Parkettplats

    
 Efter gårdagens långa långpromenad längs havet i utmärkt promenadväder blev det fint att förstärka havsparketten ytterligare med ett "pitstop" just på parkettplatser.
(Lång långpromenad  blir den i mitt tycke om den överstiger en mil  och anars kort långpromenad. )
Alternativen vad gäller olika stopp är många och ibland blir det slumpen och platstillgången som avgör. 
Inte behöver det heller alltid vara parkett mot havet.
 
Den vänliga termometern visade +24 under hela dagen och en klarblå himmel accompagnerade detta och med  ett vackert blått Medelhav gav ett fint accompagnemang till det hela. 
Jodå, att min färg är blå i många fall kan kanske har framgått någon enstaka gång,  men jag tycker om färger som piggar upp och ger lite sting åt tillvaron.
Gärna mycket sting!
 
I La Mata några kilometer norr om Torrevieja finns långa fina sandstränder och
jag tror i princip man kan gå längs dem in till Alicante, en sträcka på drygt fyra mil med flera  mindre orter på vägen. Nåja, kanske får man göra en avstickare vid flygplatsen då...
 
Tillbaka i Torrevieja  fortsätter promenaden och längs den fina, bilfria strandpromenaden det bra att slå sig ner på bänkar vid havet eller på någon av de trevliga barerna/restauranger. 
 
 
Den här parkettplatsen var upptagen men det finns ju andra.
 
Gårdagens "Halloween" gick ganska obemärkt förbi men för säkerhets skull hade jag köpt hem en stor påse chokladgodis om någon skrämmande varelse skulle dyka upp utanför grinden.
Men innan vi kom hem plåstrade jag om ett par skavsår och  såg då dessa systrar passera på väg till kvällens barnparad.
Jodå,  viss del av godispåsen kom till användning för vi fick senare på kvällen besök av ett par små söta spökkatter i fyraårsåldern och med mammor i följe. 
 
Även dessa söta flickor som vi mötte på hemvägen fick sig några choklad bitar.
 
Bloggvännen/vännen Amas uttryck och råd, "hall-å-vin" blev lite svårt för mig att följa att för vi har inte någon hall i den spanska sommarstugan.
 Får helt klart fundera på något nytt uttryck till nästa år.
Men kanske har fiffiga  och påhittiga Ama redan ett annat på lut...
 
 
 
 
 
 
Susan

Hola! Du kanske kan ta bort första bindestrecket? Hallå-vin! Förslag 1: Drick ett glas vin samtidigt som du ringer upp goda vänner och snicksnackar lite i telefonen! Förslag 2: Du sitter ned, trummar på bordet, slår på kastrull-lock och gör en massa oväsen samtidigt som du dricker vin dvs "för ett himla hallå". Förslag 3: Du tar en långprommis medelst en flaska vin i ryggsäcken. Varje gång du möter någon på din färd hälsar du med ett glatt "hallå" och så snart det är avklarat tar du en klunk vin! Nu fick du några uppslag till nästa år! ;)

Ösregn i Stockholm - men Lokes-tisdag piggar upp! :)

Kram

Svar: Hola! Bra idé; NFlera förslag har inkommit och jag har noterat. Du är ju i "makrknadsbranschen så jag ser att du gjort em mycket bra analys. "Hallå vin" kan vara nog så bra förslag, fick det även av Tove.
Förslag 1. Bra! Tack! Bara jobbigt för de som blir uppringda.
Förslag 2. Blir bara irriterande om någon är i närheten och "föra ett himla hallå" kan jag vara bra på. Även utan lock. Ska klart övervägas. Hela förslaget alltså.
Förslag 3. Tror det verkar vara smidigast.
Bra analys av marknaden i fråga om "hall-å.vin".
Varma tack!
Kul med Loketisdag, piggar upp. Här sitter vi på terrassen nu och har +22 och det blir mifddag uteomhus. Dock med kofta på.
Skickar både sol och värme.
Kram! Hälsa Mr J.
Ditte

Anette

Förstår att dina färger är blå.
Vem gillar inte blått?
Härliga bilder

Svar: Tack! Jodå, jag är nog blå men andra färger uppskattas också. Men kanske är det bra med himmel och hav att de får vara blå.
Ditte

wiolettan

Så vackra blåa bilder. Jsg tycker också om klara, starka färger.
Detta med Halloween har jag liksom inte förstått syftet med, gillar det inte, vet inte riktigt varför. Kanske för att det är så "spöklikt" och mörkt på något sätt. Men, ringer barn på här, så jo visst, klart de ska ha godis, något bus har det aldrig blivit
Tack för dina fina och omtänksamma ord hos mig. Joo, jag är nog skraj för i morgon. Svårt att koncentrera mig. Har sagt till tandläkaren att jag är förkyld, kan hosta under ingreppet, men eftersom det är som det är med tanden så måste den tas.
Hoppas att du tänker på mig vid tvåtiden i morgon. /Om det inte stör något annat/
Varm kram och ha det toppen.

Svar: Tack för fina ord! Klart jag tänker på dig extra imorgon vid tvåtiden och hoppas å det allra bästa Och det kommer att gå bra, så tänker vi. Absolut!Vad gäller Halloween så förstår jag det inte heller här dock annat i USA. Men där är vi ju inte...
Önskar dig en fin kväll.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
OJ, vad jag längtar tillbaka när jag ser dina underbara bilder på blått hav och blå himmel.
Här är det nu becksvart, regn och + 4 gr.
Överväger starkt att vara i Torre i början av november 😊.
Ha det fortsatt gott och kram till er båda/A-K

Svar: Gokväll! Terrassen anropar. Saknar dig, men har just haft besök av A&P, som kom förbi, jättetrevligt.Visst skulle du kunna vara här i november, absolut. Trevligt som bara den
Kram till dig från oss båda, sol och + 23.
Ditte

ToveOlberg

Inlägg med blått sting! Och lite hall-å-vin eller hallå -vin :-) eller inget vin.
Stor kram!

Svar: Här var det blått sting! Och det går bra utan vin också...Gillade "hallå -vin". Tack!
Stor kram!
Ditte

Ama de casa

Det är allt synd om er som inte har nån hall just den dagen... Men du kan ju alltid ställa fram en flaska (eller två?) och helt enkelt ropa HALLÅ VIN!!! Innan du korkar upp :-D

Svar: God idé! Och Emma hade också ett fritt tolkningsförslag. Tackar för detta!
Ska tänkas på till nästa år.
Ditte

Emma, Sol som sol?

På engelska hall o'wine, kanske? Hall på engelska blir ju sal, salen är ju då i modern tid vardagsrum... Alltså lite fri tolkning måste det ju vara!

Den där soffan på klippan, den var verkligen välplacerad!

Svar: Tack för din tolkning! Då blir det genast enklare. Och visst är soffan välplacerad och ofta upptagen. Fullt förståligt dessa vackra dagar.
Ditte

BP

Fortsätt gärna med dina fina och uppigande bilder! Jag bara njuter! Om du visste hur det ser ut i 08 idag så skulle du förstå hur mycket dina foton betyder:-)

Precis som AMA föreslog så skulle jag också ta bort första bindestrecket "Hallå vin" låter alldeles utmärkt. Men du behöver inte vänta ett helt år för att hallåa vinet;-)

Svar: Tack, BP! Nu är jag helt övertygad om att det blir bra med "Hallå vin" här. Vännen Susan hade också förslag, en del ganska kreativa , och kanske kan man prova alla. Men "Hallå vin" verkar de flesta flagga extra för.
Även Emma hade en fantasifull tanke i lite annan riktining. Men bra den också.
Nej, jag sla se vad jag kan göra för att "hallåa vinet " inom en snarare framtid.

Ditte

Ghugge

Ha, ha, hall å vin! Vinet missade jag och några spöken har jag inte sett förutom min lilla hund i döskalletröja!! Du däremot har ju träffat ursöta halloween-barn!
Ha det gott!
Kram

Svar: Nej, spökena här var frånvarande men det kom ett par söta "halloweenkatter" på besök och ett par rara barn träffade jag också. Och din hund i döskalletröja är läckert! Han är ju inte heller så stor av sig..
Ha det bra du också.
Kram!
Ditte

Veiken

Om du vill ha fler tips inför nästa år så kommer ett till!
Ta ett tomt vinglas. Gå runt i kvarteret, ring på dörrarna och när någon öppnar så håller du fram glaset och skriker: HALLÅ VIN! Ha gärna en vinflaska i beredskap så du kan fylla på det du inte behöver.
Du kan få ihop många flaskor om du hat tur!
Kramar!

Svar: Tusen tack! Ett underbart tips! Jag har skrattat hela kvällen och även de som jag läst upp kommentaren för. Helt klart ett mycket lovande råd. Ska börja träna i mycket god tid så jag får till den rätta "looken" när jag ska bege mig ut.
Och du, jag lovar att bjuda om skörden blir riklig.
Stor kram! Och tack än en gång!
Ditte

Musikanta

Här har det bara varit ett riktigt spöke med syster som bara var med och inte utklädd. Men de fick sitt godis i alla fall. Underbart med ditt blåa hav och din blåa himmel - här lyser solen med sin frånvaro, haha. Det var lite sol igår men idag har det regnat hela dagen. Inga långa långpromenader här inte.
Kram från Ingrid

Svar: Jag tycker mycket om både den blå himlen och havet och det är fint med alla promenader och dte blir mycket tid utomhus. Treevligt med ett spöke på besök. Kan pigga upp.
November brukar inte var en så rolig månad vad gäller vädret så då kan v lika gärna ofrtsätta här med sommaren ett tag till.
Visserligen saknar jag Stockholm mellan varven men inte direkt höstrusket.
Skickar både sol och blå himmel.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Ni befinner er på helt rätt plats! Hälsningar från mörker, tre graders kyla, hård blåst och intensivt regn på tvären!

Svar: Jag har en känsa av att vi är på rätt ställe vädermässigt just nu. Vi hinner nog senare ta del av både mörker och kyla.
Skickar lite sol och värme till er.
Ditte

Marja

De kom ingen till mig och spökade och tur var väl det, för jag hade ingen godis hemma. :) Jag älskar dina blå bilder... man kan inte få nog av himmel och hav.
Ni har det ganska behaglgt, eller hur? Kram!

Svar: Vädermässigt är det nu behagligt i mitt tycke. Och att färgerna går i blått är en fördel. Men hösten har varit fin hemma med all sin färgprakte. Undrar om snön ligger kvar hos dig. Såg att det även kommit lite snö i Stockholm.
Vi sittter ju ute länge om kvällarna och nu kom några söta små katter förbi och piggade upp oss så det var bra att jag hade köpt lite godis. Men det var bara de som passerade.
Önskar dig en trevlig onsdag med mindre värk.
Kram!
Ditte

Christina

Så skönt med långpromenad vid havet! Och vilken fin stensoffa, ser hur fint ut som helst att sitta där och sola sig i havsbruset.
Halloweenkatterna blev en oväntad kontrast (även om det ju är Halloween).

Ha det gott!
Kramar

Svar: Det är fina dagar här nu och i mitt tycke lagom varmt, perfekt för långpromenader och att vistas vid havet tycker jag om. KOntraster piggar ofta upp lite extra!
Önskar dig en bra vecka.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Jag vet att du oxå gillar blått o havet o himmel så vackert just i södra Europa för här är mest grått ..vackert o tack fin dag kram

Svar: Ja, det grå är inte alltid så uppiggande, men kanske finns det några träd som har vackra löv kvar. Även idag är det en blå dag.
Kram!
Ditte

Comsi ComsaBlått är flott! :-)

Här snöblandatregn, grått och blött.
Ps bara som information. :-)

Kram ❤

Svar: Grått och blött kan kanske också ha viss tjusning. Beror på hur man ser det...Men inte ser vi det så lätt. Skickar sol och blått till dig.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: