Fokuserad och envis

    
Inom bloggvärlden är det mesta möjligt och jag har under de senaste dagarna haft stort fokus på små, levande varelser i vår vackra natur.
Bloggvännen Bosse har inbjudit till lekuppdrag/utmaninag nummer 18 med fokus på natur och livet där bland mindre och ev större djur. En verkligt rolig  och utmanande uppgift och med inbyggd frisk luft och motion.
Jag har letat, åter letat, gått och sprungit för att jaga humlor och fjärlilar i flykten.  Men de jag lyckades fotografera satt still.
Kanske var inte direkt jagandet så lyckosamt för resultatet, men många jag mött har lett, skrattat och sett allmänt muntra ut, fullt förståligt. 
Och visst är det bra om man med enkla medel kan glädja andra.
Myrorna på trädet var ju på plats och samsades med en nyckelpiga i grannträdet så här var det enklare. LIkaså med masken och larverna.
Vissserligen fick jag skynda på och att ställa in kamerans skärpan hanns inte riktigt med.
Men det var skalbaggarna som var min verkliga utmaning.
 Nyckelpigor tillhör också  skalbaggssläktet, men jag hade bara hittat en nyckelpiga och då kan den ju inte samtidigt tjämnstgöra som skalbagge.  Så antingen ytterligare en nyckelpiga elller så vill det till att hiyya skalbaggar.
Och att skalbaggar var en bristvara i mina trakter kunde jag inte ens ana. LIka bra det...
Ordentligt med motion har jag fått och mängder med frisk luft och min envishet, min bästa och sämsta egenskap, har helt klart varit en tillgång.
Uppdraget/leken har varit med mig hela veckan på olika sätt och jag har haft väldigt roligt.
 
Med hänsyn till att det är svårt att se bara en myra fick flera komma med.
Och skalbaggarna var mog mor och barn....
 
Förutom dessa småkryp gällde det att hitta "visitkort" från ter djur, ej husdjur. 
Här hade jag några grubblerier och det var om häst är ett husdjur som kan jämställas med katt och hund. 
Men jag lämnade snart dessa tankar för man kan inte belasta hjärnan för mycket.
 
Canadagäss med spillning synliga vid Nacka Strand.
 
Vildkanin i Tullgårdsparken, mina kvarter.
 
När vår måsskrämseluggla i plast är nerplockad för uppfräschning
passar en mås på att slå sig ner och lämna ett bokmärker på balkonggolvet.
Men ugglan kom snart tillbaka på sin plats och den håller de flesta måsar borta....
 
                                                                                       
 Inlägg nr 72 /100 i utmaningen #Blogg100. 
 
 
 
                                                                                          
                                                                                                                                                                                         
Comsi Comsa


Wow bra jobbat där! :-)
Jag har varit i skogen idag och hittat det mesta men ett par rackare till söker jag så jag behöver morgondagen också på mig....

Kram ♥

Svar: Tack för det! Ja, det är lite klurigt med en del av det vi ska dokumentera. Men du kmmer att fixa det under morgondagen.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det är bra när man kan glädja andra med enkla medel. Jag gillar både ditt fina kollage och ordet "visitkort", som var mycket bättre än mitt "skitsnack". Jag är mycket nyfiken på hur du kommer att lösa nästa lekuppgift. ;)
Kram Bosse

Svar: Visst är det viktigt att ha med glädjeaspekten. Och jag har glatt många kan jag lova. Roligt har jag haft! Tänk dig i Kungsträdgården där det är feststämning inför ESC och mängder av människor och jag far runt och jagar humlor och fjärilar i flykten med kameran i högsta hugg. Tur jag inte mötte någon jag kände...Har lärt mig mycket nu om insekter och kunskapärlätt att bära vidare.
Ja. snart dags för nästa lekuppgift. Får samla mig. Och tanka envishet.
Jag är i Spanien, kom idag så jag hoppas det är nåot som kan genomföras härifrån.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Snyggt fångat där! Nu är det väl försent, men ett tips är att det blir enklare att fånga dom där rörliga krypen på bild ifall man tar med sig en flugsmälla... ;-)

Svar: Tack för uppmuntrande ord och ditt braiga tips. Något att tänka på till nästa gång och då kanske även en håv ska med...
Ditte

Ami

Bra gjort! Du lyckades fånga dem alla!
Kaninen var sötast och spindeln otäckast :)
Kram och trevlig kväll

Svar: Tackar! Och man lär sig mycket och jag har ambitionen att göra ett par, för mig nya saker var dag, så jag har med råge uppfyllt den kvoten. Visst är kaninen söt. Just i parkken hos oss finns massor av vildkaniner och kullarna där är fyllda med kaninhål. Spindeln är inte min favorit, men den var inte så stor.
Kram!
Ditte

kolonilotta

Du levererar som alltid i Bosses uppdrag.
Och du fick med en riktigt vacker fjäril också!
Jag såg en massa av alla sorters insäkter på kolonin idag. Men har lagt ner mitt deltagande så dom fick vara ifred! :)
Hoppas du haft fina dagar ute i naturen!
Kram ❤

Svar: Det är roligt och man lär sig mycket nytt och det är en rolig lek. Viktigt att ta med sig humorn. Tack för denna uppmuntran! Då var det kanske hos dig jag skulle varit vad gällde leken. Har varit runt i våra koloniområden på Söder, i parkerna nära mig, i Nacka Strand osv...Så motion har jag fått och roligt har jag haft. Många av de som sett mig också.
Har förstått att du "lagt ner" men man kan inte hinna och göra allt och en ondfot har du också.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Gott jobbat!
Stor kram!

Svar: Tusen tack! Energigivande....Stor spanienkram!
Ditte

Znogge

Grattis till ett väl utfört uppdrag :D

Kram

Svar: Tackar! Roligt var det för mig och stundtals också för personer som såg mina jakttendenser var gällde fjärilar och humlor. Och motionen kom ju med den också, plus frisk luft .
Kram!
Ditte

Primrose

Grattis ,-)
Fina bilder !
Ja den här gången fick man vara envis!
Tror aldrig jag sett så få insekter!
Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

Svar: Tackar! Ja, envis är bara förnamnet. Och tidsåtgången var stor, men friskvården i form av motion gav extra energi. Håller helt med dig om bristen på insekter, åtminstone skalbaggar för min del.
Ha dte bra du också!
Kram!
Ditte

Ghugge

Det var säkert jättekul för alla som såg dig leta insekter och visitkort! Du lyckades på ett sätt som bara du kan alltså med envishet, humor och stor energi! Bra där!
Kram

Svar: Tackar! Jag envishet och humor har jag och energin kom med av bara farten. Men jag lyckades inte få en skarp bild på flygande fjärilar eller humlor utan fick nöja mig när de "parkerat". Och att det ska vara så svårt att hitta skalbaggar. Men jag gav inte upp....
Kram!
Ditte

BP

Hahaha! Ja, du är verkligen envis. Å alla kryp får mig att bli nästan hysterisk, för det blir jagvid åsynen av småkryp - rejält till och med.

Fantastiskt jobbat och roligt att du hade så kul.

PS. När måsarna lämnar sina skitiga visitkort på vår balkong blir jag vansinnig varje gång. Det är ju stora blaffor de lämnar. Gaaaahhhhhh. DS

Svar: Jadå, envisheten är ärftlig så den har jag fått med av båda mina föräldrar och med tanke på att jag inte har syskon så hamnade mycket hos migNu är dte ju så att jag fått utmana mig själv en del, för jag är absolut ingen småkrypsvän. Men jag tittar gärna på myror som bygger stackar i skogen. Men spindlar är inte mina favoriter...Och det finns fler småkryp som inte gillas. Roligt har jag haft och även de som sett mig "in action".
Vad gäller måsskit blir jag riktigt arg, men vår fula plastugglla på balkongen hjälper väldigt mycket för måsarna tror den är riktig. Just vid det här tillfället var ugglan på översyn. Men den är uppe nu igen.
Ditte

Musikanta

Myror har vi på köksbordet men var dom kommer ifrån har jag ingen aning. Grannen har två hundar också och sen finns det får några hundra meter härifrån. Så jag kanske också kunde deltagit :-). Det är trevligt med sådana utmaningar.
Kram från Ingrid

Svar: Hundar och katter fårå inte vara med denna gång. Inga mer tama djur...Och hund har dotttern. Större ansträngning fick det bli. Och skalbaggarna tog på krafterna och tiden, men jag fick dem till slut. Jag har haft en jätterolig vecka och fått mycket motion och frisk luft. Och glatt många medmänniskor i mitt jagande efetr fjärilar och humlor i farten.
Kram!
Ditte

Veiken

Naturen sjuder av liv! Det gäller bara att se och upptäcka det, Kram

Svar: Tittat har jag gjort i snart en vecka. Och upptäckt! Men skalbaggarna lät vänta på sitt framträdande. Tur jag är envis! Roligt är det, frisk luft och motion får jag och andra runt mig skrattar. Bara fördelar!Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Vilken långhårig kanin! Vi har också en hel del kaniner här, men inte sådär långhåriga ;)

Svar: Här i parken finns ett par långhåriga och jag såg även ett par långhåriga kaniner sist jag var i Solna vid Jungfrudansen och kanske är dessa rymmare...
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Hade du gått upp på natten vid kl 2-3 så hade du sett kackerlackor...Men det finns ju gränser.... :-) Kram P ♥

Svar: Utomhus då hoppas jag...Inne har vi inte sett några. Men tyvärr hör inte kackisarna till skalbaggarna. Ha läst på....Men nu hittad ejag ett annat par.
Kram!
Ditte

Kersti

Du har då verkligen legat i. Vilket fint resultat det blev.
Kram

Svar: Legat i jorden och legat som en rem efter humlor och fjärilar har jag gjort och roligt har jag haft. Det svåraste var skalbaggarna....och att fånga en humla och fjäril i farten på en skarp bild. (Lyckades ej)
Plantan är på plats och rapporter kommer så småningom. DEn klarad eresan hit och även säkerhetskontrollen.
Kram!
Ditte

torrebloggen

Snyggt jobbat och fina bilder!
Kram!

Svar: Jag har kämpat på bra och min envishet har hjälpt mig en hel del. Mycket motion, roligheter och frisk luft har kommit med som bonus. Kram!
Ditte

Ethel

Väldigt bra genomförd aktivitet! Grattis!

Svar: Tackar! Men visst var det klurigt att hitta allt.
Ditte

Lena i Wales

Ja, nu händer det mycket i naturen! Fina bilder!
Skyped min son Stockholm idag och värmen tycks hålla i sig!
Här i Wales har vi grått och regn för tredje dagen i rad! Men det ska bli bättre i slutet av veckan och det hoppas jag verkligen på!

Svar: Sommaren kom på en gång och en strålande sol har lyst i 10 dagar. Verkligen vackert och väldigt oväntat att vårens sista steg hoppades över. Solen kommer nog till Wales också.
Njut och had det bra och dina växter kanske trivs extra bra med lite fukt.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: