Rekord!

    
Idag blev det av. Egentligen flera saker.
Så det nog var en mening med att jag igår vilade mig i form. Lite mental träning blev det också  och jag kände mig i extra god form idag. Ett par utmaningar väntade.
Vårt letande efter scooter fortsatte och vi har helt övergivit tanken på att hyra en. Nu tittar vi efter en ny som skulle passa oss fö ett eventuellt inköp.
Men!!! Lite tveksam är jag efter att under gårdagen  ha passerat en bil som jag helt klart fastnade för.Helt i min smak och dessutom delvis blå.
(Extra plus för att färgerna stämmer med stolparna i gatan.)
 
 
En tjusig Corvette bara stod parkerad på gatan.
Saknade dock skylten om att den var till salu
och någon ägare att fråga syntes inte till.
 
Vi var inom några soooterfirmor för säkerthets skull för det kan tänka sig att Corvetten inte är till salu och en plan B bör finnas-  Scootrar har vi hittat så nu får beslutet mogna ett par dagar; färg,styrka  form och modell...
 
Nästa moment på "dagens" var att ta ett parti bangolf/minigolf och jag utmanade maken som genast var intresserad.
Bloggvännen Bosse i Ystad är en sann minigolfentusiast, ett bland många andra intressen och har i den här tjugonde utmaningen tagit oss ut på en minigolftur.
Minigolf/bangolf har jag spelat en del och tyckte det varit roligt och även vanlig golf har jag spelat lite grann. (Har grönt kort som det hette förr, vilket innebar handicap 36+ och att jag får  spela golf på banor i Sverige och internationellt. Men jag har inte spelat långgolf på flera år...) 
I Torrevieja finns en minigolfbana,(vanligtvis öppen tisdag till söndag klockan 11- 22. )"Mini Golf Las Salinas" på Avenida de la Estación, i närheten av den lokala busstationen Eras del Sal.
 
Här bakom döljer sig en riktigt trevlig och liten minigolfbana, dock med 18 hål.
 
Banan är liten, men har 18 roliga hål och idag var vi de enda spelarna strax före lunch.
Båten, la barca är hål nr 17 men tyvärr spikade jag inte här. 
Båten har par 3 i svårighetsgrad och det var också på tre slag jag fick i min boll.
Observera de små utsatta borden i form av tunnor.
Alldeles utmärkta att placera ett glas på om så önskas. Och det önskade vi.
 
I början kände jag mig aningens ringrostig men efter att ha "spikat" bana 1 och bana 2 (bollen i på första slaget) och båda banorna med "par 2" började jag känna mig riktigt upprymd. (Maken behövde två slag på varje.)

 
I mål!
 
OBS!!! Till mitt protokoll, Ditte, skall det vara "ettor" i stället för nollor.
(Blev så glad att jag inte tyckte jag behövde några slag alls när jag spikade.)
Jag "spikade" sex hål på första slaget hålen nr; 1, 2, 6, 7, 12, 18.
till mina 39 poäng ska det läggas +6 och summan blir totalt 45.
Jag är jättenöjd och har gått rundan på totalt 2 poäng under par.
Makens resultat blev 42+2 spikar, totalt 44 poäng och totalt 3 under par.
 
 
För mig blev denna poängsumma och "sex spikar" rekord och vi had en jättetrevlig match. Och vad gäller poäng så forlorade jag med 1 gentimot maken. Men det bjuder jag gärna på för jag hade hela sex spikar och han två. 
Roligt har vi haft och det blir snart en ny omgång på minigolfbanan.
 
Inlägg nr 82/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
 
 
Comsi ComsaUtmärkt jobbat, rena proffset ju.... :-)

Kram på dig ♥

Svar: Tackar! Roligt hade vi och det blev rekord för mig. Kram från en ljummen terrass.❤️
Ditte

Christine - 29°

Tjusig Corvette och tjusig runda! :)

Svar: Visst är Corvetten fin! Skulle passa mig väldigt bra. Men en annan färg, röd kanske, had evarit än bättre. Minigolfen var jätterolig och perfekt idag när vi var ensamma på banan.
Ditte

Mia

Färg, styrka, form och modell verkar vara angenäma bestyr vare sig det gäller scooter eller Corvette. Du får väl vänta in ägaren. Allt är till salu för rätt pris. :)
Vilket golfess! Jag förstår om det gav mersmak.
... å´ många poäng. Grattis!
Ha det gott Ditte!
Kram

Svar: Jag försökte vänta in ägaren, men had einte tillräckligt med tålamod. Men jag gör nya försök för jag är en envis typ. Men i rött skkulle den nog passa mig bäst, trots att jag egentligen är en blå person. Vi had een jätterolig och trevlig golfrunda och dte kommer att bli fler repriser på den och med målet fler spikar och färre slag.
Ha det bra du också.
Kram!
Ditte

Ami

Ja, tänk att Corvetteägaren valde färg på bilen för att matcha stolparna ;) Och visst är det en tjusig bil!
Men vad duktiga ni är på att spela minigolf! Kan tänka mig att ni hade det roligt :)
Kram och trevlig kväll!

Svar: En urtjusig bil och jag tror du väl känner till den. Men kanske hade den varit snyggare i rött, och även då förstås med matchande gatustolpar. Undrar om den är till salu...Vi hade jätteroligt på golfrundan och det fanns bord för vätska bland banorna.
Kram!
Ditte

Veiken

Milda makaroner. Köp en annan Corvette, Det finns säkert någon till salu!
Jag tar av hatten för din golfrunda. Jag har väl sisådär 8 slag på varje hål,. Det är väl också ett rekord. Jag ska ge mig in i den leken till helgen. Vi får se hur det går! Kram

Svar: Annan Corvette! Är det något fel på denna? Ja, kanske färgen då. En röd hade varit perfekt. Minigolfen var jätterolig och lite kom jag ihåg sedan förr. Och att ha roligt ar viktigare än resultatet. Men jag blev glad över att jag lyckades "spika" 1/3 av banan. Målet nästa gång höjs.
Lycka till när du ger dig ut.
Kram!
Ditte

BP

Den Corvetten parkerade nog där just på grund av färgmatchningen skulle jag tro;-)

Kul att ni har hittat några scootrar som ni är intresserade av.

Gud så duktig du är på minigolf som du inte spelat på många år. Å inte visste jag att par även gäller där och inte bara på en "riktig" golfbana. Stort GRATTIS till resultatet och ytterligare ett succéuppdrag från din sida. Senast jag såg poängställningen så ledde du, å det lär du nog fortsätta göra antar jag.

Svar: Ja, skulle också tro det. Och matcha gjorde den ju. Här finns gott om scootrar men en del är för tunga för mig och jag har inget behov av att köra med så många hästkrafter. Men vi har hittat några på 125 kubik och som inte är för tunga så nu funderar vi.
Vad gällde dessa "par" här så visst jag inte alls att de fanns. Har aldrig sett detta i Sverige. Men kul att vi båda gick under "par" . Och resultatmässigt vann maken med ett poäng trots att jag hade flera "spikar". Så kan det bli, så det blir revansch.
Vad gäller utmaningen så är dte många kvar och jag tror det finns oanade talanger bland fler. Men det är en lek...En rolig sådan.
Ditte

Eva – People in the Street

Go get it girl! Klart ni ska ha en blå/vit corvette ..! ;)

Kul med minigolf, det var länge sedan jag spelade. Kanske får bli en runda i sommar.

Eva – People in the Street

Go get it girl! Klart ni ska ha en blå/vit corvette ..! ;)

Kul med minigolf, det var länge sedan jag spelade. Kanske får bli en runda i sommar.

Svar: Ja, visst borde vi ha en blå/vit Corvette! Men det är en liten detalj; priset....Och tyvärr tror jag inte mina talanger i bangolf är så lönsamma...Men vi hade kul!

Ditte

Bosse Lidén

Vilken tuff Corvette. Visst kunde den varit helblå. :) Har ni garage till er bostad? Eller kommer ni att lösa förvaringen av scootern på annat sätt?

Den banan ser rolig och personlig ut. Pluspoäng för att hålen hade namn, det fanns sittmöjligheter, skugga, bord och ingen trängsel. Det såg ut som en trevlig aktivitet. Undra om där är extra mysigt under kvällstid. La Barca ser spännande ut. Jag sitter och försöker lista ut hur Båten ska spelas.
Om jag hade en anläggning skulle jag också ha de lättare hålen först och det sista hålet. Smart taktik för att besökarna ska trivas i starten, avsluta med självförtroende och ljusa minnen och återkomma en annan gång. Just mönstret att hål arton är spikvänligt tycker jag är slående, men jag har varit med om tvärtom.
Hade de någon "dagsbästatavla" och satte upp min namne på den? Kom ni fram till vilket som var värt mest? Ha minst slag eller flest spikar? :) En "skotte" skulle kunna resonera tvärtom. Slår man arton tior får man mest valuta för pengarna. :)
Hoppas ni blev sugna på att spela fler gånger.
Kvällskram från en annan Bosse

Svar: Banan var verkligen rolig och svårigheterna var nog utmärkat med "parpoängen" och dä ringet hål/bana hade mer än "par 4" och här på banan hade en kvarn det och där lyckades både bosse och jag ha fyra slag, vilket då är helt ok; gå på par. Av de 18 banorna var det sedan 8 stycken som var par 2 banor (två slag) och 9 banor som var par 3 (tre slag för att få i bollen) Här var hålen lite blandade i svårighetsgrad och par 3 hålen varvades i mitten med par 2 hål. Ingen dagsbästa tavla såg vi. Vi förstod det som om att ha minst slag var dte bästa. Gick man banan på "par" så var det 47 slag och vi båda gick under. Och enligt det vann Bosse över mig trots att jhan hade färre "spikar". Vi kommer absolut att spela fler gånger och har spelat en del minigolf tidigare, både i Sverige och utomlands. Vi har båda också spelat lite "långgolf".
En jätterolig golfrunda blev det och med många skratt.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ser kul ut med minigolf. Har spelat och var inte allt för dålig...förr :-) Reglerna vet jag inte :-)
Spikar är väl när man får i bollen på första hahaha...Har inte hört det på golf :)
Kram P ♥

Svar: Jodå, "spikar" är när man på ett slag får bollen i sitt rätta hål och dessutom rätt väg. Kanske kan vi ta en omgång när du kommer härnäst. Vi hade jättetrevligt och gör gärna om det.
kram!
Ditte

Geddfish

Vilken Corvette! Den hade jag fastnat för också. Gillar!
Men den kan gärna få vara röd ;) fast här var det fint färgmatchat, som gjort.
Vad duktig du var på golfen, då! Det är något jag aldrig provat och tja.
Ha det så gott, kvällskram! ♥

Svar: Visst är Corvetten läcker! Och så fint den matchar gatustolparna. Jodå, röd går också väldigt bra, dock är jag själv blå men i fråga om fordon gillar jag rött. Vi had en jätterolig golfrunda och det kommer att bli fler. Både minigolf och långgolf är roligt.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Men så duktig du är på minigolf! Tur att inte jag var med. Hade nog haft maxslag på varje bana. Säger som P, kan inte reglerna 😊
Det finns nog ingen som vet så lite om sport som jag.
Kram/A-K

Svar: Det var länge sedan det blev en omgång, men jag gillar sport och kanske kunde jag luckats med fler "spikar" men har inte tränat på länge. Sport gillar jag ju...
Kram!
Ditte

Marja

Så duktig du är! Jag älskar att spela minigolf och vi gjorde det ofta när Ronja var mindre, men vårt spel var inte alls i samma klass som ert. :)
Kram!

Svar: Vi hade jäteroligt och jag tror banorna var ganska lätta. Men vi har spelat lite minigolf tidigare och även "långgolf" så detta gav mersmak. Det blir fler besök här. Absolut!
Kram!
Ditte

Anna, New York – My Bite of the Big Apple

Haha, underbart skrivet om Corvetten. Verkligen fiffigt att matcha stolparna. :)
Så otroligt duktig du är att spela minigolf! Grattis till rekordet. Jag brukar inte spela det (länge sen nu) men jag är fascinerad av kreativiteten bakom de olika banorna. Det brukar ju finnas så söta små hus man ska slå igenom. :)

Svar: Tack! Visst är Corvetten fin, Tycker verkligen den och jag skulle matcha...Minigolf är kul och nu blev det av och banorna var jättesöta, men inte så många hus faktiskt. Vi kommer att spela igen.
Ditte

torrebloggen

Åh vad roligt med minigolf! Vi gillar också att spela, men det var ett tag sen sist.
Vi spelade några gånger när minigolfbanan låg nere vid Eras del sal.
Kram!

Svar: Minigolfen där vi var ligger alldeles nära Eras del Sal...Kul att ni också spelat där. En jättetrevlig bana och perfekt efter vårt scooterletande.
Kram!
Ditte

torrebloggen

Nej vi har inte spelat på den där banan som ni var och spelade på idag! Vi spelade på minigolfbanan som låg mellan Vista Alegre, Eras del Sals utescen och "busstationen".
Sen flyttade dom minigolfen för några år sen ner till gamla järnvägsstationen och den fick då namnet "Mini Golf Las Salinas". Så det får bli en sväng ner framöver och testa den här banan.
Kram!

Svar: Jag visste inte att banan var flyttad! Trevlig var den och gott om skugga mellan banorna och bänkar utställda på flera ställen. Prova gärna en omgång här. Kram!
Ditte

Znogge

Det var imponerande! Även om jag har spelat en hel del så tror jag inte på så många spikar men skam den som ger sig :D

Kram

Svar: Jag är supernöjd och vi hade jätteroligt. Du kommer säkert att lyckas än bättre och bara roligt om du gör det. Och ge sig ska man inte. Vi spelar på nytt nästa vecka och bara för att det är så roligt. Här var det jättetrevlig miljö och mysiga banor.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Men jösses vad duktiga ni var! Stort grattis!

Har inte spelat på mååånga år. Senaste gången klådde jag Anders för första gången. Och troligen även sista. Vill liksom sluta på topp, så sen dess har vi inte spelat :-D

Svar: Tack! Alldeles lagom rörelse denna varma dag och i bra kombo med att leta scooter. Förstår att du vill sluta på topp. Jag vill sänka mina slag så det blir fler spel😀 Kul var det verkligen och bra gick det👍
Ditte

kolonilotta

Wow vilken snygg Corvette! :)
Å roligt att dem hittade matchande stolpar... haha..
Inte visste jag att ni två är så duktiga på minigolf!
Jag får nästan tvinga maken de få gånger vi spelar eftersom han är en så dålig förlorare i just minigolf! ;)
6 spikar!!! Det är ju jätte bra!
Stor kram!

Svar: Matchande stolpar och bil gillas. Men vilket besvär att ha den i bagageluckan och ta dem i och ur bilen. Kanske har man någon som sköter denna detalj. Dålig förlorare är jag bara om jag vet att jag kunnat bättre, annars går det bra...
Här blev jag positivt överraskad och hoppas på en ny omgång nästa vecka. Maken vann ju med ett poäng men jag hade flest "spikar".
Stor kram från mig.
Ditte

Primrose

Corvetten var häftig och kul med stolparna i samma färg ,-)
Grattis och bra jobbat!
Du är ju kanonduktig ,-))
Ha det fint KRAM Primrose ,-)

Svar: Corvetten var läcker, men färgen skulle kanske bytas. Man kan ju annars tro att jag håller på fotbollslaget blå-vitt. Inget fel där , men jag har klisom ingen favorit. En röd Corvette hade passat bra trots att jag är en blå person. Vad gäller golfen var det roligt och vi hade ingen som flåsade oss i ryggen. Och det kommer att bli fler omgångar.
Kram!
Ditte

Gittan

Snygg bil den var inte dum den...härlig golfrunda ni tog också, duktig du är. Ha en skön kväll. Stor kram.

Svar: Visst är bilen tjusig. Men helst skulle jag vilja ha den i rött. Den blå/vita färgen kan ju få andra att tro att jag är supporter av ett visst Göreborgskt fotbollslag. Det är jag inte..Minigolfen var jätterolig och jag är glad öve r mitt lilla "spikrekord".
Stor kram till dig.
Ditte

Kersti

Imponerande. MInigolf är inte min bästa gren men jag tycker att det är roligt att spela.
Kram

Svar: Tackar! Det var roligt att spela och banorna var varierande. Och nu satte jag rekord, vilket var roligt i sig.
Kram!
Ditte

Eva

Snygg bil och kul med stolparna. Mycket Imponerad av hur du löste Bosses utmaning med minigolfen och så bra du spelade. Ha en skön helg och solkramar från mig :-)

Svar: Visst är bilen fin och lite extra blir det med de matchande stoplarna. Bosses utmaningar tycker jag om och de är både varierande och roliga. Minigolf har jag inte spelat på ett tag, blev mer av det förr. Men nu har jag fått blodad tand igen.
Roligt hade vi i alla fall, nog så viktigt.
Önskar dig också en trevlig helg.
Skönt att solen även skiner hos dig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: