Ostadigt och väldigt bra.

    
Gårdagens långpromenad på dryga milen gjorde att vi tänkt oss en lugn hemmakväll med middag på terrassen och gärna också se fotbollsfinalen i Champions League mellan de två spanska lagen från Madrid; Atletico Madrid och Real Madrid. (Real Madrid vann efter förlängning och straffar.)
Lördagen var varm och kvällen likaså, men rätt som det var kom en rejäl regnskur med kraftiga vindbyar så vi drog oss raskt inomhus. Och så långvarigt blev det inte, utan vi kunde snart flytta ut igen.
Plötsligt hördes en kraftig smäll från terrassen och när jag tittade ut var flera blomkrukor omkullvräkta och en massa jord fanns över stora delar av terrassen.
Märkligt! Vad hade hänt?
Antingen hade en eller ett par katter jagat varandra eller också hade de kraftiga vindbyarna vält och förflyttat de stora jordfyllda krukorna med blommor i, eller en kombination.
Jag vet fortfarande inte vad som orsakat det hela men kanske hade vindbyarna hjälp av katterna.
Regnet upphörde och jag vågade mig ut för att se till att passionsblommorna var intakta och i god form, vilket de var alla nio som blommade.
 
Här har sex utslagna passionsblommor kommit med på bild.
 
Passade på att prova ta ett foto med makroinställning.
 
Strax innan regnet och de starka vindarna kom såg himlen ut så här. Verkligen intressant!
 
Spännande himmel med lugnet före "stormen", nåja blåsten.
I vissa byar blåste det 16m/sek och det är en del.
 (Alltså mer än kuling som börjar vid 13.9m/sek och går till 20.7 m/sek)
 
Vinden avtog under natten så krukorna stod på sina platser i morse, men även idag blåser det en del så blommorna med krukor är placerade i lä.
 
Söndag och "mors dag"! Trevligt i sig med båda och förutom att bli serverad champagne, jordgubbar, grekisk yoghurt, kaffe och annat gott till frukost uppskattades extra den lilla buketten av blommor som stod på bordet och givetvis telefonsamtal från döttrarna. 
Och visst blir det en bra dag idag också!
 
 
 
Inlägg 86/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malin

Vilken härlig färg passionsblommorna har! Fascinerande att titta på moln och det där molnen var verkligen lugnet före stormen. Jag och mamma har som tradition när vi är och badar på sommarstället att sitta kvar på klippporna efterråt och titta på molnen och fantisera vad de ser ut som.

Svar: Passsionsblommorna är vackra men lite trist att de bara blommar en dag. Men fortfarande finns många knoppar så jag ror de håller ut ett tag till. Visst är det roligt att titta på molnen och se vart de tar vägen och hur de formerar sig.
Här blev det rejäla vindar efter detta.
Ditte

Znogge

Åh, så fantastiskt vacker din passionsblomma är! Vilken tur att den klarade sig :D

Kram

Svar: Passionsblomman är så fin och den har många knoppar kvar. Var djupt oroad för att den hade skadats.
Kanske var det både stark vind och katter som välte de andra krukorna, lär inte få veta.
Ska strax gå kvällsrundan på terrassen och natta blommorna och se att allt är lugnt på alla fronter. Men någon godnattsång blir det inte...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Det var en redig frukost det :-)

Ja, nog var det ett märkligt väder igår. Idag har det dock varit himla fint - till alla mammors ära :-)

Svar: Det var väldigt trevligt med chmapagnefrukost! Tycker att dessa borde förekomma mer ofta...Har lämnat förslag. Idag har krukor och blommor hållt sig på "banan" så jag har inte behövt sopa extra eller fylla ny jord.
Men kanske var även ett par katter inblandade i det hela...
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Åh, så mysigt att få en sådan frukost på mors dag!
Men, vilken blåst det var. Verkar knepigt att krukorna blåst omkull. Tror nog lite på katters hjälp.
Så underbart fin er passionsblomman är, men vet ju att du vårdar den ömt 😊.
Längtar efter er och våra trevliga stunder tillsammans.
Många kramar/A-KSvar: Gokväll! Vi saknar dig också!Kanske var det en kombo av katter och blåst som gjorde att krukorna välte och jord for omkring. Nu är det som vanligt igen men krukorna står i lä. Och den stora enen som föll är ju ingen lättviktare direkt.
Passionsblomman är verkligen vacker och fantastiskt att den fortfarande blommar så fint. Har sett många nya knoppar. Men den blommar ju bara en dag och krymper sedan ihop öfr att vissna.
Kramar från oss båda.
Ditte

Ami

En sån härlig frukost du fick!
Och visst har det blåst. Och gör fortfarande!
Vi kom precis in efter en promenad på piren, men där ute var det riktigt skönt. Blåste mer när man kom in på paseon igen!
Önskar er en trevlig kväll.
Kram!

Svar: En bra morgon att vakna upp var det. Och en hel del blåst men gårdagens virvelvind, vare sig det var katter eller blåst, har jag inte sett till. Här har jag mest fixat hemma idag med vändor till soptunnan och mat med trevlig samvaro på Bar Carlos på kvällstkvisten. En skön kväll är det. Trevlig kväll! Kram!
Ditte

Ghugge

Så synd på dina blommor..men tur att den enormt vackra passionsblomman klart sig. Fina bilder! Gulligt med härlig frukost med söt blombukett till och såklart underbart med telefonsamtal från döttrarna. En fin morsdag med andra ord!
Varma kramar

Svar: Jag blev mest förskräckt över om det var vinden eller katter. Kanske samarbetade de? Ny jord är påfyllld i krukorna och jag har ställt dem i lä för det blåser en del i kväll också.
Det har varit en trevlig dag och det är alltid fint att prata med döttrarna och barnbarnen. Och jag saknar dem.
Stor kram!
Ditte

marga

Tur att passionsblommorna klarade dig! De är så vackra. Och vilken läcker bild på frukostbordet! Men det var en rejäl smäll! Så förvånade ni måste ha blivit! Allt gott slutet gott! 😀

Svar: Visst är passionsblommorna vackra. Och de fortsätter att blomma och utveckla knopparna. Tyvärr blommar de bara en dag, men jag njuter av dem. Jag blev verkligt förvånad när jag igår såg krukorna var välta och jord över terrassen, men vinden var stark så jag sa inte ge skulden till katterna. Men jag undrar jag om de inte var här de också...
Kram! Hoppas ni snart kommer!
Ditte

BP

Efter att ha följt AMAs blogg ett tag så har jg förstått att vindarna i Torrevieija kan ställa till det rejält för allt som står på balkonger/altaner. Men jag är glad att dina underbara passionsblommor klarade sig helskinnade:-)

Var på Söder idag och jag kan säga att där blåste det rejält på vissa ställen. Men väderprognosen had iaf helt fel. Den hotade med regn, men det var faktiskt rätt soligt, varmt och fint idag, ja, med svenska mått mätt då.

Kul att Bosse som är din man och inte ditt barn uppvaktade dig på Mors dagen. Å blommorna behövde han ju bara gå ut på altanen och plocka. Men fin gest iaf:-)

Svar: Här var det verkligen kraftiga vindar i går och som troligen lyckades välta mina krukor. Om katter var inblandade vet jag ju inte...Ett besök på Söder låter hemtamt och gillas verkligen och du vet väl att dte oftast är vackert där och humor finns det gott om. (Har läst ditt inlägg...)En champagnefrukost tackar jag gärna ja till och det när som helst på året. Döttrarna brukar överraska mig med diverse trevligheter och det kan komma lite nu och då under året och uppskattas mycket. Jag gillar tanken på att varje dag ska innehålla något glädjande, smått eller stort spelar ingen roll, men att känna glädje är viktigt.

Ditte

torrebloggen

Vilken mysig frukost!
Tur att dina passionsblommor klarade sig, för det blåste verkligen rejält igår kväll
Tack för trevligt sällskap på Bar Carlos idag på e.m!
Vi kollade på partidebatten när vi kom hem...
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Jättefint att vakna både till dukat bord, blommor och fågelsång. Och skönt att inget mer var omkullvräkt...Tack själv för trevligt sällskap!
Vi hörs och ses!
Kram!
Ditte

Susjos

Woho vilken underbar frukost!!! Sånt kan man inte få för mycket av! å passionsblomman var nog det vackraste jag sett i blomväg!!!! Tur att de klarade sig! Fortsätt njut av livet i Spanien! Kram och sov så gott!

Svar: Frukosten blev en perfekt start på dagen! Uppskattades verkligen!Passionsblomman är så fin och kul att se att nya knoppar kommer. Tyvärr blommar den med sina vackra blommor bara en dag. De slår ut när solen när knoppen och stänger sig på kvällen, men blommar inte då igen.
Vi har det bra och trivs med tillvaron här. Men visst saknar jag Stockholm. Absolut!
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Passionsblomman är helt underbar.
Så det har blåst så mycket, ja då har nog katterna också blåst iväg.

Godnattkram ❤

Svar: Jag är så förtjust i pasionsblomman! Och den har fortfarande så många knoppar och de såg ut att sitta kvar. Kanske var det både katter och vind som orsakade de välta krukorna, men ingen större skada skedd mer än att all jord var på terrassen. Kram och trevlig måndag.
Ditte

Marja

Macroinställningen fungerade ju riktigt bra. :) Den där gula himlen ser skrämmande ut, tycker jag. Men det var väl de hårda vindarna den förebådade och inte jordens undergång. :)
Så underbart att bli bjuden på fin frukost och blommor. Då känner man sig uppskattad.
Ha en skön vecka! Kram! :)

Svar: Jag håller på att lära mig mer om macroinställningar och andra finesser kameran har och det finns många. På Youtube finns flera bra videos so tar upp olika avsnitt och är lätta och trevliga att följ. Har många avsnitt kvar att se. Vindarna kom och de var verkligen starka under en timma och sedan avtog de och drog vidare.
Jag uppskattade verkligen att bli bjuden på "champagnefrukost" med jordgubbar och annat gott. En fin början på dagen.
Önskar dig också en fin vecka.
Kram!
Ditte

Leffe

Gomorron Ditte! Ja, det var en fin frukost du fick och framför allt är det ju tanken som räknas. Jag blev själv tårögd när sonen serverade mej frukost klockan 05:00 på min födelsedag. Jag VET vilken uppoffring det var för honom att stiga upp så tidigt.

Svar: God förmiddag! Visst är det tanken och en mysig och trevlig frukost blev det. Jag förstår din glädje när sonen hade din frukost klar på födelsedagen i den arla morgonstunden. Härligt och omtänksamt!
Vi önskar dig en bra dag!
Ditte

kolonilotta

Champagne till frukost! :) Best mothersday ever!
Det ser så roligt ut med macro objektiv. Det bara måste införskaffas till min stora kamera.
Annars använder jag ju alltid mobilen.

Men vilket oväder ni fick. Det var säkert det som slog omkull krukorna också. Vi har ju mer blåst här också numera. Klimatförändringarna gör sig verkligen till känna. Otäckt!
Svar: Jag låste båda dörrarna. Jag har två! :)
Men hörde en massa ljud ändå som skrämde upp mig!
Det känns lite läskigt när det springer runt en massa löst folk i området.
Får sova middag på dan idag för att ta igen sömnen!
Tur jag har en skön hängmatta! ;)
Kram kram!

Svar: Champagnefrukostar gillas! Men de serveras ju inte varje dag. Kansk elika bra det så man hinnner med att gläjjas när de kommer. Macroobjektivet finns inbyggt i kameran och är kul att använda. Håller på att lära mig fler finesser.
Förstår att det blev orolig sömn, men kansk ekan du sätta ett litet batteridrivet larm vid dörrarna spm verkligen tjuter om de öppnas. Visserligen måste man komma ihåg att stänga av dem när man går ut men du kan ju kolla upp. Tror att Kjell&Co och Claes Olsson säljer dem och de är billiga.
Mysigt med hängmattan så ta du en rejäl vila.
Kram och trevlig måndag! Njut!
Ditte

Decdia

Starka vindar och katter! Tur att blomman klarade sig för den är himla fin!

Svar: Tror på en kombo av dessa! Vill ju inte ge katterna skulden om de är oskyldiga. Och visst är blomman vacker! Många nya knoppar såg jag idag.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Jag tror det var vinden. Den är lurig, man har ju haft åtskilliga krukor omkull.
Passionsblomman sitter ju rätt skyddad iaf. Otroligt fin!!
Kram P ♥

Svar: Passionsblomman är verkligen fin och jag njuter så av de fascinerande och vackra blommorna. Jodå, den är skyddad. Men att enen och hibiskusen i sina stora krukor välte omkull och jorden for åt alla håll var märkligt, men säkert kraftiga vindbyar. Jag hann likspm inte med riktigt. Kram!
Ditte

Piedra

Vilka vackra blommor! Jag gissar på att det var vinden. Den drar iväg med mycket.
Kram <3

Svar: Säkert var det vinden och det kom kraftiga vindbyar under en kort tid. Och blommorna njuter jag verkligen av.
kram!
Ditte

Musikanta

Vinden kan ställa till med en hel del, särskilt om den är byig. Tur att blommorna klarade sig. Du fick lite extra jobb bara. Har en fin flaska riktig champagne som legat i svalen närmare tre år. Antingen är vi för få (bara Kent och jag) eller är vi för många så den är fortfarande oöppnad. Jag mår inte särskilt bra av champagne, så mer än ett glas vill jag inte ha.Min svärson fick den som julklapp på sitt jobb, men eftersom han och övriga familjen är helnykterister så gav han bort den :-). Men en vacker dag så, kanske till jämna födelsedagen om tre veckor?
Kram från Ingrid

Svar: Ett tips är att inte spara champagnen alltför länge för då kan den bli sherry. Hände hos min pappa med flaskor med fin champagne. Gick inte att dricka....Men de hade nog legat mer än tre år. Kanske ett bra tillfälle att smaka champagnen när det väntas jämn födelsedag. Jag tar gärna ett par glas champagne och och tycker det är gott. Ohc fint igår att börka med champagnefrukost och resten gick åt framåt kvällen på terrassen.
Blommorna klarade sig trots att kukorna föll. Fick bara fylla på ny jord och sopa hela terrassen. Passionsblommorna är väl skyddade bakom en mur så de klarade sig bra. Men jag var orolig.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: