Visst går det lika bra ...

    
Visst går det lika bra att äta en nobel middag redan den 10 november.  Vi provade i Nerja och det gick alldeles utmärkt.
Ett par mer "riktiga" Nobelmiddagar i Stockgholms stadshus, med tillhörande fest, har jag hunnit med under årens lopp men denna åttarätters avsmakningsmeny på restaurang Jacky i Nerja var ett väldigt gott och mycket trevligt alternativ. 
Vi gick en promenad i vackra Nerja innan vi nådde kvällens mål där bord var beställt. (Nödvändigt...)
Skulle man inte vlja äta en åttarätters avsmakningsmeny så finns det en mindre variant eller också kan man välja rätter från en á la cartematsedel.
I vår meny, för mycket överkomliga 26 euro, ingick det dessutom dryck av valfritt slag och för vår del valde vi ett gott vitt vin till några rätter och senare ett fylligt rödvin till köttet. 
Någon brådska var det inte utan vi satt till bords i flera timmar just som på en riktig Nobelmiddag.
Men dansen hoppade vi över denna gång.
 
Vackert i Nerja även kvällstid.
Och det märks att turistsäsomgen just nu vilar,  precis som i många andra spanska mindre städer.
 
Kommer man till Nerja så rekommenderas verkligen ett besök på denna restaurang.
Och  beställ gärna bord i god tid! 
Aptitretare i form av små delikata skaldjursbollar följdes av en krämig grönsakssoppa.
Gåslever, som inte alls smakade lever, smalt i munnen och serverades med cumberlandsås, en sallad på selleri och brödkrutonger.(Vill man inte ha det så serverades lax och sparrris som ett alternativ)
En tropisk sallad med räkor kom därnäst och sedan en sorbé för att rensa smaklökarna.
Torsk i örtsås (den rätt vi hade kunnat avstå från) följdes av en perekt stekt oxfilé med pepparsås och potatiskorketter. Desserten bestod av lätt "petit chouxdeg" med  en fyllning av jordgubbsmousse 
 
 
 
Dansen avstod vi men det blev en fin promenad hem i kvällen genom ett vackert Nerja och en skön stund i den sena kvällen på terrassen med stjärnorna som tak. 
 
 
 
 
 
 
TantGlad

Allt låter helmysigt tycker jag. Fin middag med Goa vänner och en vacker promenad på natten under stjärnorna. Kan det bli bättre?? Härligt!

En stor kram till dig fina vän.

Svar: Vi har verkligen haft en härlig njutflykt till Nerja på alla sätt och vis och nu är vi tillbaka i vår lilla spanska sommarstuga igen. Stor kram!
Ditte

Susjos

Men så vackert det är i Nerja! Å vilken middag, jag tackar jag! Har du varit på den "riktiga" nobelmiddagen i Stadshuset?! Wow! Fortsätt njut! Kram ♥

Svar: Nerja med omgivningar är vackert. Och härliga vandringsområden i närheten. Vår middag här var verkligen nobel och väldigt god och väl av/anpassad för att ma skulle orka med den.
Jodå, jag har vid ett par tillfällen varit i stadshuset på den riktiga nobelmiddagen/festen. Men det är länge sedan....
Nu är vi tillbaka i Torrevieja och får se till att njuta på här också.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Ojojoj, vilken nobelmiddag! Där hade jag gärna varit med, då det mesta såg supergott ut.
Säger igen - så otroligt vackert det är i Nerja. Vill gärna åka dit vid tillfälle tack vare dina fina bilder.

Kram/A-K

Svar: God sen kväll!Tack! Visst var det en nobel middag! Så gott och menyn var väl sammansatt så att det blev bra balans mellan rätterna.
Du skulle helt klart gilla Nerja och kanske blir dte en tur dit så småningom. Även resan via Granada och sedan längs kusten är väldigt fin.
Kram och natti.
Ditte

Åsa

Hej
Hur är dessa orter om man jämför Torrevieja mot Nerja ? ja vet en svår fråga men lite nyfiken ser så pitoreskt och mysigt ut i Nerja

Svar: Svårt att jämföra, helt klart och man tycker ju så olika. kan bara lämna mina tankar.
Nerja med omgivningar är i mitt tycke mycket vackrare än Torrevieja. I Nerja finns de gröna kullarna/bergen där vita hus klättrar uppför och naturen med fina vandringsleder börjar strax utanför stan.
Nästan inga hus i stan är högre än tre våningar och de allra flesta är vita och ger ett enhetligt intryck. Vad gäller områdena utanför Nerja (inte själva staden) vet jag inte så mycket.
Många restaurangerna inne i stan ligger i de smala gränderna, en del vid stränderna och andra vid små torg. I Torrevieja finns restaurangerna både inne i stan och längs strandpromenaden. (Större restauranger) Den långa strandpromenaden i Torrevieja som sträcker sig några kilometer längs havet är en samlingspunkt och jag tycker den är väldigt fin.
Stränderna inne i Torrevieja är något längre men i Nerja finns mindre stränder och vikar förutom den långa och jättefina Burrianastranden som kantas av av trevliga restauranger.
Torrevieja är ju en stor stad och Nerja en småstad och det märks ju .
Vad gäller antalet svenskar och andra nationaliteter som bor så tror jag det procentuellt är lika med tanke på städernas invånarantal.
Prisläget på restauranger och butiker i Nerja ligger nog generellt lite lägre än i Torrevieja vad jag hann se.
Men att jämföra äpplen och päron är svårt, Torrevieja och Nerja.
Tror de som bor i Nerja valt den staden av sina skäl och de som valt Torrevieja har gjort det av sina skäl.
Prisläget på att köpa bostad elle rhyra är dock högre eller mycket högre i Nerjja stad och det är också ganska få lägenheter/ hus till salu.
Men jag rekommenderar verkligen ett besök i Nerja. Absolut!
Och att samtidigt passa på att besöka Malaga och andra orter på Solkusten kan passa bra om man ändå är där.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Där fick du med den vackra protalen ned mot havet, dagstid är den enastående! Och så de vackra stenbeläggningarna som jag tjatar om. Men de är så vackra!

Vid kyrkan, den tredjen sista bilden, skämdes vi som hundar över att vara svenskar när vi var i Nerja för ett år sedan! Vi gick förbi en turistgrupp som stod där och och sjöng "Viva España!" med guiden som viftade med svenska flaggan och ett gäng svenska turister som sjöng med lite halvhjärtat. Det var verkligen Sällskapsresan ur dess absolut värsta sida! Så fruktansvärt pinsamt!

Men men. De fick se den vackra staden. Och er nobla festmåltid - den gick verkligen inte av för hackor!

Svar: Jodå, portalen har jag sett många gånger och tycker alltid den är fin. Men dagtid är den svår att fota för det är så många som springar/går där. Och dessa stenbeläggningar i Nerja är så vackra och även de som finns på många ställen i Frigiliana.
Nu finns inga turistgrupper här så sången slapp vi. Skönt! Vi njöt av tystnaden i en mycket vacker stad i stället.
Vår middag var verkligen lyckad, ja hela kvällen, så kommer ni tillbaka hit rekommenderas verkligen Jacky´s. (Har fått väldigt fina omdömen även på Tripadviser och andra sidor. )
Ditte

Comsi Comsa


En åtta rätters, blir inte det en chock för lilla magen? :-) skojar bara..

Trevlig kväll och kram ❤

Svar: Jodå, om det inte är rätt kombination på maten kan magen bli chockad, men menyn var väl av/anpassa och det var små portioner . Det var en avsmakningsmeny och vi satt till bods i tre timmar, ingen brådska, så magen hann med. Lunchen denna dag var i mindre skala och det underlättade. Även kvällspromenaden hem kändes bra. Kram och natti!
Verkligen
Ditte

Fia

Vilken härlig kväll! God mat, goda vänner och vacker kvällspromenad hem! Säkert litet terrassittning också! Underbart helt enkelt!
Här i Västerås en fin och solig dag, det lilla snötäcket glittrade fint i solen!
Kram!

Svar: Skönt att det slutat snöa hemma och fint med en sol som tittar fram. Känns ju genast lättsammare eftersom mörkret kommer tidigt. Vi had en jättefin, trevlig och rolig kväll med mycket och god mat. MInnesvärd!
Och hela resan till Nerja och vistelsen där har verkligen varit fin.
Kram!
Ditte

Marja

Härligt med en åttarätters! Det blev många olika smaker... Vackra bilder från vackra Nerja.
Kram!

Svar: Tursamt nog var rätterna väl av/anpassade och i ganska små portioner och de var bra sammansatta. Vi hade en toppenkväll på alla sätt och hela resan till Nerja var så trevlig på alla sätt. Och där är ju verkligen vackert!Kram!
Ditte

Birgitta

Vilken fantastisk kväll! Förstår att det gick åt många timmar till all denna goda mat. Fanns mycket njutbart denna kväll ser det ut som.
Kram!

Svar: Vi har haft en jättefin resa till Nerja och allt har varit toppen. Så även maten, vinerna och besöket i helhet på denna restaurang. Jättebra service dessutom. Kram!
Ditte

Ami

Men vilken middag! Förstår att ni njöt och hade det bra!
Och njuta ska man verkligen göra :)
Stor kram!

Svar: Dennna middag var verkligen bra! Och vi åt långsamt! Rättern ai sig var ganska små, perfekt an/avpassade och visst var vi mätta men med mastigare mat hade det ju inte fungerat. Goda viner serverades också till.
Och visst ska man njuta!
Stor kram!
Ditte

BP

YUmmie, yummie säger jag bara. Tror dock inte att jag hade orkat med åtta avsmakningsrätter. Tur att det finns en mindre variant. Men med tanke på att ni njöt av maten och vinet i två timmar så hade det kanske funnits utrymme även för mig;-)

Härliga och framförallt LÄCKRA bilder:-)

Svar: Vi trodde inte heller vi skulle orka och varsin bit av torsken fick gå tillbaka men i övrigt var maten väl an och avpassad och serverad i små portioner så det gick bra. Tack! Våra vänner hade varit här tidigare och trodde vi skulle mäkta med. Och man behöbvde ju helle rinte äta upp. Men det var så gott så det gjorde vi. Och det blev också en lätt lunch hemma denna dag.
Och vi satt nog i närmare tre timmar....
Ditte

Frida - Mammaliv & grafisk design

Wow, det ser så harmoniskt ut! Otroligt mysigt!

Svar: Vi har haft en väldigt fin tur till Nerja och här är så vackert både i stan och omgivningarna runt om. Verkligt mysigt och trevligt allting.
Ditte

Anette

God mat i glada vänners lag kan aldrig vara fel. 😊

Svar: Goda vänner, mat, dryck och fina miljöer är alltid en lyckad kombination.
Ditte

Geddfish

Det såg ut att vara en kanonkväll! Mumselimums!
Åttarätters, nobelt!
Goda vänner, vackra omgivningar, kan knappast bli bättre.
Skyltsöndagskram till dig, fina Ditte ♥

Svar: Både denna kvällen, de andra kvällarna och dagarna i Nerja har varit väldigt trevliga.Vi har ätit väldigt gott, sett och upplevt mycket och haft så trevligt.
Önskar dig också en fin söndag.
Kram !
Ditte

FREEDOMtravel

Det ser ut som en toppen Nobel-middag! Vi åt buffé på Viking Line igår. Maten var god och bra (ska visa så snart jag hinner), men kanske lite stressig och hektisk känsla i en sådär stor buffélokal med massor av folk.

Svar: Vad trevligt med en tur med Viking! Vi åker ju ganska ofta till Åland för att hälsa på släktingar och äter då helst i á la cartematsalen där man blir serverad och det heller inte är jäktigt. Kul at sedan få läsa ert inlägg.
Vår middag denna kväll, liksom hela besöket i Nerjavar verkligen trevligt och där är också väldigt vackert.
Ditte

Ama de casa

Verkligen en prisvärd och nobel middag! :-)

Och vackra kvällsbilder från den fina stan på det också - en perfekt kväll! :-)

Svar: En nobel och väldigt god middag blev det och tillika en jättefin och trevlig kväll på allla sätt. Kunde inte varit bättre!
Ditte

Gittan

Så fint det ser ut och mysigt att vara ute med goda vänner. God mat och härligt att prova dom olika sakerna, och en sån fin promenad är ju en skön avslutning på en bra kväll.
Stor Kram.

Svar: Vi har haft väldigt fina dagar i Nerja tillsammans med goda vänner och sett och uplevt många trevligheter. Denna nobla middag var också en höjdare.
Varm och solig kram och trevlig söndag.
Ditte

ToveOlberg

Jag tror minsann jag håller på att bli en Nobel Nåbel Nerja fantast jag :-)
Wow så ljuvliga vibbar jag får av dessa inlägg! Dagens bilder är så stämningsfulla!
Nobel Nåbel kram till det nobla gänget!

Svar: Vad trevligt! Du skulle absolut tycka om Nerja med omgivningar. Svårt att låta bli.Tack för goa och nobla kramar.
Ditte

Eva`s blogg

Mysigt & det är så roligt att så många bor utomlands oxå äger alla era vänner sina bostäder? eller någon som hyr långtids? super fina bilder du bjuder på tack! <3 kram å fin söndag

Svar: Tack! Ja, vackert är det! Många äger sina bostäder och det finns också många som långtidshyr.
Trevlig söndag!
Kram!
Ditte

Veiken

Jag skulle föredra den nobla middagen i Nerja istället för Nobelmiddagen i Stockholm. Jag har alltid bekymmer för middagsgästerna i Stadshuset 10 december. Det är många timmar vid bordet! Har alla kateter?? Om det tränger på, hur i helskotta gör man??? Undviker dryck några dagar innan ?? Hehehe! Kram

Svar: Båda är trevliga, helt klart. Men toabesöken får man klara av innan och kniper det riktigt så har jag sett en del som på nobelbanketten går innan desserten. DEt brukar dock inte visas på tv- Tror nog inte det gäller honnörsbordet och där har jag aldrig varit placerad. Fnissande kram!
Ditte

wiolettan

Så fina bilder, jag riktigt njuter. Sista bilden där med palmer, magisk.
Har du varit på Nobelmiddag, så härligt, det skulle jag vilja se. Det låter lyxigt och pampigt Visserligen har jag varit på fest i Stadshuset och ätit middag i Blå hallen men Nobel, nej det har jag inte, ännu. Förresten, jag skulle inte ha någon klänning som passade. Så, vi glömmer det, Men lite kan jag ju drömma.
Trevlig söndag önskar jag dig och skickar en varm kram.

Svar: Blå hallen och stadshuset är så vackert vare sig man är på besök eller på fest där. Och likaså är det en mäktig känsla att komma in här. Vilken arkitektur! Vad roligt att du varit där på middag, sådant är det fint att minnas.
Klänningar finns alltid att få tag på...
Nu är det ju många år sedan jag var där och på den tiden ägde jag fler vackrabalklänningar, men dessa skulle jag näppeligen komma i numer.
Önskar dig också en fin söndag och idag från Torrevieja.
Stor kram till dig.

Ditte

Znogge

Vilken alldeles underbar middag! Bilderna var verkligen inte sämr heller :D Någon Nobelmiddag har jag inte varit på mer än i gruvans regi. Sonen har däremot bevistat Blå Hallen fast det var på en kick-off i företagets regi. Räknas väl inte helt...

Kram och ha en fin sömndag!

Svar: En middag i Blå hallen är alltid trevlig och så även om det är en "kick off". Miljön är ju alldeles extra här. Vår middag i Nerja var verkligen både nobel och väldigt god och trevlig. Och dessutom så väl av /anpassad att det gick att äta allt. Nåja, lite av tordken lämnade vi.
Strålande sol här så jag skickar varma hälsningar. Nu från Torrevieja.
Kram!
Ditte

marga

Tänk att det var så många rätter att smaklökarna behövde rensas där emellan! Inte dåligt! Blir sugen att nån gång besöka Nerja, som ser ut att vara en sån gullig liten stad. Önskar er en trevlig och intressant hemresa till Torre! Kram!

Svar: Rätterna var många men väl av/anpassade och i lagom storlek . En tur hit till Nerja med omgivningar skulle du absolut tycka om . Och vi är nu tillbaka igen. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: