Det lilla extra

    
 Ibland sker saker och ting hastigt, vilket kan vara nog så bra.
För ett kort tag sedan bokade jag min hemresa från Alicante till Stockholm och det blev med SAS och ett stopp i Oslo på drygt en timme. Flygtiderna vra bra och jag hade ingen önskan om vidare fakirflyg tidigt på morgonen eller nattmanglingar.
(Hade ett annat alternativ med Norwegian där jag i stället kunde få titta extra på flygplatsen Gatwick utanför London. Men inte så lockande...) 
Bokade biljetten och såg när jag betalat att det var en "plusbiljett".
Numer har alla nästan alla bolag som tillval; plus, prioritering, extra eller liknande så jag funderade inte mer på saken.  Prisvärt var det också.
Intressant var att jag också kunde medföra två incheckade väskor à 23 kg plus handbagage på 10 kg.
(Till saken hör att jag bara reser till och från Spanien med handbagage.)
På Alicantes flygplats tittade jag närmare på biljetten och såg att även loungen var tillgänglig. Så raskt dit och hann njuta av tapas, cava och kaffe innan det i högtalaren meddelades att det var dags för boarding.
Långt fram hade jag också bokat plats. Ingick i konceptet.
 
Lämnar Alicante för denna gång.
 
 Dags för mat igen, strax effter avgång. Och dryck! Bara att välja  bland dryckerna. Maten var en pastasallad med kyckling och den var helt ok. En torr cava i glas från Orrefors piggade också upp.
Med mat och dryck, vacker utsikt och ett "Sommarprogram",
 med Gunhid Stordalen (väldans bra) i lurarna, gick de tre timmarna till Oslo försvinnande fort.
 
Snart dags för landning i Oslo som mötte med +2.
 
I Oslo, på  Gardemoen, välkomnade mig en mycket god vän till min pappa, Gunnar Sönsteby. Visserligen avled han 2012 och jag mötte honom ett par år innan dess för sista gången. Men han r förevigad på Norwegians flygplan. Passande med tanke på den stora motståndsman han var i Norge och tillika en av min pappas bästa vänner. och de tyckte lika i väldigt mycket och var beredda att ge sina liv för frihet och demokrati i Norge och Europa under andra världskriger
Gunnar Sönsteby stod hela sitt liv för följande tankar "Bara demokrati ger äkta frihet. Bara frihet kan ge fred".
 
 
 En timme i Oslo gick försvinnande fort i loungen och här var dte också bara att njuta av god mat och dryck.

Tror att det hälsosamma spåret samlats vid detta buffébord.
Det fanns ytterligare ett och där var det lite mer "omyttigheter", men goda.
 
 Det var nära det blev en dyr affär det här med ett stopp i Oslo för  på vägen till Stockholmsplanet provsatt jag denna helt nya Vlvo, modell V90. 
Riktigt rejäl med en toppfart på 240 km/h (svårt i Sverige med den farten på motorvögarna) och 235 hk under motorhuven.
 
Detta exemplar av Volvo 90 kostar 836.500 norska kronor, men då ingår allt.
Även ett "stylingkit".
Men nöjer men sig med en grundutrustad bil blir priset bara 475. 900 norska kronor.
 
Även turen mellan Oslo och Arlanda på 45 minuter bjöd på det där lilla extra. 
En liten god macka med valfri dryck. Och även utsikten var utöver det vanliga.
Slutsats! Ja, tack!
Jag tar gärna hädanefter det där lilla extra på resor framöver.
 
 
 
 
                                                                                          
 
 
FREEDOMtravel

Trevligt med lite extra lyx! När vi flög ner till Malta med SAS hade vi nog också nån slags plusbiljett. Satt långt fram och fick en liten frukostlåda. Trevligt! På vägen hem blev det betydligt enklare med Ryanair... ;)

Svar: Man får ju ofta det man betalar för i kvalité, men är det bara en transport så kan det ju vara ok. Vi tar det som passar bäst. Men denna biljett ska vi satsa på fler gånger trots att vi aldrig har incheckat bagage med.
Vad som var bra nu med SAS Plusbiljett var tillgång även till loungerna där tilltugg serverades och man kunde sitta lugnt och bekvämt. Även mat och dryck på planet ingick och den var helt ok. Antar att maten som serveras beror på när man åker.
Ditte

Ami

Så bra att resan blev så trevlig!
Och visst piggar det upp med det där lilla extra :)
Ha nu en fin vistelse hemma i Stockholm så hoppas jag vi snart ses igen!
Stor kram

Svar: Resan gick som "på räls". Och det där lilla extra gillas. Det känns bra att vara hemma igen och imorgon blir det både barnbarn, döttrar och andra trevligheter. En bra lördag!
Önskar er också en fin helg.
Kram!
Ditte

Kattis

Lät ju verkligen som en superbra resa hem det där! 😀

Svar: Det var det! Och det kändes inte ens extra långt den dryga en och en halv timme resan totalt tog längre över Oslo.
Ditte

Comsi Comsa


Välkommen hem! :-)
Det lilla extra är alltid gott att få...

Kram ❤

Svar: Tack! Och jag tar gärna och njuter av det där lilla extra.Kram och trevlig lördag.
Ditte

BP

Nå't som man inte förväntar sig och är positiv måste anses som ren bonus. Å dagens bonuscheck gick inte av för hackor. Jättekul och välkommen till max 8 plusgrader. Hoppas du acklimatiserar dig utan problem.

PS. Med tanke på Bosses sista lekuppgift förstår jag nästan att du drog hemåt;-) För det kan knappast varit vädret som lockade;-)

Svar: Det har varit full fart idag, dock med lätt dunjacka på. Men jag har hållit temperaturen uppe. Dock inte vädrets förtjänst. Nej , det är inte vädret som lockar här hemma utan bl. a. barnbarn, döttrar, vänner, festlighter, jobb och läkarbesök. Bosses lekuppdrag var mastigt, men något ska jag nog hinna med mellan varven.
Ser fram emot lite solchanser imorgon och kanske +10.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Lite lyx, ser jag! Härligt!

Den sista bilden var verkligen enastående! Perfekt balanserad med vingen i horisonten! Grattis!

Svar: Tack! Och lite lyx piggar alltid upp. Jag hade tur med sista bilden och hann fånga den vackra himlen innnan mörkret la sig.
Önskar dig och de dina en fin helg.


Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Fet var ingen dålig hemresa. Rena lyxen 😄🍾

Svar: Absolut! Jag gjorde mitt bästa för att hinna med allt....Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilken härlig hemresa du fick!
Skönt för dig att vara hemma i Estocolmo igen!
Idag var vi ett gäng som åkte till tehuset "Tusen & Natt".
Lika häftigt som när vi var där förra gången!
Ha det så bra!
Så ses vi nog snart igen!
Kram!

Svar: Hemresan var toppen så det blir nog till att ta denna varaint även i fortsättningen. Jättemysigt att vara hemma i Stockholm igen och att vädret inte är vare sig varmt eller så soligt gör absolut inget. Här finns så mycket att göra ändå.
Kul med tehuset!
Det var verkligen häftigt.
Ha det bra ni också.
Kram!
Ditte

Yvonne

Härligt! SAS levererar. Vi har också bokat + from nästa resa ner och det blir skojigt att lyxa till det lite. Enda gången det inte är värt det är när man åker 06.30 el likn från Arlanda, då hinner man inte mer än frukost på planet. Nu åker vi med imorgon kväll direkt till Arlanda och blir hämtade av en granne, och det känns lyxigt !

4 veckor hemma nu, varav en vecka med dotter,svärson och våra 3 guldkorn i Malmö. Landar vid midnatt imorgon kväll och flyger mot Skåne kl 13.10 så det blir bara att packa upp och packa på nytt med lite tjockare kläder.

Var trevligt att träffa dig på riktigt och hoppas vi är här samtidigt fler gånger så får ni komma ut på en fika här "ute på landet" :-) .

Ha det så bra !

Svar: Det vra en bra resa och bekväm. Gjorde absolut inget med ett stopp i Oslo. Dessutom tog det bara tre timmar dit. Rejäl medvind! Imorgon ska ni nog hinna bli ompysslade ombord...Och skönt att bli hämtade. Mysigt med Malmö och barnbarnen och jag träffarr mina imorgon och på söndag, men de finns på närmare håll. Det var jättetrevligt att ses och hoppas vi ses igen. Vi passerar ju då och då ert fina område...Önskar er en trevlig resa hem och likaså en bra vistelse i Malmö.
Trevlig helg!
Ditte

marga

Vilken bra biljett du bokade! Ingick allt möjligt gott där ser jag. Ha det nu riktigt bra hemma i Stockholm och det är ju ingen konst för dig! Kram!

Svar: Visst gjorde jag! Kan gärna boka liknande igen! Stockholm är svalare men det gör mig inget alls. Jag blir snart varm.....
Mycket som sker nu i stan med omgivningar.
Ha det bra ni också.
Kram!
Ditte

Kersti

Välkommen till Sverige och höstens alla vackra färger. Alltid trevligt med det där lite extra.
Trevlig helg.
Kram

Svar: Tack! Ja, det är fint att komma hem ett varv också. Jag trivs ju väldigt bra här hemma också och så fint med alla färger. Och visst är det trevligt med lite extra vad det än är.
Kram och trevlig helg!
Ditte

Jessica Högberg

Ha ha, annat det än min resa med Ryan Air...

Svar: Ja, men vi har också åkte Ryan en del och transporten fungerar, men guldkanterna känns lite naggade i kanten.
Ditte

Kolonilotta

Vilken lyx! :)
Det var väl riktigt överraskande och roligt va!
Har kommit efter en del med att titta in hos många av mina favorit bloggare.
Välkommen hem till ett höstigt Sverige!
Önskar dig en jätte fin helg vännen.
Stor kram! ❤

Svar: Tack, det känns bra att vara hemma igen och totta till hösten och se attt den sköter sig. Det blev en riktigt bra resa och den här typ av biljett är riktigt bra till en liten merkostnad och ibland även mindre än den biljett som ska var billigast och dä ringet ingår, inte ens bagage. (Nu har jag inte det till Spanien, men ändå...)
Helgen kommer att bli jättebra och både döttrar, banbarn och "utgång" finns på listan.
Önskar dig en fin helg!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men gud va trevligt o det förstår jag att du gärna vill ha igen. Låter ju toppen och som du säger att vänta 1 timme är väl ok men inte flera timmar som det ibland kan bli ...välkomna hem & hoppas du får en fin lördag hemma i staden kram

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma ett tag. Nej, långa väntetider vill vi inte ha. Här var det lagom och ett besök i loungen var trevligt.
Önskar dig en trevlig lördag.
Kram!
Ditte

Anette

Din beskrivning av flygturen får en att vilja resa igen.
Oftast tycker jag numera att själva luftfärden är erbarmligt tråkig.
Lite lyx hjälper förstås upp humöret.

Svar: Vid långresor blir det ganska segt tycker jag och Stockholm till Bangkok tar ju tid...Inom Europa är det ju ganska rimligt med tre till fyta timmars resa och det känns ganska lagom.
Det blev en bra resa hem och lite guldkant är trevligt.
Ditte

Ama de casa

Trevligt med lite guldkant i tillvaron :-)

Välkommen tillbaks till Sverige!

Svar: Tackar! Känns fint att vara tillbaka i Stockholm igen. Och guldkanter tycker jag om och gärna i vardagen.
Ditte

Lena i Wales

Ibland ska man unna sig lite extra vid tidpunkter man känner att man kan njuta av det!
Ha det bra i Stockholm!!!

Svar: Visst ska man! Och nu kunde jag verkligen njuta! Stockholm har höst, men jag njuter för fullt. Kanske inte direkt av vädret, men det finns så mcyket annat.
Önskar dig en bra helg
Ditte

Kattis

Måste verkligen testa loungen nästa gång jag reser med SAS!☺
sv: Vad roligt att höra...hur kommer det sig att du bodde i Limassol?

Svar: Min pappa jobbade för FN på Cypern i ett halvår i mitten av 1960-talet och jag var med honom där och under en period bodde vi i Limasol. Har varit tillbaka många gånger sedan dess och tycker mycket om ön. Har även rest runt mycket bland de grekiska öarna och med stor glädje. Testa gärna loungerna nästa gång du reser med SAS. Både trevligt, lugnt och bekvämt.
Ditte

Znogge

Det är detaljerna som gör det och lite guldkant är sällan fel. Vi hade det där lilla extra vid en resa och jag klagade inte :D

Hoppas du får en bra vecka i huvudstaden!

Kram

Svar: Visst är det detaljerna som gör mycket. Kommer att ha detaljer hädanefter när det går. Det känns bra att vara hemma och det är många trevligheter på gång. Och Stockholm tycker jag verkligen om, men lite kyligt i luften är det allt. Har fått plocka fram höstkläderna men det går ju det också.
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Birgitta

Verkligen inga dåliga plus på den biljetten! Men så ska det väl vara med plusbiljetter, vilken bra bokning du gjorde där. Å till och med få se en av din pappas bästa vänner "på" planet. Great!
Ha det bra där hemma i sköna hösten!
Kram!

Svar: Visst gjorde jag en bra bokning! Och jag kommer göra om den. Känns bra att vara hemma och det är mycket roligt som händer....
Ha det bra ni också!
Stor kram!
Ditte

Susjos

Välkommen hem till Stockholm! Så kul att SAS levererar, känns skönt då maken jobbar där! Plus har vi dock aldrig åkt med SAS, brukar ju vara lite dyrare, men det kanske är värt det? Ha det så gott här hemma! Kram!

Svar: Tack, känns bra att vara hemma och det lär bli full fart...Bara roligheter. Nästan, i varje fall. SAS Plus kan ibland kosta lite extra, men det tänker jag nog inte bry mig om i fortsättningen jag tyckte absolut det var värt det och det handlar ofta inte om så stora summor. Tror jag börjar bli lite bekväm så här i pensionstagen....
Önskar dig en fin helg.
Kram!
Ditte

gittan%20

Så härligt det låter och en timma kan man ju "slå ihjäl" lätt på ett trevligt ställe. Välkommen hem till sverige och höstvädret. Jag var på tjejträff i går så jag känner mig lite trött i dag. Tiden går när man sitter o pratar och tar ett par glas vin. Kram. 💟

Svar: Det blev en lättsam och bra hemresa. Känns bra att vara hemma och lite höstväder kan pigga upp. Åtminstone färgerna!Mysigt med tjejträff och då kan man gärna få vara lite trött efteråt.
Kram och trevlig helg!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: