Detaljer är viktiga

    
 Gårdagens bangolfparti som avlöpte väl bidrog till att hålla hålla huvudet riktat både uppåt och neråt även på hemvägen. Det finns mycket att se och tänka vidare på.
När vi närmade oss  den" stora vita kyrkan" på Plaza Oriente såg vi en massa vita och blå vimplar som hängde en bit upp i luften. Genast tänkte jag att ryktet om min slagkraft på bangolfen hunnit före mig, men så var det förstås inte alls.
Vid en närmare titt på vimplarna var de reklam för Costa Blanca, området längs kusten där vi har vår "sommarstuga" och där Torrevieja ingår. En trevlig hemsida med en hel del matnyttig information och på olika språk.
 
Även framför och runt "vita kyrkan" vajade vimplarna glatt i vinden. Vita kyrka kallas också för nya kyrkan, för givetvis finns det en äldre kyrka (huvudkyrka) här i stan.
"Nya kyrkan" är som namnet säger ganska ny och invigdesi juni 2009. DEn är stor och här finns plats bör cirka 1000 besökande. Tyvärr är kyrkan bara öppen speciella tider och en sådan var det inte när vi passerade.
 
 
 
Ofta finns en del speciella detaljer att se på husfasaderna och denna vackra kakelbild fångade våra blickar.
Vi funderade på om det är en sorts symbolisk klocka med tanke på visarna men förundrades över att det fanns två stycken med VI.
Ett fartyg är avbildat, troligen ett saltfartyg och nästa fråga var om siffrorna kan hänga ihop med det eller en sextant eller annat navigeringsinstrument.
Är det någon som vet? Prydde sin plats på husväggen gjorde den. 
 
 
Vi letar scootrar, inte elscootrar, utan en mer snabbgående, men vid en soptunna såg vi denna. Ordentligt parkerad var den också. Kanske någon inte behövde den längre...
Den fick i varje fall stå kvar.
 
 
Att tänka kreativt är bra och här i stan hittar men olika tips på det. Och har man ingen stege som passar går det ju bra att balansera på en planka och ordna det som behövs med taket.
 
 
 
Det blev en hel del att se på hemvägen så att slå sig ner i den ljumma kvällen på kvarterskrogen Mundo tillsammans med väninnan och grannen AK var avkopplande. Och visst finns det en hel del fina detaljer att fästa blicken på även här.   
 Restaurant Mundo Pequeno,"den lilla världen",en norsk restaurang, på Calle Marcelina 44 i Torrevieja, är alltid trevlig att besöka.
(Ingen direkt hemsida finns men ett med en sökning på google kommer både väg och restaurangbeskrivning fram och även många positiva recensioner.)
Att måla små konservburkar och dekorera dem för att sedan använda dem som blomkrukor
är ett bra tips. Jag hade aldrig kommit på det...
På Mundo finns många fina och inspirerande tips.
 
Midsommarstången är på gång och det i god tid.
 
Inspirerande och dessutom väldigt god är restaurangens sangria.
 
 
Inlägg nr 83 /100 i utmaningen #Blogg100. 
 
 
Anette

Ibland kan man snöa in på häftiga detaljer.
Jag tror att det var två "VI" för att få lite symmetri i bilden.
Annorlunda kyrka!

Svar: Kanske är det så. Symetri är viktigt. Men kanske har dtetnågot med navigering att göra.Får titta mer på detta.
Kyrkan är annorlunda och fin inuti, men den är så sällan öppen.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja Vita kyrkan är fin om än lite stor och så stör jag mig på att det är parkeringsgarage under :-)
Stort svart "nerkörningshus" förstör plazan. :( Säger jag som är så oreligiös man kan bli :) Men dom får ju inte bygga nåt utan garage under i Torre fast det märks inte med tanke på alla parkerade bilar ovan jord. Bara för att det är gratis.
La Iglesia del Sagrado Corazón de Jesús heter den...vem kommer i håg det?
Den där scootern, skulle ni sitta i knä på varandra då :-)
Huset med plaketten...är det ett vanligt bostadshus? Sett det vet jag...gata?
Kram P ♥

Svar: Visst är det trist att det är ett garage under kyrkan. Märklig placering. Ja, scootern här har en butk mitt emot soptunnan men kansk einte så klokt att parkera just här. Eller också var den trasig.
Huset är ett bostadshus, kanske privat på gatan nedanför La Paz. (Mot stranden)
Kram!
Ditte

Ama de casa

Saker som ställs bredvid soptunnorna är ju bara att ta - varför tog ni inte scootern? :-D

Svar: Så är det! Men vi tänkte att någon bättre kunde behöva scootern och för oss är den alltför långsam. Mitt emot låg också en butik öfr uthyrning av dessa scootrar...Så kanske had eden bara parkerats där. Dock illa vald plats..
Ditte

Znogge

Jag kan tyvärr inte vara behjälplig men någon anledning finns det så klart till att det är två VI. Ovanlig kyrka minst sagt.

Kram

Svar: Får fortsätta att undra över detta med två VI. Men säkert finns det et svar någonstans och jag som är envis fortsätter att klura. Och någon kanske vet. Kyrkan är speciell och väldigt vacker inuti. Men tyvärr har jag bara en gång varit där när den varit öppen.
Kram!
Ditte

Mia

Efter ett besök hos dig Ditte känner man sig alltid lite uppdaterad på trevlig kuriosa och mysiga händelser under dagen. :)
Kram

Svar: Tack! Ja, lite händer det. Men dagarna är ganska lugna och jag kan lite sakna livet i Stockholm. Men jag är klart anpassningsbar. Och trevligt har jag. kram!
Ditte

Annukka

Fina bilder och sangria skulle jag inte heller säga nej till!

Svar: Tack! Och denna sangria var riktigt god och inte alls söt, som dne lätt kan bli.
Ditte

BP

Dessa vimplar fanns i Benidorm också. Å deras hemsida är bra. Det tyckte vi också.
Den fina kakelplattan kan jag tyvärr inte hjälpa dig med.

Konservburkar som krukor är ju hur coola som helst, fast jag målar dom inte utan låter dom vara silver- eller guldfärgad. Hade jättemånga en gång i tiden, men de rostade ganska fort.

Åsså tar jag gärna en Mojito i stället för ett glas Sangria;-)

Svar: Mojito är min favodryck...Om den görs rätt, vilket inte alla kan. Oftast blir den för söt. Ytterligare en likhet med att glla mojito. DEn bästa jag drucktit hitintills var på ett favoritställe i Peking, men jag tror Mundo kan närma sig detta. Ja, Grand Hotel i Stockholm, Cadierbaren lyckas också. Men igår just blev denna, icke söta, sangria perfekt. Och läskande den också.
Att måla konservburkarna har jag förstått innebär att de inte är lika rostbenägna...
Ska prova.
Ditte

Kersti

Trevlig promenad men lite matnyttig information. Muntrar upp i gråvädret.
Kram

Svar: Vad trevligt attt jag kan muntra upp! Det gör jag så gärna. Tittar just nu på aubergineplantan och ser att den trivs och imorgon ska få mer jord.
Kram!
Ditte

Geddfish

Det blev lite godnattläsning för mig! Trevlig runda. Den stora vita kyrkan var då verkligen mäktig och byggd på sitt vis. Jag kollar ofta på kyrkor och det finns väl ingen som är den andra lik, riktigt.
Jag fick turen att få några solstrålar på mig idag och har slöat på balkongen en del.
Ha det så gott, natti natti. Kram!

Svar: Vita kyrkan är mäktig och väldigt fin inuti men tyvärr är öppettiderna väldigt begränsade. Har lyckats komma in en gång...Skönt att solen nådde dig på balkongen. Här har dte varit fint största delen av dagen och nu efter klockan 22 är det fortfarande +23 och jag sitter på terrasssen i ljuslyktors sken.
Natti!
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Otroligt så mycket detaljer du ser 😊
Tur det för mig som snart varit här i 30 år och vet inte gatunamnen.
Tack för trevlig kväll på Mundo. Sangrian var god även om jag tyckte äppelbitarna var sura.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Gokväll! Tack själv! Jodå, äppelbitarna var sura men jag tyckte de piggade upp....Du har ju varit här så länge att du kanske inte längre ser detaljerna som du passerat i alla år. Men du vet vi är ganska nya i byn jämfört med dina 30 år. Tänk så mycket du sett och upplevt här när dte fortfarande var rena landet med kor som betad edär vår "stuga" ligger.
Stor kram och trevlig resa hem. Vi ses och hörs! Tack för fina dagar och kvällar. Vi kommer sakna dig.
Kramar!
Ditte

Ghugge

Tack för trevlig promenad och ett glas sangria därtill!🙏

Svar: Trevligt att du följde med. Och lite god och läskande sanfria bjuder jag gärna på. Kram!
Ditte

Susjos

Ett härligt inlägg som vanligt, som slutade med en läskande sangria, jag tackar jag! Lycka till med letandet av scooter!!!

Svar: Tackar! Och vad gäller scootern har vi närmat oss ett beslut. Och en sangria var läskande efter gårdagens utmaning.
Ditte

Marja

Det var en stor och speciell kyrka. Intressanta bilder i dag och jag gillar den sista med sangrian. Gillar sangria och drack det nästan varje dag i Spanien. :)
Kram!

Svar: Kyrkan är väldigt stor och speciell och vacker inuti, men det är inte så ofta den är öppen så man kan komma in. jga har bara lyckats en gång. Sangrian just här är extra god och miljön är så mysig med många fina detaljer. En hel del att ta efter här i "stugan".
Kram!
Ditte

Lena

Hej min vän, fortsätter att läsa din blogg och hoppas på mycket "Spaniensnack". Lite snörpligt fick jag lämna Spanienhuset efter sex månader. Under fyra månader uppsökte jag läkare efter läkare i Spanien för min onda röda hals, med känslobortfall i halva tungan. Bakterier, Virus, mediciner, c-vitaminer, konstigt att inget hjälpte?? Åkte till Sverige gick direkt till läkaren och fick konstaterat att det var cancer Så nu väntar jobbig
månader med cellgift och strålning. Mitt soldyrkande få stryka på foten ett år, så länge måste jag avstå att vistas i solen men 2018 då djävlar, det blir mitt år.!!!!!!!!!!! Många många kramar till dig och Bosse

Svar: Hej finaste Lena! Så otroligt trist! Många tankar går till dig och mail kommer. Hoppas nu du får bra och snabb hjälp hemma. Stor kram från Bosse och mig.
Ditte

Ami

Visst är det härligt att promenera här nere! Och ett glas svalkande sangria är aldrig fel :)
Kram och trevlig fredag

Svar: Absolut! Och just nu med behaglig värme! Mundo är trevligt och mysigt att sitta där i den ljumma kvällen.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag tror du hade fel och att det var en kombination. De flaggade för dig med. :)
Ovanlig kyrka från utsidan. Genast blir jag nyfiken på insidan.
Smart med återanvändning av konservburkar, men inget jag kommer att nappa på.
Alla sätt är bra utan de dåliga. Hoppas han inte gjorde stegfel.
Sola på balkongen eller torka golf?
Helgkram Bosse

Svar: Kyrkan har jag bara en gång kommit in i, men jag ger inte upp. Envis är jag. Vad gäller konservbrukarna kanske jag provar med att måla ett par mest bara öfr att få måla.
Instämmer helt i att alla sätt är bra utom de dåliga, men ibland upptäcker man de mindre lyckade för sent.
Kram från en skuggig och skön terrass.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: