Vila sig i form

    
Oftast tycker jag om att ha en hel del på gång och det vare sig jag är hemma i Storkholm, på resa någonstans eller vistas i den spanska sommarstugan i Torrevieja.
Men ibland räcker det helt med att bara sitta och se vad som händer runt omkring mig. Åtminstone ett tag...
Och observant som jag är har jag sett att det är fler som uppskattar att vila sig i form. Dessutom kan man göra det på olika sätt. 
Jodå, jag har rört mig en hel del också för det kan också vara vilsamt. Dessutom tänker jag så bra då.
 
 
Behaglig vila på bänkar.
 
Kanske lite i skuggan av en palm.
 
En medhavd stol med fötterna i havet ger skön svalka.
 
En siesta på en bänk....
 
- eller vila i en solstol på stranden i den sena eftermiddagen.
 
Skymningen sänker sig och min favoritbänk är ledig.
 
Och solen kan också behäöva vila sig efter att ha jobbat hårt en hel dag.
 
 
 Inlägg nr 81/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
Ghugge

Vilken bra livsfilosofi att motion är en vila i sig men att man också genom att vara stilla kommer i form. Dessa två motionsformer tillsammans är ju perfekta, hehe.
Stillhet gillar jag men inte tråkighet..
Varma kramar

Svar: Nej, tråkigt vill jag inte ha. Mår bäst med en blandning där jag även kan vara aktiv på något sätt. Motion är vila i sig och man kommer ju i själslig fornm både genom att örra sig och varva det med stillhet. Lite lagom...Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Det är nog toppen att vila då och då! Vi gjorde nog det en hel del under vår 1-årsresa, men nu är vi uppe i varv igen... ;)

Svar: Jag är ju ganska aktiv av mig och vill ha både fart, fläkt och vila i en lagom blandning. Och just min pensionärstillvaro erbjuder detta. Jag kan numer välja.
Förstår att dte blev en del vila under er resa men jag tycker ni var bra på att åf igång och upp träningen också. Men det är ju inte direkt samma sak som att komma upp i varv. Om man inte menar flåset då...
Ditte

Comsi Comsa


Vila är underskattat, hi hi...
Just nu vilar jag faktiskt, skulle mycket väl kunna slumra in en stund och det kanske jag gör. :-)
Härliga bilder att vila ögonen på... :-)

Kram ❤

Svar: Visst är vila trevligt och lika trevligt som att röra sig. Jag gillar blandningen!Kram och natti! Nu blir det annan vila...
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Underbara bilder! Den sista tycker jag mig att känna igen vyn på 😊
Här har det varit väntans tider hela dan. Rörmokaren kom akut vid 9-tiden.
Siloconaren innan siestan och nu håller jag utkik på att han ska komma tillbaka.
Vi hörs lite senare.
Kram/A-K

Svar: God sen kväll! Kan tänka mig att du känner igen vyn på den sista bilden. Vackert var det!Mycket att stå i under dagen, men kansk ehar du hunnit med lite vila mellabn varven.
Stor kram !
Ditte

Ama de casa

Det där med att vila sig i form, det är jag faktiskt en fena på. Eller jag kanske inte kommer i form direkt, men vila, det är jag bra på :-D

Härliga bilder!

Svar: Tack! Jag tror att formen, den fysiska, kommer av en lagom blandning av vila och aktivitet.
Och vi går ju lååångt...Och på flera sätt.
Ditte

Leffe

Ja, jag har ju testat det där med att stressa mej i form och är ett levande bevis på att det inte funkar. Fast än är det väl inte för sent att vila sig i form.....................

Svar: Nej då Leffe! Inte alls! Man kan varva och att då och då vila sig i form tillför en hel del.
Ditte

Tove Olberg

Vila i all sin form ger form :-) Underbara bilder att vila till - och komma i form. Din lediga bänk vore trevligt att sitta på någon gång.
Fortsätt njutvilan med avbrott för sköna aktiviteter!
Stor kram!

Svar: Instämmer helt! Och roligt att du tycker om bilderna. Den lediga bänken ska vi vid tillfälle inta tillsammans. Jag gläder mig till dess. Stor kram!
Ditte

Anette

Jag är lite rastlös av mig och ibland blir mitt nuvarande liv väl lugnt. Just nu är det en kort tid av full rulle men snart är det vilsamt igen. Alla behöver vila emellanåt, tom du Ditte.

Svar: Rastlösheten känner jag väl igen och att växla mella fart och fläkt och ett lugnare tempo passar mig bra. Och idag var det fint med lite vila.
Ditte

Preciosa

Hej!
Vila är bra :-) Kan konsten...
Farbror´n på 4:e bilden på bänken "bor" utanför Deni´s. Han vankar fram och tillbaka i timmar. Klart han blir trött :-)
Man skulle göra så så man tappar lite kilon :-)
Kram P ♥

Svar: Visst är det bra att vila sig i form, men även att röra sig. Igår blev det många steg, så idag fick en kortare runda på 10 000 steg och drygt sex km duga. Aha, farbrorn bor utanför Deni´s...Och det var där jag såg honom. Tycker du snart ska komma hit så vi kan ta en runda tillsammas. Kram!
Ditte

Susjos

Vila är viktigt,liksom rörelse. Jag har vilat i solstolen idag ,men tog också en joggingrunda och laddade för nattjobbet.
Vi har haft en underbart väder här idag med +24 grader. Lustigt nog så har Falun bara haft +9 grader! Men i morgon kommer regnet och kylan hit.....hm

Din solnedgång är magisk vacker!!!
Kram!

Svar: Visst är vila viktigt liksom rörelse. Jag joggar inte (ryggen trilskas) men jag går gärna långt, alltså med fötterna...(Fniss) Cykling är också rörelse och skidåkning och lite annat som numer passar för mig. Och ditt gympapass skulle jag gärna delta i. Kanske halva...
Önskar dig en bra jobbnatt. Kanske tvillingar ?
Kram!
Låter skönt att solen har kommit på visit och att du varvat rörelse med vila i solstolen.
Ditte

Znogge

Låter som en aktivitet för mig men inte riktigt än... Härliga bilder som vanligt :D

Kram

Svar: Tack! Ja är ju numer pensionär och vissa dagar är lite mer åt det vilsamma hållet. Men absolut inte alla. Kram!
Ditte

BP

Så himla kul att se att du tagit en bildserie som jag faktiskt också tog i Benidorm i mars. Några bilder la jag upp på bloggen, men långt ifrån alla. Du verkar ha samma "foto-vilo-tänk" som jag där - eller så inspirerar vi varandra, vilket är ju ännu bättre om man säger så:-)

Svar: Tror vi har en del likheter och där ingår nog inspirera varandra...Minns nu att du också la upp en del bilder på din blog, men det gjorde jag inte medvetet när jag idag la upp mina. Har tittat tillbaka hos dig och säkert omedvetet inspirerats. Så kan det bli...
Ditte

Kersti

Vilka vackra och vilsamma bilder du bjuder på idag.
Här har det varit glest med bloggande och att läsa hos er andra. Nätet har legat nere helt eller gått trögt i flera dagar. Då är det bäst att göra annat än att svära över att man inte kommer ut på nätet. Njuta av sommarvärmen till exempel. Men nu verkar det fungera igen.
Kram

Svar: Ja, denna vackra försommar i Stockholm innehåller så mycket annat än att sitta vid datorn. Pch ingen idé att hetsa upp sig över det som inte fungerar. Fungerar gör däremot plantan som jag fick av dig och importerade hit. Man kan nästan se hur den växer. Bild kommer.
Här är det vilsamt och vackert men visst saknar jag Stockholm.
Kram!
Ditte

marga

Inte undra på att jag alltid är i så god form! Kram! 🙋

Svar: Se där! Visst hjälpet dte att vila sig i form. Du är en av flera som lyckats. Kram!
Ditte

torrebloggen

Visst är det skönt att vila sig form!
Kul att ses idag och det blev ju lite vila för oss också!
Ha det så bra!
Vi hörs!
Kram!

Svar: Jättetrevligt att ses och visst var det också lite vila. Kram!
Ditte

Marja

Fina bilder och fantastisk solnedgång! Jag försöker varva aktiviteter med vila... men att vila en hel dag är skönt ibland. :)
Kram! :)

Svar: Tack! Solnedgångar tycker jag om och det oavsett var de finns. De fascinerar. En lagom blandning som passar en bäst tror kag på. Jag vilar ju inte så länge utan varvar gärna vila med något annat. Men vissa dagar vill jag gå i ide och inte fylla på för mycket på en gång.
Kram!
Ditte

TantGlad

Jag tror "vila" är nödvändigt mellan varven. Vi kan inte bara "köra på" jämt. Själen måste laddas med ny kraft, energi och kreativetet mellan varven. Fastän jag är en superrörlig person som sällan sitter still, så vilar jag trots allt mellan varven.
Visst kan man vila på olika sätt.....En promenad, en cykeltur, eller bara vara...sitta på en parkbänk eller nåt annat. Men vila måste vi människor gjöra ibland.

Ps....sista bilden med solen ÄLSKAR jag. Vilken vilsam vacker bild. En fröjd för ögat.

Ha en vilsam dag fina du.
Varm kram.

Svar: Att vila mellan varven är nog så viktigt och sedan vilar vi ju alla på olika sätt. Att pyssla och ordna i trädgården, cykla, strosa längs havet eller bara sitta ner, ta en promenad eller inte göra något särskilt gör ju också att man rensar tankarna och ger utrymme för nya att ta sig in. Solnedgångar är också så rofyllda och jag njuter av att se dem och det var än i världen jag är liksom hemma. Sverige är så vackert och det finns så mycket fint att se och uppleva.
Stor kram!
Ditte

Piedra

Om jag kunde suttit någonstans med vacker utsikt så skulle jag kanske kunna sitta och vila, vilket jag skulle behöva. Men hemma kan jag inte slappna av.
Kram ♥

Svar: Jag kan vila hemma i Stockholm också. Njuter av att sitta på balkongen och se ut över vattnet eller på en klippa vid vattnet. Vattnet ger mig extra sinnesro. Jga kan förstå att det ibland kan vara svårt att koppla av hemma för det är mycket som väntar på att bli gjort och det kan vara stressande.
Hoppas du kan hitta en plats i närheten av där du bor som kan ge dig behövlig vila.
Stor kram!
Ditte

Lena i Wales

Du har så rätt det där med att vila. Min man säjer ibland också så till mej : Ibland är det bra att bara vila, Lena. Och ni har rätt, fast jag har ofta något på g och svårt att totalt koppla av, men vill verkligen bättra mej. Dock kanske inte få alltför mycket inspiration, för då ska jag verkställa det och med redan 100 idéer blir det lite full i hjärnan, hi,hi!!!
Ha det bra och njut av livets goda!

Svar: VIsst är det så att jag också ofta har något på gång och trivs med det. Men ibland så är det skönt "att vila sig i form" och var helt av och nedkopplad. Så sant, får man inspiration och vill göra något är det svårt att vänta.
Önskar dig en fortsatt fin vecka.
Ditte

Ami

Vi har det bra här nere! Alldeles lagom vilsamt :)
Trevligt att ses som hastigast igår!
Önskar er en fin onsdag!
Kram

Svar: Alldeles lagom vilsamt är det, men ibland kunde jag tänka mig mer fartfyllda aktiviteter och hoppas på scootern....Sol är det och idag ska det motioneras. Mingolf är på agendan.
Kram!
Ditte

biggeros

Visst är det så kära Ditte😙😙 Ibland vill man bara njuta av fridfullheten och lättja. Att bara få VARA är en konst i sig själv. Du verkar ha funnit den att ta en liten siesta tidvis och sitta på en fin parkbänk i skuggan. Ta vara på dig. Kram😘😘

Svar: Så skönt att vila sig i form, men jag gör det oftast ganska korta stunder genom att sitta ner. Men ibland blir det längre...Kan vila mig i form genom att cykla, promenera, läsa eller annat också.
Ha det bra!
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Vila är underskattat!

Svar: Absolut!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: