På jakt

    
 Igår skrev bloggvännen BP om fauna och dagen innan om flora ocg jag försöker inte alls att härmas.  men nu är det så att jag är på jakt efter diverse småkryp.
Och ni som känner mig, jag har inte alls fått ett nytt intresse, det räcker så bra med de jag har, men lekledare Bosse Lidénhar gett de som vill vara med ett nytt lekfullt uppdrag.
Ett uppdrag där det gäller att fotografera diverse smådjur i naturen och att  även hitta spillning (bajs) efter djur i naturen, alltså inga husdjur.
Jag är i full gång och lyckades både igår och idag få människor runt mig att dra på munnen.  Frisk luft, viss  och upptäckarglädje är viktiga moment i  uppdragen och ofta kommer motionen, på ett eller annat sätt, med på ett hörn. 
Igår började jag en bit hemifrån, på Solna kyrkogård och efetrsom jag ändå skulle plantera lite växter fanns en spade med, alltid bra att ha och för en del moment i uppdraget underlättar den.
 
Vacker blommor fångade mitt intresse. Men det var inte blommorna i sig jag var
mest intresserad av utan de hjälpredor som medverkar till befruktningen.
Lyckades delvis.
 
Blommorna planterade vid mina föräldrars grav. Det blev också en extra ros till min pappa
som igår skulle fyllt 94 år, en ålder jag är glad att han inte upplevde med tanke på sin
alzheimersjukdom. Men en del intressant i småkrypsväg hittade jag dock här. 
 
När jag var färdig med planteringen blev det en rejäl åromenad hem, drygt 8 km och jag var hela tiden uppmärksam på naturen. Alltså den lilla som finns inne i stan. Men en del träd, parker och blommor finns. Och lite tur hade jag.
Väl hemma tyckte jag att vår innergård kunde vara ett bra ställe att titta på efter fler småkryp. Jag förväntade mig ingen spillning efter några djur här direkt , men säker kan man inte vara. Inte heller i stan...
 
Grönt och skönt och vackra träd i blomning.
 
Här tittade jag extra noga men inget synbart som jag behövde.
 
 En del kvar att titta igenom.
Och jag bara undrar om någon har provat att fånga en humla i fartren och få den med på bild.
Jag har provat flera gånger under dagen och varit till stort nöje för de som sett mig. 
Jodå, för egen del också.
 
 
Ganska nöjd med dagens resultat på småkrypssidan så var blev en njutbar kväll på balkongen.
Här satt vi länge och extra roligt var det att se hurGloben låg i färgträning inför Eurovision Song Contest.
Färger vi inte sett tidigare kom fram. Och mina småkryp lämnade jag därhän.
Jakten får fortsätta en annan dag.
 
 
 
 
 
 Inlägg 68/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
Veiken

Jag tycker att man ser småkryp hela tiden, men när man ska få dom på bild är dom puts väck. Typiskt! Du fick i alla fall fina bilder, frisk luft och motion! Kram

Svar: Instämmer helt! En del småkryp vill inte vara med på bild så man får anstränga sig extra. Och envis är jag ju....Frisk luft, motion och att glädja andra som såg mig jagandes runt är inte så tokigt det heller.
Stor kram!
Ditte

Biggeros

Småkryp som har vingar är svårt att fånga på bild men på marknivå borde vara lättare. Jätte fin flora fick du med på bild. Även fina gravstens blomster. Ha en trevlig kväll, Ditte. Kram på dig och sänder även gratulationer till din far.

Svar: Tackar! Och tackar! Har sett några småkryp som ska vara med på backen. Men en del är vingbruna. Jag ger inte upp.
Vi njuter här på balkongen och det är här hela +20 grader nu 19.30, vilket inte är vanligt i början av maj. Massor av båtar i kanalen och mycket att titta på.
Stor kram till dig också .
Ditte

Piedra

Vilken blomsterprakt! Jag älskar vårblomningstider!
Kram ♥

Svar: Det är så vackert just nu och de som sköter om vår innergård får verkligen till det fint. Visst är det en fin tid nu.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Coolt att ha utsikt över Globens färgträning sådär från första parkett :-)

Svar: Visst är det! Ser fram emot aftonens färgträning.
Synd bara att inte ljudet från artisterna hörs hit. Och i vissa fall kanske skönt...
Ditte

Znogge

Humlan var en barnlek men myran! Oj, oj, oj ;-) Än saknar jag några men snart så... Kan tänka mig att en och annan undrade men det får man bjuda på!

Kram och trevlig kväll :D

Svar: Din humla var väldigt fin. Här har jag gnetat på men har en lite kvar. Men roligt är det. Myror var inget problem här dock. Och jag bjuder gärna mina medmänniskor på ett extra leende. De kan behöva piggas upp. Åtminstone många av dem.
Kram och trevlig kväll.
Balkongkramar i den tidiga kvällen.
Ditte

Ann-Kristin

Ler åt din energi. Du är otrolig!
Vackra bilder som vanligt!
Ska bli spännande och se vilka småkryp du hittade.
Jag har som vanligt varit på marknaden och det blev lite inhandlat.
Fikade med C och H samt Ingrid och Karin. Trevligt.
Avslutade min runda med ett glas rött på Mundo.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Min energi? Ja, det finns en del och lika bar att passa på medans jag orkar. Småkrypen finns angivna av lekledaren och jag letar på och det går ganska bra. Har lite kvar.
Just det, marknadsdag. Kul med lite shoppat!
Mysigt med både fika och Mundo.
Vi ses snart!
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Ont om småkryp men härligt gott om fina bilder och globen gör sig!
Stor kramen surrande i luften!

Svar: Tack för den surrande kramen och såkrypen har jag på gång. Har lite tid på mig och envis är jag ju....Fiskgryta här i kväll med västerbottenbröd. Gott! Och tankarna gick till dig och Elaine.
Kram!
Ditte

Ami

Vilka vackra blommor! Men visst är det svårt att fånga småkryp på bild!
Kram och trevlig kväll

Svar: Nu blommar det så fint! Härligt att få se! Och småkrypen är en utmaning att få med på bild.
Underbart väder här i Stocjholm och vi njuter på balkongen i +20.
Karm och trevlig kväll önskar vi er också.
Ditte

BP

Hahaha! Tack så hemskt mycket för länken:-) Än en gång har du gjort ett kanoooonjobb:-)

Å nej, jag har aldrig lyckats med att fota nå't som rör sig, speciellt inte en humla. Jag lyckas bara med som när de är "levande död" som min häromdagen.

Ett tips för spill kan vara Norra Djurgården och restaurangen Skafferiet. Där finns ett antal djur i hagar för barnen att titta på. Sedan finns ju vaktavlösningen också. Där lär du hitta hästspill mitt på Stureplan.

Å Skansen är kanske det smartaste förslaget. Där finns ju allt samlat på ett och samma ställe om man säger så;-)

Svar: Tackar! Jag skrattade också . Först du med växter och sedan djur och sedan jag, med liknande. Synen av att se mig beredde en och annan åskådare viss gädje och då har de ännu inte sett mig med håv. Kanske ska en sådan medfölja ut till Djurgården så att jag är beredd. Restaurang Skafferiet har jag bara passerat men säkert värt ett besök. Vaktavlösningen, om den är beriden är också ett säkert kort. Alltså inte den men hästarna. Tack för bra tips! Helgen är räddad!
Ditte

Ghugge

Haha, kan tänka mig att det såg roligt ut när du försökte fota flygande insekter. Hur som helst blommar dina bilder i vackra färger. Nu har vi det skönt i värmen och jag vill önska dig en fin kväll. Kram

Svar: Det såg roligt ut och folk fnissade glatt, men kan man glädja någon så enkelt så gör jag gärna det. Och vackra blommor är det nu överallt och jag njuter av dem.
Önskar dig en fortsatt fin helg.
Kram!
Ditte

Gittan

Det är nog inte lätt att fånga dom på bild i farten, men härliga bilder har du fångat i alla fall.
Fin utsikt ni har hos er. Härligt väder vi har nu men det har kommit så fort....
Stor kram.

Svar: Jag gjorde tappra försök och gav nog de som passerade mig goda skratt. Men jag bjuder på det. Har fångat en sittande humla i gräset.
Visst är det fina dagar men allt slog ut så fort. Sommaren kom direkt.
Stor kram!
Ditte

Comsi ComsaHumlorna är inte lätta att fånga på bild om de inte är slöa eller döende, stod och försökte själv idag men det blev inte bra, vet inte var humlan tog vägen för den hamnade iallafall inte på bild. Får göra nytt försök i morgon kanske... Fina bilder har du tagit...

Godnattkram ♥

Svar: Tack! Ja, då vet du vad jag menar med att hänga med i svängarna. Kanske får man ta med en håv ut... Jag kan se mig älga fram med håven framför mig, kameran i högsta hugg och jag på släp.Ser du något liknande så kan du väl hälsa.
Stor kram!
Ditte

BP

Svar: Bockholmen är en pärla. Love it! Har bloggat om stället några gånger. Pont i Hägernäs är helt ok, men inte mera än så.

PS. Skulle egentligen vilja lägga upp betydligt fler matinlägg, men "vågar" inte riktigt. Du vet läsarna tycker kanske att man skryter eller... ja, du vet vad jag menar. Så jag "minimerar" inläggen som handlar om våra luncher ute... DS.

Svar: Jag var ofta på Bockholmen då min pappa levde och bodde på "Tryggheten" i Bergshamra, gångavstånd dit. Jag förstår hur du tänker vad gäller matinlägg, men att äta gott är ju också en del av tillvaron nu som "friherrinnor". Jag håller mina ögon öppna för dina matinslag för jag tycker också det är trevligt med uteluncher.
Ditte

Susjos

Nu är naturen som vackrast!!! Och ett extra tack för GLOBEN fotot, där jag kommer att spendera några kvällar i nästa vecka!!!!

Svar: Visst är det en vacker tid just nu! Bara att njuta! På Globen tränas det belysning nu på utsidan omkvällarna och det är ett fint skådespel att se. Jätteroligt att du kan följa ESC på plats och hoppas förstås på att du delar med dig av upplevelserna där.
Ditte

Marja

Försökte du verkligen fånga en humla i flykten? Det kallar jag höjden av optimism. :) Massor med fina blommor fångade du i alla fall.
Ha en fin helg! Kram! :)

Svar: Jodå, jag försökte med det. Men jag lyckades inte få med den i objektivet. Har dock inte gett upp och stillasittande humla har jag hittat. Blommorna var likson mer stilla.
Önskar dig också en fin helg.
Kram!
Ditte

Åke

Så mycket vackra blommor :) Tack för urklippet om din far du skickade! Jag är mäkta imponerad! Hajade till när din fars namn dök upp på gravstenen. Det vart som en extra upplevelse när jag fick veta mer fakta om båten när jag fick läsa urklippet.

Svar: Tackar! Jag tänkte att du kanske ville veta lite mer om honom när du också varit på Belfast. Vi har ju både nu besökt den och haft spännande upplevelser. Ibland går ekvationen ut.
Ditte

Lena i Wales

Oj, så vårlikt det ser ut i Stockholm nu!
Fånga en humla i flykten; prova i Humlegården, där kanske de bor!!!
Ha en fin lördag!

Svar: Sommaren kom direkt och den sena våren hoppades över. Inte mig emot....Stockholm är väldigt vackert nu och allt blommar så fint.
Får ta en titt i Humlegården för av namnet att döma borde det finnas gott om humlor där. Bara de inte flyger för då är de svårfångade.
Önskar dig också en trevlig helg.
Ditte

torrebloggen

Vilka vackra bilder! Rolig tävling Bosse har hittat på den här gången,
lät svårt med spillningen. Du skulle ha varit nere här idag, då hade du kunnat fota hästarnas "bomärken" längs med paradvägen hi hi!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Tack! Ja, jag gillar Bosses utmaningar/lekar. Men inte helt enkelt att hinna fånga fjärilar och humlor som flyger... Och jodå, hästspillning finns här också. Vaktparaden med hästar....Och Djurgården där många rider.
Minns hur det var förra året i Torre med hästarnas bokmärken i stan...
Men det är ju kort tid.
Underbart sommarväder här. Inte ett moln och +23 grader.
Ha det bra ni också.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: