Nerja- vackra omgivningar och en vacker stad.

    
Nerja ligger vackert vid havet i södra Spanien på Costa del Sol, Solkusten och omsluts av Almijabergen som förutom att de är vackra också ger Nerja ett microklimat med bland Europas mildsate vintrar. Bergen bidrar också till att det sommartid här heller inte blir lika hett som det kan bli inåt landet. 
Nerja har bevarat sin småskalighet där smala gränder, vita låga hus, (de flesta hus här har inte mer än tre våningar) vackra gatubeläggningar, blomstrande balkonger .
Längs gränderna finns många små mysiga restauranger och utbudet av mat från både Spanien och andra delar av världen är stort och finfärska skaldjur och fisk serveras på många ställen.
Nerja är en gammal stad och första gången den  finns omtalad är redan 917 e.kr. men Nerja har är bebotts långt före dess.
 
Nerja ligger vackert bland gröna omgivningar och längs bergssluttningarna klättarra många små vita hus.
 
Många fina gamla gränder finns i hela stan och
vacker handlagd stenbeläggning ser man på många ställen.
 
 
Att sitta på takterrassen med utsikt över havet och bergenoch se skymningen sänka sig är extra njutbart och här satt vi länge.
 
 
 
En promenad längs havet och middag utomhus på en restaurang blir en bra avslutning på en fin dag. 
 
Kunde inte låta bli. ..
 
 
 
 
Ami

Så vackert det är med alla de vita husen!
Och jag tycker du klär riktigt bra i den där mexikanska hatten :D
Kram

Svar: Kanske ska jag satsa på att köpa mig en mexikansk hatt, efter dina fina ord. Här är verkligen vackert och vi fortsätter njuta av Nerja och de fina omgivningarna.
Kram!
Ditte

Anette

Vilken fin liten stad och så vacker bild du lyckades ta på bergen, där i solnedgången.
Trevlig fortsättning på resan

Svar: Tack! Nerja är verkligen en vacker liten stad och så även omgivningarna. Vi passar på att njuta så mycket vi kan.
Ditte

Comsi Comsa


Så himla fint! Det bor allt en liten mexikanare i Ditte, hi hi.....

Kram ♥

Svar: Här är så fint och vi har det så bra. Jodå, visst finns det en liten mexikanare i mig ibland och andra dagar så kan det vara något annat.
Kram!
Ditte

wiolettan

Jag förstår dig, brukar också sticka huvudet i sådana mojänger om de kommer i min väg.
"Du är så barnslig" skojar mysingen då.
Härliga bilder och förstår att du njuter. Var det njututflykt du kallade det? Nej, något liknande kanske.
Så vackert där på bergssluttningarna, lite hus här och där.
Så¨tjusigt med de "röda" bergen, ser häftigt ut.
Ha det fortsatt bra och varm kram till dig.

Svar: Utflykter som jag tycker är extra fina kallar jag "njutflykt". Alltså en utflykt att njuta extra av.Visst är det bra att man har barnasinnet kvar och kul att du också har det. Man får liksom roligare då.
Nerja är väldigt vackert och omgivningarna likaså.
Önskar att du också har det bra och skickar en varm kram.
Ditte

BP

Vilken fin stad vars charm du verkligen lyckades dokumentera med dina bilder. Å den takterassen är ju helt suverän! Vilken gudomlig utsikt! åt alla håll verkar det som. WOW!
Å självklart kunde du inte låta bli att stoppa in ditt huvud där:-) Bra att du också har barnasinnet i behåll:-)

Svar: Tack för berömmet! Och Nerja är verkligen vackert och likaså omgivningarna här. Är så förtjust de höga bergen runt om, de vita byarna på sluttningarna och de gröna bergen. Altanen är en pärla och här kan man sitta länge och njuta av utsikten och att bara ha det bra. Utsikt finns åt alla håll och jag tittar gärna.
Jodå, barnasinnet finns i behåll och jag hoppas det stannar ett tag till.
Ditte

Ama de casa

Ett härligt ställe där på takterrassen i den härliga stan :-) Ha det fortsatt gott!

Svar: Absolut! Helt perfekt! Och Nerja med omgivningar är verkligen vackert. Ha det bra ni också!
Ditte

Ghugge

Haha, så gulligt med ditt huvud där, precis min stil!!
Underbara bilder på en till synes super vacker stad!
Bra kamera och fotograf!
Förstår att ni njuter!
Kram

Svar: Nerja och området här är väldigt vackert och vi njuter till fullo av både hav, vackra vita bergsbyar och gröna bergssluttningar. Många mysiga restauranger med god mat finns det också. Tack för fina ord och jag jobbar på med kameran.
Njuter gör vi också.
Kram!
Ditte

Veiken

Ni gör verkligen underbara njutflykter! Vackert och avslappnat som bara den!
Klart du skulle leka mexikan en stund! Saliga äro de som har barnasinnet kvar! Kram på dig du lekfulla!

Svar: Ja, barnasinnet har jag kvar och avslappnat är det här. Dessutom väldigt vackert. Vi har det jättebra och roligt att se mer av södra Spanien och givetvis att träffa vänner.
Stor kram!
Ditte

Znogge

Vilken fin och tilltalande stad! Förstår mer än väl att du inte kunde låta bli och tur var väl det för bilden blev kul :D

Kram

Svar: Nerja är verkligen en vacker stad och med historiska anor. Och omgivningarna är lika fina. Barnasinnet har jag stundtals kvar och det känns ganska skönt.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Helt underbara bilder som vanligt. Solnedgången på bergen är outstanding.
Nerja verkar vara en otroligt fin stad med smala gränder och vita låga hus.
För att inte tala om era vänners terass! Där är jag nog lite avis 😊.
Ha det fortsatt gott på er njututflykt.
Kram/A-K

Svar: God sen kväll! Tack! Ja, här är vackert och vi njuter av både Nerja och de fantastiskt fina omgivningarna. Nerja är en väldigt vacker stad och är ju liten och så mysig med sina gränder och vita låga hus. Här finns mängder av bra och mysiga restauranger och med en prisbild som slår Torrevieja.
Terrassen är så fin och utsikten runt om med havet, byarna och bergen är svår att se sig mätt på.
Vi har det bra och fortsätter med det.
Stor kram!
Ditte

Fia

Nerja verkar vara en fin stad, vi har bara kört förbi, synd! Det var sent och vi var på väg till Roquetas de Mar vid Almeria.
Så mysigt ni har det!
Kram

Svar: Nerja i sig och med de vackra omgivningarna är verkligen värt ett besök. Så fintKanske får ni tillfälle att återkomma och då stanna tilll här.
Vi har det så bra på alla sätt och njuter av allt.
Kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Säger ju det, stenbeläggningarna är så himla fina där i staden!

Svar: Jättefina! Och det finns gott om dessa. Hela stan är så fin och omgivningarna likaså. Vi har ju varit här en del gånger tidigare men denna gång har vi vänner som delvis bor här som guider och det är ju något helt annat.Njuter av att vara här.
Ditte

Iris

Underbara bilder från en av våra utflyktsmål! Njut av tillvaro! Tips: Åk inte "strandvägen" hem, den vägen tog vi till er, inte lika vackert som den "inre" vägen med alla utflyktsmål som vi upplevde på vägen tillbaka hem till solkusten. Kram till er alla


Svar: Tack! Ja, här är verkligen vackert! Och så fint väder!Ni har ju nära hit så jag kan mycket väl förstå att det blir en del turer hitåt.
Tack för hemresetips. Ska absolut överväga detta. Ni kan ju vägen.
Kram till er!
Kram till er från oss alla.
Ditte

ToveOlberg

Vilken belägenhet denna lilla stad har nära till bergen och vid havet och med gamla anor. Fantastiska bilder och du finns ju mer här också - inte ska en motstå sånt Ditte :-)
Stor kram!

Svar: Tack, finaste Tove! Här är verkligen vackert, en lisa för kropp och själ. Jodå, jag är med här och med alla sinnen.
Stor kram!
Ditte

marga

Ni verkar ha det toppen! Så roligt! Underbara bilder med fantastiska färger på bergstopparna. Klart du inte kunde låta bli och kul var det! Kram!

Svar: Tack! Vi har det väldigt bra och njuter av vackra omgivningar, tid med vänner, god mat och roliga upplevelser. Helt perfekt!Och inte kunde jag låta bli...
Barnasinnet finns kvar ibland.
Kram!
Ditte

Susjos

Så vackra bilder från Nerja, har bekanta som köpt hus där, och den staden verkar också vi svenskar tycka om, bor inte Christina Schollin och hennes Hans där också?
Ser ut att ni haft den underbart med god mat och fantastiska vyer i trevligt sällskap! Snacka om njutflykt! Såklart skulle du prova den mexikanska hatten- det hade jag också gjort! Ha det fortsatt trevligt! ♥

Svar: God morgon! Bergen och en klarblå himmel tittar in genom fönstren och dte blir en bra dag idag också. Nerja är det lätt att tycka om och jag kan förstå att många valt att ha hus/lägenhet här.
Vi har varit här flera gånger tidigare men då över dagen, nu har vi hunnit uppleva staden och omgivningarna på ett helt annat sätt tillsammans med våra vänner.
Och hatten kunde jag inte låta bli att prova...
Detta är en härlig och minnesvärd njutflykt.
Kram!
Ditte

Marja

Alla säger att Nerja är en så vacker stad och dina fina bilder visar verkligen att de har rätt. Christina Scollin har ett fint hus där och även han Anders... kapellmästaren och säkert fler kändisar. :)
Kram!

Svar: Det är verkligen vackert här och naturen är hela tiden närvarande. Fullt förståligt att många väljer att vistas här. Vi trivs till fullo. kram!
Ditte

Kattis

Ser riktigt vackert ut...har aldrig besökt södra Spanien men blir mer och mer sugen på att göra det!☺

Svar: Här är verkligen vackert och mycket att se och uppleva. Nerja med omgivningar rekommenderas verkligen. Avstånden är korta här och man tar sig lät runt med bil eller kommunal buss.
Ditte

Eva`s blogg

Har hört om staden och det sägs vara fint o det bekräftar du oxå här :) drömmer mig bort en stund från kylan som kommit även till Malmö :) önskar dig en ljuvlig dag vilket jag vet att du kommer få :) kram <3

Svar: Nerja med omgivningar är verkligen vackert och dte finns många vackra platserm men här trivs vi väldigt bra. Jättemysigt att hälsa på vänner och ha tid att uppleva staden och omgivningarna lite mer. Vi har varit här förr, men då bara över dagen och det är inte alls samma sak.
Kram och trevlig kväll.
Ditte

Mia

Här förstår jag verkligen att man kan tillbringa tiden. :)
Trevlig helg!
Kram Mia!

Svar: Ja, det kan man! Väldigt vackert och rofyllt. Men under sommaren är det mycket mer människor som vill vara här och då blir det betydligt trängre. Men omgivningarna och staden är ju alltid lika vackra. Kram och trevlig helg!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: