Hoppfullt

    
Gårdagen var en resdag. Dags att lämna den spanska sommarstugan för att titta till Stockholm.
Jag tycker om att göra det mellan varven och nu i november fullt medveten om att solen kanske inte framträder så ofta i utan mer låter de grå nyanserna ta över. 
Periodvis kan man ju också blir överraskad av snö. Visserligen kan det ju vara av ett visst intresse i sig att se när huvudstaden står still och att man får pulsa och halka fram längs gator och trottoarer.
Men vädret kan man ju inte påverka men man kan hoppa på viss variation där även blå inslag blir tydliga.
Idag har det varit heldagsregn och jag har gått inför detta med "less is more". Alltså att göra så lite som möjligt.
Inte så tokigt det heller.
Har inte ens varit ute, mer än en snabb vända ut på balkongen för att känna om ett ICA besök skulle vara möjligt. Det tyckte jag inte.
Middagsmatsfrågan kom upp och efter en titt i frysen så är den i hamn. Här hemma var i alla fall utbudet betydligt större än några pommes frites som den spanska frysen bjöd på.
Köttfärs fanns, så något ska jag absolut få till.
Dessutom väntade några frysta ostar på framtagning så desserten är räddad och en toast skagen till förrätt blir nog bra. (Frysta räkor fanns också)
Men i morgon är en ny dag och jag tror solen då är tillbaka även i Stockholm. Visst?
Gör som loppan och lever på hoppet.
 
Torrevieja igår morse klockan 08.15 när vi gick till flygbussen.
En vacker morgon och jag vet att det fina vädret höll i sig.
 
På väg norrut längs kusten.
Här tror jag vi passerade Benidorm och sände givetvis tankar till BP.
Vackert flygväder och blå himmel.
 
Den blå himlen följde oss hela vägen och här har vi de schweiziska alperna under oss.
 
Solen är på väg ner och vi har komit in över Skåne, en timme kvar till landning på Arlanda.
 
Kändes skönt att komma hem till Södermalm, titta ut från balkongen och se alla  ljus som var tända. 
Förstod att Stockholm haft en vacker torsdag, tog ett djupt andetag på balkongen och andades in den kyliga kvällsluften.
 
Vackert upplyst längs kajen åt ena hållet, västerut -
 
-och likaså åt andra hållet. Hammarby sjöstad på andra sidan kanalen.
 
Dagens utsikt har gått i regngrått.
Men det är fint att vara tillbaka i Stockholm. Jag tycker verkligen det. 
Skönheten ligger ju i betraktarens ögon sägs det.
Det som så mycket annat.
Och jag är benägen att hålla med.

Fredag eftermiddag, strax efter klockan 15, och skymningen är redan på väg.
Nu klockan 16.30 är det mörkt.
 
 
Fia

Åh vilka härliga flygbilder! Och även från er balkong, man kan nästan se bort till vår son på andra sidan kanalen, litet till vänster bara....
Vi har haft uppehållsväder idag och det började klarna upp under eftermiddagspromenaden för en stund sedan.
Välkomna hem, hälsa Bo och trevlig helg!
Fia&Lasse

Svar: Tack! Flygvädret hem var helt perfekt och klart hela vägen. Satt och tittade ut och ner nästan hela resan och njöt av det jag såg. Tänkte på er son igår när jag tog bilderna från balkongen.
Inget uppklarnande här idag, men i morgon skulle det bli "gå-ut" väder så jag får ta dubbla promenader. Går bra det också
Känns bra att vara hemma också.
Bosse hälsar!
Trevlig helg önskar vi er också.
Kram!
Ditte

Ami

Visst är det skönt att kunna "pendla" mellan båda ställena!
Och när mörkret och kylan sänker sig över Sverige är det mysigt att sitta inne och tända lite ljus och äta något gott!
Men det var tomt utan dig idag på marknaden!
Kram

Svar: Saknade er, marknaden och tapasen. Men jag tänkte på er. Här har det regnat hela dagen och jag har gjort så lite som möjligt, blev bra det också.
Inte varit ute alls så tur att frysen här hemma var mer välfylld än den i Torrevieja.
Hoppas ni haft en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Hemma bra, och hemma är inte så dumt det heller. Perfekt med två hemma att pendla mellan :-)

Härliga bilder! Jag tycker dock att det är bättre när dom flyger över dom franska alperna. Mycket lättare att stava till... :-)

Ha en härlig fredagskväll!

Svar: Visst är det bra med hemma och hemma. Två av helt skilda slag. Bra kontraster. Tyvärr blev det inga franska alper igår men de är också fina. Både att titta på och för skidåkning.
Önskar er också en fin kväll.
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder från er flygresa hem till Estocolmo! Mysiga bilder från er balkong!
Skönt att snön försvann, men det får gärna komma lite snö över julhelgen...
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Resan hem gick galant och vädret var så fint. Härligt att se Spanien, Frankrike, Schweiz, delar av Tyskland och Danmark innan vi kom in över Sverige, Blir mysigt att vara hemma ett tag, men det blir inte så länge för nya resor väntar.
Ha dte bra ni också.
Kram!
Ditte

ToveOlberg

Välkomna hem! Härliga bilder från hög höjd!
Önskar er en fin hemmakväll!
Stor kram!

Svar: Tack, Tove!Vi hade jättefiint flygväder hem och det var njutbart att titta ut. Verkligen omväxlande dessutom.
Stor kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Det viktiga är trots allt va man sjölv tycker är viktigt vad man själv njuter av. Och visst kan ett grått väder vara njutingsfullt. Särskilt under en varm filt, en tänd brasa och en bra bok eller film.

Svar: Visst är det så och för mig skiftar det vad jag njuter av. Vädret kan man ju aldrig påverka men man kan ju ändå ha åsikter och mer elle rmindre gilla det.
Jag är ju väldans förtjust i Stockholm och mina trakter här på Söder så helt oavsett så är det skönt att vara hemma ett tag, Blir dock inte så långvarigt för nya resmål väntar så småningom.
Ditte

Comsi Comsa


Välkommen till regnet. :-)
Så skönt att du hade så mycket gott i frysen. En stor kram från mig ❤

Svar: Tackar! Men imorgon blir det fint....Visst?
Frysen här var mer välfylld än den i Torrevieja så middagen, en rejäl och god sådan har ätits.
Nu är det tv och Miriam Bryandt som gäller ett tag. Gillar verkligen henne.
Stor kram från mig.
Ditte

BP

Vilka enastående bilder! Fotona du tog på planet är ju helt underbara och tack så hemskt mycket att du tänkte på mig när du såg Benidorm. Stort tack för länken också:-)

Å dina nattbilder av Hammarby Sjöstad är otroligt läckra. De påminner mig om sådana arkitektbilder som man visar upp i arkitekttävlingar om vem som ska få i uppdrag att rita ett nytt område. Suveränt jobbat där.

PS. Förstår att du inte gick längre än till balkongen. Åt andra sidan sägs det att det inte finns nå't dåligt väder, bara dåliga kläder. Håller inte med;-)

Svar: Tackar för dina positiva ord angående bilderna. Du har ju blick öfr detta. Fint flygväder var det och kameran var riktigt samarbetsvillig dessutom var fönstren på planet hyfsat rena. (Lätt att det blir skuggor annars)
Kul att se Benidorm från luften, kändes nära och klart att tankarna där kom till dig.
Det var ju vackert i Stockholm i går, så som jag brukar när jag komme hem blev det en titt ut på balkongen för att se mig om. Se om det är sig likt. Kunde konstatera att boende flyttat in i ännu ett av de nya husen på andra sidan kanalen mot Skansbron. Kul!
Vad gäller vädret så har jag dåliga regnkläder....
Men i morgon satsar jag på lite längre sträcka än balkongen.
Ditte

marga

Det är verkligen så fint med alla ljus i mörkret från er balkong. Härligt att komma hem till en sådan fin utsikt! Jag behöver inte gå in för "less is more". Det blir liksom så bara av sig själv! Fast inte alltid ska ärligen erkännas. Nu ska det bli skönt att få komma ner till Torre och gå in i en mer rofylld period. Visst är loppan bra som förebild! Kram!

Svar: Ljusen här lyser upp och det behövs. Och visst är det skönt att nu komma hem ett tag. Och att ta det lugnt är ju också behagligt ibland. Idag var det öfr mig en sådan dag. Förstår att det ska bli skönt för er med en tur till torrevieja med både mer ljus, sol och längre dagar än här hemma. Varmare också förstås.
Och loppan får hoppa vidare.
Kram!
Ditte

Geddfish

Fantastiska bilder, särskilt flygbilderna!
Välkomna hem, fast ni har ju två hem. Kom att tänka på en husbils registreringsskylt. Där stod HEM2.
Fryser du in ostar? Det kanske man kan? Jag har frusit in både mjölk och smör med gott resultat, så varför inte ost, eller?
Fredagskram ♥

Svar: Tack och tack! Känns fint att vara hemma i Stockholm för det är hemma för mig. Men delvis även i den spanska sommar/ vinterstugan. Vad gäller ostar fryser jag in dem och tas de ut och tinas i kylen så har de den mognadsgrad de hade vid infrysningen . Väl värt att prova. Blir ofta kvar när vi reser iväg. Även hårdost fryser vi in. Kram och natti.
Ditte

Susjos

Välkommen hem till Stockholm! En underbar stad som ju alltid är härlig att komma hem till...om än lite grådaskig i november tyvärr...inte dumt att ha två hem då!!! Hoppas på fin väder i helgen ;-)....köpte spanska ostar till i kväll, undrar vilken du gillar bäst? Kram!

Svar: Tackar! Känns bra att vara hemma i Stockholm också . Läste hos dig om ostarna och svarade...Tycker mycket om ost och även de spanska . Manchego och getostar gillas extra och även den rökta. Ska leta imorgon efter de du handlade. Och visst blir det uppehåll i helgen! Kram.
Ditte

znogge

Borta bra men hemma bäst! Har man då två hemma så blir det ännu bättre även om inte vädret är på topp! Stockholm är en härlig stad och nästa vecka är det yngsta frökens tur att hälsa på. Jag satsar på en tur framåt vårkanten och då hänger nog äldsta fröken på.

Kram och god natt från ett grått Skåne.

Svar: Visst är det så. Och vi kan ju varva efter tycke och smak "panschisar" so vi är.Vaf trevligt att yngsta fräken tar sig en tur nu och ni andra hoppas jag kommer i vår. Kanske får vi då till en lunch.
Lite halvsol här idag så nu skall jag träffa Stockholm igen.
Kram och trevlig lördag.
Ditte

Leffe

Gomorron och välkomna hem! Ni verkar ha haft betydligt bättre tur med vädret än det ser ut för oss. Vi är ju på väg åt motsatt håll i morgon bitti. Nåja det är bara att anpassa sig och det ska bli kul att titta till sommarhuset igen!

Svar: Tackar! Känns bra att vara hemma igen och vädret är ju som det är. Men visst är det behagligare med +18 och sol. Men man kan inte få allt. Jag gillar ju Stockholm och eftersom vi pendlar blir det inte så långa vistelser här hemma heller. Önskar er en fin resa och bra vistelse och njut nu av allt.
Tror sommar/vnterhuset väntar på dig.
Ditte

Malin%20S

Välkomna hem och visst ska solen nog kunna skymtas idag enligt prognoserna. Önskar dig en fin lördag!

Svar: Tack och tack! Jag ska titta närmare på Stockholm idag och det känns bra att göra det genom en långpromenad. Önskar dig också en trevlig lördag.
Ditte

Susan

Hola! Välkomna hem! Himlen ser mer hoppfull ut idag jämfört med igår så en promenad eller två ska du nog kunna klämma in! Det ska jag göra. ;)
Kram!

Svar: Tackar! Det är alltid trevligt att koma hem till Stockholm också. Vädermässigt är det mer hoppfullt så en vända ut blir det helt klart. Måste ju se om stan är sig lik....Kram och trevlig lördag.
Ditte

Eva`s blogg

Stort välkomna hem :) förstår det känns i graderna :( men säkert glädje att träffa barn o barnbarn :) super kul ha en fin lördag kram

Svar: Tackar! Visst är det fint att vara hemma i Stockholm igen och jag trivs ju här och det oftast oavsett väder. Mysigt att träffa de mina igen.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: