm med hela sitt utbud av allt, men jag får väl vänja in mig här igen för ett tag. Blir nog bra det också.
Ja, en del att styra med är det för dig, fullt förståligt och hoppas det rullar på bra under dagen.
Vad gäller passionsblomman frukt ska det bli spännande att se vad dte blir av den.
Had det så bra. Blir tomt efter er.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Välkommen ner igen till värmen!
Kram!

Svar: Takc! Känns helt ok att vara tillbaka. Men visst saknar jag redan Stockholm trots lite mer mörketr och kyla. Men jag vänjer mig nog snart vid att vara här också.
Kram!
Ditte

Veiken

Skönt med pendelavstånd till vintervistet. Snabba beslut gillar jag! Kram

Svar: Med tanke på ditt förra inlägg om tålamod så har vi vissa likheter. Och pendlingsavståndet är helt ok.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: