Att växla

    
Jag växlar gärna mellan den "spanska sommarstugan", lägenheten på Söder i Stockholm och en del kortare och längre avstickare åt olika håll som ofta blir till olika "njutflykter" i varierande längd, och det är en tillvaro som passar mig bra.
Sommarstugelivet här är ganska lik den tillvaro jag har i Stockholm, men skillnader finns förstås.
När nu hösten mer på allvar gör sig påmind hemma, med mörkare och kyligare dagar och kvällar är det fortfarande mer än svensk högsommar här.
Njutbart att sitta ute sent på terrassen sena kvällarna eller nere varva med en promenad längs havet och slå sig ner på en bar. Och kortärmat är vad som gäller.
Sent på kvällarna är det fortfarande omkring 24 grader men det är fukt i luften och det bildas lätt imma på bilrutorna och terassmöblernas dynor tar vi gärna in.
I morse när vi satt ute på terrassen och åt frukost visade termometern på +24 och det blir säkert upp till +28 idag. Lite väl varmt för att röra sig hastigt men visst blir det en promenad under dagen. 
Och det finns ju gott om oaser med vattenhål
 
Spännande molnformation idag vid 10-tiden.
Solen leker kurrragömma.
 
Tittut!.
På väg fram igen.
 
Soldis ut över havet. Soldis uppstår ofta när  solen skiner genom tunna slöjmoln eller genom disig luft.
Kall och varm luft möts.
Här står vi på piren i Torrevieja och tittar ut mot ett mindre tyskt kryssningsfartyg
som kastat ankare långt ute på redden och passagerarna har per båtar transporterats in till stan.
 
Och in mot land såg det ut så här. Inget dis alls.
Ami försöker här få till en bild ut mot soldiset.
 
Långpromenader, träffa vänner, döttrar och barnbarn,  göra njutflykter, äta middag/lunch på lokal - ja, det gör jag här och det gör jag hemma. 
Men vad gäller teater, bio och museibesök så tar Stockholm lätt ledningen. (Men det finns även här i Torrevieja en hel del kulturella saker att uppleva, vilket är väldigt positivt.
Och att växla vistelseort är ett bra alternativ och där Stockholm är hemma för mig.
 
Kinesisk middag med vänner på en av våra favoritrestauranger i Torrevieja, restaurang "FU".
 
 
 
 
 
Comsi ComsaSå fin bilden med solen som tittade fram. Ja, alla bilder är såklart fina...

Kram ❤

Svar: Bilden där med solen som lekte kurragömma är lite speciell. För detta hände på ett par minuter. Kram!
Ditte

Ama de casa

Det bästa av två världar :-)

Svar: Nu funkade det utan %. Bra!!!!Visst är det! Och så lite andra resor på det.
Ditte

FREEDOMtravel

Variation i livet är bra! Just nu njuter vi av värmen på Malta. Snart måste vi, vare sig vi vill eller inte, byta den mot lite kyla i Sverige ;)

Svar: Visst är det bra och givande med variation! Och ni kanske just nu inte har samma val som jag som är pensionär och kan pendla mellan värme och ett mer höstlikt Stockholm.
Men en vecka på Malta så här känns ju väldigt bra och ni kanske behöver vila upp er när ni kommer hem för det ser ut att ha varit bråda men roliga dagar.
Ditte

znogge

Omväxling förnöjer verkligen! Stockholm i all ära men sköna dagar i sol och värme skulle passa mig bäst. Just nu är det verkligen höstrusk här hemma...

Kram och ha en härlig måndag!

Svar: Visst är det så och jag växlar ju bort och hem när jag känner för det. Den möjligheten gillas och det är ju inga långresor det handlar om. Men Stockholm lockar alltid...
Kram från ett sommarlikt Torrevieja.
Ditte

Kolonilotta

Jag avundas verkligen dig som får det bästa av två länder.
Att kunna välja bort kylan och mörkret några månader per år är ju fantastiskt.
Och sen njuta av den svenska våren och sommaren. Du har det riktigt bra du! :)
Stor kram!

Svar: Jag är så nöjd och det var jag även när jag jobbade. Att det blev en sommarstuga här var ju inte alls planerat men så blev det. Och Stockholm och alla andra städer och länder finns ju kvar. Det blir ju då och då lite andra resor. Men svensk sommar och vår gillas högt.
Stor kram!

Ditte

Susan

Hola! Tack för igår! Lika trevligt som alltid! Idag har vi varit hos Jesica och "snyggat till oss". Nu laddar vi hemma för besök på "finrestaurangen".
Kram// Susan och Jörgen

Svar: Hola! Tack själva! Verkligen supermysigt och så gott. Perfekt blandning av mat fick vi till. Kan tänka mig att ni nu är ännu snyggare inför kvällens utsvävningar till "finrestaurangen". Önskar er en härlig kväll.
Kramar från oss.
Ditte

ToveOlberg

Härliga formationer att drömma sig bort i!
Av två bästen har du dem båda + lite till och konsten att njuta har med!
Stor kram till er!

Svar: Att drömma är inte alls så tokigt ibland. Och två eller fler "bästen" är en tillgång. Stror kram till dig från oss båda.
Ditte

BP

Återigen fick du till fantastiskt fina bilder! Om man vill ha det bästa från två världar är det bara att vara hemma i Sverige under sommaren och borta under hösten och vintern. Du anar inte hur jag saknar mina "utekvällar" till sent på natten på balkongen. Nu är klockan strax efter 18:00 och det är mörkt och 7 grader.
Det är en himla tur att årets sommar har varit så lång och varm här, men chocken är dubbelt så hårt nu måste jag säga.

Svar: Tack! Instämmer helt! Vill vara hemma inder sommaren och tidig höst.Vad gäller vintern tål mitt ansikte inte längre så mycket kyla så det är fint att kunna varva. Jag skickar genast upp lite värme, nu klockan 22 är det + 24 sitter vi på terrassen och har sett tvprogrammet om sportstjärnorna födda 1956. Nostalgi! Frank Andersson, Linda Haglund, Borg och Stenmark.
Visst är årets svenska sommar något att minnas. Och det gör vi.
Ditte

TantGlad

Bilderna är helt underbart vackra. Ja..jag älskar såna bilder . Klart solen leker lite kurragömma med er. En sol kan nog åxo vara på lekhumör ibland.
Två skilda världar när det gäller vädret. Här har vi höstruggigt men åxo kan det vara mysigt med riktiga årstider och få uppleva de alla som gör att man uppskattar alla tider under året. Alla årstider.
Vilken värme du har Ditte. Låter kanon. Njut som bara den bara.

Ha en hääärlig fortsatt vecka och STOR kram.

Svar: Tack! Och en sol som leker kurrragömma kan vara nog så spännande och rolig. Två skilda världar vädermässigt men båda har saker att tillföra men på oliak sätt.
Jag gillar ju de svenska olika årstiderna och tar ju del av dem också.
Vi njuter på.
Önskar dig också en fin vecka.
Stpr kram!
Ditte

Ghugge

Härligt omväxlande liv du lever..underbara Stockholm också Torreveija😊
Tycker verkligen att dina bilder blivit ännu bättre!
Kramen

Svar: Tack! Nu tar jag åt mig och gläds! Vilken uppmuntran från en fotograf!Ja, omväxling är trevligt och jag njuter av Stockholm, den svenska och vackra landsbygden såväl som av att vara här eller där jag befinner mig.
Kram i en ljum kväll. (Väntar på vår ödla som jag hoppas ska komma fram. Kameran är beredd...)
Ditte

Ami

Visst är det ett fantastiskt liv! Vi kan välja det bästa av båda ställena.
Och att gå ut och träffa goda vänner och äta gott både här och i Sverige förgyller tillvaron :)
Kram och trevlig kväll

Svar: Instämmer helt! Vi kan välja och vilken förmån är inte det. Och att förgylla vardagen med trevligheter är verkligen ett stort plus.
Kram!
Ditte

Linda

Hej!
Så härligt att kunna pendla mellan två ställen och på det sättet få ut det bästa av båda. Det ska jag också göra när jag blir "stor" :) Fram till dess får jag som lärare satsa på loven. Nu på höstlovet ska vi göra en riktig tjejresa, jag, min dotter, mina systrar, svägerska, mamma och moster. Det ser vi fram emot mycket. Jag har varit ganska många gånger i Torrevieja vid det här laget men då nästa alltid haft tillgång till bil. Den här gången kommer vi att bo i La Mata och utmana oss lite och ta oss runt med buss tänker vi. Från La Mata till stan har jag koll på hur bussarna går men sen.... Du verkar ha koll på stan, du kanske kan ge mig tips på vilken buss som vi kan ta för att komma till Zenia Boulevard? Lite shopping är ju alltid trevligt men jag hittar inte vilken buss vi kan ta. Tar tacksamt emot hjälp :)
Allt gott till dig!
Hälsningar Linda

Svar: Nu är jag stor sedan några år tillbaka och pensionerad lärare...Och jag vet ju hur det är att då bara ha loven att åka på. Vad trevligt att du varit här många gånger och nu kommer tillbaka igen. Jättekul att ni kommer ett helt "gäng" .
Vi cyklar eller promenerar ganska ofta till La Mata och iblland blir det buss en väg om vi promenerar.
Jag ska kolla bussarna till La Zenia, vet att de gått i högsäsong. Men annars har jag en bra kontakt som kanske kan köra er alla i bil
Mailar dig under morgondagen.
Välkomna hit!
Önskar dig det bästa.
Ditte

Susjos

Du har verkligen det bästa av två världar!! Högsommar värme i oktober hos er, så underbart! Här är man nästan chockad av kylan som kom i all hast!
Ser att du också såg programmet om 56:orna, visst är det ett bra program! Man blir så nostalgisk, och så annorlunda vinklingar de gjort! Ett fantastiskt program! Ser ni via svtplay eller? Fortsätt njut! Kram på dig!

Svar: Vi ser på tv via datorn och svt play. Jga har svårt att följa serier men just denna ville jag se. Väldigt ävlgjord och med bra vinklingar. Play är ju bra för man kan ju titta när man vill.
Högsommar är det här, mer än så och jag tycker ibland det är för varmt för långpromenader på dagarna men det blir ändå ca 6-8 km dagligen, dock med en del stopp.
Förstår att kylan hemma kom väl överraskande, men september var ju så fin och sommaren ville inte lämna Stockholmstrakten.
Men nu är det väl gjort...
Kram och trevlig tisdag!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Visst är det härligt att växla. Du har ju sån förmån att bo centralt i Stockholm också, med att utbud som finns där. Här blir det mer att ta dagen som den kommer.
Visst är det härligt att gå ut och äta med goda vänner och gott och trevligt var det.
Syns om några timmar 😊
Kram/A-K

Svar: God förmiddag!Mig passar det bra att växelbo/växelvistas på olika platser. Och visst behövs det oftast mindre planering här för att ses för det är ju ingen direkt som arbetar. Hemma är det ju lite störra avstånd dessutom och flera av våra vänner arbetar fortfarande. Men det brukar ordna till sig ändå med olika träffar även hemma.
Och tack för en trevlig kväll! Det har blivet flera sådana...
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...kan tro att det är det ultimata att ha det som ni har det goda av 2 världar :) önskar jag hade detsamma ;) kram å fin dag

Svar: Det passar oss bra att växla boende och det är ju korta avstånd hit till Spanien och vi reser ju gärna även till andra platser även om det inte blir lika ofta numer. Kram och trevlig tisdag!
Ditte

Mia

Jo, det är ju så ... allt har sina för- och nackdelar. Men hur som haver; ombyte förnöjer. Kortärme-säsongen får gärna vara lång, det blir liksom lättare då att "härda ut" under den mörka, kalla tiden. Tända ljus och brasa får bli ett alternativ här hemma, nu när varma jackan tagits fram.
De "himmelska fotona" känns nästan lite andliga - jättefina!
Fortsatt varma, härliga, spännande spanska dagar! :)
Kram Mia

Svar: Jag var snabb där med kameran för dessa moln varade bara en kort stund men inte mindre fascinerande för det. Visst har allt sina för och nackdelar och på slutet blir det nog en bra balans. Och livet ser ju olika ut i olika perioder.
Tända ljus har vi om kvällarna på terrassen för det blir mörkt vid 20- tiden, men det är då fortfarande runt +24.
Låter skönt att kura skymning hemma med tända ljus också. Och rogivande.
Stor kram!
Ditte

Birgitta

Ja men visst är det härligt här nu!! Såg också dessa fantastiskt fina molnformationer som solen satte en markant guldkant på.De var med oss en bit på vägen när vi skjutsade R till flygplatsen igår fm. Ses snart!
Kram!

Svar: Molnformationerna varade ju bara en kort tid så man fick skynda på att titta. Kul att ni såg detta under vägen till A.
Trevligt att ses igen!
Kram!
Ditte

Ama%20de%20casa

Ja, om jag skriver över procenten så fixar det sig. Men den föreslår MED procent... Och då blir det så här.

Svar: Nej, "pocenten" behöver vi inte. Men på en del wp bloggar kommer det inga %. Märkligt!Välkomna hem! Och stort grattis!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: