Goda idéer

    
 Goda idéer av skilda slag finns det gott om och likaså alternativa idéer som också kan vara av det goda slaget men knepigare att få till. Mer ansträngning krävs.
Sedan finns det idéer som rent av är perfekta men som kan vara svåra att genomföra direkt kan kräva visst och ibland långt förarbete. 
Inget är i princip omöjligt men grunden sägs vara viktigast, kanse tålamodet också.  Och kanske gäller det även för en del idéer.
Några av dagens idéer...
 
En god idé och lätt genomförbar är att slå sig ner på en bänk vid havet
och bara njuta av att vara här.
 
Lite mer grundarbete får göras för att planera
och genomföra en segel eller fisketur.
Men fullt möjligt.
 
Att som ett alternativ till en scooter införskaffa en röd Alfa Romeo kräver
mycket arbetet och det av olika slag. Blir trött bara jag tänker på det...
Kanske kan det vara en god idé att låta det stanna vid just det.
Att se den! 
 
Glassbarer finns det gott om och kedjan Sirvent har många filialer i stan.
Glassmakerna är många.
Vid en överslagsräkning kom jag fram till att det finns drygt 70 smaker.
Ett paradis här om man tycker om glass.
Och jag gör det. Köper gärna en kula...
En idé är att provsmaka.
 
Här vid en av "havspoolerna," är stenpirer är byggda som skydd mot vågorna och 
plaststolar har satts ut så att rörelsehindrade ska ha möjlighet till svalka och bad.
En verkligt god idé!
 
Det vackra solskenet inbjuder till strandliv bl.a. på Playa de La Cura,
en av stränderna i stan. Och här tar de hugade solnjutarna med sig både parasoller,
stolar och annat som kan behövas för strandlivet.
Strandlivet är inget för mig med gärna en skuggig plats på en närbelägen bar/restaurang .
 
Skulle man hellre vilja ha en mer privat liten strand
kan det vara en god idé att vara på plats tidigt på morgonen och sprida ut sig.
 
En enkel, genomförbar och god idé är att slå sig ner på ett av
favorittapasställena, El Calabrio och inmundiga dryck plus tapa som ingår för 1 euro.
(Några cent dyrare för öl)
 
 
 Inlägg 87 /100 #Blogg100.
Gittan

Det finns ju lite olika alternativ att roa sig med, bilen var ju snygg men som du säger lugnast att bara titta på den...härligare med promenad eller cykeltur då. Och visst är det skönast i skuggan på en skön plats man kan sitta och filosofera. Kram.

Svar: Bilen var nog mest "ögongodis", men fin var den och röd. Cykel går bra det också och vi använder ju benen/fötterna en hel del på våra promenader så fram kommer vi ju. Bil går ju dessutom att hyra. Stor kram!
Ditte

kolonilotta

Här sitter jag och blir jätte sugen på glass! Om jag inte varit laktosintolerant hade jag smakat mig igenom sortimentet på en vecka! ;)
Men vilken fin idé dom genomförde med plaststolar i vattnet för rörelsehindrade. Det är ju jätte bra. Dom vill ju också kunna svalka sig.
Bilen var ju himla snygg! Och röd! :)
Stor kram! Kom hem snart så vi får sitta och dricka vin! ;)

Svar: Jag ser fram emot att ta en tur till ditt paradis när vi kommer hem. Det ser så fint ut! Vad gäller glassen blir det inte så många, men ibland så...Och smakerna är oändliga.
Plaststolarna och räcken för de som har svprt att ta sig i och ur vattnet tycker jag man kund eta efter även i Sverige vid större badplatser och kanske finns det. Har dock inte sett detta hemma.
Visst är bilen läcker! Och ska den bli min får jag nog börja jobba igen. Tveksamt om jag vill det.
Stor kram till dig också.
Ditte

Fia

Ja goda idéer ska man inte förakta! Fint att det finns så många alternativ till strandlivet! Jag gillar inte heller att ligga och steka mig i sanden som förr. Hellre promenerar jag vid havet, sitter på en bänk och tittar ut över vatten och lyssnar till vågskvalpet eller väljer en bar och njuter av svalkande dryck och då är Calabrio ett av valen även för oss! Den tapa du visar är en av de bästa tycker vi!
Kram!

Svar: Goda idéer är bra och här kan de liksom bara komma till en...Vi är nog lika vad gäller promenaderna och att inte längre vara på stranden. Visst är El Calabrio trevligt och mysigt med tapas som ingår.
Jag gillar de vi fått utom just sardinerna, men de får vi inte fler gånger...
Kram!
Ditte

Ami

Visst är det härligt här!
Och de där stolarna för rörelsehindrade tycker jag är jättebra!
Vi var på väg till Calabrio idag, men sist vi var där såg jag en skylt där det stod att det var stängt på måndagseftermiddagar!
Kram

Svar: Det är jättefint här och jag trivs jättebra, men jag saknar ändå Stockholm med allt utbud, pulsen och variationerna. Dock saknar jag inte prisläget på utelivet...Vi var på Calabrio på em och det var fortfarande öppet men kanske stänger de vid 16 tiden. Mysigt att sitta där i skuggan var det.
Kram!
Ditte

Fia

Ha ha du visar vår favorit tapa på el Calabrio! Vi går också hellre längs havet än att ligga och steka sig på stranden som jag gjorde förr. Att sitta på en av bänkarna på paseon och titta ut över havet är också en av våra favoritsysselsättningar. Även här har vi kalasväder och vi njuter för fullt av den svenska sommaren!!
Kram till Bosse o dig från oss!

Svar: Har förstått att det är fint hemma nu och jag saknar förstås Stockholm som jag alltid gör efter ett par veckor här. Men man kan inte vara på mer än en plats samtidigt. Stockholm har ju så mycket och även grannstäderna som Västerås, Uppsala och andra...Saknar er här!
Trevligt är det med promenaderna längs havet och att slå sig ne roch bara sitta och titta. Mycket händer ju.
Men variationen är inte så stor...
Stor kram från oss till er.
Ditte

Kersti

Fullt av goda idéer var det här hos dig idag. Just nu tror jag min bästa idé är att krypa isäng.
Kram

Svar: Idag var det idérikt och nu hålller jag helt med dig. Sängen och ett korsord blir nästa. Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Härliga bilder som vanligt!
Tack o lov är jag inte så sugen på sån glass som Sirvent erbjuder ur stora lådor. Köper mig hellre en strut eller en glass på pinne, pga att jag blev magsjuk en gång där det slevas upp olika glassorter som man gillar.
Vi hann aldrig gå tillsammans på ert favvoställe på tapas, det får vi testa i höst.
Har i em träffat alla barnbarnen. Jättemysigt! 😄
Kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Vi tänkt epå dig idag när vi åt tapas. Men dit hann vi inte gå tillsammans , men El Calabrio fonns kvar. Jag tar inte heller så ofta glass här, en strut räcker bra, mn ibland så...
Vad trevligt att träffa barnbarnen! Jag saknar verkligen mina.
Stor kram från oss.
Ditte

Comsi Comsa


Undrar om jag inte köper en glass i morgon. :-)
Så mysigt du har det och fina bilder delar du av dig med. Allt man tänker går inte att genomföra men det väcker något annat som går att genomföra.. :-)

Godnattkram ❤

Svar: Vi har det bra men nu saknar jag också Stockholm. Och att sakna och längta är också bra för idéer...Nej, allt man tänker går inte att genomföra men genererar annat som går att få till. Så tänker jag också.
Natti, natti!
Kram!
Ditte

BP

Måste säga att det började aningen tungt - ditt inlägg alltså - för min hjärna vill säga;-) Men som tur är lättade det hela genast.

Alltså om jag skulle behöva välja mellan en scooter och en Alfa så skulle jag ALLTID välja cabben av märket Alfa. Maken ägde en Alfasud när vi träffades...

Glass är inte min grej alls. Har inte ätit glass på minst 10 år. Gillar ju inte sött så då är det logiskt att jag ogillar glass.

Anordningen för funktionshindrade är helt suverän. Där borde Benidorm ta efter Torrevieija. Men det har kanske Benidorm gjort. Vi är ju aldrig där under högsäsong.

Å resten av dina bilder - mums, mums säger jag bra - inklusive tapasen:-)

Svar: Ja, lite i tyngsta laget var det i början. Instämmer helt...Kruxet är att om det ska bli en Alfa Cab så bör jag nog jobba en del i höst och det vet jag inte om jag vill. Friheten att resa väger tungt och bilen ska inte vara i Stockholm. Men om jag har tur så är valet lätt även för mig. Och en Alfa är en god idé.
Glass kan inte gillas av alla, men här är det dock många som äter rejäla lass. Glassbarerna har gott om besökare. Jag är nog en klen kund...
Jag ska spana in här under tiden vi är här om dessa plaststolar finns för rörelsehindrade i Benidorm, för dit ska vi ju. Men jag tycker nog de kunde finnas även vid en del större bad i Sverige. Idén är verkligt god!
Och imorgon blir det nya, nygamla, äventyr utifrån dagens idéer.
Ditte

Marja

Det var många bra ideer och blå vackra bilder som vanligt. Jag tröttnar aldrig att titta på dem.
Kram! :)

Svar: Tack! Goda idéer är bra att ha och det är lätt att fylla på förrådet av dem så att man alltid har någon till hands. Kram!
Ditte

Piedra

Här var det verkligen ingen brist på goda ideéer! Och många vackra foton!
Kram <3

Svar: Tack! Ja, ibland kommer ideérna till en och följs åt av nya. Kram!
Ditte

Ama de casa

En himla massa goda idéer här! Ska nog testa några av dom idag redan, men lite senare. Först frukost - allt har sin tid :-)

Svar: Gomorron! Goda idéer är bra! Och frukost kan vara en av dem.
Ditte

Anonym

Vad många bra idéer. Sjuttio smaker. Det tar sin tid att smaka igenom alla. Jag älskar glass och vill att rörelsehindrade ska ha goda möjligheter att ta sig fram i våra samhällen.
En privat liten strandremsa hade jag inte sagt nej tack till. :)
Kram Bosse

Svar: Ibland kommer idéerna farandes och då vill det till att ta till vara dem. Dessa stolar och ramper för rörelsehindrade tycker jag man bprde ta efter på många ställen.
Och en egen strandremsa vore väl toppen. Tror dock inte dte är så många som är lediga vare sig här eller hmma i Sverige.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: