Dagens skörd

    
Dagens skörd blev varierad och jag började med klippning hos min  spanska frissa Jessica. Hon kan det här med att ordna till hår, vad man nu än vill ha utfört. 
Mitt raka och tunna hår lyckas få viss stabilitet och något som kan kallas frisyr efter ett besök hos Jessica och det är uppiggande. 
 
Nyklippt!
Dock verkar någon annan ha skördat det som kanske funnnits här på trädet -
 
Hastade efter frissan ner genom stan för att möta upp ett par vänner för ett marknadsbesök men fastnade under några rejäla dadelpalmer. Undrar när dadlarna är färdiga och om de är ätbara. Någon som vet? 
Inser att det kan bli lite klurigt att plocka dem. Växer liksom högt upp.
I Torrevieja växer det dadelpalmer på många ställen och likaså olivträd.
Men oliverna verkar redan vara skördade för säsongen. Ser tomt ut på olivträdens grenar förutom bladen.
 
Dadelpalmen kan bli upp till 35 meter hög och växer gärna i oaser, men här i Torrevieja trivs de
bra lite var som. Hela strandpromenaden är fylld av dem liksom många parker och torg. 
Dadelpalmerna är kända i östra Mellanöstern sedan mer än 6000 år tillbaka
men den är så gammal att det är svårt att exakt veta ursprunget. Antaganden är att den kommer
från öknarna i norra Afrika eller sydvästra Asien. Dadlarna är ett avlångt bär, tre och sju centimeter långa,
och är mörkbruna/rödaktiga elle gulbruna som mogna. 
 
Vissa fynd skördade vi på marknaden och nu när turistsäsongen är över, värmen är mindre påtaglig kan även jag tycka att det är trevligt med en sväng här- Och jag har bra och uppmuntrande ledsakgare.
Att efter avslutad runda slå sig ner och prata är alltid trevligt och gärna över ett glas och med tapas till. (Tapas kommer ofta  med och ingår då i priset) Kaffe blev det också.
 
Carita och Ami hjälper mig att leta efter en klänning.
Och visst fanns det flera varianter som jag kunnat tänka mig,
men än bättre hade det varit om de funnits i passande storlekar.  
 
När jag var på väg hem så var marknaden på gång att stänga och jag paserade "frukt ochgrönsaksgatan" och passade på att köpa med både frukt och grönsaker hem. Utbudet är stort och varorna är vldigt fräscha och inte har de rest långt heller.
 
 
 
En väska skördade jag också på marknaden. Här gillar jag att ha med små väskor ut som ändå rymmer
vattenflaska, telefon, kamera och en portmonnä plus lite annat.
Många fack och axelrem är också en fördel.
 
 
Ami

Tack för en trevlig dag!
Visst är det skönt nu när det inte är så varmt och inte så mycket folk på marknaden! Och kul när man kan göra fynd!
Visserligen var ju min sjal lite dyr ;) Haha! 1 euro! Och jag har inte ens betalat den än 😯
Din väska var jättesnygg!
Ha en fin kväll
Kram

Svar: Tack själv och för god support både vad gällde för små klänningar och annat . Smakråd är bra! Skönt att den värsta trängseln är över och mer luft i gångarna bland stånden. Att fynda gillas och din sjal var inget undantag. Bra pris! Sitter på terrassen och njuter av en skön kväll och sen middag . Kram! 😀👍
Ditte

Ama de casa

Vad fin du blev i håret! :-)

Jag har sett hur folk har stått och "skördat" dadlar genom att slå ned dom med långa pinnar runt juletid. Men kanske dom kan skördas flera gånger per år här nere? Vet inte...

Till och med jag gick en sväng på marknaden idag. Kom hem tomhänt :-)

Svar: Tack! Och nu ser jag igen, en fördel. Luggen var lång. Aha, är det så man gör med dadlarna...bra att veta . Och de verkade inte mogna nu . Tror dock att oliverna är skördade på träden för de ser tomma ut. För mig blev det frukt/ grönt och en väska.
Ditte

ToveOlberg

Så fin i håret du blev, roligt att se dig! Gillar din väska som du köpte dig på denna härliga dag på marknaden :-)
Befruktande vackra bilder!
Stor kram!

Svar: Tack ! Jessica är duktig och mitt hår är inte det lättaste . Och en liten väska är behövlig och denna rymmer det jag behöver på en promenad . Stor kram! Provar nu lite nyinköpt frukt till dessert och sitter på terrassen och det är + 23. Varma kramar till dig.
Ditte

BP

Så du var hos frissan idag. Jag klippte mig igår! Din frisyr blev riktigt fin! Å ditt hår ser faktiskt inte alls tunt ut på bilderna du har visat.
Åsså avslutar du med en färg- och vitamininjektion som jag tackar för. Priset på Clementinerna är ju sååååå löjligt lågt jämfört med här hemma. Vi brukar till och med importera Clementiner (och en massa annat) från Spanien. Allt smakar ju så mycket godare också.

Svar: Tackar...Jadå, idag var det dags. Såg nästan inget och luggen hade växt på bra. Har tunt hår med många strån, så det är inte lätt att få till något. Men frissan är duktig på det hon gör. En ung tjej som kan sitt jobb. (Ja, det hade hon säkert kunnat även som äldre...)
Färg. form och vitaminbomb behövdes även här tyckte jag. Och att frossa i frukt som inte rest långväga kändes bra. Och gott är det.
Jodå, vi tar med en del hem också....Men oftast har vi bara handbagage och då blir det vissa begränsningar.
Ditte

Comsi Comsa


Snygg frisyr, att ha en bra frissa är guld värt. :)
Dadlar vet jag ingenting om, har inte ätit några sedan jag var barn.
Stor kram från mig ❤

Svar: Tack! Ja, mitt hår får numera vara ganska kort och jag är så glad för min frissa. Nu fick jag veta av Ama att man kan slå ner frukterna med långa käppar men detta lämnar jag gärna till andra. Vet dock att bacon lindade runt dadlar och sedan in i ugnen en stund är väldans gott.
Stor kram till dig.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Så snygg du blev i håret! Tror det gäller att välja rätt frisör här nere med våra tramsiga svenska hårtestar. Den första jag gick till när vi flyttade hit fattade ingenting, var är resten av håret, liksom. Men jag har hittat en bra och det är nog dags att ta sig en sväng dit igen, börjar fnasa sig i topparna.

Svar: Tack! Ett besök här var välbehövligt. Och Jessica har jag besökt när vi är här och det har varit varannan månad i princip i tre år. Hon har lärt sig mitt hår och det är jag glad för. Skönt att du också hittat en bra frissa, betyder så mycket.
Ditte

Fia

Härligt med frissabesök, jag har också en toppenbra frissa i Torre! Och vilka marknadsfynd! Både frukt&grönt och praktisk och snygg väska!
Hälsar nu från Västerås.....betydligt svalare jan jag säga!
Kram

Svar: Visst är det bra med en frissa man trivs med och som får till ens hår. En trevlig marknadsdag blev det och med bra ledsagning. Nu är det heller inte så hett eller så mycket folk på marknaden och några fynd kan man göra.
Hoppas resan hem gick bra!
Soliga hälsningar från oss.
Kram!
Ditte

Kersti

Din frissa är verkligen duktig. Jätte fin blev du. En härlig dag låter det som om du haft. jag har läst lite ikapp och får gratulera till att ditt besök på SÖS blev någorlunda positivt. Hoppas nu att det blir bra med ordinerad kur. Njut av värmen för här är det riktig höst. Ömsom sol ömsom vatten.
Kram och trevlig helg.

Svar: Jag är verkligen glad över att besiktningen på SÖS gick bra och med bara lite som ska åtgärdas. Kuren gruvar jag mig lite för eftersom den påverkar hela kroppen på sitt sätt. Men det är ju under ganska kort tid och den är effektiv. Jag är glad över att ha hittat en frissa här som kan få till mitt hår för det är en utmaning i sig och hon är både väldigt duktig och så trevlig. En pärla!
Skönt sensommarväder är det och under dagen som en svenska sommardag när den är som bäst i mitt tycke med + 23-24 grader.
Höstfärgerna hemma var så vackra även om vädret inte direkt var det soligaste.
Önskar dig också en fin helg
Kram!
Ditte

Anette

Bra skörd. Frisyr, frukt och väska.
Fina vänner också som lotsar runt dig på marknaden 😊

Svar: Visst är det fint med många "braiga saker" som händer. Gör landningen lättare.
Ditte

Veiken

Du fick tag i en riktig "gillaväska" Toppenfynd!
Du blev verkligen fin i håret efter att frissan klippt till dig. Dessutom vitaminer och färgprakt i mängd!
Kram

Svar: Apropå frissa så log både hon och jag när mitt besök hos frissan i Thailand kom upp. Där blev jag ju rejält klippt, om man säger så. Och jag förlikade mig med det. Praktiskt under mc- hjälmen.Väskan blir bra, är provpackad och lämplig för promenader här.
Vitaminer och färg piggar upp.
Kram !
Ditte

Eva`s blogg

Men va mysigt med marknad o fin i håret blev du med ..väskor kan man aldrig ha för många :) din var jätte fin o praktisk vilket är ett plus :) ha en toppen dag kram

Svar: Känns bra med håret fixat och toppen att ha en bra frisör här. (Går ju helst inte till frissan hemma längre)Väskan blir bra för allt jag behöver får plats och den är liten och nätt.
Önskar dig en fin dag.
Kram!
Ditte

TantGlad

Ni ser ut att ha det så mysigt och trevligt. Kul med marknader och väskan ser både snygg och praktisk ut. En väska som passar dig Ditte.
Snygg i håret blev du åxo. Du passar jättebra i din nya frisyr .

Fina bilder och en STOR KRAM från mig!

Svar: Vi passar på att göra det bäsat av dagarna och tur med vädret har vi också. Mne jag tyckte hösten hemma också var fin med alla vackra färger. Väskan är liten och jag får plats med det jag behöver och den blir lätt att ha med sig.
Bra med en dukrig frissa som kan få till något av mitt hår. Uppskattas.
För mycket hänger på håret.
Önskar dig en skön ledig helg!
Stoe kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Åh, så fin du blev i håret! Jesica är verkligen duktig.
Mysigt att gå på marknaden nu när det inte är så mycket folk förstår jag.
Jag har nog inte missat många fredagsmarknader under de snart 30 år när jag varit på plats.
Senast blev det inte mycket frukt handlat. Dock i vintras köpte jag apelsiner och pressade min egen morgonjuce.
Snygg väska hittade du. För min del blev det en väska från Chinon denna gång.
Kram/A-K


Svar: God förmiddag! Lite sen i starten idag...Jag är glad för Jessica för hon lyckas oftast med att få till mitt hår vilket är en utmaning i sig.
Nu när dte inte är vare sig för varmt eller trångt är det trevligt med ett varv på marknaden och jag har ju bra "lotasar" och dit hör ju du också. Dock nu frånvarande.
Väskan blev bra och rymmer precis det jag brukar ha med. Har provpackat...
Kram och trevlig lördag önskar B och jag.
Ditte

Lena i Wales

God förmiddag från Marbellatrakten!
Snygg frissa!!! Jag har inte varit hos frissan på ung 20 år, undrar hur jag skulle se utom jag gick dit,hi,hi!?!?!
Ang dadlarna så vet jag inte om alla är ätbara dalar, men har funderat mycket på detta. Har varit i dadelstaden nummer 1 Elche och sett tusentals dadelpalmer och även köpt olika sorter. Det finns ju så många sorter som man inte känner till.
Kollade på google maps och ni har bara ca 40 min till Elche. Kanske du kan få ett bra svar vid ett besök där.
Ha en bra helg!

Svar: Ett besök i Elche ska vi få till och med det kanske svaren också kommer. Är också osäker på om alla dadlar är åtbara. Vi har varit på väg dit länge nu...Var där en lång för många år sedan så ett nytt besök är aktuellt.
Du har ju så bra hår att ett besök hos en frissa inte skulle tilföra något, annat är det för mig.
Önskar dig också en bra helg.
Ditte

Marja

Så fin du blev i håret! Synd att du inte hittade någon klänning på marknaden, men en jättesnygg väska fick du i alla fall.
Den där marknaden skulle jag också vilja besöka. Man vet att frukten är färsk när de gröna bladen är friska och färska. :)
Kram!

Svar: Ja, klänningar får väl vänta ett tag. Men väskan blev perfekt, liten och lätt. Mycket fräscht i frukt och grönt finns att tillgå, men det gör det även i butikerna.
Nu när det inte är så mycket folk här, mindre trångt, så känns det lättare att ta en sväng på marknaden.
Kram och trevlig söndag.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: