Öppet sinne med möjligheter

    
Idag har vi "skenet gate upp och gate ner" för att leta efter möjliga scooteruthyrare. Perfekt väder med +25 och en lätt havsbris kändes bra och jag även utrustad med stor envishet och öppet sinne.
Jag fick ett par förslag på scooteruthyrare av bloggvännen BP , hittade ett par på egen hand och fick ytterligare ett par av vännen Preciosa.
Och med sammanlagt sex tänkbara möjligheter vandrade vi på förmiddagen iväg och tyckte att vi borde ha någon tur. Icke! Alla uthyrningsfirmor hade slagit igen!
Det blev en vända inom den idag öppna turistbyrån och ytterligare ett förslag udersöktes, men ingen tur där heller. Elcyklar var vad vi blev erbjudna.
Av en slump hittade vi en ytterligare en butik med elcyklar och längst in där i en hörna fanns en scooter. Tyvärr trasig, men den skulle lagas inom den närmsta tiden. Men exakt när fick vi inget svar på. Vill till att se möjligheterna...
Så efter att ha gått 12 000 steg och letat scooteruthyrare fann vi några ställen som sålde scootrar och vi har i liten skala funderingar på att kanske köpa en. Men steget dit är långt, även tankemässigt. 
Här måste det kollas upp diverse försäkringar och annat först, men det känns onekligen lockande att ha en egen scooter att susa fram på.
(Innan vi var hemma hade 16 000 steg avverkats och ändå ingen scooter att hyra.)
 
 Att flänga runt och leta scooteruthyrare underlättar om man kan gå på den skuggiga sidan av gatorna.
Roligt att se de gamla husen som fortfarande finns kvar, inträngda mellan några höghus.
Här i stan samsas både gammalt och nytt, men mycket gammalt har också försvunnit. 
 
Annat att titta extra på.
 
Tyvärr är det väl så även i Torrevieja som på många andra platser att mycket av det gamla fått ge vika för det nyare och mer moderna.
På hemvägen blev det ett stopp för oss på den gamla restaurangen Kiosco El Tintero nere vid strandpromenaden.
Ingen meny för oss idag men väl vätskepaus. Menyerna såg lockande ut så hit återkommer vi och vill man inte ta en hel meny finns en del à la carterätter också, mest fisk och skaldjurinspirerat. 
 
El Tintero är en av de äldsta restaurangerna i Torrevieja.
 
Namnet finns kvar och kommer sig av att för länge sedan färgde fiskarna här sina garner.
På 1930-talet byggdes det här ett utskänkningsställe i trä som blev populärt, Merendo Las Rocas
Byggnades såsom den ser ut idag kom till på 1950-tale, den gamla ägaren sålde det
och namnet  byttes till Kiosco El Tintero. Den nuvarande ägaren har ansökt om att byggnaden ska
skyddas och få stå kvar eftersom den har sin egen historia. 
El Tintero är en typsik sommarrestaurang så har den öppnat så är sommaren här.
 
Menyerna är för två personer; till vänster sallad eller sardiner till förrätt
och som varmrätt kan man välja på havsabborre, guldbrax eller enterecote.
Två valfria drycker, bröd och efterrätt ingår.
Menyn till höger , också för två innehåller sallad eller bläckfisk till förrätt,
blandat ris med fisk och skaldjur till huvudrätt, dryck och efterrätt.
(Dessa menyförslag är i den lite högre prisklassen. Oftast brukar
lunchmenyerna kosta mella 8 och 12 euro. Dyrare och billigare finns...)
 
Och visst är sommarsäsongen här,
 ännu med gott om plats för hugade på stranden så här en måndag.
 
 
Inlägg 81/100 i utmaningen #Blogg100. 
                                                                                                                                                                                                                          
Ann-Kristin

Jag har ingen stegmätare, men har varit till försäkringsbolag och banken på fm.
Blev 2 stopp på vägen hem.
Nu har byggmästaren varit här och de kommer någon gång i morgon och rättar till lite i köket.
Verkar dyrt vid Tintero.
Hör av mig om en stund.
Kram

Svar: Du går ju långt varje dag och bara tur idag att jag kom ihåg stegmätaren. Jag vet ändå ungefär hur långt jag går varje dag och det räcker. Fint att R kommer och ordnar det somska ordnas.
Tinteros priser är för två, men ligger lite över medel.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Hej! Ursäkta mig men jag har ett problem. Visst har du också blogg.se? Jag skulle förnya mitt PRO-medlemsskap men nu ingår ingen domän. Vet ej varför. Det jag vet från ifjol är att hela bloggen slutade fungera då de glömde koppla domänen.

Svar: Jag har blogg.se men har inget pro medlemskap. Jag har det vanliga. Kanske kan du skriva och fråga. De brukar vara snabba med att svara. Kommer att byta till wordpress så småningom men får då lämna kvar alla gamla inlägg hos blogg.se. Men så får det bli.
Ditte

Moi

Det är så skoj och uppiggande när man ser att de typiska sommarställena nu har slagit upp sina portar/parasoll.
Mindre kul tycker jag det är med all rivningshysteri
Kram

Svar: Visst är det roligt när det mesta är öppet och här känns det nu som sommarsäsongen är i gång. Men fortfarande gott om plats på stränder och restauranger. Rivningshysterin är trist och dte var man än är.
Kram!
Ditte

BP

Synd med scootern. Konstigt att affärerna har fått stänga. Jag menar Torrevieija är ju en turiststad och där borde väl behovet av scooteruthyrare vara stor tycker jag. Men nu när jag tänker efter så fanns det också bara två ställen i Benidorm som hyrde ut scootrar/motorcyklar. Vi blev förvånade hur otroligt dyrt det var att hyra dessa. Antar att försäkring/fordonsskatt är väldigt dyra i Spanien, å då blir det liksom inte lönsamt för uthyrarna, då få hyr...

Bra idé att köpa en scooter. Ni är ju ändå där ganska ofta.

Kul med bakgrundsinfo om El Tintero. Å jag bir altid glad över när "minnesmärken" k-märks i stället för att de rivs som här hemma.

1 000 tack för länken, även om tipsen inte var till någon nytta:-)

Svar: Butikerna som hyr ut har fått stänga för att försäkringarna blivit så höga så det lönar sig inte. Detta har vi förstått idag. Att hyra kostar mellan 35 och 40 euro/dag och för det hyr du betydligt billigare en småbil. En lite bil kan man få hyra för mellan ca 100 sek/dag och 300 sek. Du har ju sett liknande i Benidorm. Dina scootertips var värdefulla, men tyvärr så fanns inte butikerna kvar. Men en hjälp är en hjälp...Tusen tack.
Och nu funderar vi vidare på köp.
El Tintero är en inventarie här i stan och fint om den behålls.
Ditte

Veiken

Ni får importera en från Thailand. där finns det massor har jag hört! ;) Är det fortfarande lågsäsong eftersom alla har slagit igen? Kram

Svar: Lågsäsong är det inte, men jag har förstått att försäkringarna till scootern är dyra. Den vi fick tips om idag skulle kosta mellan 35 och 40 euro/dag och det blir en del på en månad. Och då kan man ju lika gärna köpa en ny. Att hyra bil kan kosta från denna summa /vecka och uppåt. Viss skillnad, men klart billigare. Men nu var det ju inte bil vi ville ha...Och visst finns det massor i Thailand, men jag tror exportkostnaden blir hög. Sareng skulle vara bra, men jag har inte sett några.
Kram!
Ditte

TantGlad

Jättefina bilder och grindar gillar jag lite extra mycket. Läckert

En natti kram från mig till dig.

Svar: Här finns många fina grindar och protaler och en hel del annat vackert på husen. Bara att stanna upp och njuta av det man ser. Natti!
Kram!
Ditte

Znogge

Snopet med scootern. Trodde alltid det fanns efterfrågan på sådana men tydligen inte tillräckligt stor... Köpa kan vara ett alternativ men inte alltid.

Kram

Svar: Scootrar här har vi förstått blir så dyra att hyra med försäkringar och skatter att det inte längre lönar sig att hyra ut. Priset ligger på mellan 35 och 40 euro/dag och på en månad så kan man köpa en för samma pris. En ny! Bilhyra är klart mycket billligare och kan kosta från ca under tusenlappen i veckan till mer än det dubbla för en liten bil. Och vi funderar på att köpa en, men vi får se...
Kram!
Ditte

Ami

Aha! Då får ni fundera vidare hur ni ska göra med scootern!
Tintero var längesen vi besökte...men kul att de bevarar den!
Kram

Svar: Jam scootern tycks inte gå att hyra. Mne jag är envis och har inte riktigt gett upp. Men med tanke på priset så är dte lika bra att köpa en. Tintero är ju ett stycke historia....
Kram!
Ditte

Ama de casa

Att inte hitta några scootrar verkar åtminstone ge en väldigt bra motion :-)

Svar: Absolut! Och tänk så mycket vi får se och uppleva...En ren vinst!
Ditte

Musikanta

Skulle nog köpa en liten bil istället för en scooter. Man är ju mycket mer utsatt med en sådan. Det räcker ju med ett litet hål i vägen eller att någon slänger upp en bildörr när man susar förbi så ligger man där. Och ni skulle vara TVÅ på den också! Nej, köp en liten begagnad bil istället. Det KAN ju regna där nere också...
Kram från Ingrid

Svar: vi brukar hyra scooter i THailand, vänstertrafik, och har gjort det på många ställen och det är så mycket smidigare än en bil att ta sig fram med. Och en bil kan vi hyra. Här i Torre ska vi nte köra inne i stan men det är perfekt med scooter att ta sig runt i omgivningarna och man får ju frisk luft också. Men vi funderar vidare....
Kram!
Ditte

torrebloggen

Synd att ni inte hittade någon scooter uthyrare!
Vet att det fanns en uthyrare vid Palangrekurvan, men den kanske också har slagit igen.
Ser jag något ställe, så hör jag av mig!
Kram!

Svar: Tack för hjälp! Säg till om du hittar någon. Alla ställen vi passerade igår var stängda eller tyckte vi skulle hyra elcyklar. Det ska vi inte. Vad vi förstått lönar det sig inte för skatt och försäkring blir så dyra och då är det snart gjort att köpa en egen.
Önskar er en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Susjos

Oj, så förvånad jag blir först när jag läser ditt inlägg att det inte finns några scootrar att hyra, men ser sen att försäkringarna är så dyra. Så galet!
Vi brukar varje år i Grekland hyra mc, där finns massor av uthyrningsfirmor ( så superbilligt är det ju inte längre, men helt okey priser). Har de inte lika höga försäkringar undrar man?
Tackar än en gång för värmen som du skickat upp, känns som att sommaren kom idag!
Kram!

Svar: God förmiddag! Skönt att värmen kommit. Verkade som den tog en omväg.Vi har också hyrt scootrar utomlands, dock inte just här i Torrevieja men på Mallorca, Menorca Cran Canaria, GRekland och Thailand och det har gått hur bra som helst. Men kanske har skatter och försäkringar blivit så dyra att det inte lönar sig. Vi fick föslag på pris mellan 35 och 40 euro/dag och det är mer än vanligtvis bilhyra. Så nu tänker vi på att ev köpa en.
Önskar dig en fin försommardag.
Kram!
Ditte

Decdia

Vad trist att ni inte hittade nån uthyrare! Men förhoppningsvis löser det hela sig på något sätt...
Mysigt att gå runt med, även om det kanske är i varmaste laget. :)

Svar: Jodå, vi är förhoppningsfulla om att hitta en lösning och att köpa en scooter är en möjlighet. Och visst hann vi se en hel del när vi traskade runt.
Tur det också finns gott om lämpliga stopp.
Ditte

Mia

Nu har sommaren verkligen kommit hit till mig också, fast jag vågar inte lita helt på den. Härligt är det i alla fall de dagar den slår sig ner.
Visst är det trist när så mycket gammal kulturrikedom försvinner, men det är ändå bra att kunna se det fina mellan det som känns mindre charmigt.
Ståndaktigt må jag säga att passera den menyn med bara en dricka. Själv får jag nog ta en lunch efter besöket här hos dig som retade smaklökarna.
Vila nu benen en stund och lycka till sedan med scootern.
Sommarkram till dig.

Svar: Vad härligt med den svenska sommaren! Och denna tid är så fin! Men riktigt att lita på är inte det fina vädret men man får ta dagen som den blir. Benen har vilats idag, blev bara fem km, men jag mår bra av att röra mig.
Och scootern letar vi efter.
Varm kvällskram från mig på terrassen och +22.
Ditte

Tove Olberg

Öppet sinne i steg och leta ger resultat om inte nu så senare!
Scooter är luftigt och lätt att ta sig fram då det önskas!
Lycka till!
Stor kram från ett uppklarnande Skellefteå :-)

Svar: Jadå, öppet sinne finns på flera plan. Och envisheten för mig oftast framåt. Kanske kommer scootern också att göra det. Hoppas!
Skönt med lite klarhet hos dig.
Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: