Mitt Stockholm idag.

    
 Efter ett jobbrelaterat möte på resebyrån så bestämde jag mig för att ta en promenad hem genom stan och titta extra på lite av mitt Stockholm idag. 
Helt påtagligt är att julen närmar sig. (I många butiker har den i mitt tycke gjort det  alltför länge)
 Så julig av mig är jag inte, men jag tycker det är fint att se när Stockholms butiker drar i gång sin julskyltning och gator och torg dekoreras med julrelaterade prydnader. Fint är också att se alla ljus i fönster och på balkonger som också lyser upp.
Igår var det "julskyltningssöndag" både i Stockholm och på andra håll i landet och med drygt fyra veckor kvar till jul så får det väl ändå anses som acceptabelt.
Idag hade jag efter mitt möte all tid i världen, i alla fall nästan och bestämde mig för att stanna till och titta och inte hasta förbi.
 
Biblioteksgatan är förberedd för julhandeln.
Vill man i Stockholm hitta märkesbutiker av skilda slag så är Biblioteksgatan och kvartern där omkring
(inräknat delar av Birger Jarlsgatan) ett bra val.
 
Hos smyckesdesignern m.m. Efva Attling, en favorit hos mig, (med flera butiker i Stockholms innerstad och även i några av förorternas köpcentra) brukar jag titta in och oftast då i hennes butik på Hornsgatan,den första butiken som öppnades. Men var än jag ser en av hennes butiker är jag snar med en titt och ibland blir dte även köp av.
Förr tillverkade hon mest smycken i silver men sedan flera år tillbaka arbetar hon även i guld, vitguld, rödguld och roséguld.
 
 
Stilrena örhängen och ett halsband fastnade jag för och även en ring i samma serie.
Dock inget inköp idag.
 
När jag passerade Norrmalmstorg såg jag att en ståtlig julgran ersatt uteserveringarna och det får nog anses klokt. 
 
Julskyltningen på NK har jag sett i princip varje år sedan 1959 och så även i år.  Temat för 2016 är
"Barnens jul" och varuhuset har tagit hjälp av ett antal barn för att skapa figurerna som finns med i årets julskyltning.
Redan i somras började förarbetet med att barnen tillsammans med en teaterpedagog fantiserade, skapade och ritade sina figurer som fick namn och olika egenskaper.
Och visst har fantasin och kreativiteten flödat.
Här är några glimtar.
               
 
 
 
                                                                                        
 
 
Här går  "Kung Kotte" i täten och han vill ha uppmärksamhet, berättade flickan som skapat honom.
 
        
 
Fia

Jag är heller inte särskilt julig av mig, men gillar första advent, ljus och blommor! Gillar också olika modeller av tomtar men inte så här långt före jul.
Såg ett reportage, på Nyhetsmorgon igår, strax innan öppningen av NKs skyltfönster. Spektakulärt som vanligt, alltid roligt att se!
Idag åter en underbar dag för skogspromenad, njöt i stora drag!
Kram

Svar: NKs julskyltning var väldigt trevlig och jag stannade där ett bra tag och tittade. Den öppnades igår. Visst är det fint med alla ljus och blommor och butikerna som gör extra fint nu och det piggar upp i mörkret.
Så skönt det låter med en skogspromenad. För min del blev den i stan, men det var trevligt det också.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jag ÄLSKAR julen! När alla juleljus kommer fram och tänds efter den mörka november... Men vänta nu? Det är väl november fortfarande? Jag tycker också att det tjuvstartas på tok för mycket nuförtiden, men å andra sidan är det ju första advent redan i november i år... :-)

När jag var liten har jag för mig att skyltsöndagen var först andra advent eller så? Eller så minns jag fel. Tiden fram till julafton var i alla fall väldigt låååååååååång då :-D

Svar: Vad gäller julen är jag numer tämligen återhållsam men jag tycker om alla ljus. På söndag är det första advent och här startade julskylyningen igår så det är väl hyfsat vad gäller tid. Visst var julskyltningen förr den första advent. Man har onekligen tjuvstartat lite...
Ditte

Znogge

Att besöka större städer tiden innan jul brukar vara trevligt. Även om man inte är så julig så gillar jag att se julskyltningarna och alla dekorationerna. Att det sedan inte ser ut så här hemma är en annan femma ;-) Här i lillhålan blir det inte så mycket av julskyltning men lite tända granar brukar det i alla fall vara.

Önskar en fortsatt trevlig kväll!

Kram

Svar: Det blev en trevlig promenad hem genom stan och det var roligt att se Stockholm i extra ljus och prydnad denna novemberdag. Och att titta in i några butikerna längs Biblioteksgatan gav mig lite nya idéer. Får se vad det blir och om...
Men visst är det fint även hos er i lillhålan med ljus och andra prydnader. Det piggar upp.
Kram!

Ditte

Ami

Så vackert och julfint de har gjort där på Biblioteksgatan!
Och visst lyser det upp i det grå novembermörkret!
Smycken tittar jag också gärna på....finns så mycket vackert!
Stor kram och hoppas allt gick bra på resebyrån!

Svar: Det var mysigt att gå hem genom Stockholm idag och en del stopp blev det på vägen. Vackert med alla juldekorationer.
Och smycken tittar jag gärna extra på.
Besöket på resebyrån gick bra och nu laddar jag.
Kram!
Ditte

BP

Tack för en promenaden Ditte! Hade planerat att kolla in NK:s julskyltning på onsdag, men nu slipper jag. La upp den på bloggen ifjol och mina bilder var totalt urusla, jämfört med dina helt suveräna foton alltså.

Tråkigast var helt klart Bibliotekgången och den ganska töntiga granen på Norrmalmstorg. Efwa Attling står alltid ut. Vi är ju hennes fan båda två:-)

PS. Gillar Efwas silversmycken bäst måste jag säga. Åsså hennes parfym såklart:-) DS.

Svar: Trevligt att du hängde med! Minns att vi båda hade bilder från NKs julskyltning förra året och att jag tyckte dina då var bra.
Då var det jubileum så det var lite extra. I år var det inte lika påkostat men småtrevligt. Brukar ju titta varje år när jag är hemma.
Biblioteksgatan var ju ingen hit, väl tamt, men en del butiker hade gjort det bra.
Och Efva Attling gillar jag alltid. Vet ju att du också gillar henne.Och visst kändes granen på Norrmalmstorg lite öde, men ändå bättre än att det var tomt. Där skulle man kunna göra så mycket mer. Efvas parfym, Human har jag köpt och gillar den. idag såg jag några guldsmycken som jag verkligen gillade, men annars har jag en del från hennes silverkollektion.
Ditte

Marja

Stockholm är så fint före jul och årets skyltning på NK verkar vara fin. Synd att jag inte är där.
Kram!

Svar: Nks julskyltning tyckte jag om och det syntes att barn varit med och fantiserat och ritat den. Här kunde man stå länge och titta och det såg jag många små barn som gjorde också. Ja, många vuxna också...Tycker om att strosa genom stan i skymningen och se ljusen tändas.
Kram och trevlig tisdag.
Ditte

FREEDOMtravel

Vilken härlig julstämning på din blogg idag! Fina bilder! Även om vi inte julpyntar själva kan jag gilla julstämning på stan!

Svar: Tackar! Jag är ju inte så "julig" men kan tycka att det är fint att se NKs julskyltning, något jag gjort sedan jag var barn. Och även alla ljus och annat på stan är fint att se när mörkret lägger sog så tidig.
Här hemma blir det adventsljusstakar och lite annan belysning som ska fram men inte mer. Vi reser mot varmare trakter.
Ditte

Kolonilotta

Stort tack för den fina skildringen och bildkavalkaden av din promenad. Jag tar min alltför sällan tid att promenera genom stan efter jobbet.
Kram

Svar: Nej, du har långa dagar och jag förmodar att du promenerat tillräckligt när du jobbar. Passerade ditt jobb igår på väg till resebyrån och tänkte extra på dig.
Men en annan gåg tittar jag in igen.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Tack för julskyltningen. Då är jag nöjd. 😄
Granen var ståtlig! :))
Jag tycker om belysningen, tomtarna är och stsnnar i källaren.
Men mina ledljusgardiner ser jag fram emot att få sätta upp. Tror det blir på fredag redan, mina grannar rakt över gatan har redan startat.

Kram på dig ❤️

Svar: Ta gärna ett varv förbi NK, skyltningen piggade upp. Men nu har du ju sett största delen av den. Mina tomtar stannar i lådan men belysning en ska fram för den piggar upp.
Fint med ledljusgardiner! Vad är det? Antar jag får se en bild. Hoppas!
Stor kram och trevlig tisdag.
Ditte

ToveOlberg

Visst gick vi där förbi Efva Attlings affär? Gillar verkligen den skyltningen där barnen fått vara med och Kung Kotte och hans gäng föll i mitt tycke.
Ingen typisk julare jag heller, men lite ska fram i hemmet som det brukar!
Alltid i världen nästan är en skön upplevelse - jag har det ofta nu för tiden :-)
Stor kam

Svar: Vi gick förbi Efva Attlings affär på Hornsgatan på Söder, dne butik jag oftast passerar. Stannar gärna till där. Julskyltningen på NK tyckte jag extra om i år och barnen hade fantiserat så fint om sina figurer. Fastnade också för kotteparaden med kung Kotte i spetsen.
Och visst är det skönt att ha tid eller ta sig den.
Skönt att du också har det. I alla fall ofta.
Stor kram!

Ditte

Mia

Härliga skyltfoton gör mig extra glad att vi strax tågar in i advent. Alldeles ljuvlig liten kotteparad.
Ha en fin tisdag! Kram!

Svar: Extra roligt var att det i år var barn som fantiserat kring NKs jultema och julskyltnig. Har brukat gå hit sedan jag var barn och fortsätter med det.Visst är kotteparaden fin! Så enkel men naggande "god".
Hela varuhuset är också så vackert pyntat. Njöt av att titta runt där.
Och snart advent. Ljusstakar och ljusslingor ska väckas i morgon, eller kanske redan i eftermiddag. Bir bra det!
Önskar dig en trevlig tisdag.
Här har jag studiedag inför en jobbbrelaterad resa, men det är bar roligt. Både studier och resa.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Såg just NK skyltning på tv ni har ju så mkt fint i staden här kommer det upp på lördag så söndag är planerad på stan :) mysig tid fram till jul super fina bilder o skoj att få se :) fin dag till dig kram <3

Svar: NKs julskyltning är alltid lite extra och även varuhuset är så fint nu. Har sedan jag var barn alltid besökt NKs julskyltning för den har varit speciell. Att besöka varuhuset i sig är också alltid roligt...Kram och trevlig tisdag.
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Jag tycker girlanderna på Biblioteksgatan är fina.
Alltid trevligt att se NK:s julskyltning. Tack för fina bilder därifrån.
Nu är kaklet borta i badrummet och trots inplastningen så är det en grå hinna i hela huset. Jag kan skriva min namnteckning lite här och var. Puuuh! Bävar för efterstädning.
Många kramar/A-K

Svar: NKs julskyltning har jag sett sedan jag var barn och försöker se den om jag är hemma. Alltid olika teman. Bra att kaklet är borta, men förstår att det dammar i hela huset. Kanske blir det till att ta en städfirma för att ta bort det värsta sedan.
Många kramar från oss.
Ditte

H

Jag tycker att det är hur mysigt som helst vid jul, lyser upp denna mörka årstid :)

Svar: Jodå, det kan det vara. Tycker om alla ljus, vacker julskyltning och annat fint. Men julen i sig har jag svårt för numer.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: