Fönster åt gatan

    
I den spanska sommarstugan kan jag inte påstå att jag har den vidsträckta utsikten som jag har hemma i Stockholm. Havsutsikt har jag inte heller.  Inte ens med spegel.
(I Stockholm har jag i alla fall utsikt över Hammarbykanalen som faktiskt är en liten del av Östersjön. Och ett litet hav är Östersjön förvisso)
 
Kvällsutsikten i Stockholm kan se ut så här.
 
Och dagtid erbjuds ofta denna vy. 
(Under högsäsong finnns betydligt fler båtar i kanalen som vill slussa)
 
 Den spanska sommarstugan erbjuder däremot ett marknära boende med fönster åt vår  lolla Solskensgata och där kan vi till viss dell följa vad som händer.
Inte för att jag är särskilt nyfiken, men det är ändå roligt att se vad som pågår. Ofta stannar våra spanska grannar för att prata och hälsa, ja även de av andra nationaliteter. Men eftersom vi bor i ett spanskt område så är det naturligt att det just är många spanjorer här och det uppskattas.
 
Jag har under några dagar ägnat mig åt att  med stort tålamod sitta på span här i fönstret mot gatan och försöka hitta ett antal olika saker att fotografera inför bloggvännen Bosse Lidéns tjugonionde lekuppdrag; "Fönster mot naturen". 
 
Vissa "naturliga/naturnära inslag" har jag här om jag i det inbegriper ödlan som ibland kommer fram på kvällen, passionsblommorna som klättrar på en mur och några andra blommor.
Katter, hundar, fåglar, några myggor, fjärilar och flugor kan ockå  passera då och då.
 
Vacker nyutsprungen hibiskusblomma och en av de fascinerande passionsblommorna.
 
Jag har suttit och försökt att sjunga "Den spanska räven rev en anna räv", från musicalen "My fair Lady", upprepade gånger under ett par dagar men inte har räven uppenbarat sig här. Grnast gick jag miste om 5 poäng.
I övrigt skulle vi försöka hitta och fotografera följande genom/från våra fönster; älg 5p, ekorre 5p, orm 10p (det borde jag ha lyckats med i Thailand) varg 10 p. Ju mer sällsynt djuret eller föremålet är desto högre poäng.
Katt, fågel, rådjur, häst, kanin/hare, gul postbil, (annan färg utomlands är ok) spindelväv, traktor och sopbil skall också ges en chans att få vara med på bild.
 
Om någon undrar....
Jag är ju i den spanska sommarstugan, men är inte mantalsskriven här och tyckte inte jag då kunde delta i denna "gren", men domaren har meddelat att det är helt ok för mig att vara med eftersom jag så ofta och i längre perioder är här.
 
Mitt bidrag denna gång är ganska magert, men som vanligt har jag haft roligt där jag suttit och stått bakom mina fönster utrustad med tålamod och haft kameran i högsta hugg.
 
Mitt bidrag.
 
Fåglar på tv-antennerna bakom huset och ett spindelnät på vår bakre balkong.
 
Grannens katt visade sig så småningom och det var det mest djurlika jag kom.
 
 En sopbil som sopar gatan. Sker varje måndag och jag fick vara rask med kameran här.
Bilen stannar liksom inte. 
(Sopanordningen, borstarna, är längst ner)
 
Posten ska levereras och kanske går det bra med en gul moped.
Även hjälmen på brevbäraren är gul.
(Har suttit länge och väntat på postutdelningen, dock stannade han inte hos oss. )
 
 
                     
                                                                                                                                                                                                 
ToveOlberg

Tänkte först att du nu har kommit hem igen. Och enträgen är du att delta i leken som Bosse Bus ordnar till! Gillade den gula postmannen met hjälm i samma färg!
Kram

Svar: Nej då, jag är inte hemma men Bosse har meddelat att det var ok att jag deltog härifrån. Jag vill ju följa de regler som finns. Tror Bosse tänkt sig att man inte skulle åka till sommarstugan för helgen inför uppdraget. Visserligen är jag i den spanska sommarstugan men det är jag ju nästan halva året. Visst är brevbäraren på sin moped fin!
Stor kram!
Ditte

Gittan

Fina blommor och mysigt du har i spanska sommarstugan. Du fick ju tag i en del bilder då till tävlingen, det var mig en snäll domare då. Kram på dig.

Svar: Blommorna är fina, men de är utom tävlan. Några bilder fick jag tag i men det är roligt helt oavsett reskultatet och jag tränar mitt tålamod och det är alltid bra. Ja, domaren godkände innan att jag var med härifrån, berättade hur det var...
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Comsi Comsa


Tänkte precis detsamma som Tove, men vet att du är kvar, åtminstone några dagar till.
Snyggt jobbat!

Kram ❤

Svar: Tackar! Jag har som alla gjort det bästa och uppgiften var svår för de allra flesta. Vare sig ormar eller vargar är direkt lättfångade i stan och vanligtvis inte älgar heller. Kram och trevlig kväll.
Ditte

Ama de casa

Jag tycker du har kämpat tappert och därför bör få bonuspoäng! :-)

Svar: Tackar! Kämpat på min post har jag med stort tålamod och jag är säker på att alla gjort det. Men när inte ens den spanska räven kom så är det klurigt. Vad gäller bonuspoäng så har dessa delats ut ibland...
Ditte

VillaHerbert

Bra jobbat och fina blommor, hoppas att domaren är snäll men det brukar han ju vara.

Svar: Återstår att se. Och domaren dömer! Vet att det inte var en postbil...Men charmigt med en moped. Tack för uppmuntran!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Tycker du lyckats riktigt bra ändå och fina bilder bjuder du på som vanligt.
Kram/A-K

Svar: Tackar! Ja utbudet av varg, orm, älg, rådjur och rävar är minimalt här. Och inte ens den spanska räven ville komma fram. Kram!
Ditte

Bosse%252525252520Lid%2525252525E9n

Du lurade mig också några sekunder. Härliga kontraster på utsikten i den svenska hemmiljön. När jag sitter här jämför just nu vinner kvällsbelysningen. Primrose uttryckte det så bra i en kommentar hos en lekkompis. Det är svårare att sitta och vänta på saker som ska fotos jämfört med att "jaga" dem. Hon har helt rätt. Samtidigt är det nyttigt att träna på både ock.
Mycket njutbara blombilder. Passionsblommorna är magiskt vackra, i vår gemensamma favoritfärg. Det är som jag vill suga tag i varje sekund när jag fortfarande ser fina blommor utomhus. Därför vill jag inte plocka in vissa krukor i garaget. Mr F brukar inte dyka upp ens i november i Ystad.
Det spelar ingen roll hur mycket tid som jag lägger ner på momenten. Jag möts varje gång av någon som är smartare än jag. Ändå borde jag tänkt lite utanför boxen. För det där ju också en sopbil. :) Fordonet på två hjul fanns dock inte med bland alternativen. :) Men om det suttit en älg på sadeln, med en laglig hjälm på huvudet då kunde du legat bra till. :)
Skönt tycker lekledaren att du kommer hem snart för jag vill ha en rafflande finalomgång. Alla tror säkert att någon av er tre i täten kommer att ro hem titeln. Domaren kan berätta att just nu är maxpoängen i sista leken uppe i över 150 poäng. Jag ser med spänning fram emot era att få se härliga redovisningar och alla på tio i topp listan skulle kunna nå pallen.
Mörka oktoberkvällskramar från ett regnigt Ystad. Men hos mig är det regnfritt

Svar: Jag är i Spanien, i den spanska sommarstugan. Men utsikten här mot gatan och baksidan är inte som utsiktenär hemma. I uppdraget/leken har jag haft roligt som vanligt och väntat och tränat mitt tålamod.
Visst är passionsblomman vacker och idag var det fyra stycken som blommade. Tyvärr blommar de bara en dag innan de krymper och sedan vissnar.
Visst är det en sopbil, den sopar vår gata här varje måndag. Men det finns ju sopbilar även som hämtar sopor. Lite dubbelt! Och båda är ju sopbilar. Men på olika sätt.
Jag förstår mycket väl att den gula postmopeden inte kan förvandlas till bil utan vidare, men det är så vår post levereras. Och gul var den förvisso.
Detta var ett klurigt uppdrag men också väldigt roligt. Och för mig är det viktigast att ha roligt under resans gång. Jag unnar vem som helst att vinna.
Men visst är jag med om så är möjligt i sista grenen. Annars har det varit jättroligt ändå.
Extra roligt har det varit att se alla andras lösningar.
Stor eloge Bosse för ditt engagemang att ordna allt så bra och så roligt och givande.
Kram från en terrass i sena kvällen med +24.
Ditte

Christina

Snygga bilder, tyckte drt var stiligt och snyggt jobbat. Fina bilder från storstaden också. Ha det bra och tack för titten hos mej kramar

Svar: Jag gjorde det bästa av det jag sett. Men enkelt var dte inte här. Vargar, älgar, rådjur m.m. är sällsynta här på gatorna.Uppdraget var roligt och tålamodet tränades.
Och du, jag tittar gärn ain till dig igen....
Kram!
Ditte

Ghugge

Den här lekomgång har lekledaren🐯 krävt en hel del!
Jag skulle då inte klarat av omgången!
Du lyckades bra tycker jag👏
Kram

Svar: Tack för uppmuntran!Jag skulle ju varit i dina trakter helt klart för att fånga lite djur. Men jag har kämpat för att passa katten för den vill inte alltid fastna på bild. Och spindelnätet hottade jag på vår baksida. Men en varg, orm, älg, rådjur, kanin/hare eller ekorre som passerar tomten var lite långsökt.
Roligt har jag haft och tålamodet har jag tränat.
Kram!
Ditte

wiolettan

Ja du, detta var inte så lätt, med vilda djur och allt. `Men bra jobbat av dig, det var inte det lättaste hos dig där du är nu, kan jag tänka mig.
Men katten, så söt katten var. En vit härlig katt, borde ge en massa poäng.
Sopbilen som sopar gatan istället för att samla in sopor, ja, det var ju originellt för att inte tala om den gula postbrevbärarcykeln.
Varm kram till dig.

Svar: Katten kom och det gör den då och då så man får sitta på pass. Jag har suttit en del på pass och jag tränar ju spanska hemma så det fungerar bra, men de vilda djuren ser man inte direkt här. Ja, sopbil som sopbil. En sopar gatorna och en annan hämtar sopor, men det är ju båda sopbilar.
TYvärr var ju inte postmopeden en bil, men jag tyckte ändå han kunde få vara med för det är så posten delas ut här.
Stor kram!
Ditte

BP

Måste säga att din utsikt här hemma i Stockholm helt klart slår den i Torrevieija. Åt andra sidan har du 25 grader varmt där och nära till fina utsikter vid havet, medan vi fryser i sju plusgrader;-)

Bra kämpat igen! Undrar om du kommer hem till sista uppgiften. Kan inte tänka mig att du som är så envis vill torska på målsnöret;-) Bosses lek är ju tyvärr anpassad till svenska förhållanden, då blir det ju genast svårare för alla "utlandssvenskar".

Som sagt - snyggt jobbat. Å dina lekkamrater som jag följer har inte lyckats så bra dom heller såg jag, vilket ju gynnar dig såklart:-)

Svar: Tackar! Ja, visst är utsikten i Stockholm värt mycket och jag ser en hel del från lägenheten och balkongen. Men här bor vi mer "jordnära", värmen finns helt klart här. Jag har varit tålmodig men vargar, ormar . älgar och rävar har varit osynliga liksom en hel del annat.
Jag fick ju dispens att deltaga denna gång eftersom jag inte är mantalsskriven här för jag var helt klart beredd på att lämna in. Lite fick jag ihop och tålamodet har prövats.
Tror alla tyckte att leken/uppdraget denna gång var svåt och det var dte ju. En klar utmaning.
Och envis är jag men jag unnar helt klart andra att lyckas och gläds över det.
Men en gren/utmaning/lek återstår.
Ditte

Musikanta

Jag tycker det var fantastiskt att du lyckades fotografera så många saker som du gjorde. Men du kanske hade några dagar på dig. Numera är postbilen hos oss blå, men det hade kanske gillats ändå. En sparv och en katt hade jag kanske kunnat prestera om jag hade varit med.
Utsikten från förra veckans balkong och genom köksfönstret hemma är en mycket stor kontrast. Men här ser man åtminstone vem som går förbi på gatan! Samma gäller väl för er därnere, eller?
Kram från Ingrid

Svar: Först¨r att ni haft en fantastisk resa och Kroatien är så vackert. Fär min del blev det många resor dit inder 1960 och 70 talen. Postbilar här i stan är sällsynta utan posten delas ut per moped.
DEt har behövts mycket tålamod att få till de bilder jag fick.
Jodå, vi ser vem och vad so går förbi på gatan och de flesta hälsar när de tittar in. (Oftast spanska grannar.)
Kram!
Ditte

Anki

Ingen lätt uppgift den här gången - bra jobbat av dig! Du bor fint där vid Hammarbykanalen när du är hemma i Stockholm ... kvällsbilden är fantastisk!

Svar: Tack! Ja, i Stockholm har jag klart bättre utsikt än här....Men det är bra med olika också....
Visst var det en klurig uppgift! Och rolig!

Ditte

Anette

Jag tycker att domaren verkar spetsa till uppdragen.
Jag håller tummarna för att du vinner :)

Svar: Tackar! Ja, det blir nog inte enklare. Men det är många som har lyckats bra och man behöver tur, tålamod och ett leksinne.

Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...bra jobbat!! du har fått till det riktigt bra, håller tummen o fina bilder :) fin dag kram

Svar: God morgon! Tack! Ja, denna gång var det klurigt värre. med uppdraget/leken. Men jag gjorde det jag kunde och roligt har jag haft. Kram!
Ditte

Znogge

Grattis och bra jobbat! Här gick det mer eller mindre åt skogen men ibland har man ödet eller gruvan emot sig ;-) Men du lyckades bra!

Kram och god torsdag! Hoppas resan går bra för det är väl i dag du flyger...

Svar: Tack! Jag har i varje fall suttit på pass om något skulle uppenbara sig och även tränat tålamodet. Men älgar, ormar och vargar är svårfångade även här, även gula och blå postbilar. Men om det gick åt skogen så var du i alla fall på väg åt rätt håll dennna gång.
Ja, gruvor och ödet kan medverka mer eller mindre bra.
Kram!
Ditte

Leffe

Gomorron Ditte! Som vanligt hänger jag inte med riktigt, men tycker ändå att en älg i Torre borde ge betydligt mer än 5 poäng.

Svar: Visst borde det! Men de är ganska osynliga här och vargar på gatorna också. Har inte ens lyckats få till en orm sedd från fönstret. (Detta är en lek/utmaning....)
Ha det bra! Kanske ses vi nästa gång...
Ditte

Emma, Sol som sol?

Vår brevbärare har ingen gul hjälm på huvudet, han har under sommaren haft en halmhatt! Ser rätt roligt ut.

Hittade du ingen tjur att fota då?

Svar: Tyvärr kom ingen tjur eller ko förbi hos oss på gatan. Ingen varg, älg eller rådjur heller...Kul med halmhatt på brevbäraren! Undrar om han had eband under hakan för att få den att sitta fast under mopedfärden.
(Hos oss vet jag att brevbäraren hade hjälm även i juni månad, sedan åkte vi ju hem för sommaren)
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: