Knutar

    
 Jag är inte direkt praktiskt lagd och mina fingrar är inte alls följsamma. Har försökt att träna upp dem, men tyvärr med mindre lyckat resultat.
En hel del idéer har jag och kan ibland få slå knut både på mig och andra för att få dem utförda och till det har jag ett speciellt träd, ett knutträd, där jag ser möjligheterna.
 
Ett knutträd med möjligheter.
Mina idéer om odling tar fart då och då och på vårvintern satte jag några potatis i krukor och som borde vara färdiga lagom till midsommar.
Men det var viss felbedömning i tid för nu häromdagen när vi kom hade bladen vissnat och potatisen bör då tas upp. Och det är liksom en månad tidigare än planerat.
Minns med glädje förra årets potatisskörd  och de plockade vi upp på midsommarafton och avnjöt med en bit sill. Skörden bestod av 10 stycken små potatis, hemodlade.
 
Potatisskörden var klen och potatisarna i miniatyr.
Men dock potatis!
 
 Man kan inte lyckas jämt även om det vore smidigt och bekvämt, men ack så tråkigt. Jag; sömnad, virkning, stickning, att rita, måla och pyssla så där i största allmänhet är inte kompatibla men jag har klarat mig bra ändå genom livet. Jag har insett att annat kan kompensera och det är bra att olika människor har olika förmågor. Sedan finns det de som fått många av dem, dit hör inte jag men jag är nöjd ändå. 
         
Vår passionsblomma för ett år sedan då en blomma visade sig.
 
Ett år senare är det en klart fylligare passionsblomma som trivs och blommar
med idag nio blommor utslagna.
Så idén med att plantera en passionsblomma här var klart lyckad.
 
Lyckad är också hibiscusen som tittar in till oss.
Den är det ingen som vattnar, fyller på jord eller pysslar om, 
men den växer och frodas ändå. Och kanske är det just det som är meningen.
Att växa i frihet och av egen kraft, men kanske blir tillväxten bättre
i samverkan med andra. Vem vet?
 
 
Inlägg 74/100 i utmaningen #Blogg100. 
 
 
 
 
 
 
 
 
wiolettan

Ett sån´t träd skulle jag också vilja ha, ett knutträd. Slå knut på sig själv lyckas inte alltid, men med ett träd, en helt annan sak.
Egen satt potatis, inte illa, det har jag inte gjort på många år. Kanske din idé med i kruka vore bra.
Du har säkert gröna fingrar att döma av fotografierna att döma. Snyggt.
Trevlig kväll och kram till dig.

Svar: Knutträdet är bra och får en att fundra lite extra på lösningar. Vad gäller potatis så prova att sätt i krukor på balkongen. Vi hae satt hemma i Stockholm också och tror det blir potatis och hoppas på lite större än de vi fick här-
Gröna fingara har jag ibland...
Kram och trevlig kväll önskar jag dig också.
Ditte

Ama de casa

Passionsblomman är ju helt fantastisk nu! :-)

Det var himla trevligt att ses sådär lite oväntat idag :-)

Svar: Visst är den och den är ju blå som en lavendel. Jättetrevligt att ses och visst lite oväntat.
Ditte

Comsi Comsa


Lavendel-passionen var ju helt underbar! :-)

Kram ♥

Svar: 👍 Visst är den. Och den blommar! ❤️
Ditte

Veiken

Det finns ju människor till allt tack och lov.Jag är som du och kan uppskatta människor som kan. Vi behövs alla på ett eller annat sätt! Jag tror banne mig att du har gröna fingrar vad du än säger! :) Kram

Svar: Gröna fingrar kan jag stundtals ha och jag tycker det är vackert med blommor och växter, de piggar upp. Skulle precis som du har i thailand vilja ha orkidéer men tror inte de klarar sig ute. Hemma har jag bara orkidéer för att de både är vackra och tåliga. Men de står ju inomhus. Jag har insett mina begränsningar vad gäller en del praktiska och mer fingerfärdiga bestyr och överlåter de med varm hand till andra. Bidrar med annat i stället...
Kram!
Ditte

Geddfish

Alla har vi vårt.
Tacksamt att vi har olika förmågor. Och ibland kompletterar man varann.
Blomstrande kram!

Svar: Visst är det så! Och bara att inse att vi har olika förmågor och glädjas åt de vi har och även åt andras. Kram i sena kvällen.
Ditte

Anette

Hahaha, vi verkar ganska lika du och jag.

Svar: Det stärker mig!
Ditte

BP

Kan inte låta bli att skratta över din potatisskörd. Minns att vi odlade potatis på balkongen en enda gång och fick ungefär lika många som du visar upp. Men vi tyckte att de var de godaste potatiserna vi någonsin ätit. Som sagt - engångsföreteelse.

Å sömnad, virkning, stickning, att rita, måla och pyssla är sysselsättningar som ger mig mardrömmar. Eller rättare sagt - jag inte ens virka och sticka. Ja inte rita eller måla heller om jag tänker efter.

En himla tur att alla är bra på nå't iaf och att vi på det sättet kompletterar varandra:-) Ja du och jag verkar iaf väldigt lika. I mitt fall kan jag komplettera med bakning förresten...


Svar: Potatisskörden blev mindre i år än förra, men kanske var det sämre kvalité på potatisen. Vi sätter den bara för att dte är kul. Men med en sillbit så kan de säkert smaka bra. Vi har ett gng hemma i Stockholm i en kruka på balkongen och hoppas på viss skörd. (Ca 10)Skönt att höra att det är fler som inte har handarbetet och pyssel inbyggt.
Och ist är alla bar på något, men man får ju inse sina begränsningar i en del fall.
Jag kan komplettera med envishet, skidåkning, humor och viss matlagning.
Ditte

torrebloggen

Oj oj vad din fina passionsblomma har vuxit och brett ut sig!!
Kul att det blev lite potatis i år igen.
Knutträdet var fint!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Passionsblomman växer nästan under tiden vi tittar på den. Och så fint med alla blommor och knoppar. Potatisarna blev små i år och med en sillbit så ska de ätas till helgen.
Ha det bra ni också!
Kram!
Ditte

Fia

Så är ni på plats igen! Och vilka söta potatisar! Säkert jättegoda! Jag kom just hem efter tre härliga bibliotekskonferensdagar i ett underbart somrigt Västerås. Så jättekul det var att träffa alla fd kollegor från hela Sverige och dessutom ägde den stora festen med dans rum i "mitt" bibliotek på högskolan!
Nu gäller tvätt och oljning av altanerna!
Kram!

Svar: Jadå, vi är på plats och installerade. Vi var ju förinstallerade sedan förra turen.Vad roligt med bibliotekskonferensen och fint väder är ju en stämningshöjare.
Kul att träffa många fd kollegor och festa kloss.
Och efter fritid kommer arbetet.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Hoppas markisgubbarna blev klara.
Tack för trevligt sällskap på fm till La Zenia.
Otroligt vad passionsblomman tagit sig. Så fin!
Blev inget Casabesök för vår del i kväll.
Vi har haft en lugn hemmakväll. Skönt det också.
Vi syns i morgon.
Nattiskram/A-K


Svar: God sen kväll! Jodå, markiskillarna blev klara och vi är väldigt nöjda med resultatet. Tack själva för en trevlig tur till La Zenia och lite shoppat blev det ju.
Hemmakväll här också och nu med spansk tv och sändningenfrånn Globen med semifinalen nr 2 i Eurovision Song Contest.
Hasta manana!
Kram!
Ditte

Mia

Det finns så mycket att ta till vara och bli glad över, man behöver verkligen inte göra anspråk på allt. Tänk bara; tio små egenodlade potatis med en klick smör och salt - väcker alla sinnen. Underbar passionsblomma och vacker hibiskus - lycka. I det lilla finns ofta det stora.
Varm kram till dig Ditte!

Svar: Instämmer helt; "i det lilla finns det stora" och jag gläds oftast över det jag kan och passerar det jag inte kan. Har man tränat i många år så finns det annat att lägga energin på. Varm kran till dig också.
Ditte

znogge

Man kan tyvärr inte vara bra på allt men vi har alla våra styrkor och förmågor. Det gäller att uppskatta det man är bra på. Hus som helst så blommar det väldigt vackert hos dig!

Kram

Svar: Nej då! Och tur är väl det. Jag har för länge sedan insett mina tillkortakommande i de mer pyssliga och praktiska sammanhangen och det har gått bra att finna strategier för att lösa de situationerna. Jag har fått använda kreativiteten till att finna lösningar och det har också varit utvecklande.Men visst blommar det vackert!
Kram och trevlig fredag.
Ditte

Ami

Så det blev potatis i alla fall...även om det var en månad förtidigt!
Roligt att odla eget :)
Och passionsblomman är jättevacker!
Kram och trevlig fredag

Svar: Jodå, potatis blev det, Tyvärr inte så stora men förhoppningsvis goda. TRor att moderpotatisarna inte var av bästa kvalité...Passiosblomman är desto större.
Kram och jag önskar dig en fin fredag.
Ditte

Tove Olberg

Knut-trädet blir min favorit, det går sig till med passionen ser jag och allt därtill :-)Några Potatisar ur jorden
sätter fart på orden
med smör och salt
en kan inte få allt
Smaken
av egen odlarfröjd
gör en ändå nöjd
Odlarkram med passion :-)

Svar: Tove! Helt underbart igen! Du är verkligen en ordkonstnär på alla sätt! Fantastiskt!Potatisen skall ätas i helgen och får bli som komplement för skörden blev inte så stor, men säkert naggande god.
Potatiskram med passion!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: