I all hast

    
 En höstgrå måndag kan piggas upp på olika sätt och jag hade tur att få till en snabbträff med William tre år, yngsta barnbarnet, som var i huvudstaden för ett fotouppdrauppdrag.
Och jag var förstås inte sen att möta upp.
Alltid mysigt att ses om än bara för en kort stund.
William var på strålande humör och hans skratt smittade.
 
Mamma Livs fingarar kan vara roliga -
 
-och glad kan man vara helt utan anlednig.
 
När jag ändå hade ångan och humöret uppe blev det en hastig sväng runt Södermalm med ett stopp utanför Gunnarssons konditori på Götgatan, vid Skanstull.
Här hade de skyltansvariga ansträngt sig för att få till en trevlig "halloweenskyltning" och lyckats riktigt bra. (Att jag sedan inte färstår varför man firar Halloween i Sverige är en helt annan sak...)
Och det är inte bara skyltningen här på konditoriet som är inbjudande utan även deras mat och kaffebröd.
 
Ett snabbt besök i fiskaffären, Göta Fisk, för att köpa med färska räkor hem till kvällen kändes som ett bra val.
De och ett par goda ostar till det färska brödet lyste upp gråvädrersmåndagen riktigt bra.
 
Halloweenskyltning på Gunnarssons.
 
Funderade på en spökboll eller en marsipanpumpa -
 
 - men det blev i all hast ett frukt och nötbröd som fick följa med mig hem.
 
 
 
 
TantGlad

Hej vännen!
Jag förstår nog inte heller mig på halloween. Men firat trots allt har jag gjort.
Sötunge där...å så fin i mössan han är. En riktig gla-unge dessutom. Man blir glad av att titta på honom.

Frukt och nötbröd är gott och dedär spökerna ser goda ut. En sån (eller flera) skulle jag vilja hugga in på. Ser smarrigt ut.
Grått och mulet hos mig i flera dagar nu, hoppas du har nån sol.

STOR varm kram till dig

Svar: Visst är det roligt med våra både små och stora " barn" som sprider glädje och piggar upp oss. Spökena såg goda ut där i skylten men jag avstod. Funderade länge dock. Frukt och nötbrödet smakade väldigt bra och med goda ostar därtill. Kram och jag önskar dig en bra fortsättning på veckan.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ....halloween har aldrig varit något för mig ..men så söt han är o jag skall hem till min lilla idag dem är så goa dem små liven :) kram å fin dag

Svar: Vad mysigt att du ska träffa " din yngsta ". Tiden går så fort så det är lika bra att ta till vara de tillfällen som kommer. William piggar verkligen upp oss på alla sätt och vis och det är en envis ung man . Stor kram!
Ditte

Mia

Många fina saker Ditte som får en grå vardag att lysa upp och finnas med en länge.
Kram Mia!

Svar: Visst är det ofta så att det är de små sakerna i livet som känns extra bra. Kram'
Ditte

Ama de casa

Urmysiga bilder på William! :-)

Dom där spökbollarna var verkligen jättesöta dom med :-)

Svar: William är en glädjespridare och är man inte glad innan blir man det när man ser honom. Jag blir det i alla fall. Visst är spökbollarna fina. Men jag körde på matbrödet .
Ditte

ToveOlberg

Verkligen lyckad skyltning i varma gula och röda toner. Även korta stunder med den lilla glada mannen är guld! Din förskaffning till kvällen är mitt i prick!
Varm kram till min vän!

Svar: Visst är det en trevlig och vacker skyltning! Blev ståendes ett tag här. Och visst kan underbart vara kort . Stor kram!
Ditte

Ami

Vilken liten gullunge han är, lille William :)
Frukt och nötbröd var nog ett bättre val än marsipanpumpa och spökboll!
Kram och trevlig tisdag!

Svar: William är en solstråle! Och frukt och nötbrödet var riktigt gott! Bra val som jag gjorde. Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Ibland gäller det att fånga de små stunderna.
Kram Bosse

Svar: Jag gör mitt bästa för att göra det. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Åh vad fin William är! :) Levain är favoriter här hemma hos mina grabbar. Hoppas att du har hastat klart för idag! Det har jag gjort - nu återstår bara Lokes-tisdag och då slappnas det av! ;) En klok liten 6-åring som var med sin (ofta mkt stressade) mamma (fd kollega till mig) på jobbet för ett tiotal år sedan sa med bestämd röst när hans mamma skyndade på honom: "Oftast går det fortast om man gör det lite långsammare mamma. Annars får du bara göra om". Jag fnissade bakom min datorskärm och undrade om han på riktigt förstod hur rätt han hade. Om inte annat kände han sin mamma mycket väl. :)
Kram i höstrusket!

Svar: Bra historia där med killen. Så sant! William är så go och rolig. Jag blir på gott humör om jag inte redan är det när jag träffar honom . Mysigt med Loke tisdag och i morgon har du nya uppdrag . Jag är med dig i tankarna. Kram från terrassen .
Ditte

BP

Fantastiskt fina bilder på William! Förstår att han är fotomodell (gissar att han modellar för barnkläder) så fin och vacker som han är! Föräldrarna gjorde ett bra jobb där;-)

Gunnarssons är ju känt för sina bakverk långt över Söders gränser om man säger så. Å Halloween blir bara mera och mera "spektakel" - men skyltfönstrets innehåll var läckert!

Svar: Tack! Och när jag skulle ta foton påWilliam tyckte han det räckte med de som redan var tagna . Men han är ju oftast en glad kille. Området barnkläder stämmer bra. William är personlig och går din egen väg. Stark vilja! Gunnarssons levererar alltid nu fastnade jag i skyltfönstret. Vad gäller Halloween i Sverige blir jag bara trött, förstår inte vitsen. Det finns ju påskkärringar som tigger godis.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: