Söderut

    
Från Costa Blanca, den vita kusten, styrde vi färden med bil söderut mot Costa del Sol, solkusten och den vackra lilla staden Nerja.
Vi valde att köra över bergen och naturens skiftningar var stora under hela den 420 km långa resn. Väldigt vacker natur och stundtals fanns det snö längs vägen vi körde.
 
På väg och landskapet skiftar.
 
Torrevieja uppe till höger på kartan och Nerja finns strax öster om Malaga.
 
Snön såg vi långt före staden Granada, en stad som ligger på 750 meters höjd.
Snön i bakgrunden hör till bergskedjan Sierra Nevada som har toppar på en bit över 3000m
Här uppe är det perfekt för skidåkning, men jag vet ännu inte om säsongen kommit i gång.
Snötillgången ser i alla fall god ut.
 
Från Granada körde vi söder ut mot kusten och Motril innnan vi vek av mot Nerja. 
Vackra vyer hela vägen och nu gick det utför...
 
 
 
 Framme i Nerja och mysigt att slå sig ner på terrassen tillsammans med vännerna Ninni och Sven och njuta av en vacker skymning och goda tapas innan mörkret sänkte sig.
 
Vacker vy från terrassen.
 
Kvällspromenad längs havet.
 
 
Kvällens middag på restaurang Cibele i gamla stan i Nerja, vännernas kvartersrestaurang.
Oxfilé som man själv steker på en het sten (fisk kyckling, skaldjur fanns också att tillgå.)
 
Och haklappar på. Det kan ju stänka....
En toppendag och kväll.
 
 
 
 
 
Ami

Så skönt att resan gick bra :)
Trevligt att träffa goda vänner och bara njuta!
Önskar er en härlig dag!
Kram

Svar: Resan gick jättebra och det var bra vägar och bra skyltat. Även naturen var till sin fördel och bjöd oss på vackra vyer.
Och de vackra vyerna har vi nu här i Nerja.
Dagen har varit toppen och vi har verkligen sett oss omkring i trakten.
Kram!
Ditte

Kattis

Wow vilka härliga vyer!😀

Svar: Det var verkligen en vacker väg hit till Nerja och det är vackert även här.
Ditte

marga

Åh så roligt att ni kommit iväg på en roadtrip! Vackert utefter vägen och mycket fint att se. Skönt att snön håller sig kvar på bergen! Nu är Mats ute med snöslungan. Brr....Det där med haklappar var ett bra påfund. En sådan rejäl skulle jag behöva varje måltid. Önskar er fortsatt trevlig och njutningsfull utflykt! Kram!

Svar: Jadå, vi kom iväg, men det blev inte Madrid utan Nerja. Hela resvägen ner över Granada var vacker och det var första gången vi kom här med bil så roligt att allt fungerade bra. Nu är det Nerja och de vakcra omgivningarna här som sysselsätter oss.
Har sett på tv att ni har väldigt mycket snö och jag saknar den inte men skönt att ni har snöslungan så ni kan ta er ut.
Haklapparna var bra för det kunde stänka från köttet som stektes där på stenarna .
Vi följer ditt råd och njuer på.
Kram!
Ditte

Fia

Härligt att ni är framme i Andalusien! Ja det är en njutbar resväg! Vet inte hur länge ni blir där men om ni hinner så kör upp till min favoritstad, Cordoba! Den stan kan jag se hur många gånger som helst....Granada, också en av mina favoriter, är ju en mindre omväg. Men ni har säkert varit till båda.
Kram!

Svar: Cordoba har jag besökt och Granada likaså så de får vänta ett tag. Men kanske blir det en ny resa i januari och då kan vi passa på igen och besöka dessa städer. Och nu stannar vi inte så länge utan har fokus på Nerja och de väldigt vackra omgivningarna här.
Kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Då är ni ju mina faggor! Eller, ja, närmare i alla fall.

Det är en fin stad, det där! Kolla lite extra på stenbeläggningarna, de är så vackra på sina ställen, särskilt där på trappan ned till vattnet vid Balcon Europa.

Svar: Visst är vi det! Vi har ju varit här i takterna förr i olika omgångar, men inte då haft bil med oss utan flugit till Malaga och tagit tåg och buss för att förflytta oss. Vi bor hos vänner bara fem minuter från Balcon Europa, i gamla stan i Nerja, vid hotell Parador och det är verkligen toppen. Tycker väldigt mycket om Nerja och miljön här. Tittade igår på stenbeläggningarna där, men det var öfr mörkt för något bra foto.
Ditte

Jessica Högberg

Oj oj oj så härlig resa. Tokfina bilder!

Svar: Tack! Vi har en fin resa hit ner och jättetrevligt att täffa vänner under några dagar och se lite annat.
Ditte

Yvonne

Fint i Nerja, varit där några gånger för dottern med familj bodde i Torre Del Mar några år och då åkte vi runt lite där i krokarna. Fint på Costa del Sol men skulle absolut inte vilja byta :-) .

Ha en fortsatt trevlig utflykt, här hemma i Åkersberga vräker snön ner så hela Stockholm är lamslaget. Alla bussar i Norrort inställda, Roslagsbanan går si så där och motorvägarna står nästan still. Tack och lov åker vi ner till Torre på lördag och lämnar snöeländet kvar här hemma.

Svar: Här är verkligen vackert och jag är väldigt förtjust i de gröna omgivningarna med berhen bakom. Har varit här några gånger tidigare och tycker mycket om staden. Har sett på tv all snö som vräker ner och att det är väldigt roddigt att ta sig någonstans. Saknar inte detta snöoväder.
Dottern i huset här kommer inte hem efter jobbet till Täby Kyrkby, går inga bussar och Roslagsbanan står still. Puh!
Hoppas flygen går på lördag så att vi väl kommer hit.
Välkomna!
Ditte

BP

Tack Ditte för det här fantastiska inlägget (minus snön i Sierra Nevada) med en glädjande blå himmel. Fotot från kvällspromenaden var enastående vacker! Å maten var det heller inget fel på - mums!
Du ska vara sååååååå glad att du inte är här hemma just nu. Ska blogga om dagens kaos ikväll...

Svar: Så bra att jag kan pigga upp dig lite. Har sett hur det nu ser ut i Stockholm med all snö . Saknar den inte. DEn snö vi på avstånd såg i Sierra Nevada var vacker och jag mindes när jag åkte skidor där på 70 och 80- talet. Kanske dags snart igen. Gillar ju utförsåkning väldans mycket. Nerja är ju en väldigt vacker liten stad och vi bor så bra hos våra vänner här i gamla delen. Perfekt med havet, bergen, de vita små byarna och Nerja att vila ögonen på när skymningen sänker sig.
Restaurangutbudet är fantastiskt och prisnivån likaså.
Ska nu i den sena timmen titta in hos dig. Snöeländet har jag sett på svenska nyheterna men jag saknar dte inte.
Ditte

Ruth i Virginia

Vilken vacker bilresa. Såå tjusigt att se snöklädda berg i bakgrunden.
Hörrudu - dom två männen vid bordet ser ut som tvillingar!

Här är det sorg i dag. President Trump !!!! :( :( :(
Svårt att förstå hur det gick till. Slutresultat kom inte förrän
vid 2-tiden i natt.

Svar: BIlresan hit över Granada var verkligen vacker och snön låg även vid vägkanten på flera ställen. Men halt var det inte. Måtte nog ha fått kameran i en speciell vinkel för de två männen är i verkligheten väldigt olika, men kansk var dte ljuset som föll så.
Här följde vi i natt valutgången på tv och det kändes så sorgligt att mr "Triumf" vann. Och hur det gick till kan man verkligen grunna på.

Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Vad mysigt med en liten tur sydöver. Vilken trevlig restaurang ni kom till.
Lite ovanligt att tillaga köttet själv eller hur?
Fin utsikt hos vännerna också.
Kram/A-K


Svar: God mycket sen kväll...Visst blev det perfekt med en resa söderut till Nerja och trakterna runt om. Det är första gången vi åker hit med bil men på Solkusten har vi varit tidigare.
Vi har det jättebra på alla sätt och vis och roligt att titta närmare på Netja och uppleva denna vackra vita lilla stad.
Och restaurangutbudet är verkligen stort. Massor av mysih´ga restauranger och med priser som ligger under de i Torre, vilket man inte skulle kunna tro.
Vi hinner även njuta av utsijten från terrassen och det är så fint att se Medelhavet, bergen, de vita byarna och ha Nerjas gamla stad framför sig.
Kram!
Ditte

Åse

vilken härlig resa och njutbara bilder. Åse

Svar: Tack! Ja, resan är verkligen toppen och Nerja med omgivningar är väldigt vackert.
Ditte

Ama de casa

Vägen ned till Andalucía är himla fin trots att man kör på motorvägen :-) Skönt att resan gick bra och att ni har kommit fram till fina Nerja :-) Ha en fortsatt toppenbra tur!

Svar: DEt är ju öfrsta gången vi körde bil ner och det blev en väldigt positiv upplevelse. Bra vägar och vacker natur och väldigt bra skyltat. Vi har det toppen i Nerja hos våra vänner och gör vårt bästa för att utforska trakten.
Här är verklgen vackert! Nerja har vi besökt flera gånger, liksom Solkusten men att ha personliga guider som våra vänner blir tillför mycket.
Ditte

A-C

Skönt att höra att resan gick bra. Vackra vyer längs vägen. Önskar er en fortsatt trevlig njutflykt! Kram

Svar: Vi hade en verkligt fin resa över Granada och med vackra omgivningar hela vägen. Nu njuter vi av ett vackert Nerja och minst lika vackra omgivningar.
Vänner, god mat och roliga upplevelser förhöjer besöket än mer.
Fint att sitta på terrassen och blicka ut över Medelhavet, vackra vita byar och bergen runt om.
Vi njuter på.
Kram från oss.
Ditte

ToveOlberg

Så spännande resa med bil också till nya upplevelser, träffa vänner och åta gott! Kul att du är med på en bild tillsammans också :-)
Stor kram!

Svar: Det blev en väldigt fin resa hit ner och vi omgavs av vackra naturbilder hela resan. Nunjuter vi av Nerja och de vackra omgivningarna här tillsammans med goda vänner.
Stor kram!
Ditte

Iris

Åh, vad nära ni är! Vägarna förbi oss? Många varma kramar till dig och min GT-kompis!

Svar: Hej Iris! Ja, nu är vi nära....Men det blir inte ett besök hos dig i detta varv. Men vi tar ett nytt i januari och hoppas då att vi ska kunna ses. Saknar dig.
Din GT -kompis hälsar så gott.
Kram!
Ditte

Anna, Travel on a Cloud

Nu gjorde du mig sugen på att besöka Nerja! Vackra vyer, läcker mat och goda vänner – vad mer kan man önska? Bra att följa med på kartan också. Geografikunskaperna kunde vara bättre här ... ;)

Svar: Nerja och omgivningarna här är väldigt vackra och det mesta är mer småskaligt än på andra platser längs solkusten. Väl värt ett besök här. Vi har det verkligen bra och njuter från takterrassen av vackra vyer både över Medelhavet, omgivande vita byar och grönskande berg.
Bra om jag bättrat på geografikunskaperna....
Ditte

Znogge

Vilken härlig utflykt ni kom ut på! Vackra vyer dessutom på vägen dig vilket inte gör det hela sämre :D

Kram och ha det riktigt bra!

Svar: Vi har det väldans bra och njuter till fullo av vackra omgivningar, vänner, god mat och dryck. Och resan hit bjöd också på vackra och omväxlande vyer vilket gjorde turen än bättre.
Kram!
Ditte

wiolettan

Vilken utflykt. Förstår att det måste vara helt underbart med alla dess vackra vyer, i verkligheten, då det ser så inbjudande ut på dina bilder.
Härligt att träffa vänner och sitta på en terass med fin utsikt och bara ha det skönt.
Varm kram till dig.

Svar: Visst blev det en fin "njutflykt" och här i trakterna är det välditg vackert. Vi har varit i omgivningarna tidigare men hit kommer man gärna tillbaka. Även resan hit bjöd på väldigt vacker och omväxlande natur.
Utsikten från terrassen över Medellhavet och de höga bergen med sina vita byar runt om är en njutning i sig.
Skickar en varnm kram till dig också.
Ditte

Lena i Wales

Ha det bra i Nerja!
Om du är kvar i Nerja på söndag mitt på dagen och ser någon som liknar mej, ja, då är det jag!

Svar: Tack! Vi har det jättebra och här omkring finns mycket att se och uppleva. Vi har bra guider i våra vänner som vi besöker.
På söndag är vi tyvärr inte kvar, så vi får ses vid ett senare tillfälle, vilket blir jättetrevligt.
Ditte

Marja

Den där vyn över Sierra Nevada känner jag igen. Vi åkte just den vägen till Granada och Alhambra. Nerja har jag sett så många fina bilder från... en väninna bodde där några månader förra vintern. Jag var på väg dit för att hälsa på henne, men sen kom något emellan.
Ha det så bra på er utflykt! Kram!

Svar: Vad roligt att du känne rigen dig! Här är verkligen vackert och Nerja är verkligen en stad man lätt faller för. Vi också och omgivningarna likaså. kram!
Ditte

Comsi Comsa


Detta såg mysigt ut. Här hemma skottar vi vidare... Hi hi..

Kram ❤

Svar: Vi har dte så bra och snö och snöskottning och roddig rafik känns avlägset. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Härligt att ni kom iväg ner till Nerja! Fina bilder!
Det finns ju så många fina vyer längs med vägen ner dit!
Ha en fortsatt trevlig resa!
Kram!

Svar: Vi har det verkligen jätttebra på alla sätt och vis och resan över Granada är verkligen fin med vacker natur runt om. På Solkusten och även i Nerja har vi varit flera gånger tidigare och det har alltid varit trevligt och så även denna gång.
Omgivningarna är verkligen vackra och nerja som stad är också så fin.
Vi njuter på!
Kram!

Solkusten här har vi varit några gånger tidigare och det är så vackert här. men att hälsa på vänner och utforska
Ditte

TantGlad

Ser ju himla mysigt ut och vilka fina vyer. God mat och haklapp är bra att ha hihi.

Här har vi en massa snö så jag säger som comsi comsa..vi skottar vidare.

STOR KRAM

Svar: Har förstått att det blir mycket friskvård hos er nu med allt skottande. Vilka armmuskler ni ska få! Saknar just nu inte snön. Vi har det jättebra och det är så vackert här i trakterna. Verkligen!
Stor snö och isfri kram.
Ditte

tina

Vilken fin bil-utflykt! Jag har aldrig varit där men skulle gärna ta bilen, dit. Kanske bo på något trevligt hotell...

Svar: Rekommenderas verkligen! Naturen på vägen hit över Granada är så vacker och likaså här i Nerjatrakten. Svårt att se sig mätt på de grönskande bergen, havet, de små vita byarna och Nerja som stad.I Nerja bor vi i gamla delen av stan precis bredvid hotell Paador som rekommenderas.
Ditte

Eva`s blogg

Jätte mysigt, vi brukar oxå ha bil o köra runt där vi är :) ett säkrare sätt än moppe :) ser ju underbart ut hur är vädret i skillnad från där ni bor? o där ni är i Nerja? ni njuter med all rätt

ha en fin dag kram <3

Svar: Visst är bil bekvämt om man kör längre sträckor men i Thailand hyr vi oftast scooter för då blir dte inga långa sträckor. Vi njuter!
Kram!
Ditte

Mia

Det liksom "suger tag" i en att läsa din text. Jag förstår det är rofyllt och ljuvligt på strandpromenad och restaurang, men jag tänker också, du som är en äventyrare, lurat på bergsklättring? ;)
Ha det gott!
Varm kram!

Svar: Just nu blir det ingen bergsklättring, men väl en del promenader på lite högre höjder. Det räcker bra. Jag har åkt skidor här uppe i Sierra Nevada för många år sedan och skulle gärna göra det igen. Väldigt ra skidåkning utför och väldigt vackra omgivningar.
Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: