Svåra att upptäcka.

    
Ibland kan det vara uppiggande att titta efter moln för de kan vara svåra att upptäcka och man kan få anstränga sig en del.
Men vi hade tur! Efter ett tags spanande såg vi tre små ulltussar på den i övrigt blå himlen. Dock passerade de snabbt vidare norrut.
Söndagen bjöd på en del blåst på förmiddagen och mycket vrivlade runt, så även dessa moln.
Dock ett perfekt seglarväder med ca 10 meter/sekund, men det förutsätter segelbåt och det har vi ingen. Men en promenad fungerade också utmärkt. 
Fram på eftermiddagen var det inte mycket blåst kvar och en sen lunch utomhus efter promenaden smakade väldigt bra.
 
Tre molntussar på väg norrut.
Snö, halka och kyla känns avlägset.
Men visst är det fint även med snö och gärna i kombination med blå himmel.
 
Inte ett moln så långt ögat kan se och det är i alla fall en bit.
 
 
 
Mysigt att slå sig ner med vännerna Ami och Patrik och njuta av eftermiddagens solstrålar.
Att ha havet som framgrund gör det hela än mer njutbart.
 
Ser att favortibänken är ledig men vi sitter bra där vi sitter.
 
Solen går sakta neråt, skumningen sänker sig med ett rosa skimmer och vi går sakteliga hemåt.
 
Solens sista strålar som speglar sig i havet ser vi längs en av stränderna inne i stan, Playa de La Cura.
Och strax efteråt är det mörkt och vi blir varse om att almanackan ändå visar på att vi
faktiskt är en bit in i november. Strax efter 18 är det numer mörkt och gatlyktorna går igång.
 
 
H

Men wow vad fint!

Svar: Tack! Det var en väldigt vacker dag och eftermiddagen i rosa blev inte sämre.
Ditte

Emma, Sol som sol?

Vackert. Blåste det inte hos er i går? Ama klagade ju lite. Eller det kanske var dagen innan och i går kom det till oss. Kallt men skönt i solen.

Blogger krånglar tydligen så din kommentar på Skyltsöndag försvann i cyberrymden. Som tur är får jag dem även som email så jag fick ta fram sax och lim.

Svar: Jodå, det blåste på förmiddagen, ca 10 m/sek men vinden mojnade vid två-tiden. Men det var skönt i lä hela dagen.
Trist med blogger som krånglar, man vill ju att det bara ska fungera med bloggen. Men bra att du kunde fixa detta. Och perfekt att använda sax och lim. Du är ju en fena på det. Tror att även jag skulle klara det vad gäller det tekniska med att klippa och klistra. Det brukar fungera....
Klurigare i andra fall.
Ditte

linda

Fina bilder!

Svar: Tack! Och det var en fin skymning.
Ditte

Geddfish

Ljuvliga bilder där jag avundas sol och blå himmel med tillhörande värme, särskilt värmen.
Här snöyrar det ordentligt, knappt jag vill gå ut. Gick inte att byta däcktid heller, kan man förstå, vintern kom alltför tidigt.
Kram, Gerd

Svar: Visst känns det som om vintern kom väl tidigt. Såg på tv i kväll att västra Götaland hade fått en hel del. Även i Stockholm har det snöat lite grann och strax utanför Skelletfeå hade det kommit en meter sedan i torsdags.Jag saknar just nu inte snö eller kyla utan njuter av det väder vi har.
I eftermiddags åkete en kofta på.
Hoppas det gick bra för dig att ta dig till körövningen.
Stor kram!
Ditte

Annika

Vackra bilder på platser man känner igen gör att man lätt kan förlytta sig i tanken. Speciellt den här årstiden då det är så stora variationer på vad vi har för väder. I Stocholm är det snö. Här nere i Ystad har jag inte sett någon snö än och i dag är det solsken. Ni sitter i Torre sommarklädda.
Kram

Svar: Jag förstår att du känner igen dig härifrån och det mesta är sig likt. Har förstått att det kommit lite snö på några platser i Skåne men Stockholm och mellersta Götaland har fått en del. Skönt med sol i Ystad, bara attt njuta. Hoppas den stannnar kvar.
Idag hade jag med en kofta ut och den behövdes fram på kvällen men det är sköna dagar.
Kram!
Ditte

BP

Vilka helt underbara bilder! Än en gång precis vad jag behövde idag, för här är det då inga problem alls att upptäcka molnen, inte snö flingor heller för den delen för att inte tala om isfläckar lite varstans. Å eftersom det inte har gått att upptäcka solen och blå himmel i några veckor är jag som sagt väldigt tacksam för att jag kan få min dos av D-vitamin här hos dig.

Svar: Tack! Gårdagen var verkligen njutbar vad gällde det mesta. Molnen var svåra att upptäcka men jag hittade till sist ett par. Förstår att du kan behöva både blå himmel, lite värme, sol och tillförsel av D-vitaminer och jag bidrar gärna.
Saknar just nu varken snö, halka eller kyla.
Ditte

ToveOlberg

Molnen är ett oas att upptäcka och formationerna ändrar sig fort - ulldottar, höga fjäll och landskap. Njutlig bildvisning och ni har det gott ! Stor kram

Svar: Vi har dte gott och gårdagens begynnande skymning var absolut njutbar. Visst är det spännande med moln men igår var de svåra att upptäcka.
Såj just på tv om alla snö ni har...Och det var mycket.
Vi skickar dig en varm kram.
Ditte

Veiken

Blå blå himmel och vatten. kan det bli bättre? Här har det mörknat och flingor av snö dalar ner på marken. Eländigt, men snart finns det bot hoppas jag! Kramar

Svar: Visst finns det bot! Tills dess delar jag frikostigt med mig. Hoppas också att du är frisk utan för mycket eller för lite av något....
Snö saknar jag inte ännu och inte kylan heller.
Kramar!
Ditte

Comsi Comsa


Så vackert!

Kram ❤

Svar: Tack! Ja, gårdagen bjöd på ett vackert sken hela dagen och så även i skymningstiden. Kram!
Ditte

Ama de casa

Nog blåste det friskt i går morse alltid. Blomkrukorna rullade omkring på terrassen... Men det lugnade sig och blev skönt. Idag åkte långbrallorna på när vi gick ut på dan, premiär för det för den här hösten. Men vi satt jätteskönt i solen ute vid Columnas :-)

Härliga bilder när solen börjar dala :-)

Svar: Gårdagen blev bra när det väl blåst klart. Perfekt seglarväder var det förvisso, men nu har vi ju ingen båt. Jag hade halvlånga brallor idag och tog även med en kofta som kom på under hemvägen.
Vi satt på Keepers ett tag och det var riktigt behagligt.
MIna långbyxoer får allt vänta ett par dagar...

Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Hemkommen efter att ha varit hos en sjuk liten prinsessa Astrid.
Fick utöva lite pyssel i form av att rita, absolut inte min grej 😊, men vad gör man inte för barnbarnen.
Underbara bilder och den sista på husen vid Cura är ju helt underbar!
Har nu letat fram min termokjol, ska nämligen ut med hunden om en stund.
Det har småsnöat hela dan och det är - 3 gr. Njut allt vad ni kan i värmen.
Många kramar/A-K

Svar: Jag tror att du är bra på det där ed både att pyssla och rita tillsammans med prinsessan Astrid. Tack, ja det blev fina foton och jag är själv nöjd med dem. Ljuset var så vackert och skymningen också.
Termokjol verkar bra och jag har läst om fler som har en sådan. Bra om man ska ut i kylan. Och har man hund så kommer man ju ut.
Vi njuter på och saknar inte just nu kylan.
Många kramar från oss.
Ditte

marga

Kan allt ana var ni sitter. Där sitter man bra! Här är snö, kyla och halka alltför närvarande. Konstigt att ni kan ha det så skönt när vi fryser här och helst inte vill gå ut. Nej, tända ljus och krypa under filten är det som gäller. Lite mysigt ändå! Kram!

Svar: Ja, det är nog ganska lätt attt både se. Och vi satt så bra i den sena eftermiddagen, men när skymningen kommer blir det lite kyligare och en kofa behövs. Vi tänder också ljusen, men utomhus och där kan det även sent var skönt med en filt att svepa in sig i.
Men visst är det mysigt hemma också. Absolut! Det vet du att jag tycker.
Kram!
Ditte

Fia

Visst är det vackert vid torres stränder när det börjar skymma och allt blir guldgult och rosa!
Här glimmade solen till mellan molnen på min promenad. Jag hängde litet tvätt ute och den var nästan torr ikväll om än litet stel....det har dalat litet snöflingor och gräsmattorna är nu vita. Mina pelargoner på altanerna är som finast nu så jag hoppas att vintern dröjer litet till....
Kram

Svar: Gårdagen var verkligen vacker och extra fint var det när solen började dala och den rosa färgen kom fram. Mysigt med lite sol hemma också och jag kan tänka mig att era vackra pelargoner lyse och piggar upp.
Ja, vintern kan ju gott vänta lite till med sin entré.
Kram!
Ditte

Birgitta

Här är det vyerna på dina jättefina bilder som känns avlägset! Ser ju hur skönt ut som helst. Snö och kyla har vi nu ovanligt gott om för att vara i början av november, som du förstås redan sett och hört. Jättefint innesittarväder dock, som kan förgyllas med lite tända ljus :-)
Kram!

Svar: Tack, ja det var verkligen ett vackert ljus i går eftermiddag. Och jag fastnade där med kameran ett tag. "Trull" sköter sig bra. Vintern hos er kom väl tidigt i år. Såg på tv idag om alla snö som kommit i stora delar av Sverige och många bilolyckor som hänt.
Skickar lite sol och värme som komplement till de tända ljusen.
Saknar er här.
Kram!

Ditte

Kersti

Vilka fina bilder. Moln finns det gott om här och igår blåste det smådjävlar. man fick verkligen hålla i hatten. Just nu snöar det och värre ska det tydligen bli. Man får tassa försiktigt för på sina ställen är det väldigt halt. Men det är också lite mysigt faktiskt med riktig vinter.
Kram

Svar: Tack! Ja, dte blev tidig vinter har vi sett på tv. Och visst lyser snön upp och vintern är också mysig. Helt klart. Men just nu saknar jag den inte.
Kram!
Ditte

Ami

Visst är det underbart här nere på dagarna! Tänk att kunna sitta ute och njuta av värmen i november månad. Och att det är lite kyligt på kvällarna gör inte så mycket när det är varmt under dagen :)
Kram!

Svar: Man får ha med en kofta! Men vi njuter av både sol och värme och saknar inte direkt snöslasket och det grå hemma. Vet att det kommit mycket snö norrut och då blir dte genast ljusare. Njutbart att fortfarande kunna sitta ute och äta både lunch och middag.
Ja, vi sitter utomhus och äter frukost också.
Kram!
Ditte

Ghugge

Jättefina bilder och härligt liv! Vi har haft ymnigt snöfall i dag och jag älskar det. Jättevackert🙏

Svar: Tack, så glad jag blir att du gillade dem. Jag är säker på att det är jättefint hos dig, men är det inte väl tidigt nu med snö. Men det lyser ju upp.
Ser fram emot dina vackra bilder.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Det ser ljuvligt ut! Och trevligt sällskap är ju en extra bonus! I Estocolmo gick det i princip från sensommar till vinter med några dagars undantag... Minusgrader och lätt snöfall hela dagen. Och mörkt strax efter kl 16. :( Jag är ju inne på sista veckan nu innan jag börjar på mitt nya jobb så nu görs det listor på saker som måste hinnas med och sedan betar jag av grej för grej. Repar också sång och text inför operaterassföreställningen på lördag. Det går ännu inte helt "friktionsfritt" men jag har ju några dagar på mig ytterligare. :)

Njut av ljuset och värmen!
Kramar!

Svar: Vad roligt med föreställningen och allt kommer att sitta på lördag. Önskar dig all lycka!Här har det blivit lite svalare så en kofta kan behövas. men det är helt ok.
Förstår att du har listor att skriva och bet av för med heltidsjobb så kan man inte direkt ta dagen som den kommer.
Skickar både sol och värme til Åsöberget.
Kram!
Ditte

Marja

Fint ljus i dina kvällsbilder! Kram!

Svar: Tack! Och det var verkligen en vacker skymning. Kram!
Ditte

Bosse Liden

Många lockande fina bilder. Tack för dem. :)
Kram Bosse

Svar: Tack! Ja, ibland är det svårt att uptäcka molnen här. Och blå himmel och blått hav kan pigga upp en gråmulen dag hemma.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: