Av en händelse

    
  Gomorron!
Av en händelse blev det igår ett besök på turistbyråns huvudkontor för att inhämta diverse information om olika aktiviteter i stan nu i höst, (finns mängder) samt  plocka upp nyutkomna broschyrer för höstens och vårens resor från David´s Tour´s och Viajes Rosa Tours . (Bussturer)
Vi har än så länge bara provat att åka med "Rosa bussarna"på dagsturer, mycket lyckat.
Man sköter sig själv på resmålet, passar oss perfekt, men en resledare finns med som gärna hjälper till om man önskar.
Båda företagen erbjuder också flerdagarsresor till olika platser i Spanien och då ingår hotell med frukost och ibland även halvpension.
Priserna är mycket konkurrrenskraftiga och resorna är ett bra alternativ om man inte själv vill ta sig runt.
 
Chefen för turistbyrån, samme man som för en tid sedan inbjöd mig till att smaka på spansk mat från trakten,  var på plats och föreslog att vi skulle titta in på "Real Club Nautico", Kungliga segelsällskapet klubb, beläget i byggnaden bredvid.
Båt och sjöintressserade som vi är nappade vi på förslaget och tog oss en titt. 
Här pågick dels en konstutställning med marina motiv av en rysk konstnär och dels fick vi en rundvandring i lokalerna och tillfälle att besöka båtbryggorna utanför.
Trevligt! Och trevliga händelser och upplevelser som dyker upp gillas.
 Idag blir det flera sådana upplevelser och i kombination med en "njutflykt!".
Vi vidgar vyerna.
 
Pampig entré.
Man kommer in i receptionen och får en skjutdörr öppnad för sig efter förfrågan och kommer då in i klubbens lokaler. Här finns  förutom klubblokaler också ett par restauranger och en rejäl kafeteria.
 
Klubben firar i år 50 års-jubileum.
 
Går man igenom byggnaden så ligger det mängder av båtar längs bryggorna utanför och
dessa ser man inte från utsidan. 
 
 Vad gäller tavlorna, ett 20-tal,  så  innehöll de flesta havsmotiv från Costa Blanca. 
Vi fastnade inte direkt för någon tavla men det var ändå roligt att se dem och framförallt att se lokalerna och miljön här i klubbhuset. Och givetvis båtarna.
                                                                          
Hav i uppror -
 
- och ett hav som lugnat sig.
 
Fler maritima målningar fanns det men detta var en av de som hörde till inredningen.
(Fanns många.)
 
En hög mast är placerad på kajen och här syns tydligt hur många tampar
som kunde behövas för att hissa segel på ett större segelfartyg. 
Vill till att ta rätt tamp för rätt ändamål.
 
 
 
 
Ama de casa

Dom dörrarna har jag aldrig "vågat" passera. Ser så privat ut på nåt vis... :-)

Ha nu en trevlig utflykt i det härliga vädret!

Svar: Dörrarna var trevliga att passera och vi var inbjudna. Kul med ett besök här på båtklubben och nu vet vi ju hur det ser ut. Fina båtar var det och kul att komma så nära flera av dem. Resan gick bra, bättre än förväntat och jag kan meddela att det var en hel del smö i Sierra Nevada. Men om dt är dags för skidornr än vet jag dock inte.
Vackert väder hela resan men kyligt uppe mot Granada.
Ditte

ToveOlberg

Av en händelse - blev en spännande händelse med resemöjligheter och clubbesök - vilken ingång .. nästan högtidlig. Konst till och med ju .... Det nästan gula upprörda havet och det blå stilla lite tilldragande, men inget skulle följa med mig hem. På sista bilden ser det ut som du tänkt klättra upp :-)
Massor med snö hos mig nu - det har kommit en dryg meter dessa 5 dagar det snöat, det har blåst och virvlat runt och packat i hop sig så det är MYCKET på min balkong nu - jag ser nästan inte ut ... Nu är ju jag en vintermänniska så det är helt ok - och mycket vackert!. Det ska tydligen snöa lite till om ..
Stor kram!
St

Svar: Nej, inga tavlor skulle få följa med oss hem heller men det ingick i besöket på båtklubben att titta på dem och det var trevligt i sig. Både besöket och tavlorna. Vad gäller snö så har jag sett det idag uppe i bergen på vår resa söderut i Spanien. Riktigt mycket på ett par ställen, men dock inte den mängd du hra.
Såg på tv att ni fått väldigt mycket.
Visst är det vackert med alla snö och tur att du gillar den eftersom vintern lär beså ett tag till-
Stor kram!
Ditte

Mia

Gomorron Ditte! Här är den solig och känns alldeles underbar. Hoppas du har det på samma sätt.
Du får mig att tänka på min pappa som seglade Jarramas, flottans skolfartyg, efter att han som tonåring tagit värvning i marinen. Alla dessa historier ...
Du bjuder på många spännande turer. Snart har ni väl bara månen kvar. :)
Hoppas din dag blir fin!
Varm kram!

Svar: God sen kväll! Ja, sol har vi haft men också sett en del snö idag. Vi har lämnat Torrevieja för en njutflykt söderut i Spanien och vidgar vyerna. Vad roligt att du kom att tänka på din pappa när du läste mittt inlägg. Jag kan tänka mig att han var med om många äventyr under sina seglatser. Vilka historier och upplevelser!
För oss blev det idag en tur söderut i Spanien, en riktig njutflykt. Och nu ska vi njuta här hos vänner några dagar.
Stor kram!
Ditte

Ami

Vilka tjusiga målningar du hittade där :)
Ha nu en trevlig njutflykt!
Kram

Svar: Det blev ett jättetrevligt besök på båtklubben och kul med en rundvandring där. Idag har vi har haft en jättefin njutflykt söderut och allt gick galant.
Vi kom fram och har haft en härlig eftermiddag och kväll.
Kram!
Ditte

Susjos

Så kul att det finns så mycket att hitta på hos er! Bussturer med övernattning låter ju helmysigt! Ska bli kul att se vart ni hamnar? Underbara bilder som vanligt..och blå himmel fortfarande i Torrevieja! Hit till stan har vintern kommit med besked! Kram och ha en fin dag! ♥

Svar: I Torrevieja med omnejd finns en hel del att göra inom många områden. Ja, blå himmel finns det gott om och det piggar alltid upp.
Har sett att vintern med besked kommit till Stockholm och saknar den inte.
Vi har haft en fin dag och har nu lämnat Torrevieja för ett par dagar och begett oss söderut för att hälsa på vänner.
Men vi har sett snö på vägen hit.
Kram!
Ditte

marga

Vilken tur du hade att chefen för turistbyrån fanns på plats! Kul att få gå igenom paraddörrarna och ut på andra sidan och se vad som fanns där. Tavlan "Hav i uppror" skrämmer mig. Den bilden av havet har alltid skrämt mig. Otäckt! Naturens krafter är starka. Spännande vad ni nu har på gång! Ha det så trevligt! Kram!

Svar: Visst hade vi tur! Man måste ha det ibland. Jätteroligt att se mer av denna fina båtklubb och få veta mer också.
Havet i uppror skrämmer mig också men naturenskrafter är starka och vi kan inte styra över dem. Men jag vill inte vara till havs i liknande storm.
Vi har gett oss av på en "roadtrip" och har haft en härlig dag och är nu hos vänner en bra bit söderut.
Och trevligt har vi.
Stor kram!
Ditte

Fia

Förstår att ni gillade att titta in på klubben! Riktigt fina tavlor tycker jag!
Nu ska det bli spännande att se om det blir ett länge planerat resmål....då måste det bli med övernattnin(gar). :-)
Kram!

Svar: Det var jättetervligt att få en rundtur på båtklubben och eftersom vi är intresserade av båtar, hav och seglingvar detta extra roligt. En väldigt fin båtklubb. Vi är framme vid målet för vår njutflykt och visst blir det övernattningar-
En härlig dag blev det.
Kram!
Ditte

BP

Ibland ska man ha tur - eller om det är skicklighet;-) Du visar upp en riktigt fin båtklubb här! Rent allmänt verkar många orter med lite självaktning vid Costa Blanca ha just en båtklubb. Å alla är extremt påkostade och mycket välskötta även i små orter. Ja, de vill nog gärna dra till sig båtturister från hela Europa. Å efter det jag har sett har dom lyckats.

Svar: Turen är med mig ibland och dte är trevligt. Besöket här var verkligen roligt och vi är ju båt-marin och sjöintresserade så rundturen här och besöket passade oss perfekt. Visst är det roligt med dessa fina och välhållna båtklubbar som finns just på mindre orter också. Bra initiativ och en uppmuntran till seglingssporten/båtsporten.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Vilken tur att du av en händelse blev inbjuden in till Marinans lokaler.
Fina tavlor, men säger som Marga, tavlan där havet är i uppror är skrämmande.
Ser fram emot nästa blogginlägg 😊
Många kramar/A-K

Svar: God sen kväll! Visst hade vi tur! Och det var jättetrevligt att få en rundvandring här. Hav i uppror skrämmer mig också men det fascinerar mig samtidigt.
Nästa inlägg kommer imorgon och då från en annan del av Spanien. Vi har haft en bra resa och en härlig eftermiddag och kvälll.
Kramar!
Ditte

Comsi Comsa


Tjusiga målningar och det ena ger det andra... :-)

Kvällskram ❤

Svar: Visst är det så! Och lite tur är alltid bra att ha. Natti!
Stor kram!
Ditte

Ghugge

Du hittar alltid på en massa att göra och det är väl jättekul.
Fina målningar!
Tamparna är jag dock glad att slippa ha ansvar för.
Kram

Svar: Ibland händer det trevliga saker utan att jag själv gör så mycket. Men visst är det trevligt. Alla dessa tampar skulle jag inte klara av, men jag har seglat, men inte så stora skepp.
Kram!
Ditte

Anna, Travel on a Cloud

Vad roligt att besöket blev en positiv överraskning. Så mycket bra som kan ske "av en händelse"! Det var en mäktig syn med alla båtarna. Jag gillade tavla nummer två, med det lugna havet. Vilken fin bild på dig också!

Svar: Här hade vi bara varit utanför tidigare men nu blev det en närmare titt som verkligen blev lyckad. Ibland har man som en händelse viss tur.
Ditte

Veiken

Härligt att ge sig ut och utforska närmiljön! Upplevelser är verkligen grovt underskattat! Kram

Svar: Visst är de! Och ibland blir det lilla så lyckat!Kram!
Ditte

Marja

Så trevligt med ett spontant besök på Club Nautico och speciellt trevligt för er som är så segelintresserade. :) Blir det månne en busstur snart?
Kram!

Svar: Besöket på båtkluben var jättetrevligt och eftersom vi är både båt och havsintresserade blev dte extra lyckat och fint med en rundvisning där. Nu är det bilresa som gäller och vi har flyttat oss en bra bit söderut.
kram!
Ditte

Znogge

Det oväntade har ibland en förmåga att bli väldigt bra! Spontana besök besök är sällan fel. Hoppas att dagens njutflykt blir väldigt bra den med. Kanske en busstur på gång eller det kommer längre fram...

Kram och god onsdag :D

Svar: Visst är det så! Just nu njutflyktar vi per bil längre söderut och hälsar på vänner.
Väldigt trevligt!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja att veta mer om landet/ ställena i landet är väl alltid kul fina tavlor min mamma sa alltid havet ger mkt men tar mkt oxå så sant!

Härligt att se sig om :) njut på kram <3

Svar: Visst är det alltid roligt att veta mer om ett land där man befinner sig och att även på plats upptäcka och se det man inte gjort tidigare. Visst ger havet och det tar också.
Stor kram!
Ditte

Bosse Liden

Vad liten en människa måste känna sig när havet är på det humöret.
Jag blev förtjust i bilden/tavlan under. Den tilltalar mig mycket.
Kram

Svar: Jag tycker inte om hav i uppror, tycker det är läskigt. Havet har ju en otrolig kraft. Ala tavlorna hade havsmotiv och det var stora kontraster dem emellan.
Roligt att se tavlorna och även att se och få höra om båtklubben och dess historia.
En del fina båtar såg vi ju också-
kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: