Ladda och landa

    
Sen eftermiddag och termometern visar på +27. Det är kvavt och grått och känns som det är åska i luften även idag.
Inser att jag är i invänjningsfasen efter gårdagens ankomst till Torrevieja. Måste landa och ladda mentalt så en promenad kändes bra.
Det  är väldigt lugnt när jag ger mig ut, vilket kan bero på att det är lunchtid och sedan siesta. 
(Många mindre butiker har här fortfarande siestastängt mellan klockan 14 och 17.)
Lunchtid infaller vanligtvis någon gång mellan  klockan 13 och 16 och därefter stänger många restauranger för att sedan öppna igen vid 19-tiden. Gott om gäster på många restauranger men hos andra är mer tunnsått. 
(Spanjorerna själva äter helst inte middag förrän sent och före 21-tiden är det mest turister som äter sina middagar. )
Träffar på vänner och det är mysigt att slå sig ner och prata en stund.
Länge sedan vi setts och ett trevligt "pitstop".
Jag går vidare och känner påtagligt saknaden av Stockholm, variationen och pulsen. 
Även här I Torrevieja finns en hel del att göra och kanske är det mest känslan av att ha sett det mesta i stan som gör sig påmind. Kanske är jag bortskämd och skulle känna likadant i vilken stad/plats som helst efter ett tag.
Dags att vidga vyerna med andra ord.
 
Eftersom jag i princip inte haft "sommarstuga" i mitt liv så är jag nog inte van vid att vara "fast". (Mina föräldrar hade ett hus på Värmdö utanför Stockholm där jag ibland var några dagar i taget.)
Båt har vi haft i omgångar och det har alltid varit en omväxlande  tillvaro med mycket att se och uppleva och
i övrigt har vi  rest mycket och även återvänt till platser både i Sverige och utomlands där vi trivts extra bra. v
 
Att pendelvistas här är i den spanska sommarstugan känns ganska lagom och jag rår ju själv över tiden.
Och jag har ju aldrig längre hem än  jag har hit. Eller tvärt om.
Dagens runda blev sju kilometer och inte var det så mycket nytt jag såg, men jag fick en del nya tankar och det räcker långt och inte minst en väldigt trevlig promenad.
 
Hamnade vid Plaza de la Constitución, "kyrktorget" . (Grundlagstorget)
Den gamla kyrkan La Inmaculadafrån slutet av 1800- talet syns i bakgrunden.
La Inmaculada är Torreviejas skyddshelgon.
När kyrkan byggdes upp på nytt efter en jordbävning 1829 så fanns en del av stenarna i den gamla
kyrkomuren kvar och dessa användes till den nya kyrkan .
 
Kanske har dessa skyltar alltid funnits på torget men jag såg dem först idag. Men rundan har jag gått många gånger och besökt de platser och muséer som finns angivna.
Casinot är alltid trevligt att titta in på och ofta pågår utställningar där av olika slag.
Har man vägarna förbi så är det värt ett besök på deras vackra toaletter och att titta närmare på interiören.
(Kommer bilder och inlägg om detta en annan dag)
 
 
Förtydligande karta.
 
Lunchdags och ganska öde.
 
Jag drar mig mot havet och där var det en hel del människor på stranden som inte brydde sig om vare sig lunchtider eller att det var grått och mulet utan njöt av en trevlig dag.
 
Några badade och färgglada parasoller piggar upp. Vattentemperaturen håller sig strax över 20 grader
berättade en dam som hade koll på temperaturen.
 
Tittade man mer åt norr skymtade lite blå himmel  och någon trängsel på stranden var dte ju inte.
Ja, visst ja;  Lunchdags var det ju.
 
 
 
Ama de casa

Jag tycker det är ett alldeles lagom tempo här nere nu vid den här tiden på året. En bra sak med Torrevieja är att stan aldrig dör helt när den värsta turistsäsongen är över. Är alltid liv och rörelse och långt ifrån alla ställen klappar igen som det kan bli på andra håll :-)

Härlig temperatur nu också, och att solen inte är framme gör mig inte ett dugg - den är snart tillbaka :-)

Svar: Instämmer helt. Torrevieja lever året om och jag tycker om staden😄. Och klimatet är skönt. Solen bryr jag mig inte om, vistas ju i skuggan . Men kan tycka att det blir mycket detsamma om dagarna. Å andra sidan skulle det bli nog bli så var jag än hade en sommarstuga.
Ditte

Iris

Jag arbetar ju härnere och inte sett allt ännu i vår lilla stad och Malaga bjuder alltid på nya överraskningar. Jag tycker precis som Ama skriver att tempot är lugnt. Nu har dock höstlovsfirarna från Norden landat, vilket betyder fler turister på gator och stränder. Trevligt det med! Vi har inget höstlov så... Njut av tillvaron! Kram

Svar: Malaga återkommer vi gärna till och givetvis till din stad. Visst är tempot lugnare här men eftersom jag inte jobbar längre så har jag både tid och ork till mer. Minns med glädje våra år i Peking med jobb och en rik och omväxlande fritid. Men det var några år sedan. Behöver kanske bara landa i att vara här igen. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Antar att om man vill ha tempo så går det att få det där nere också, men lugnt tempo är bättre enligt mig då... :-)

Kvällskram ♥

Svar: Visst är det så. Jag behöver nog bara vänja in mig . Men Stockholm är min stad. Kram i den fortsatt ljumma kvällen.
Ditte

Susan

Hola! Hyr bil i nån vecka eller två vetja! Centauro finns nere på Corte Valenciana. Då kan ni göra halv- eller heldagsturer och styra kosan dit ni har lust och rätta er efter egna tider. Blir inte så stort projekt som att boka bussresa och rätta sig efter en "folkskock". Kan rekommendera Fonts d'algar (vattenfallen) nån mil nordväst om Benidorm med en tur förbi Guadelest och motorcykelmuseet. Även byn/staden med ringmur Bocairent är väl värd ett besök - morernas sista norra fäste har jag för mig. Intressanta grottor att besöka och stan är verkligen sevärd med många informationsskyltar och en liksom "snitslad" bana på turistbyråns karta som man får utan extra kostnad. Vill ni åka söderut är Cartagena ett härligt utflyktsmål. Fika på terassen och promenader i alla ära - är man nere en längre period behöver man se lite nytt. ;)
Kram!

Svar: Tack för kloka råd, tips ochy tankar. Att boka bussresa är helt ok men visst vore det bra med en hyrbil. Har bara inte blivit av. Ren slöhet. Och visst behöver jag/ vi vidga vyerna. Det finns ju mycket i omgivningarna . Madrid väntar på oss och det blir bra. Kram och tack !
Ditte

BP

Att gå sju kilometer i 27 grader är bra gjort tycker jag. Eloge där!

Efter att ha läst ditt inlägg kunde jag inte låta bli att googla antalet invånare i Torrevieija jämfört med Benidorm, turister INTE inräknade såklart. Torre: 91.415 (år 2014). Benidorm: 69.010 (år 2014)

Vet inte när ni köpte er spanska sommarstuga och hur ofta du varit där sedan köpet, men kan säga att vi besökr Benidorm cirka 10 gånger de senaste 10 åren (första gången 1994) och varje år upptäcker vi nya saker vi inte sett förut. Nya byggnader, nya områden, nya gator, nya matställen med mera.

Precis som AMA säger så är även Benidorm aldrig död under lågsäsong. Ärligt talat så skulle jag inte ens vilja vistas vid Costa Blanca under högsäsong.

Å du vill nog säkert inte byta ut fem plusgrader och en timmas sol mot Torrevieijas 27 graders soldis;-)

Svar: Vi har vistats här sedan 2013 på hösten och i princip varannan månad utom under högsäsong i juli, augusti och halva september. Pendlat . Så det är en hel del tid. Och vi brukar stanna 4-6 veckor var gång .Nya matställen, barer och annat hittar vi och vi cyklar en del och tar oss runt med buss. Nej, här är det inte dött under lågsäsong och det uppskattas. Och jag uppskattar mycket här. Absolut! Men kanske behöver jag landa och ladda . Få lite perspektiv. Och en sommarstuga är just det, en sommarstuga. Och det har jag inte haft tidigare.
Ditte

Ami

God kväll!
Ja, visst är det varmt här nere nu! Trodde också ett tag att det skulle bli både åska och regn...men än har det inte kommit!
Kram och trevlig kväll

Svar: God sen kväll! Och värmen är ju behaglig och skönt att sitta ute u den sena kvällen. Nej, inget regn ...😀 Kram!
Ditte

Marja

Lite ovant att tänka sig att det är mulet väder där nere. Men det gör ju ingenting om det ändå är varmt och jag skulle nog kunna tänka mig att bada nu när vattnet är uppvärmt. :) Vi var en höst i Fuengirola, i oktober , och jag tyckte vattnet var så varmt och skönt i havet. :)
Kram!

Svar: Ja, mulet och ganska kvavt har det varit i ett par dagar. Idag är det halvmulet just nu medn behagliga +24. Havet är fortfarande varmt och många badar. Ett bra väder för att snart vara inne i oktober.
Önskar dig en fin torsdag.
Kram!
Ditte

ToveOlberg

Visst dyker det upp nya saker även om en tycker en är bekant, jag upplever det ibland också i min stad.
En lång promenad för att landa och ladda in sig är absolut att föredra; då flyter tanken fritt och hela kroppknoppen kommer i balans för det mesta ...
Ha en fin dag idag Stor kram!

Svar: Jodå, så är det. Instämmer! Och att promenera, rensa och fylla på och samtidigt landa och ladda blev bra. Önskar dig det bästa.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Förstår dig att det lugnt i Torre efter intensiva dagar i ditt kära Stockholm.
En diakonissa sa en gång "Allt har sin tid, bara den får ha sin tid". Tänkvärda ord för mig i alla fall.
Lugnet känner du säkert av och snart landar du också.
Många kramar/A-K

Svar: Stämmer så bra med "Allt har sin tid, bara den får ha sin tid". Jodå visst landar jag här också inom sinom tid. Och det är verkligen behagligt att kunna sitta ute och äta frukost och middag.
Kram och trevlig torsdag.
Saknar dig här.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja hyra bil och åka omkring i detta fantastiska land med alla dessa världsarv och medeltidsbyar har varit min dröm i alla år men har inte blivit av av olika anledningar.
Resorna till Lex hemby glömmer jag aldrig. Men jag drömmer fortfarande om såna resor.
Kram P ♥

Svar: Delar av Spanien och öarna har jag sett per bil under årens lopp och det finns väldigt mycket kvar att både se och göra. Men just i vardagen när man inte är på resande fot känns det som mycket är detsamma. Och inget fel alls i det, men just nu blev kontrasterna mot Stockholm väldigt stora. Men det är säkert övergående. Varmt är det i alla fall och skönt att sitta ute och både äta frukost och middag och däremellan trevliga "pitstop".
Kram!
Och visst är Torrevieja en bra bas att utgå från.
Men
Ditte

Annika

Just idag är jag inte fullt så avundsjuk på dig då solen skiner från en klarblå himmel. Men i går hade jag gärna bytt med dig. Måste kännas underbart att lämna höst och kyla för att njuta av värmen där i Spanien. Ha nu en riktigt skön helg. Kramelikram

Svar: Är det sol hemma är hösten verkligen njutbar med alla sina färger. Men jag hade fina dagar hemma i Stockholm trots brist på sol. Varmt är det och njutbart att sitta ute och både äta frukost och middag.
Önskar dig också ett bra avslut på veckan och trevlig helg.
Kram!
Ditte

Jessica Högberg

Så mysigt.
Pendel boende var ett bra ord
Hur länge blir du där?
Hur länge är det varmt?

Svar: Ja visst, är pendelboende ett bra namn för det är så vi har det. Vi har inte bestämt hur länge vi blir borta och det är en av fördelarna med en egen "stuga".
Vad gäller värmen så är det säkert över +20 i luften hela november och sedan blir dec - januari lite svalare. Costa blanca och Torrevieja har ett väldigt bra klimat. Sommartid är vi inte här för då är det alltför varmt i mitt tycke men restan av året pendlar vi.
Ditte

Leffe

Gomidda Ditte!

Jag ser att det börjar bli lagom trängsel där nere nu! Njut av det, Stockholm är inte mycket att sakna just nu!

Svar: Jo, det är riktigt gott om plats överallt. Men du vet Stockholm saknar jag trots väder och vind men jag landar väl här mentalt om ett tag. går laddade jag genom långpromenad. Hoppas du nu tar hand om Stockholm när jag inte är där.
Ditte

Anette

Jag tror att en viss rastlöshet och rotlöshet kan komma som en biverkan på mycket resande.

Svar: Kan nog vara så...Rastlösheten är dock mindre idag, vilket är bra.
Ditte

Veiken

Härligt med omväxling! Snart har du taggat ner och kan njuta fullt ut av att det inte är så stressigt omkring dig. Vädret är ju en vinst också! Kram

Svar: Visst är det så. Tar bara lite tid attt hitta lunken. Och vädert är en fördel.
Kram!
Ditte

Ghugge

För en gångs skull kan jag säga att vi haft det soligt och liksom lite vår/höst här, väldigt skönt.
Fantastiskt att du orkar gå så långt som 7 km!!
Nu skall jag också ut och promenera, fick inspiration av dig!!
Ha det gott!
Kram

Svar: Vad trevligt med sol! Och en uppfriskande promenad är behagligt. Att gå gillar jag och i värmen blev det inte en så rask promenad men ett bra sätt är det att rensa hjärnan på. Och tänka nya tankar.
Ha det bra du också.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: