"Gilla läget"

    
Sommaren pågår för fullt och just nu på sena eftermiddagen visar termometern +26.
Mestades blå himmel som helt klart piggar upp och en lätt svalkande bris från havet gör dagen extra behaglig och tidigare dagars kvava värme är borta.
Jag har både landat en del och laddat  och kunde idag mer uppskatta att vara på plats. 
Och säkert ligger det något i det som min bloggvän Anette, "Lady in Bangkok" skrev i en kommentar; "att rastlösheten och viss känsla av rotlöshet kan vara en biverkan av mycket resande" vilket i sig är något jag kan påverka.
Men jag är oftast en ganska positiv person och har sedan tiden i Peking, när jag frågad en person som länge arbetat i KIna om ett råd, vad jag skulle tänka extra på. Och det rådet var att "gilla läget". (Gäller förstås inte sjukdomar och liknande...) Så de orden har funnits med mig sedan en januaridag 2007 och plockats fram vid behov. Mycket kan man styra och påverka och det gäller bara att göra det.
En rejäl promenad genom stan och längs havet blev det tillsammans med väninnan Ami 
och detta bidrog till min mentala landning. 
 
Att ta en tur ut på piren i Torrevieja, Dique de Levante, är som att befinna sig på en brygga/landgång  eller kanske på ett fartyg.
Ett trädäck sträcker sig längs den 1350 meter långa piren och längs kanterna finns staket uppsatta i blått och gult.
Under själva piren finns en cykelbana och vid sidan ligger också flera restauranger klart havsnära läge.
Är man sugen på fisk och skaldjur kan dessa restauranger ett bra alternativ.
Och solnedgången härifrån en molnfri, vacker, kväll är värd att beskådas.
 
Visst ser piren ut som en brygga eller landgång?
Kvällstid är den upplyst och ser ut som ett stort fartyg.
 
Piren i Torrevieja har alltid varit förknippad med stadens historia och skyddat både fiskebåtar och saltarbetarnas mindre båtar mot stormar. Förr låg dessa båtar uppdragna på de stränder i Torrevieja, väster om piren, där
nu olika fritidshamnar ligger.
(Själva ordet pir betyder vågbrytare/vågskydd .)
Under många år fanns piren men låg oanvänd, ingen ville ta sig ut på den,  men år 2000 var den renoverad och invigdes på nytt. Och idag är det många som gärna går den fram och tillbaka och scenariot skiftar ofta.
Av läkare har piren kallats för "La ruta de Colestrol" för går man den varje dag fram och tillbaka så är i varje fall 2700 meter avverkade och sedan har man förhoppningsvis promenerat till och från piren också. Bra friskvård!
Kanske med sänkt kolesterolvärde dessutm.
 
En liten del av strandpromenaden som sträcker sig flera kilometer norrut och där man passerar två av stränderna inne i stan, Playa de la Cura och Playa de Los Locos.
 
"Ett pitstop"med tillhörande tapa i priset efter att vi avverkat fem kilometer var trevligt och här blev Ami och jag sittandes. Priset är facilt, 1.50 euro för dryck med tillhörande tapa.
Stan är ganska liten, i varje fall om man befinner sig på strandpromenaden, paseon.  Vi får här syn på ännu en vän, Fia.
Givetvis blev vi sittandes ett bra tag till.
Jätteroligt att ses igen!
Och den  promenerade sträckan slutade på 7 km idag också. Men ny energi som följd. Undrar och det är bra eller dåligt.
 
Ami och Fia njuter av både tapa och dryck.
Nåja, försvinnande gott.
 Och utsikten var helt klart godkänd!
 
Trevlig tapasutsikt.
 
 
                                                                  
 
 
 
 
 
 
 
ToveOlberg

När acceptansen är uppnådd efter att känslorna är genomgångna och bemötta kan en gilla läget; det går som en dans då :-) En fin dag och fina möten ser jag!
Din undran är min undran :-)
Stor kram!

Svar: Tänker som du, klokaste Tove. Aceptansen är viktig och jag brukar ju ha den nära- Det blev en väldasn bra dag och jag kom ikapp mig själv.
Glad att du delar min undran.
Stor kram!
Ditte

Znogge

Ibland tar det lite tid att landa och en del människor landar aldrig fullt ut... Vad det nu beror på... Piren ser mer ut som en brygga tycker jag. Pir för mig är en stenlagd arm som går rakt ut i havet. Inga räcken eller så. I alla fall inte på pirarna i lilla grannhålan ;-)

Kram

Svar: Så är en pir för mig också, det är en vågbrytare. Här piffade man till piren 2000 och det är just en stenpir, under "däcket" precis som vi är vana vid. Nu är det en promenadvänlig sträcka och många går här. Och visst ser den ut som en brygga.Klart an och avpassad...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Visst är den härlig, piren! När vi hade ätit klart på Alinghi och nästan var hemma vid upploppet mot vår lägenhet så stötte vi på Ami och Patrik som lurade ut oss dit... Haha! Ami går den kanske ett tredje varv ikväll? ;-)

Det var kul att ses en kortis idag. Det blev som sagt Alinghi för vår del istället för fullbokade Sunset, och det gick precis lika bra.

Det är verkligen härligt här nu!

Svar: Visst är Alinghi trevligt och med god mat. Bra alternativ! Jättetrevligt att ses en kortis idag. Ja, Ami är promenadfena så säkert tar hon både ett kvälls och nattvarv.
Och visst är det härligt nu!
Ditte

Fia

Kul med litet påminnelser om pirens fakta! Och tack för den trevliga pratstunden i eftermiddag! Den piggade upp! Nu packat och klart! En sista sväng till bibblan :-)
Kram tills vi ses o hörs igen!

Svar: Jätteroligt att ses och idag blev det ju dubbelt upp. Trevligt! Och hag hoppas nu vi ses i Stockholm. Stor kram från B och mig.
Ditte

Comsi Comsa


Att landa på riktigt, hade jag svårt förr tidigare. Men idag landar jag lätt och innerligt nästan varsomhelst. :) hi hi...
Fina härliga bilder som påminner mig om att värme och sol faktiskt finns. :))

Stor kram ❤

Svar: Jag trodde att jag också gjorde det. Men inte denna gång. Tror jag var emma för kort tid. Oftast är jag hemma fyra veckor och här fyra veckor och då har det varit enklare. Men nu är jag i kapp. Jodå, solen har vi och värmen. Sitter ute nu, klockan är snart 23 och det är +23. Helt ok.
Kram!
Ditte

BP

Alltså kan inte låta bli att skratta lite där. Har en känsla att du lider av (akuta) I-problem här. Jag menar det är ju ditt eget val att åka till Torrevieija. Du kunde ju lika gärna ha stannat i ett grått och kallt Stockholm och kollat in rivningen av Slussen - till exempel. Oavsett om man köper/hyr hus eller lägenhet någonstans så har man ju ett val att åka dit eller låta bli.

Men det är kanske som så att när man köper ett ställe så känner man sig nästan" tvungen" att åka dit för att "amortera" liksom. Tror det kan vara så. Därför valde vi att inte köpa utan hyra i stället. Då finns det inga "förpliktelser" att typ göra rätt för pengarna man satsat.

Toppen bilder från piren. AMA berättade också om promenaden där och mötet med Ami.

PS. Det är definitivt en sak som skulle störa mig nå't så fruktansvärt - att hela tiden och överallt träffa på samma svenska personer - dag in och dag ut. Skulle bli galen tror jag. Varför flytta utomlands och köpa/hyra en bostad och sedan ändå bara umgås med sina landsmän. Vad är poängen liksom... DS:

Svar: Givetvis väljer jag om och när jag vill åka vare sig hit eller någon annanstans. Den spanska sommarstugan innebär inte för oss att annnat utgår eller begränsar oss. (Den är liten.) Känner aldrig att vi måste resa hit, vilket förstås är en fördel tycker vi. I vanliga fall brukar jag vara hemma en månad och här i Torrevieja en månad , men nu blev det kortare tid hemma. Hade inte riktigt tänkt till där.
Men nu har jag lärt mig.
Och jag visste inte heller om doktorns besiktning skulle vara ok så att jag kunde åka.
Och valet att åka hit eller inte har jag ju alltid förstås. Nu blev det lite tvära kast bara.
Vi har ju hyrt i Thailand innan i många år men valde att nu köpa en stuga i Spanien och det har klart sina fördelar. Kan ju åka med endags varsel om vi vill.
För och nackdelar finns ju med det mesta och jag förstår om ni väljer att hyra. (Vi har ju gjort det i olika länder under många år tidigare)

Vi bor ju i ett spanskt område och där det bor människor från andra länder också, och de umgås vi också med. Men min spanska har inte kommit så långt att det är helt enkelt med språket i ett samtal men jag jobbar på det. Satsar en timme/dag. Och språk är många gånger förutsättning för samvaro och samtal. Engelska fungerar inte alltid.
Ditte

Marja

Vad härligt väder ni har, Här ska det bli snö nästa vecka. Den vackra hösten sjunger å sista versen och nu får vi också 'gilla läget' några månader. :)
Piren ser fin ut... med brädena på skulle jag kalla den för board-walk.
Ha en skön helg! Kram!

Svar: Ja, en board walk är det nog. Känns som en landgång eller en brygga när man går där. Ibkand lite av känslan att befinna sig på ett stort fartyg.
Vädret är bra och nu i mitt tycke lagom varmt med ca +25 och lite blåst. Fuktigt är det dock.
Önskar dig en fin helg och hoppas snön väntar några dagar med simn ankomst.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja vi är ju olika alla :) kanske tur det Ditte kul läsning om piren o det ser fint ut o att ses o både mat o dryck som sällskap är ju alltid rätt :) fin dag kram

Svar: Visst är det tur och en stor tilgång att vi alla är olika. Det blev en trevlig dag, verkligen och energin är tillbaka. Känns bra.
Önskar dig en trevlig fredag.
Ditte

Mia

Sju kilometers promenad i sommarvärme och nypåfylld energi låter helt fantastiskt. Jag hade gärna sällskapat dig istället för att sticka ut näsan i det regn och den blåst som härjar utanför fönstret hos mig idag. Det får bli nå´t hittepåmys.
Önskar dig en fin dag och en riktigt härlig helg.
Varm kram!

Svar: Energin har återkommit och promenader är bra för att bla. fylla på den varan. Nästa gång ska jag tänka mig att du är med på promenaden. Glädjande tanke!
Skickar genast sol och värme till dig.
Önskar dig också en trevlig fredag och en fin helg.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Vilken härlig promenad med Ami och sedan pitstop på ett trevligt ställe.
Kul att också Fia dök upp.
Trevligt med en liten stad där man alltid kan träffa på bekanta. Speciellt för mig som ofta reser ensam.
Kram/A-K

Svar: Ja, det blev glatt och jättetrevligt! Och med goda tapas därtill. När du är här finns ju vi också oftast här och alltid fint att ses-
Kram och trevlig fedag!
Ditte

Ami

Det är värt väldigt mycket när man kan träffas så här som vi gör! Ta en promenad och kanske en tapas....och framför allt prata och skratta där emellan :)
Stor kram och vi ses om en liten stund!

Svar: Visst är det! Och jag uppskattar verkligen din vänskap. Mysigt har vi på våra "möten", trevligt också och med många skratt. Piggar klart upp. Stor kram!
Ditte

Christine - 29°

Vilken härlig pir, samt bra ord att ta med sig längs livets väg. :)

Svar: Tack! Ja, man kan behöva liet ord att fundera på ibland när men är mitt uppe i livet.
Ditte

Geddfish

Jag förstår verkligen vad du menar med "gilla läget" för det har jag själv fått göra så många gånger i mitt brokiga liv. Men det är inte alltid det går att just gilla. Då säger jag acceptera. Man kan acceptera läget som det är nu.
Min svägerska var f.ö, nyss i Torreviejo utan att veta om att jag har kompisar där ;) Och det är en tröst med alla vänner. Även om man är par, så.
Kram, fina Ditte ♥

Svar: Ja, acceptera är ju mer tolerant än att gila. Men det blev nog en för kort vistelse hemma, brukar ju stanna en månad. Hann inte med allt nu som jag ville göra där. Dock väljer jag ju själv var jag vill vara och hur länge. vilket är skönt.
Nu efter några dagar har jag även landat mer mentalt och det är skönt. Och vänner är viktiga och jag har några riktigt "fina vänner" här och de betyder mycket. Vi har väldigt trevligt och roligt tillsammans.
Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: