Invigningsmingel

    
Jag har sagt det förr och jag säger det igen och jag vet att det är många som instämmer; Blogglandia är fantastiskt!
I juli 2015  var jag tilsammans med döttrar och barnbarnen på en dagstur till Furuviksparken, strax söder om Gävle.
Jga skrev ett blogginlägg om vårt besök och fick genast  en trevlig kommentar från Marga och som bor alldeles vid Furuviksparken.
Vi höll kontakten med lite mail och kommentarer+ svar på bloggen och bestämde oss för att ses.
Första gången vi sågs var då jag fick skjuts med Marga från Stockholm till Uppsala och där i bilen blev det mycket prat och många skratt så resan gick i ett huj.
Det visade sig också att Marga då och då var i Torrevieja och hade en resa inbokad hit.
Turligt nog stämde våra tider överens och vi sågs igen och då på strandpromenaden här i stan tillsammans med min väninna Ingrid och Margas syster Birgitta.  
Det blev fler möten i Torrevieja och vi träffade min vän Preciosa som ofta vistas här och har en blogg som Marga följer-
Ett möte leder ofta till fler och nu är Marga och hennes syster husägare här på vår granngata.
Till saken hör också att i  husets övervåning, bor en av våra bästa vänner här, AK. (Ett separat hus, men husen är en sorts radhus)
Igår var det så invigningsmingel och vi var ett 20-tal gäster som var inbjudna och vi njöt av härliga tilltugg, goda drycker, mycket prat och glada skratt.
 
 
 
Ena värdinnan,Birgitta, önskar oss alla varmt välkomna .
Och varmt var det, +27 klockan 17.
 
Svårt att få med alla minglande på bild men hälften kom med här.
Mycket gott att äta och dricka.
Det stora bordet, alldeles nykommet för dagen, var perfekt denna dag.
(Sedan kan det göras mindre för det är ju inte var dag man är 20 personer hemma.)
 
Här sitter Marga, till höger och döttrarna bredvid.
 
Mörkret hade lagt sig och månen tittade uppfordrande på oss att det nog var dags att gå hem.
 
Tack för en härlig eftermiddag och kväll. Och vi kommer gärna tillbaka!
 
 
 
Ann-Kristin

Visst hade vi en trevlig em och kväll hos mina nya grannar.
Jag är även glad att ha Dig och Bosse boendes på parallellgatan.
Önskar Dig en trevlig promenad 😊
Kram/A-K

Svar: Verkligen! Och tiden gick fort som den ofta gör när man har trevligt. En slump att vi också träffades för tre år sedan när du hjälpte mig bära hem saker och lite så var det ju med kontakten med Marga och bIrgitta också. Eller en mening....
Kram!
Ditte

Comsi ComsaGenom ett möte så följer många gånger
många fler med på köpet. :-)

Kram ♥

Svar: Så sant! Och möten kan verkligen berika. Kram!
(Verkar nu som om du kan kommentera utan problem. Hoppas felet är borta. )
Ditte

marga

Tusen tack, Ditte - duktig, intelligent, trogen, talför, energisk! Tack vare alla mysiga gäster blev invigningen helt fantastisk! Vi är så glada. Den fina lyktan från dig och Bosse (och skiftnyckeln inte att förglömma!) pryder verkligen sin plats i "hålet" i den nya skänken när den inte står på altanbordet. Ja, lyktan alltså! Inte alltid lätt med syftningar! Då tänker jag på den härliga eftermiddagen och kvällen vi hade. Roligt att ni gärna kommer tillbaka! Ni är alltid välkomna, whenever you know! Kram!

Svar: Visst blev det en härlig invigning! Tusen tack! Ja, kanske skulle även skiftnyckeln stå där i "hålet" så den är lätt tillgänglig vid behov...
Vi kommer gärna tillbaka och det vet ni.
Kram!
Ditte

A-C

Ja, det var verkligen en jättetrevlig invigningsfest vi var bjuda på. Vi tajmade precis in en buss hem, behövde bara vänta drygt 5 min. Ha det så bra på resan imorgon. Kram

Svar: Visst var det! Och skönt att bussen kom så snart. Bra tajming!Spännande i morgon med en njutflykt.
Kram!
Ditte

Mia

Åh, så trevligt det låter - en mix av fina vänner och nya spännande bekantskaper. Berikande. Sådant får en verkligen att ladda batterierna.
Ha det fint Ditte!
Varm kram!

Svar: Det var en väldigt trevlig eftermiddag som övergick i kväll innan vi var hemma.Och tänk så mycket trevligt Blogglandia kan medverka till.
Önskar dig det bästa!
Kram och den är varm på flera sätt.
Ditte

Ruth i Virginia

Vilken tjusig terrass med "parasol"!

Ja, Blogglandia är speciell. I går kom Ama di Casa och hennes Anders
på besök för tredje gången. Dom fick träffa dotter, dotterdotter and
dotterdottersdotter, alla på en gång.
Endast genom Blogglandia!

Svar: Helt fantastiskt med Blogglandia! Jag läste Amas blogg och såg de fina bilderna på dig och på er alla.Tänk alla generationer tillsammans, så roligt. Jag verkligen gladdes och så roligt med boken din dotter håller på med. Verkligen ett stycke levande historia och du som varit med om och upplevt så mycket.
Ditte

Ami

Visst är bloggen fantastisk! Och vad trevligt det såg ut hemma på deras terrass! Och mycket gott att äta såg det också ut att vara!
Önskar er en trevlig kväll!
Kram

Svar: Håller helt med dig! Och inte heller vi hade setts om inte båra bloggar funnits. Och tänk så tomt det varit. Tack för idag och för att du finns.
Kram!
Ditte

Fia

Ja en härlig fest med trevliga vänner! Vill härmed tacka Marga & Birgitta samt
Rebecka för en underbart trevlig kväll!
Fia&Lasse

Svar: Visst var det en trevlig kväll! Verkligen! Och vi känner ju alla varandra tack vare Blogglandia, väl värt att minnas. Kram!
Ditte

BP

Än en gång - Blogglandia är fantastisk. Alla nya kontakter, varken de är irl eller "bara" på bloggen, är helt fantastiska. Å tänk vilken skänk från ovan bloggvärlden är för ensamma och sjuka personer, eller för människor som inte vill träffa människor irl utan föredrar att "konversera" via bloggen. Blogglandia bjuder på nå't för alla om man säger så.

Svar: Jaaa! Visst är det så! Och kontaktmöjligheterna är så stora och ger så mycket. Bara att glädjas. Jag gör det mycket.
Ditte

Susan

Hola! Javisst är Internet och sociala medier fantastiskt! Möjligheten att återknyta gammal vänskap, hitta nya kompisar och hålla vardagskontakt oberoende av geografiskt avstånd. Och möts man kring gemensamma intressen utan förutfattade meningar är ålder, kön och bakgrund av underordnad betydelse. Visst finns det baksidor av nätet också men de positiva sidorna överväger stort tycker jag!

Om inte sociala medier hade funnits hade jag och maken aldrig träffat så många ny kompisar i sommarstugan! Vi brukar säga att vi har större socialt umgänge där än hemma i Estocolmo. Fast tiden är väl också en faktor som spelar in såklart - finns ju mer tid att umgås i Torre än hemma i Sverige där man är upptagen av ekorrhjulsspringande och jobb. ;)

Ha en god tur mañana! Snart ses vi!
Kram!

Svar: Så sant! Men mitt största sociala ungänge har jag nog hemma i Stockholm och i Sverige, men har också hittat månag nya vänner i Torrevieja och det är verkligen roligt. Jag har ju tiden hemma också och den är ju viktig för socialt umgänge och är man i jobb så spelar ju tiden en stor roll för dygnet har ju faktiskt bara 24h. Vad gäller kuriruppdraget så är jag ganska säker på att dte kommer att uyföras bra av en ställföreträdande. Vi har haft genomgång.
Välkomna!
Jätteroligt att ni är på G.
Kram!
Ditte

Birgitta

Tack vare er och alla andra som kom och förgyllde vår "altankväll" blev det en höjdarkväll för oss. Jättemycket tack till alla! Känns verkligen berikande med så många goa vänner och så roligt också att en del av dem finns alldeles nära här i kvarteren, och till och med i huset!
Kram!

Svar: Tack! Ja, en minnesvärd höjdarkväll blev det. Vi ville ju inte gå hem.... Vi finns ju här i kvarteret och ni har ju också en god vän i huset.
Tänk så bra allt kan bli.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Nu har jag kommit på att det funkar att kommentera ifall jag struntar i att logga in på min blogg punkt esse blogg (en dummyblogg jag har för att få med foto och slippa bli anonym ifall namnet försvinner)

Visst är bloggvärlden fantastisk! :-)

Minglet där såg hur trevligt ut som helst :-)

Svar: Skönt att du nu kan kommentera för det är jättetresit när saker och ting krånglar på bloggen. Förut har det ju funkat bra med dina kommentarer och foto.
Visst är bloggvärlden fantastisk!
Önskar er en trevlig fredag och hoppas ni undviker stormen i södra USA.
Minglet var verkligen trevligt och väldigt trevligt och roligt med nya grannar.
Ditte

Marja

Trevligt med dessa möten och speciellt trevligt med nya grannar! Nu börjar ni ha ett ganska livligt socialt liv i Torrevieja. :)
Ha en skön fredag! Kram!

Svar: Visst är det fint med möten som blir. Minns fortfarande vårt första möte och även vr kontakt kom ju via bloggarna. Jag är väldigt glad för "Brygggarttäppan" som förde oss samman för flera år sedan. Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ,,,,va trevligt med ny besök och att lära känna nytt folk är alltid skoj :) sen med Spanien var ju roligt oxå :) Hoppas fredagen blir fin med massa skoj kram

Svar: Visst är det roligt med möten av olika slag och bloggvärlden har gett mig många sådana som jag läder mig åt. Kram!
Ditte

Tove%25252525252520Olberg

Möten är som ringar på vattnet - de sprider sig i härliga format!
Stor kram!

Svar: Just så känns det! Tänk vilka möten som kan uppstå. Stor kram !
Ditte

Timeoftiger

Så trevligt med bloggmöten!

Svar: Ja, det var det! Och just här på granngatan har det nu flyttat in bloggvänner.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: