Tidigt ute

    
Morgonluften får mig att vakna till  ordentligt när jag går genom Tullgårdsparken. Det är vackert ute och fortfarande mörkt vid halv åttatiden och de fägrika höstöven på träden får ett extra skimmer av gatlyktans ljus. 
Jag är på väg till en av min återkommande hudkontroller  på Södersjukhuset och bestämmer mig för att promenera dit, en sträcka på strax under två kilometer.
Jag behöver tänka och att då samtidigt promenera brukar vara konstruktivt.
Tankarna virvlar runt och jag försöker sortera och sedan placera dem i respektive fack.
Men för några tankar finns inga färdiga fack så de blir hängandes i det fria.
 
Tullgårdsparken är vacker i sin höstdräkt och än finns många löv kvar på träden.
 
Folksamhuset med sina 28 våningar lyser upp och syns vida omkring och
har säkert gjort det sedan det kom på plats 1960.
 
 Jag passerar genom sjukhusentrén och tar mig bort genom den långa korridoren till hudmottagningen, betalar i kassan och går mot det vanliga väntrummet där jag suttit så många gånger förr.
Skylten som sitter vid ena dörren fångar mina ögon.
Vet ju att solen idag inte är min vän, men den känns inte heller längre som en fiende. Bara någon jag undviker
i största möjliga utsträckning.
 
Budskapet är viktigt!
 
Jag är dagen sförsta patient och slår mig ner på stolen utanför undersökningsrum D. Det är bara jag här och jag
 väntar på min läkare. 
Tänker på vilken tur jag haft med förmånen att få bra vård och hjälp av en och samma  läkare. En läkare som jag har stort förtroende för och som följt mig under flera år.
Doktorn kommer och vi går tillsammans in i rummet. Viss oro känner jag när jag sätter mig ner och vi pratar om vad som varit och går igenom min journal. 
Jag försöker att tänka på att det  som varit är historia. Inget som längre pågår. 
Hon går igenom hela mig med en lupp, ett jättestort förstoringsglas. Även mellan tårna tittas det och i hårbotten.
Ansiktet gås igenom extra noga och det finns anledning till det. Mina gamla operationsärr tittas det också noga på.
I princip går jag igenom dagens besiktningen. Men ett par undantag vid ögonbrynen finns och som bör åtgärdas.
Vi enas om att en stark cytostatikasalva ska användas.
Detta har jag gjort tidigare så jag vet vad jag har att vänta. (Det blir sår och eftersom huden är behandlad tidigare är den redan tunn och känslig)
För ett par somrar sedan behandlade jag hela ansiktet och det var smärtsamt och tog tid och idag klarar inte ansiktet av kyla, stark vind och inte sol eller för mycket värme. Jag blir illandes röd.
Jag försöker ofta tänka positivt så att nu ordna till området runt ögonbrynen känns ganska överkomligt.
 
I väntans tider.
 Jag och tankarna valde att även promenera hem och glädjande noterade jag att klockan på åhléns vid Skanstull åter var på plats efter sin långa reparation. 
Och för att riktigt fira min positiva besiktning så blev det ett besök på "Lilla Caféet på Söder" och en mindre frukost.
 
 
 
 
 
Znogge

Skönt att det blev så gott betyg i alla fall! Grattis :D Salvan har jag som sagt erfarenhet av och senaste gången mådde jag inte alls bra. Kändes som om jag hade influensa och hela kroppen påverkades. Men ibland har man inget val. Hoppas behandlingen går smidigt.

Kram

Svar: Just så! Så var det förra gången för mig också och kan bli så igen. Men nu är det en starkare salva men ett mindre parti. Förra gångenvar dte hela ansiktet....Du vet ju vad det handlar om...
Nej, valen är få i detta läge.
Och jag är positiv till det mesta.
Är jätteglad för att besiktningen inte hade fler saker att anmärka på. Verkligen!
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Anette

<3

Svar: Tusen tack!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Så vackert på din promenad och vad roligt att se Åhlénsklockan!! Nostalgi av stora mått.
Skönt att det gick hyfsat men att du måste "smörja". Kommer ihåg vad jobbigt sist men nu verkar det ju bli lindrigare som bra är.
Kram P ♥

Svar: Åhlénsklockan har länge varit på reparation och är nyligen tillbakasatt. Upptäckte den först idag. Förstår att den är ren nostalgi för dig. Ja, för mig också.
Jadå, det gick bra tycker jag med SÖS besöket och senast var det hela ansiktet och jättejobbigt. nU blir det klart lindrigare och det är positivt.
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Comsi Comsa


Hoppas du kommer så lindrigt undan som det bara går med salvan. Så bra att din läkare synar dig så noga... Många tankar och en varm kram till dig ❤

Svar: Tack för din fina omtanke. Jag är i goda händer på Södersjukhuset och har en väldigt bra läkare. Jag vet att det blir knepigt ett tag men det går över och nu är det ju en mindre del som ska behandlas. För två år sedan hade jag hela ansiktet och det var ett enda stort sår....Stor kram!
Ditte

Ami

Så glad jag blev att höra att besiktningen gick bra, med undantag av det vid ögonbrynen!
Förstår att salvan inte är en trevlig behandling....men du kommer att klara det bra!
Och det är tur att den finns och kan hjälpa dig!
Stor kram!

Svar: Jag är också nöjd med besiktningen och visst går det bra med salvan, lite bökigt är det ch ont gör det, men det hjälper och det är viktigast. Kunde varit betydligt värre. Jag är vid gott mod!
Kram och trevlig kväll.
Ditte

wiolettan

De där tankarna som det inte finns några färdiga rum till, de brukar bli ens följeslagare och jag hoppas att allt blir till det bästa.
Det saknar jag nu, att kunna vandra ut och gå, tankarna löper friare på något sätt.
Viktigt att du har en läkare som du känner förtroende för och han verkar ju vara riktigt noggran, det gläder mig. Fint att det var så pass OK och nu hoppas vi på att det går bra med salvan.
Känner igen det där att vilja fira efter ett bra besök hos läkare.
Fina höstbilder.
Varm kram till dig.

Svar: Visst blir allt till det bästa, det tar bara lite tid att nå dit. Förstår att du saknar att vara ute och gå för visst är det så att tankeverksamheten kommer igång och man kan se fler lösningar just när man rör sig.
Jag har en vävligt bra kvinnlig läkare på Södersjukhuset och är det något så kan jag ringa och inom en vecka får komma dit.
Jag är nöjd med min besiktining men gruvar mig lite för cytostatikasalvan för det brukar bli kämpigt, men å andra sidan är det nu bara en liten del av ansiktet som ska behandlas och det är bra.
Hösten och alla färger är fin och jag njuter av att vara ute och gå och ofta blir det långa sträckor och jag passar på nu när jag kan och orkar.
Varm kram till dig också.
Ditte

Ingrid

Fina höstfärger på bilderna. Skönt att besiktningen gick bra, men trist att
du ska behöva behandla igen. Fantastiskt att du får samma läkare hela
tiden, det har inte jag lyckats med de senaste 10 åren. Alla har bytt arbetsplats,
ska forska eller specialisera sig.
Kram/Ingrid

Svar: Tack! Ja, höstfärgerna hemma i Stockholm är verkligen njutbara och det är fortfarande ganska varmt i luften och fint promenadväder. Kanske väl grått, men jag får väl själv sätta till färgen. Att behandla igen känns mindre bar, men det kunde varit värre.
Jag tycker Södersjukhuset är fantastiskt och har ju gått där i flera år och är givetvis glad över att ha samma läkare. Men å andra sidan kan de som vill forska där.
Trist att du fått byta läkare men jag tror att vårdcentralerna och kanske KS har större omsättning.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Attans också att det ska behövas lite mer smörj ändå, men skönt att det var såpass bra som det ändå var.

Fina höstbilder där från din tidiga start :-)

Svar: Tack! Ja, hösten är vacker här och jag passar på att titta liet extar. Och dennamorgon var jag ite i god tid. Jag är nöjd med besiktningen och får stå ut med "smörjet". Nu är det ju inte hela ansiktet som är aktuellt och det är en fördel.
Ditte

Iris

Underbara höstbilder! Vilken tur att du får träffa din "egen" läkare. Ta väl hand om dig! Hoppas att behandlingen inte blir alltför smärtsam. Tänker på dig! KRAM

Svar: Tack! Ja, hösten här hemma är fin och jag njuter av färgprakten. I övrigt har det varit ganska grått hemma men det är inget jag störts av. Har haft så många trevligheter på gång. Nu är det en mindre del av ansiktet som ska få en omgång så det blir enklare än förra gången när hela ansiktet skulle behandlas. Bra så.
Dina tankar hjälper.
Kram!
Ditte

ToveOlberg

Vilken fin omgivning att gå i till din kontroll idag. Gott omhändertagen av samma läkare och behandling i tid om än något besvärlig. Önskar det bästa för dig med detta!
Stor kram!

Svar: Tusen tack! JJag är verkligen glad att jag passerade besiktningen med blott ett par påpekanden. Och jag har verkligen en bra läkare som jag litar på. Behandlingen kan bli lite knivig men å andra sidan är det inte så stor del som nu ska behandlas som det var sommaren 2014 då jag verligen hade sår i hela ansiktet med stor smärta.
KLart dte blir bra!
Stor kram!
Ditte

ToveOlberg

Vilken fin omgivning att gå i till din kontroll idag. Gott omhändertagen av samma läkare och behandling i tid om än något besvärlig. Önskar det bästa för dig med detta!
Stor kram!

marga

Höstfärgerna är absolut de finaste tycker jag. Har alltid älskat dem. Du fick fram dem så fint på fotot. Så lyckligt din promenad slutade! Du gick igenom besiktningen. Underbart! Så glad jag blir för din skull! Den där salvan gör "susen". Fick använda en dylik själv i vintras. Bienvenida manñana, amiga! Kram!

Svar: Jodå, jag passerade besiktiningen och det kändes väldigt bra. Ett par anmärkningar dock, men de var marginella i sammanhanget. Så jag salvar på. Och höstfärgerna gör mig verkligen glad.
Har njutit av dem och haft fina dagar här hemma.
Kram!
Ditte

BP

Är såååå glad att du bara fick en etta efter besiktningen, så du slipper efterbesiktning;-) Nej, jag skämtar bara såklart! Är verkligen glad att det "bara" är ögonbrunen om ska åtgärdas den här gången. Du har ju erfarenhet av salvan och vet vad som väntar. Å där hoppas jag verkligen att du får en positiv överraskning med förminskade biverkningar.

Svar: Jodå, det blir efterbesiktning. Men jag är glad för "ettan" ändå. I alla fall inget körförbud. Nu är det ögonbrynen och pannan som ska åtgärdas men det ska nog gå bra. Salvan är ett gissel i sig för den år in i kroppen och på djupet, men det finns det som är värre.
Och nu ska ju inte hela ansiktet behandlas som jag tidigare gjort och då var det illa och väldans ont och besvärligt.
Så om ett tag kör vi...
Ditte

Birgitta

Trull är en trogen följeslagare ser vi. Du hanterar henom på bästa sätt och får med vackra höstbilder från en gryende morgon i Stockholm. Så jätteskönt att besiktningen gick igenom nästan felfritt, kanske motsvarande endast en liten etta hos bilprovningen! Salvan kommer att reparera detta och lägga allt tillrätta :-)
Kram!

Svar: "Trull" är med och sköter sin uppdrag bra kan jag tycka. Jodå, besiktningen var helt ok och jag är nöjd. Hade dock hoppats på att vara felfri, men man får inte alltid som man vill. Men en "etta" är helt godtagbart.
Kram!
Ditte

Susjos

Skönt med en okey besiktning, och att du får bra vård på SÖS! Positivt är i alla fall att "bara" mindre områden ska behandlas, så skönt för dig, även om det känns...
Kram och sov gott! ♥

Svar: God tidig tisdag morgon!Jag är nöjd med besiktiningen och känner att jag får bra vård, stöd och hjälp på SÖS. Fint är också att få möjlighet att träffa samma läkare.
Skönt att det nu bara är ett mindre område som ska behandlas för det gör ont.
Kram!
Ditte

Marja

Så skönt att besiktningen gick bra och att det inte var så mycket att åtgärda. Regelbundna kontroller är livsavgörande.
Tidiga morgnar är oftast väldigt sköna och lugna. Jag är ju sällan uppe då, men ibland är man ju tvungen... som senast när jag for till Finland kl 06.00 på morgonen. :)
Kram!

Svar: Jag är väldigt nöjd med besiktiningen och att det inte var större saker att årgärda. Dessa kontroller är verkligen viktiga och jag är väldigt glad och nöjd med Södersjukhusets noggrannhet. Fint att också träffa samma läkare.
Jag är vanligtvis inte uppe så tidigt på mornarna numer men det kan vara trevligt som omväxling.
Kram och trevlig tisdag.
Ditte

Mia

Det är viktigt att tänka "rätt" - det hjälper en att nå långt mot positiva mål. Och det är härligt att på vägen följas av de man har förtroende för och tycker mycket om. En promenad en oktobermorgon med gyllene aura tror jag fyller depån med välgörande energi.
Varm kram till dig.

Svar: Att tänka "rätt" är inte lätt men varför ska det vara lätt. Jag försöker att tänka positivt och ibland går det bättre. Jag har bra stöd i min läkare och de " mina" och av mina bloggvänner och det uppskattar jag verkligen. Morgonens promenad gav extra styrka. Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: