Att ta sig fram

    
Vi har hitintills inte hyrt bil när vi varit i Torrevieja, men det har fungerat bra ändå. Vi har promenerat väldigt mycket, cyklat en hel del, åkt med olika lokala bussar och tagit tåget från Alivante norrut längs kusten, haft tur och fått följa med vänner på olika bilturer och även då och då följt med på mer organiserade bussturer.
Ska vi ta tåget så får vi ta oss till Alicante, en bussresa på drygt en timme. Och till många platser runt om i Spanien går det utmärkt att ta olika bussar från busstationen här i Torrevieja.
Till detta kommer olika bolag som ordnar resor både över dagen, för ett par dagar och längre resor och då ingår även hotell i resan. 
I våras var vi inne på att hyra en scooter/lätt mc men det var i stort sett omöjligt. handlare som tidigare haft den uthyrningen lade ner verksamheten p.g.a. att försäkringarna blev så dyra att det inte blev lönsamt med uthyrning. Trist för i de flesta andra länder vi varit har det fungerat bra att just hyra scooter/lätt mc.
Kanske ser det annorlunda ut på andra platser i Spanien.
Planen var sedan att köpa en scooter/lätt mc men när vi mätte upp vår terrass insåg vi att det hade blivit väldigt trångt här med ett fordon parkerat och att vi då inte skulle kunna sitta mer än fyra runt bordet. 
Här hjälpte det inte ens för mig med envishet. Terrassen blev inte större. Planerna hamnade i papperskorgen.
Mne jag kan ju inte låta bli att titta extra när jag ser snygga motorcyklar (även om det inte var en sådan vi tänkt oss) och idag var lyckan stor när jag såg snyggingar på rad. Alla tre norska .
Och jag blev faktiskt erbjuden en tur, men avböjde i blotta förskräckelsen...
Hann inte tänka klart där-
 
Cykel är bra och bekvämt.
 
Att gå det gör vi mycket. Här vid en av stränderna inne i stan, Playa de Los Locos.
 
Man ser mycket både när man går och ctklar och det är enkelt att stanna till.
Och längs havet kan det bli många stopp.
 
Njutbart vid Las Columnas.
Trevligt "pitstop" finns här om törsten blir märkbar.
 
 Dagens mc- spaning. (Vet att jag spanade igår men viss överspridning finns till idag)
Harley Davidson -
 
 
- en BMW
 
Och en vars märke jag inte vet.
Nu vet jag.
Men den var smidig och tilltalande i formen.
Väldigt personlig dessutom.
En specialmodell av Harley Davidson föreslog min vän Preciosa.
(Stämde bra, såg det när jag förstorade bilden.)
 
Veiken

Du är så himla härlig! Till och med jag begriper att envishet inte utvidgar en terrass eller något annat heller för den delen!
Jag brukar säga att allt går om man bara vill. Alternativt att vi fixar det, men optimisterna får ge sig - ibland! Kramar

Svar: Får nöja oss med scooter/mc i Thailand och där är det ju toppen . Försiktiga är vi ju också i körningen. Tyvärr hjälper inte min envishet till att utvidga terrassen och blommor , bord och stolar vill också finnas här. Gärna vänner på besök också. Så jag nöjet mig. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Vilken härlig tillvaro ni har i Torre nu! Både när ni cyklar eller promenerar.
Saknar er, promenader och Torre.
Härliga bilder på Dig och havet.
Många kramar/A-K

Svar: God kväll från terrassen! Visst har vi det bra och det är i mitt tycke lagom varmt . Vi rör oss en hel del, träffar vänner , äter gott och njuter av sköna kvällar. Saknar dig också. Kram från oss!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Fina bilder!
Jag tror att det också är en Harley-Davidson...om man ser på märket på tanken :-D


Svar: Tack ! Då måste jag titta en gång till. Gillade alla tre motorcyklarna . Kram!
Ditte

Emma, Sol som sol?

Finns det ingen annanstans än uteplatsen att parkera en ev liten moppe på? Finns det inga förråd? Fast egentligen är jag rätt nöjd med att ni inte har några mopeder, de är fullkomligt läbbigt livsfarliga! Undrar hur många jag har varit på väg att plocka under de år vi varit här. Det är precis som att folk stänger inne vettet så fort de trycker hjälmen på huvudet!

Svar: Jodå, en moppe hade nog fått plats men inte en scooter eller lätt mc för terrassen är nog bara 6 m lång och tre m bred och så har jag mina blommor, bord och stolar . Och det är ju trevligt att inte stöta i när man rör sig. När vi är i Thailand hyr vi alltid lätt mc/scooter som vi åket båda på. Alltid mycket försiktigt. Men nu har vi här slagit detta ur hågen. Och det går bra ändå.
Ditte

Ghugge

Fina bilder på dig Ditte!
Synd att ni inte längre kan hyra en motorcykel
när ni gillar att ta er fram på det viset.
Hoppas det löser sig på något vis!
Det är inte lönt att fråga mig om märken..
vet knappt vilket märke jag har på min bil!!
Ha det!
Kram

Svar: Tack! Nej här är det svårt att hyra mc och inget vi kan påverka. Men cykel och promenader fungerar utmärkt. Och vi tar oss bra runt med buss och tåg. Ha det bra du också . Stor kram!
Ditte

Comsi ComsaAlla tre hade något gemensamt de hade alla något gult på sig. Skulle jag välja tog jag Harelyn...... :-)
Kram ❤

Svar: Visst är den läcker! Och den sista, lite smidigare, vore nog mindre tung att köra...Kram! ❤️
Ditte

BP

Alltså att tack nej till en åktur på en HD är otippad för mig. Du gillar ju motorcyklar eller scootrar då. Å HD ägare är helt ofarliga. Eller ska jag säga HD cyklar är det;-)

Men om jag skulle få välja mellan de två HDn och BMWn skulle jag alltid välja BMWn.
Du fick ju redan svar på din fråga vilket märke den sista hojen är. Som man ser på loggan på tanken så är det en HD. Ett custombygge enligt maken som är (ännu) bättre på hojar än jag.

Svar: Jag var bra sugen, men lite väl lättklädd för en tur. Man sitter ju ganska oskyddat och undan går det. Jag såg också vid förstoring att den sista hojen var en HD men en specialversion.
Och nu har jag lärt mig ett nytt ord; custombygge. Tackar för det.
Måste slå upp vad det betyder också.
Ditte

Susjos

Vilka härliga foton! Har läst ikapp dina tidigare inlägg också, och njuter av blå himmel och hav, tack för dem! Coola motorcyklar, men jag förstår att de tar lite plats, även en lätt-mc! Men ni har cyklar i alla fall, eller kanske ni hyr dem? Med cykel kommer man långt! Ni har fortfarande fint väder i november månad vid er sommarstuga, så det är bara att njuta vidare! Kram!

Svar: Tack! Vacker blå himmel och ett blått hav är fint och njutbart. Cyklarna är våra och fungerar perfekt och här är det lätt att ta sig fram med den. Motorcyklarna var häftiga men vi har inte ens plats för en mindre på terrassen och överlever det. Får hyra när vi är på andra platser för det är smidigt att ta sig runt på lätt mc/scooter . Saknar inte nu regn och rusk. Kram!
Ditte

Anette

Tråkigt att inte kunna hyra motorcykel vid behov. Det är ju kul att ibland ta sig lite längre sträckor på egen hand.
Tur i alla fall att dr funkar så bra med buss.
Att cykla och gå är ju det bästa när man inte ska så långt.

Svar: Vi förstod att eftersom försäkringen blev så dyr var det inte längre lönsamt att hyra ut. Har nu fått tips om en firma som vi ska titta närmare på. Men dte fungerar bra med cykel, fötter och buss också. Vi rör oss oftast i närområdet.
Ditte

Marja

Att cykla är ju ett härligt sätt att ta sig fram på. I min ungdom åkte jag motorcykel, alltså satt där bak. Älskade farten och att få följa med med kroppen i kurvorna.
Ha det så fint! Kram!

Svar: När vi varit i Thailand har vi alltid hyrt scooter eller lätt mc och det är verkligen fint att smidigt ta sig runt på det sättet. Är B med får han köra för då tycker jag dte blir tungt att ha honom bak, men jag kör gärna ensam också. Kul att du också tyckt om att åka mc.
Trevlig fredag!
Kram!
Ditte

ToveOlberg

Häftiga cyklar de med större hjul och motor; HD minsann!
Den vita är helt angenäm att ta sig fram på ... fina turer har ni gjort utan hyrbil och det tycker jag är goda alternativ :-) Fotgång inkluderad.
Stor kram

Svar: Visst finns det mycket man kan se och göra utan bil och gratismotionen får man också. Stor kram och trevlig fredag.
Ditte

Susan

Hola! På tal om att hyra scooter så har jag glömt att berätta att Jörgen och jag såg en skylt om just det när vi hade varit nere hos *cykelhandlaren som inte får nämnas eftersom det skapar dålig stämning i familjen*. I slutet av Avenida Gregorio Marañon strax innan hamnen vid typ Avenida de la Estacion.

Grått och kallt på Åsöberget... Kul är att få se sonen och novian så snart igen! Kommer till Estocolmo för en helgvisit ikväll och i morgon kommer vi att åka till Skogskyrkogården för den traditionsenliga promenaden bland alla ljus. Började med det när sonen var liten och vi bodde i grannskapet. Vackert och vemodigt så samma gång!
Kram

Svar: Tack, då ska jag titta där. Detta har vi missat! Nej, cykelhandlaren får inte nämnas - jag vet.
Vad trevligt med "finbesök". Och helt oavsett väder är det mysigt att ses.
Skogsktrkågården är vacker och visst är det en både vacker och tänkvärd promenad där bland alla ljus. Brukar vara på Solna kyrkogård, men är ju inte hemma. Men Helen har varit där och tänt ljus på mina föräldrars grav och det såg så fint ut.
Lite mulet här också idag. Men marknad blir det.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jag körde mycket moppe till och från jobbet (från Sollentuna till Nortull) förut och det var himla praktiskt. Här skulle jag aldrig våga... Haha! Törs ju inte ens cykla i den här stan ju. Jag vet. Jag är en riktig sissy... :-)

Såg en supercool HD med sidovagn häromdagen som stod där vi Los Locos. Hur fin som helst! :-)

Ha en braig fredag!

Svar: Nej, här går det så bra att gå och man ska göra det som känns bra. Du har ju fått din del av moppeåkandet. Bra gjort att åka från Norrviken till Norrtull, en bra sträcka.
En HD med sidovagn är en tanke, men även den ska ju ha en plats. Och lite opraktiskt i regn.
Önskar dig också en bra fredag.
Ditte

Eva`s blogg

Ingen aning ang märket, men cykel o 2 ben funkar långt härliga havsbilder man får njuta på avstånd :) fin du är :) njut på o fin fredag kramen

Svar: Jag tittar gärna på snygga motorcyklar och här stod tre på rad. Och visst fungerar det med två ben, man ser mycket på promenader. Önskar dig också en fin fredag.
Kram!
Ditte

Ami

Haha! Ja, du är modig som hade tänkt sätta dig på motorcykeln :)
Jag som knappt vågar cykla i den här stan!
Ha det bra så ses vi snart!
Kram

Svar: Jodå, tanken fanns helt klart. Men jag var olämpligt klädd....Man bör nog vara rätt heltäckand på ett sådant fartvidunder. Ses snart!
Kram!
Ditte

Znogge

Visst är det häftiga åk men platsen ska ju finnas också. Med tanke på att kommunikationerna är så pass bra så kommer man långt med en cykel. Gratis motion dessutom och billig i drift :D

Önskar en härlig fredag!

Kram

Svar: Detta blev vår slutsats också. Och tung mc var det inte alls tal om. Och visst ger både cykel ochf ötter gratis moton.
Fredagen hra varit bra så här långt och det ser lovande ut även resten av dagen.
Önskar dig också en bra fredag.
Kram!
Ditte

Jessica Högberg

Du skulle åkt med på Harleyn en sväng😉

Svar: Jag hann inte riktigt tänka efter men var heller inte rätt klädd. Man är ganska oskyddad utan skinnställ. Men en annan gång så...
Ditte

Musikanta

Åkt motorcykel l(bakpå) har jag gjort en enda gång i hela mitt liv och aldrig mer. Jag är livrädd så fort jag ser en motorcykel bakom eller framför mig när jag kör bil, tror att den ska köra omkull mitt framför bilen och att jag ska köra på. Så jag delar verkligen inte din faiblesse för dessa fartvidunder. Även om jag hett önskade mig en Vespa när jag var ung. Lyckligtvis fick jag aldrig någon.
När vi var i Nice för några år sedan åkte vi nästan dagligen på utflykter med lokaltrafiken. Ett par tre mil i alla riktningar kostade inte mer än 1 Euro!
Kram från Ingrid

Svar: Vi åker gärna kommunalt med både bussar och tåg, men hyr också gärna scooter/lätt mc där det är möjligt. Vi håller lagom fart och det är lätt att ta sig fram. Men jag skulle idag inte själv våga köra en tung mc, men har inget emot en åktur-
Kram!
Ditte

Geddfish

Det är nåt visst med motorcyklar! Har aldrig kört en sådan, men har mc-kort ;) det släpade med på köpet på mitt första körkort. Däremot får jag köra tungt släp på mitt kort.
Min Sigge och jag planerade köpa en mc, men blev aldrig av.
Jag tror jag skulle nöja mig perfekt med att ha "bara" cykel om jag bodde så som ni i Torre.
Fredagskram!

Svar: Vad rorligt att du också har mc.kort på ditt körkort. Jag också! Vi har ju kommit fram till att cykel räcker bra och vi har än så länge oftast pigga fötter. Buss och tåg finns ju också. I Thailand hyr vi alltid lätt mc/scooter och det är helt perfekt att ta sig runt med. Smidigt dessutom.
Önskar dig en fin fredagskväll.
kram!
Ditte

Bosse Liden

Det är bara att inse att det finns en gräns när envisheten inte vinner. :)
Cykel och promenader är inte fy skam. Någon gång tycker jag att du/ni ska testa tåget. Jag är nyfiken på vad du skulle få se då.
Kram Bosse

Svar: Tåg gillar vi verkligen men det är ett krux att tågtrafiken i Spanien inte överallt är så väl utbyggd. Vi måste ta oss in till Alicante, fem mil, för att ta tåget och sedan går tågen ofta över Madrid.
Man kan inte ta tåg härifrån och längs kusten söderut. Men bra vägar finns så buss går det utmärkt att ta, men jag blir tyvärr lätt åksjuk. Ett dilemma.
Men tåg ska provas under våren.
Rapport kommer.
kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: