I skuggan vid havet

    
Strandlivet är inget för mig längre. Inte om man tänker sig det i en solstol/solsäng på en strand. 
Däremot sitter jag gärna i skuggan på en restaurang med havs och strandutsikt för  där händer det alltid något som jag kan fästa ögonen på. 
Men att  en tidig morgon eller sen eftermiddag, med hatt eller keps på, ta en promenad längs havet barfota i sanden på en lång strand är också njutbart och där lockar mest den kilometerlånga La Matastranden en bit norrut. 
Ett bad då och då i havet kan vara skönt men temperaturen bör komma upp till +25 för att jag ska bada och där är den inte ännu. Och även då har jag en strandrestaurang som bas.
Inom loppet av tio minuter på vår spanska favoritrestaurang hann jag se en del och ännu mer under den timme vi satt här.
Strandlivet kräver sitt.
 
Första parkett i skuggan vid havet. 
 
 Havets olika blå nyanser fascinerar -
 
  Glädjande ses fler och fler som bär hatt för att skydda ansiktet.
Och idag fick man verkligen hålla i den för vindbyarna tog i ordentligt. 
 
Några använder sig av de mer permanenta parasollerna och solsängana som finns att hyra.
 
Andra har egna fiffiga lösningar.
Liten stol med tillhörande parasoll.
 
Visserligen är det föbjudet att ta med hunden till stranden men kanske går det an
att följa med om den är i modell mindre.
 
 "Första sittningen" upphör vid 13.30 och det är  lunchdags hemma eller på lokal.
Måltiderna är viktiga och inget som skyndas på. Stolar, parasoller och annat släpas med
och orkar man inte bärafinns lämpliga "dra-maten-vagnar". 
Kanske en välbehövlig siesta också innan "andra strandsittningen" börjar vid 16 tiden.
 
 
Inlägg 80/100 i utmaningen #Blogg100. 
 
 
 
 
                                                                          
Malin

Vad härligt att känna sanden mellan tårna, promenera på stranden, ta ett dopp och fortsätta promenera. Nästan så jag blir lite avundsjuk. Men tack för njutbara bilder så jag kan stilla mitt resebegär just nu.

Svar: Vi har det väldans bra här och jag njuter av det mesta i skuggan och med keps elle hatt på. Du har ju haft en härlig resa till NY så du har tankat en del reseupplevelser. Och snart kommer kanske nya. Och man behöver ju inte alls resa långt. Du har ju ett paradis i skärgården och dte är mycket värt på alla sätt.
Ditte

Comsi Comsa


När du talar om strandpromenaden så blir man allt lite sugen, fast jag är bortskämt men den vita kalla sanden. Hi hi :-)

Fina bilder, fin färg på kepsen som passar dig. Kram ❤

Svar: Ja, den vita kalla sanden och det helt turkos havet det har vi kvar på Boracay. Och jag tror inte vi får det med oss annat än i tankar och minnen. Oförglömmligt!Och kepsen tycker jag om och nytta gör den.
Kram!

Ditte

Biggeros

Jag känner igen det så väl när man ser människor flocka och i släpan på matvagnar , stolar, parasoller, barn, hundar, bord etc.. Det kan bli rätt så tröttsamt för samtliga, men för mig ett nöje att se på när de ska avveckla allt och gå hem. Jag är en lite rastlös själ, jag har svårt att bara ligga still. Det blir ett par gånger ner till havet för dopp, promenader och tapasrestauranger. Härliga bilder både på dig och andra. Kram och trevlig kväll

Svar: Förstår att du känne rigen scenariot! Tror det är lika på många ställen i Spanien och kanske hela södra Europa. Men detta släåande har jag nog bara sett här i Spanien. I Italien har ju många köpt sig badhytter. Men en hel del att titta på är dte ju från en trevlig bar/restaurang.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Strandlivet på själva stranden lockar inte mig nämnvärt längre. Men att promenera efter stranden är himla skönt. Och havet slutar ju aldrig att fascinera :-)

Svar: Instämmer helt! Ett bad tar jag gärna när temperaturen är badvänlig, alltså närmare +25. Men det sker oftast kvällstid när solen inte är stark. Och havet! Jag kan titta hur länge som helst.
Ditte

Znogge

Jag brukar hoppa i när det är 18 grader för skulle jag vänta längre så blir det inte många bad här på hemmaplan! Solhatt är verkligen skönt och det behövs när man strosar omkring i värmen.

Kram och trevlig söndag!

Svar: Jag har i Sverige badat, doppat mig i 18 grader. Men helst inte. Annat var det i ungdomen...Ja våde solhatt och keps skyddar ansiktet och är ett måste för mig. Och helst går jag i skuggan.
Kram!
Ditte

Annika

Verkligen klokt att skydda sig med hatt. Även om jag själv är dålig på det. Men jag tror att folk har blivit klokare och förstår hur farlig solen är. Att dela upp dagen i två sittningar är ju smart. Ha det gott. kramen

Svar: Jag ska inte vara i solen och är det inte. Min hy har fått tillräckligt av sol under årens lopp och då visst man inte. Jag tror att en del har förstått vitsen med att inte bränna sig idag, men sedan ser man skräckexempel....
Skulle inte behövas idag när man vet att hudcancer är så utbredd och farlig.
Ja två sittningar är bra, för mellan dem är det gott om plats.
Ha det bra du också.
Kram!
Ditte

Geddfish

Somriga bilder. Här skulle bli varmt och sol idag, men det frös inne. Nåja. Lite varmt var det.
Du sitter vackert där i skuggan, ser så skönt ut.
Kvällskram!

Svar: Vi har haft en härlig dag och jag har hittat skugga där jag varit, nog så viktigt. Får nog även skicka dig lite sol och värme. Tidigare sändningar har gått till Stockholm. Kram!
Ditte

Veiken

Första parkett har dom dyraste biljetterna, så njut av dom så länge du kan och vill! :) Kram

Svar: Stämmer! Men vi har hittat en favorit där vi trivs och trivseln är halva nöjet. Mest spanjorer och vi....Passar oss. Kram!
Ditte

Ami

Ja, idag har det blåst rejält! Men nu frampå kvällningen tycker jag det har avtagit!
Och visst är det roligt att sitta på någon servering och studera folk :)
Ha en fin kväll
Kram

Svar: Finns mycket att titta på och mysigt att sitta vid havet och se skådespelet på stranden lite på avstånd. En njutbar kväll och väldigt ljummen.
Kram!
Ditte

torrebloggen

Härliga bilder från paseon!
Just nu har vi drygt +28 på balkongen , jätteskönt, dessutom blåser det varma vindar!
Det kanske blir en tropisk natt i natt, som det har pratas om att det skulle bli i helgen!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Ja, vi njuter gärna av att gå där och avslutar gärna hos vår "stammis". Behagligt har dte varit och en skön kväll med varma vindar. Återstår attt se om det blir en tropisk natt. Ha det bra ni också!
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

När det är varmt kan det ju verkligen vara skönt i skuggan också! Jag vill också att det ska vara varmt och skönt när jag ska bada. Min mamma däremot badar gärna när det är 16,17 grader (dvs i Stockholm nu t.ex.). Hon säger att det är sååå skönt, men jag fattar ingenting ;)

Svar: Jag kan ju inte längre vara i solen, har ju tillbringat mycket tid där förr. Ville ju bli så brun som möjligt trots min ljusa hy och det har kostat en del i hälsa. Så nu gäller skugga. Men badförbud har jag ju inte...Hurtigt av din mamma att bada i så kallt vatten, men jag förstår det inte heller. Men vi är alla olika.
Ditte

BP

Här känner jag helt och hållet igen mig. Har faktiskt aldrig gillat att ligga på en sandstrand. Sanden kryper ju in precis överallt. Då föredrar jag helt klart gräs.

Min smärtgräns vad gäller badtemperatur går också vid 24-25 grader, annars får det vara.

Känner även igen mig att kunna sitta i en bar med en öl/vinare/cortado och tittar på både det vackra medelhavet, men speciellt på allt folk i rörelse. Maken och jag brukar liksom "dikta upp" små historier när vi ser nå't roligt och kan roa oss med det i timmar - på flera ställen alltså.

Svar: Slående likheter i det mesta här. Och visst är det njutbart att bara sitta och titta och fantisera....Utvecklar dessutom kretiviteten.
Ditte

Susjos

Strandlivet..det gillar jag! Både på stranden och på en taverna! Skönt är också att sitta i skuggan emellanåt. Jag tackar för den värme som du verkar ha skickat upp till oss i norden, nu hoppas vi den stannar över sommaren!
Tack för sköna avkopplande bilder från det soliga Spanien!

Svar: Jag delar gärna med mig av det goda livet här. Och skönt att värmen nu verkar ha anlänt. Avkopplande är det här. Lite för mycket ibland...
Ditte

Tove Olberg

Det lyser även i skuggan :-) havet ligger där det ligger - och lysande du tar plats och njuter!
Gott liv gör gott!
God kram!

Svar: Visst gör det och skuggan är ju min plats för att må bra. Och så sant; "Gott liv gör gott!.
Stor, god kram
Ditte

Amanda Jona [SPONTAN]

Ser underbart ut!

Svar: Vi har det jättebra! Verkligen!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: