Mycket av det mesta

    
 Gårdagens sol var uppiggande men med visst blåst så det blev en frisk promenad ner till Hötorget. Jag liksom blåste dit. Lite motigare på vägen hem.
(För min del blir det ner eftersom Södermalm ligger på en höjd.)
Efter visst botanisernade bland bommorna blev det ett par buketter med hem. (Perfekt att komma en lördag eftermiddag eftersom det då ofta är halva.)
 
Buketter för mellan 40 och 50 kronor.
För min del blev det även rosor som följde med hem.
 
Blommorna och jag stretade sedan upp mot Söder igen och längs Götgatan var det nästan köbildning.
Mitt nästa stopp blev Teatern på Ringen. Teatern är en "foodcourt" som öppnades i december 2015.  Här finns mycket av det mesta i matväg antingen för att ätas på plats eller köpa med sig hem.
(Mer att läsa om det finns här.)
Namnet Teatern kommer sig av att de olika restaurangerna befinner sig i mitten och gästerna sitter runt om.
I ett sällskap kan man välja vilken typ av mat man vill äta och beställa den vid disken och sedan slå sig er tillsammans. Självservering råder alltså. Vill man ha ett glas vin eller öl till går det också bra att beställa.
Vi handlar oftast med oss mat hem eftersom bullernivån kan bli hög för det är många som gärna söker sig hit. Bord går oftast att få...
 
 
                                                                                             
De olika krögarna som finns representerade på restaurang Teatern
Bl.a. finns vegetariskt, veganskt, asiatiskt, "svenskt", korv med mos, fisk &skaldjur,
nudlar (raamen), grillat, fransk eller italieinspirerat. Bara att välja
 
Vid de populära aiiatiska nudlarna"raamen" var det kö.
 
För min del blev det ett stopp i den nyöppnade fisk och skaldjursavdelningen som drivs av Malin Söderström och här hade jag så tur att jag fick avnjuta några avsmakningsprover.
Och det blev en laxvariant som fick följa med hem. Lyckat köp!
 
 
 
 
En läcker bakelse til kaffet locksde och med tanken på storleken blev det en att dela på.
Konditori//bröd/dessertavdelningen drivs av Daniel Roos som ocksp brukar absvara för desserterna till Nobelfesten. Om bakelsen uppfyllde mina förväntningar? Absolut!
 
 
 
Veiken

Vinden i den här stan har varit isande idag trots plusgrader. Halva priset för vackra blommor är inte helt fel
Jag tycker att det är bra när man kan välja om man vill äta på plats eller ta med hem! Kram

Svar: Kan tänka mig att vinden legat på än mer hos er. Men nu kämpade jag mig både till Hötorget och hem. Egentligen skulle jag ha kantareller, men det blev dessutom blommor.
Och att välja att ta med mat hem gillas. Teatern är bra men med visst buller.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Hopps blommorna höll hela promenaden och att de strålar av blomstrande skönhet. :-)

Kvällskram ❤

Svar: Jodå, blommorna höll sig och ser pigga ut även idag. Kvällskram även till dig.
Ditte

BP

Säg som så - du hade "motvind" på vägen hem, men definitivt medvind med ditt besök på Teatern. Perfekt med smakprover för att kunna välja det man verkligen vill ha!

PS. Note to self: "Sätt upp restaurangen på to-do-listan;-) DS.

Svar: Teaterns välmöjligheter av mat är bra men väl mörk lokal, men det tycks inte bekymra folk. Här är nästan alltid fullt. Många bra krögare och stora valmöjligheter gör den än bättre. Vi köper oftast med mat hem, Lugnare och ljusare miljö. Visst blev det bra med smakprov! Har inte fått det här på Teatern mer än en gång tidigare. Skall nog rekommendera detta.
Ditte

Ama de casa

Så mycket gott! Såna där foodcourter är perfekta då man är ute efter lite olika sorters mat - det finns ju alltid nåt som passar alla och man kan ändå äta tillsammans. Hade nog också valt take-away varianten om ljudnivån är hög.

Ha en härlig kväll med godsakerna! :-)

Svar: Visst är dessa "fooscourts" bra! Men vi tar hem maten och det finns så mycket att välja på och alla mat är bra oavsett vilken man väljer. Men jag är svag för det asiatiska och skaldjur.
Ditte

Fia

Minns att du skrivit om denna restaurang tidigare! Ser väldigt fräscht ut, både lokalen och maten! Mina blomsterinköp skedde också igår, det blev 2 vita Julstjärnor.
Idag har vi haft en underbar dag i Västerås, mina10 km gick som en dans, blev till och med en extra...
Kram

Svar: Även här har vi haft toppenväder och en kortare poroomis blev det men många andra trevligheter dessutom. Så fint med vita juslstjärnor! Här hoppar vi julblommorna i år. Vi komme ju inet att vara hemma. Får bli någr orkidéer på plats i stället.
Skönt med så lång promenad i det vackra vädret. Satasar på morgondagen.
kram!
Ditte

marga

Hade inte tackat nej till en sådan bakelse! Bör smaka bra med tanke på konditorns skicklighet. Vackra blombuketter gör det hela komplett. Bara att njuta! Kram!

Svar: Daniel Roos är en väldigt duktig konditor och hans desserter till Nobelfesten är alltid fantastiska. Det är allitd kö vid disken här, fullt förståligt. Och bakelsen var verköigen jättegod. Blommorna på Hötorget lyser verkligen upp och att komma strax före stängningsdags är rena vinsten om man vill ha färska snittblommor och det vill kag oftast.
Kram och välkomna till Torrevieja.
Ditte

Torrebloggen

Fina bilder, speciellt den med de vackra blombuketterna!
Härligt med foodcourter där man kan välja om man vill äta där eller ta maten med hem.
Kram!

Svar: Hötorget är alltid roligt att besöka och blommorna en fröjd att se. Vill gärna ha snittblommor hemma och köpeer gärna här. Teatern i Ringen är välbesökt och där finns mycket att välja på och mat av bra kvalité dessutom.
Kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Jisses! 420 kr för en tårta!!! Undrar om mina smaklökar skulle ha vett att uppskatta den.

Men buketternas pris var ju riktigt OK! Och står sig lite längre än tårtan.

Svar: Väl dyrt kanske men tårtor här är dyra. Köper sällan tårtor eftersom jag har en dotter som är helt fenomenal på att baka tårtor. Men räknar man dels timpenningen för tårtan här hos denne konditor och sedan alla ingredienser så blir det rimligare. En tårtbit av medioker kvalité på ett kondis i Stockholm kostar lätt mellan 40 och 45 kr.
Men folk handlar här hos Daniel Roos och det är alltid kö. Men kvalité kostar. Om det sen är värt det är ju en helt annan sak.
Blombuketterna var nästan billigare än de jag köper på marknaden i Torrevieja och brukar alltid vara av god kvalité. Ohc blommorna står sig förvisso. Motsvarande bukett i en blomsterhandel går mellan 150 och 200 kr.


Ditte

Marja

Vackra blombuketter! Johanna och jag skulle gå till Teatern och äta i somras, vi gick runt, kunde inte bestämma oss och gick till Hemköp och köpte sallad i stället. :)
Kram!

Svar: Ibland blir det så. Jag tycker att miljön är lite mörk och surrig så oftas handlar vi hem mat och den har alltid varit bra. Ett trevligt koncept tycker jag dock.
Kram!
Ditte

Znogge

Blandade buketter i all ära men rosor är fint. I veckan blir det inköp av julstjärnor för nu börjar det närma sig...

Kram och god morgon!

Svar: God förmiddag! VIsst är rosor fint! Och i dessa tider tycker jag också mycket om amaryllis spm snittblommor. Några julblommor direkt blir det inte hos oss i år, mer än lite senare orkidéer, för vi lämnar Sverige för varmare trakter.
Trevlig måndag!
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

God mat (och en massa färg!) piggar upp i novembermörkret! Ha det fint!

Svar: Absolut! Och resor förstås....Önskar er en bra vecka.
Ditte

ToveOlberg

Ljuvligheter för ögat och smaken!
Bra pris för blommorna - en bukett här och en där - eller göra egna av två inköpta. Här i Skellefteå säljer Lidl blombuketter till humana priser som står i evigheter sägs det - men jag blir lite misstänksam av just det - det är ju blommans andra egenskap att vissna när de fröjdat klart .. kom att änka på detta när jag läser ... hur det hänger i hop kan de vara dopade tro?
Stor kram!

Svar: Att blommorna står i evigheter är ju trevligt för ögat, men det är ju inte direkt naturligt. Har också undrat hur det kommer sig och frågade en trädgårdmästare och han menade att de var "behandlade" just för att vara länge. Jag köpte två buketter och de var så stora att de fick förbli två i olika vaser.
Men de gläder mina ögon.
Stor och varm kram till dig.
Ditte

Mia

Härlig färgprakt och mycket som gäckade smaklökarna.
Önskar dig en fin start på veckan!
Kram!

Svar: Att strosa runt hötorget och titta på de vackra blommorna med sina glada färger piggar upp och likaså att ta med ett par buketter hem. Har saknat Stockholm.
Önskar dig en fin vecka.
Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja du kan konsten att finna både mat & fina färger även hemma :) smarrigt o blommor kan man inte få för mkt av :) önskar dig en fin dag kram <3

Svar: Jadå! Inga problem! Och både god mat, vänner, blommor och annat som piggar upp gillas. Och mina promenader ger mig mycket och på olika sätt. Kram och trevlig måndag.
Ditte

wiolettan

Trevligt att följa med dig på en Stockholms stadstur så här i ord och bilder. Hur skulle det då inte vara i verkliga livet? Jag bara frågar mig, helt fantastiskt kan jag tänka mig.
Härliga bilder som vanligt och med mycket mat.. Nu kan jag ju inte äta fisk och skaldjur, men det kanske ordnar sig ändå.
Blommorna, vackra och billiga.
Varm kram till dig.

Svar: Alltid trevligt när du följer med. Men det finns så mycket annat än fisk och skaldjur....Och jag går ju gärna mina promenader i Stockholm och det är nog de som är ivktigast. Maten är inte lika viktig...Hötorget återkommer jag gärna till och alla blommor där med sina fina färger gläder mig.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomiddag!
Nu har vi hantverkare i huset. Badrummet ska byggas om lite. Vi är i stort sett inplastade.
Kan nog inte få upp alla mina adventsljusstakar till 1:a advent.
Vilka fina och färggranna blombuketter.
Skålen med räkor tilltalar mig mera än bakelsen.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Så skönt att ni får badrummet ordnat! Och när man vet resultatet så kan man ju leva inplastad ett tag. hötorget är alltid uppiggande och dint att få med ett par buketter hem.
Vad gäller bakelser så äter jag kanske 5/år så det är inte mina favoriter, men dessa som görs av denne konditor är verkligen extra på alla sätt. Inte heller så söta.
Och räkor fingerar alltid!
Kramar til dig från oss.
Ditte

Geddfish

Det är fint med blommor halva priset. Så går det till på vårt torg också. Gäller att vänta ut.
Och god mat har du ätit och det gjorde ju också jag den här helgen. Speciellt.
Ha en bra start på veckan och stor kram ♥

Svar: Visst ! Och utbudet av färska blommor är stort. Brukar handla här när jag är hemma och det är fint bara att promenera bland all färgprakt. Även här blev det mycket och god mat och även tillsammans med vänner. God mat och dryck och goda vänner/"nära och kära" är en perfekt kombo som står sig.
Önskar dig också en bra vecka.
Här har den börjat väldigt bra...
Kram!
Ditte

Ami

Så mycket gott där i disken! Och en tårtbit hade absolut också fått följa med mig hem :)
Och en vacker blombukett är också alltid trevligt att pryda bordet med!
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Visst är det bra med ett stort utbud men ibland blir det svårt att välja....Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: