Fredag igen och marknadsdag!

    
Fredag igen! Egentligen ingen skillnad mot veckans övriga dagar, inte så här i pensionärslivet.
 I Torrvieja är det marknad mitt inne i stan på fredagar. Det är en jättestor marknad som sträcker sig över 20 gator. Tafiken är i princip helt avstängd och kanske skulle en branbil eller ambulans kunna ta sig fram på några gator, men det är tveksamt.  
Gatorna fylls väldigt tidigt på morgonen av marknadsstånd som sätts upp under buller och bång och sedan intas marknaden av hugade familjer med sina "dra-maten-vagnar". 
 
 
Här handlas det ofta fräscha frukt och grönsaker för en hel vecka och till mycket bra priser dessutom.
Trängseln längs grönsaksgatorna är extra stor och det är stundtals svårt att ta sig fram bland kärror, marknadsstånd och människor. 
 
Trångt är det.
 
Förutom grönsaker och frukt så finns i princip allt tänkbart att köpa på marknaden, men allt är inte billigt och kvalitén kan skifta. Extra plus för utbudet ges. 
 
Kanske goda spanska tomater för under 7 kr/kg? Absolut!
 
Riktigt goda och smakrika spanska jordgubbar där priset för 1 kg
ligger på ca 10 kr. Jodå, de fick följa med hem...
 
Nypressad juice från stora apelsiner från trakten smakar gott till frukost.
5 kg för 3 euro. Och billigare går att få...
 
Jag går ibland till marknaden för frukt och grönsaksinköp (finns väldigt bra utbud i lolakala butiker och supermercadon också) och om det är något annat jag är på jakt efter. Och det var jag idag.
Jag hade tänkt mig tyg till ett överdrag till soffan och eftersom mina sykunskaper är obefintliga har jag hittat en "modista", sömmerska som kunde åta sig att sy detta. 
Några tyger hittade jag men inga som innebar en aha -upplevelse.
Smakråd i form av väninnan AK hade jag med och det kändes stärkande.
Och när vi kammat igenom det mesta i tygväg hittade vi plötsligt  en dam som sålde färdiga överdrag och i olika storlekar. Kanske inte det mest hållbara tyget, men å andra sidan kan det vara trevligt att då och då byta överdrag och prisbilden var helt ok. Så köp blev av och vi vandrade vidare.
Jag har lärt mig och vet sedan många marknadsbesök på olika platser i världen att att det vill till att hålla i sina saker. Inte alltid det räcker...
En ryggsäck hade jag på ryggen, men där fanns bara en keps, kam och vattenflaska. (Pengar, kamera (liten modell idag och telefon fanns i byxfickorna och har jag dessa i ryggan är den framför mig. Ja, pengar finns aldrig där och heller inte värdesaker som kort och annat.)
Plötsligt känner jag att någon rör ryggsäcken. Jag stannar, tar denav mig och ser att ena blixtlåset är öppet en decimeter. (Blixtlåset sitter under axelremmarna och är svåråtkomligt.)
När jag stannat till stoppar ett par svenska damer mig och frågar om jag blivit av med något. De har också känt och sett att någon, i nästan samma ögonblick, varit på deras väskor som de hade framför sig .
Tursamt nog hade de inte heller blivit av med något.
Undrar om man ska aptera en råttfälla i ryggsäcken till nästa fredag.
Sedan grämer jag mig över att jag inte vrålade "ta fast tjuven..." Men jag får lägga mig i träning att reagera snabbare.
Väl hemma kunde jag konstatera att klädseln till soffan passade utmärkt...
 
 
Inlägg 78/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
Veiken

Hahaha! En en musfälla med rakblad hade suttit fint! FYYY för sånt folk! Handklovar som slår igen av sig själva kanske? Du som är så påhittig fixar nog något. Hurra för färdigsytt! Kramar

Svar: Visst blir man f-d! Ska nog klura ut något. Och din idé verkar väldans bra. Får sätta mitt tekniska kontor i jobb. Visst hurrar vi för det praaktiska och färdigsydda. Bra blev det!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vad bra att du inte blev av med nåt, men man känner sig ändå kränkt att nån ens försöker... :-(

Kul att du hittade överdragsgrejset på marknaden. Själv har jag köpt massor av grejer där genom åren, bland annat överkast och gardiner. Det går bra att beställa och hämta veckan efter också ifall man är ute efter nåt speciellt :-)

Svar: Hade jag inte hittat detta överdrag skulle jag absolut (enligt info från säker källa) ha frågat dig om råd. Men nu blev detta överdrag riktigt bra. Strax efter att jag /ryggan blev rörd fick jag höra attt en svensk dam blivit av med sin plånbok. Och dte är ju inga amatörer som trollar bort saker direkt...
Jag hade vatten och en keps i ryggan...Men nästa gång ska jag också ha en råttfälla.
Ditte

Znogge

Jag tycker en råttfälla låter som ett bra knep! Husse envisas med att ha plånboken i bakfickan och menar att den sitter bra och att han skulle märka något. Ha, säger jag och inser att för eller senare kommer det inte att gå bra.

Skönt att inget var stulet. Själv är jag väldigt försiktig just när det är trängsel och mycket människor.

Kram

Svar: En tom och gammal pllånbok i en bakficka har B tänkt sig...Jag är försiktig och hade ju inget i ryggan mer än vatten och en keps.
Men jag vet en svensk dam som blev av med sin plånbok strax efter att jag känt någon röra mig.
Husse kanske ska flytta pl¨nboken till framfickan vid trängsel och plocka ut korten. Ett tips!
Kram!
Ditte

Ami

Ja, det var massor av folk på marknaden! Och det är ett ögonblick att någon tar sig in i väskan. Efter att vi hade träffat er höll jag krampaktigt min under armen!
Men så bra att överdraget passade :)
Kram och trevlig kväll

Svar: Ett ögonblicksverk är det. Och inte bara här utan överallt i stora folksamlingar. Jag drabbades ju inte och blev av med något. Men en råttfälla skulle man ha... Fick höra i kväll att en svensk dam blev av med sin plånbok strax efter att jag kände någon krafsade på min ryggsäck.
Men det blev en bra dag och överdraget blev helt perfekt. Nåja, nästan...
Kram!
Ditte

Ghugge

Tänk att dom finns överallt..! Tur att du inte blev av med något och roligt att möbelklädseln passade!👍Fantastiska frukter, bär och grönsaker du kan få tag i till rimliga priser, härligt!
Trevlig helg!
Kram

Svar: Ja, visst blir man ilsken över dessa tjuvar. Hörde nu i kväll att en dam blev av med sn plånbok strax efter att jag upptäckte att någon krafsade på min ryggsäck. Men jag vet ju att dte är likadant världen över och Stockholm är inte bättre. Stora folksamlingar är som gjorda för att saker ska försvinna....
Men annars var det en bra dag på alla sätt...
Terasskramar i sena kvällen och +23 är det.
Kram!
Ditte

BP

Ett kilo jordgubbar för 10 kronor!!! Ja, vad ska man säga. Klart att gubbsarna fick följa med.

Vilken himla tur att ni slapp att bli av med något i era ryggsäckar. Vi blev ju rånade i Benidorm i december 2014 och det var då verkligen inte roligt. Å vi had inga ryggsäckar... Tjuvarna var otroligt skickliga och varken maken eller jag märkte nå't...

Himla kul med att överdraget passade. Å kan du tänka dig ett sofföverdrag i Sverige? Finns sån't här ens...

Svar: Jordgubbarna var dessutom goda! Några slank även ner till frukost idag. Väldigt trist att ni blev rånade i Benidorm och tyvärr kan detta ju hända var än i världen man är. Och tjuvar är ju duktiga på sina jobb.
Sofföverdraget var perfekt! Vet att IKEA har lösa att köpa , men det är till ett par speciella soffor. Hörde även att man via Jotexkatalogen kan beställa överdrag, men jag vill gärna se hur något ser ut innan jag beställer...Trist att skicka tillbaka saker. Och jobbigt!
Ditte

Susan

Hola! Ja, mycket kan man hitta på marknaden! Jag köper ju småtomater och favoritoliverna där - och idag blev det ett par skinnskor tillverkade i Spanien till ett mkt bra pris. :) Dessvärre blir många rånade på marknaden. Ficktjuvarna är mycket skickliga. Damen som blev rånad idag var förtvivlad och hade bara känt ett kort ryck i sin väska - sen var plånboken borta. Jag har alltid extrashorts under klänningen och där stoppar jag de kontanter jag tror mig behöva samt nycklarna. Om jag bestämmer mig för att handla något kan det bli riktigt spännande när jag ska betala - åtminstone för den delen av besökarna som gillar när en kvinna i sina bästa år lyfter på kjolen! ;) I morgon ringer (förhoppningsvis) alarmet kl 06.30. D blir det att rafsa ihop det sista och bege sig till flyplatsen för vidare färd mot Estocolmo. Hasta Luego!
Kram//Susan

Svar: Din tanke på shortsen med pengar i kan ju säket dra blickarna till sig och pigga sådana. Men vad gör det? Bra idé! Jag förstår verkligen att damen, som strax efter att jag känt någon på min rygga, blev av med sin plånbok i väskan var förtvivlad. Hon hade ju väskan under uppsikt. F-d blir jag.
Hoppas din hemresa gått bra och att du kan möta en varm och solig dag i Estocholmo.
Hasta Luego!
Kram!
Ditte

Marja

Jag är så nojig med väska och ryggsäck nu för tiden att det blir på gränsen till besvärligt. Gun-Britt, som jag besökte i Sumpan, hade blivit av med sin väska när hon var och hälsade på sin dotter i Norge. Hu, man får vara på sin vakt.
Så bra att du hittade färdiga överdrag. Då slipper du anlita någon att sy.
Jordgubbarna ser riktigt mumsiga ut...
Kram! :)

Svar: Minns med fasa vårt gemensamma besök hos "Herman´s" förra året.. Hemskt!Jag är också nojig och har inget av värde i ryggan, men blir f-d på dessa tjuvar.
Överdraget blev riktigt bra och att sy är ju för min del inte ens att tänka på så den här lösningen blev perfekt.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Vilken tur att överdraget passade och fint blev det när jag kom och inspekterade.
Läskigt med dessa ficktjuvar.
Jag har ju ett braiga byxor just för marknadsbesöken. Dubbla fickor som är djupa och med dragkedjor. I väskan endast en vattenflaska.
Ser ut att bli en fin dag, får se vad jag jag ska hitta på.
Kram till er båda/A-K

Svar: Visst blev överdraget bra! Tack för smakråd! Ilsken blev jag över att känna någon som vill ta sig in i ryggan, men den är ju inte helt enkel att forsera.
Fint väder är det och här hemma småpysslar vi med lite praktiska saker. Ska se var vi kan få tag på en scooter att hyra.
Vi hörs och ses.
Kram!
Ditte

Comsi ComsaJag gör nästan likadant som du, försöker att inte lägga värdesaker i ryggan om jag har den, har jag väska så försöker jag ändå använda fickorna i den mån det går.. Tjuvarna är snabba och skickliga, är glad du inte blev av med något.

Kram och lördag hela dagen ♥

Svar: Inga värdesaker i en rygga! Och inte ens i en väska. Tjuvarna är bra på sitt jobb och kan nästan trolla bort värdesaker. Men jag blir ilsken av att de försöker....Önskar dig en fin och trevlig lördag.
Kram!
Ditte

Fia

Verkligen tråkigt med alla dessa skickliga ficktjuvar! Jag ler när jag läser Susans kommentar för jag gör nåt liknande. Ibland, om jag saknar fickor, har jag sedlar i en sån där liten tygväska, från banken, med snöre. Den stoppar jag innanför byxor, kjol eller trosor (!) med snöret runt midjan. Hyfsat lätt att dra upp med snöret. Men tjuven kan ju vara i närheten ändå ......
Så fint att överdraget passar! Färdigsytt och allt!
Kram o trevlig lördag!

Svar: Överdraget blev jättebra, både till färg och form. Bra pris dessutom. AK var smakråd!
Jag har ju inget av värde i ryggan, men keps och vatten är det skönt att slippa bära på. Ilsken blir jag över tilltaget och det var ju fler tilltag än hos mig.
Tror en råttfälla ska med en annan gång....
Kram och trevlig lördag önskar vi er.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja det är demn gamla vanliga visan...Marknaden är perfekt att råna på för folk går ju med plånböcker och ryggsäckar. Har under åren sett många ryggsäckar med dragkedjan uppdragen. Men som sagt det är erfarenheten som är jobbig. Jag har ju alltid påsydd ficka på mina byxor :-) Inget av vikt i liten väska, vatten och något mer. Men - det är iaf obehagligt! Man hinner inte reagera annars skulle man klippa till hahaha...
Råttfälla är bra. Gäller att ha den på rätt ställe. Man skulle ha en rygga med öppen ficka, dragkedjan öppen och fälla i hahaha...som lockbete. Kram P ♥

Svar: Jag har ju inget av värde i ryggan; vatten och en keps och det är nog inte intressant för tjuvar. Annat har jag på mig . Ska testa med öppen rygga och råttfälla....
Kram!
Ditte

Annukka

Maten borde alltid handlas på det där sättet! Och dessa förbaskade ficktjuvar, kan inte någon bara skicka dem ut i rymden?

Svar: Jag ska aptera en råttfälla och larm....Hade ju inga värdesaker i ryggan men blir ändå ilsken att någon ens försöker.
Ditte

Lena i Wales

Det är kul med markander, men de är ju kända för sina icke välkomna gäster och de är ju ytterst yrkeskunniga, tyvärr. Trist att det ska behöva var så, men....
Visst är det kul med tyger!
Ha en fin helg!

Svar: Jättetrist! Jag hade ju bara keps och vattenflaska i ryggan, man kan ju inte bära allt. Men trist att någon ändå försöker. (Jag har allt av värde på mig när jag går på marknaden)
Och överdraget till soffan blev bra.
Önskar dig också en fin helg.
Ditte

Malin

Synd att vi inte har mer av detta i Sverige med marknader även om det kommer mer och mer. Framför allt saknar jag grönsaks- och fruktmarknader som är närproducerade som jag hellre handlar på än exempelvis Ica och Coop. Obehagligt att någon var i ryggsäcken. Tur att du inte blev av med något

Svar: Vi åkte ut till Rinkeby en dag och marknaden dä rpå torget var väldigt trevlig och med bra utbud. Här är det bra tid nu att frossa i frukt och grönt. Ja, det är det egentligen hela året.
Numer har jag aldrig värdesaker i en ryggsäck om jag har den på ryggen vill säga.
En dam hade blivit av med sin plånbok som hon hade i en handväska strax efteråt så dessa tjuvar kan sitt jobb. Grrrr...
Ditte

Anette

Gillar idén med råttfälla i väskan, akta dig så du inte fastnar i den själv bara. ;)

Svar: Jag lovar! Men det vore roligt om tjuven fastnade där....
Ditte

Tove Olberg

Ja, lägg en fälla i ryggan det bli bra, att friden störa på en marknad ska nog straff ha!
Annars är det gott att njuta här på denna blogg
en marknadsdag! Gott att inget hände!
Stor kram till er!

Svar: Jag tror att en fälla kan vara bra att placera ut,så denna tjuv lär sig veta hut.
Illa att friden störa,
och min ryggsäck röra...
Och av erfarenhet har jag inget numer av värde i ryggan.
Stor kram till dig från oss.
Ditte

torrebloggen

Så goda jordgubbarna såg ut, billiga dessutom!
Härligt att du hittade ett sofföverdrag på marknaden!
Ja det är så tråkigt att man inte kan gå på marknaden utan att behöva råka ut för ficktjuvar!
Råttfälla låter bra, det lär ju göra rätt ont om tjuven försöker ta något!
Trevlig kväll!
Kram!

Svar: Jordgubbarna var jättegoda och de sista försvann till frukost. Sofföverdraget blev jättebra och stämde färgmässigt . Visst är det trist med tjuvar som härjar på olika marknader och de kan sitt jobb. Men en råttfälla skulle kanske avskräcka ett tag . Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: