Fartfylld idé

    
 Att ta sig fram här i Torrevieja har vi gjort en hel del till fots, många steg har det blivit daglogen, och om vi inte promenerar så är det ofta cykel som gäller.
Men nu har vi en idé om att hyra en scooter/ätt motorcykel för att vidga vyerna. En sådan är lätt att ta sig fram med också lätt att parkera och det är en viktig faktor nu när fler och fler tillbringar tid här i trakterna och parkeringsplatserna minskar.  (Och vi är ju ändå inte här under högsäsongen i augusti)
Vi har börjat leta efter uthyrare, men ännu inte hittat någon som hyr ut modeller som passar oss.
Hade vi däremot varit intresserad av en mer handikappvänlig modell så hittade jag flera uthyrare. Men det var vi inte.
Ett besök på Torreviejas lokala turistbyråns huvudkontor nere vid, Club Nautico, Paseo Vista Alegre, verkade vara en god idé. Och det var det säkert, men stängt på lördagar efter klockan 14. (Inte siestastänkt utan stängt för dagen.) Nytt besök får bli på måndag då turistbyrån är öppen fram till  klockan 19, utan siestastängt.
 
Vacker bougainvillea såg vi på vägen.
 
Och en del fina båtar när vi kom fram.
 
Hade vi velat hyra denna modell så var möjligheterna många.
Men för oss känns farten lite långsam och batteriet skulle nog vara slut
innan vi ens kom till La Mata. Rejäl uppförsbacke både dit och hem.
Och vi behöver den absolut inte för vi är pigga.
 
Kanske något i den här stilen skulle passa.
Och frisk luft får man ju också.
 
Just den här varianten har vi hyrt flera gånger när vi varit i Thailand
och skulle vara erfekt för oss här. Smidig och lätt att ta sig fram med.
Idag blev vi inte så mycket klokare vad gäller att hitta uthyrningsfirmor, men vi hoppas på att någon ska finnas.
Hade det gällt bilhyra så är utbudet ett helt annat.
En uppiggande promenad längs havet och strandpromenaden förde oss till ett av våra favoritvattenhål, Kiosco Jose Maria, där vi pustade och funderade vidare på ämnet scooter/lätt motorcykel.
 
 
 
 
 
 
 
Inlägg 79/100 i utmaningen #Blogg100. 
 
 
 
Susjos

Visst är det lättare att ta sig fram på mc, och inte minst att parkera! Tyvärr kör jag ju inte själv, men sitter gärna bakpå!
Nu kallar jobbet, så ha en skön kväll i paradiset! Kram!!! ..och tack för den spanska varma hälsningen till maken!

Svar: Jag kör gärna skälv men avstår att ha maken bak. Då blir det vingligt . Men jag åker gärna med bakpå också. Önskar dig en lugn jobbnatt, men ett önsketänkande förstår jag . Kram!
Ditte

Tove Olberg

Fortskaffningsmedel
Framkomstmiddel
Tuta och kör
God idé!
ps. gladde mig åt din rimmande kommentar på föregående inlägg :-)
Kram

Svar: Tack! Lite julklappsrim i maj . Visst är det en god idé med scooter! Lätt att ta sig fram. Och det handlar inte om långa sträckor. Stor kram!
Ditte

BP

Ingen dum idé alls att hyra en scooter. I den värmen är det ju underbar att njuta av fartvinden och utforska omgivningen.
Kolla här: https://www.google.se/#q=torrevieja+scooter+rental (annonser på tre ställen)
eller här
http://www.torrevieja.com/forums/showthread.php?t=8896

Att köra omkring i en elmoppe/permobil som ju egentligen är avsedd för funktionshindrade känns helt fel. Jag menar tänk om en person verkligen behöver en sådan åsså har man hyrt en som frisk. Det känns helt fel tycker jag.Svar: Tack för bra länkar. Ska titta mer noga i morgon. Vi skulle ju aldrig hyra en elmoppe som är avsedd för funktionshindrade. Finns inte på kartan. Men det var mest dessa jag fick fram när jag letade.
Vi är ju vana sedan våra vistelser i Thailand att ha en scooter så en här känns väldigt naturligt. Och bra att hyra först för senare inköp.
Ska vi längre sträckor kan man hyra bil, ta tåg eller buss.
Cyklar har vi ju...

Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ont om hyrscootrar i Torre. fanns en stor butik på C(Orihuela men borta nu.
Hoppas det andra tipset du fick funkar. Fast jag gillar ju inte att ni ska åka scooter i Torre...
el utanför :-) Läskig trafik...
Kram P ♥

Svar: God sen kväll! Vi sitter på terrassen och njuter av den fina kvällen. Vi ska titta efter ditt tips och hoppas att butiken finns kvar. I stan ska vi inte köra, men perfekt med en scooter att ta sig runt i omgivningarna. Vi har ju kört mycket i Thailand och där är det klart mer livlig trafik än här. Och i Spanien är det dessutom högertrafik som vi är vana vid . Man får köra lugnt. Kram!
Ditte

torrebloggen

Härliga bilder!
Lycka till med scooter jakten!
Kram!

Svar: Tack! Ja, vi letar verkligen för vi gillar att ta oss runt på en sådan. Kram!
Ditte

Ami

Ja, du är modig som vill ha en scooter! Patrik är ju också sugen på en, men jag vet inte om jag vågar!
Kanske en sån där röd som det paret har på tredje bilden, den går sakta och bra och ibland turas de om att köra den :D
Kram

Svar: Ami, vi går raskare än den...Och visst vore det smidigt och roligt med en scooter. Vi har ju hyrt i Thailand och vi gillar det verkligen . Röd vill jag ha. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Hoppas ni hittar något bra färdmedel som passar. Den där röda passade dig bra.. ;-)

Härliga bilder, nästa vecka får sol och värme igen här.

Kram på dig ❤

Svar: Vi letar och jag är en envis typ. Och gärna i rött ! Så bra att solen jag skickat tillsammans med värmen äntligen kommer fram. Kram!
Ditte

Susan

Hola! Vi hänger på om ni ska åka Scooter! Kul att se sig om utan att sitta instängd i en varm bil! Ja, om jag har nåt att hålla mig i alltså! ;)

Mörkret har börjat sänka sig över Åsöberget och jag sitter i soffan med en microvärmd vetekudde över axlarna och en spinnande Agnes tätt intill. 10-15 grader kallare här hemma. Uppvägs av glädjen att träffa familjen igen! Blir snart sängen - man är ju lite seg efter en resdag. Tack för mysiga sommarstugedagar och hälsa Bosse!

Kram//Susan

Svar: Du kan alltid hålla händerna på dina knän...Annars kan man nog få en liten ram monterad där du kan ha dina händer. Klart vi ska ha scootrar! Mysigt att träffa familjen igen och jag förstår att du är efetrlängtad.
Sitter i skrivandets stund på terrassen och det är +21. Helt ok.
Tack själv för fina och roliga dagar och träffar! Bosse hälsar till dig och J.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Hoppas ni hittar det ni vill ha att åka på och dessutom röd. Håller tummarna. Dock är jag väldigt feg och försiktig av mig, så jag skulle nog inte ens sitta bakpå med en bra förare.
Kommer ihåg att jag som barn fick åka med på någon slags motorcykel och gillade det då.
Naturligtvis gillade jag även farten, vinden när jag fick åka med pappa i ngn av hans racerbilar.
Men som sagt fegheten har tagit över 😊
Kramar till er båda/A-K

Svar: God sen kväll! Vi letar vidare och jag är en försiktig typ så alltför fort får det inte gå. Men så himla kul att kunna ta sig runt lite längre utan att behöva ha bil. (Den kan vi ju hyra om så behövs.)Och jag kör gärna själv en tur.
Kram och natti!
Ditte

Piedra

Så härligt det ser ut! Hoppas att ni hittar det som ni vill åka på! Det låter som ett smidigt sätt att ta sig fram.
Kram <3

Svar: Vi har fått ett par tips om uthyrare och skall kolla vidare i morgon. Söndagar är det mesta stängt här och vi har ingen direkt brådska. Vi har det väldigt bra med lugna dagar i skuggan och gärna vid havet.
Önskar dig en fin söndag.
Kram!
Ditte

Eva - People in the Street

Ja, en moppe hade ju varit perfekt för er att ha där! Hoppas ni får tag på någon.
Vilka härliga bilder. De får mig att längta extra mycket efter sommar och värme!
Idag lämnar vi Stockholm efter ett par härliga dagar här och åker hem till Norrbotten där björkarna precis håller på att slå ut.

Svar: Så bra att ni haft fina dagar i Stockholm och fint att nu möta våren uppe i norr. Och den kommer nog i ilfart.
Ditte

Ama de casa

Oooo... Nu kom fegisen i mig fram igen. Körde mycket moppe (som jag låtit trimma - ooops...) när vi bodde i Sollentuna. Bland annat till och från jobbet - helt perfekt! Men här törs jag ju inte ens cykla, än mindre åka moppe i den trafik som är här.

Jodå. Jag är allt en fegis. :-)

Svar: Trafiken här är ganska lugn både mot den vi upplevt per scooter i Thailand och per cykel i både Peking och Stockholm. Och inne i stan ska vi inte köra, men perfekt för lämpliga dagsutflykter i trakterna. Vi letar uthyrare och har fått ett par tips att gå vidare med. En fegis är du ju inte, utan det är modigt att inse vad man gillar och ogillar och handla efter det.
Ditte

Fia

Vilken god ide att hyra scooter! Vi hyrde en gång en vespa på Gran Canaria och körde i bergen en hel dag. Underbart! Fast ....det är klart... Det var måååånga år sedan. Idag skulle jag nog tveka, litet åtminstone! Men ni har ju jättebra träning sen Thailand!
PS tänker på er varje gång vi går förbi Kiosco Jose Maria :-)
Kram!

Svar: Hos Kiosco Jose Maria är vi stammisar och nu kommer han alltid med det vi vill ha utan att vi beställer. Praktiskt om man inte ändrar sig. Vi letar scooter och har ett par uppslag på uthyrare som får kollas i veckan.
Kram från oss.
Ditte

Bosse Lidén

Det låter som en klok idé. Vidga vyerna. Dessutom är det häftigt och skönt att köra en scooter. Hoppas du hittar en snygg blå i nästa vecka.
BlueBosse

Svar: Vi letar scooter. Och blir det inte en blå så får det bli en röd. Vi tänker provhyra först, men är sugna på att köpa en. Perfekt för oss att susa runt på i omgivningarna.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: