Vi tar oss en tur

    
Även om vi ofta äter både lite lunch och middag på de små familjerestaurangerna är det en del annat vi köper hem och att botanisera i butikerna och titta på vad som finns i de lokala butikerna är alltid extra roligt. 
Ofta blir det också en del inköp.
Idag blev det in tur per mc-moppen in till den lilla staden Ban Phe, en mil från oss och vi hoppade in på Tesco Lotus, områdets ICA butik, (men utan direkt europeiska varor) och köpte snabbt det vi skulle.
Hit kommer de flesta per sareng, en moppe med sidovagn eller vanlig mc/moppe. Men visst kommer även en del per bil.
Man handlar, lastar på och förutom alla varor som ska med så lastas ofta en familj med två barn på mopparna för att fortsätta färden och matkassarna ställs ofta vid förarens fötter.
 
 
Vi fortsatte till vår mer lokala butik för köp av vatten och lite tilltugg innan vi fortsatte till söndagsmarknaden.
 
Vatten i mängder och av olika sorter finns att tillgå plus en hel del annat.
 
Och när man handlar så räknas summan som ska betalas ut
med hjälp av antingen en minirääknare eller en gammal hederlig räknemaskin.
Kvittot lämnas alltid med och sedan bärs varorna ut  av personalen
till moppen, bilen eller vilket fordon det vara må.
Man önskas dessutom välkommen tillbaka.
 
Sista stoppet på shoppingrundan, tillika utflykten, blev den lokala söndagsmarknaden.
Vi kom dit väl tidigt, vid 13-tiden och allt var ännu inte uppackat. Men med tanke på att det var +34 grader så hade vi ingen större lust att stanna längre än nödvändigt så vi ordnade våra inköp och körde hemåt.
Indiska Oceanen och bad lockade mer än marknaden.
                                                                                        
 
Vi köpte upp oss på ett lager färsk ananas, fruktspett, papaya, limefrukter, (är så gott att ha limesaft på frukterna) små bananer på knippen, små gurkor och tomater.  Den färska chilin får dock vänta ett tag så att den är i god form när den ska resa hem med oss.
På marknaden finns också många matstånd och man bestämmer själv från råvarorna vad som skall wokas och  sedan kan maten tas med och ätas hemma.

Njutbart och vattnets temperatur är +27 grader.
 
Inlägg nr 13/100 i utmaningen Blogg 100.
 
                                                                                          
 
 
Eva`s blogg

Oj så mysigt och att handla i små butiker som denna är ju hur mysigt som helst, gäller att veta vad man skall ha :) trevlig gest att dem bär ut det åt en. En sintur är ju alltid rätt ser ljuvligt ut :) njut ps/ hur länge är ni där? kram å fin söndag

Svar: Det är roligt att besöka dessa små butiker och en del är så små att det bara är ett stånd vid vägen. Vi vet ju inte alltid vad vi vill ha men oftast hittar vi något som verkar gott och annorlunda. Och vet vi vad vi vill ha frågar vi på engelska och får ta till kroppsspråket, men det fungerar bra. Att bada här är skönt och det är varmt så man kan ligga i länge. Hatten är på och ärren tejpade, nödvändigt i stark sol. Jag är bara i solen när jag badar och hatten är på.
Vi har drygt halva tiden kvar och det är jätteslönt.
Trevlig söndag önskar jag dig.
kram!
Ditte

Comsi Comsa


Du ser alldeles bedårande ut där du badar. :-)

Stor kram ♥

Svar: Det är njutbart här i havet. Men havet runt Boracay har en annan färg, helt turkost. Och det är nog bara där man kan uppleva det. Och de minnena delar vi. Stor kram.
Ditte

wiolettan

Åh, vad du ska mysa och det syns ju på den fina bilden. Du verkar trivas som fisken i vattnet. Härlig bild, vackert.
Vilken service. Det är som det var förr här i Sverige, mer eller mindre. Men här har mycket av det försvunnit. Följa med till bilen med varorna, jo jag tackar jag. Häftigt, det har jag nog aldrig varit med om. Men det är klart, då jag har varit utomlands så har jag bott på hotell, inte handlat så mycket så dom tyckte kanske jag kunde bära själv. Fast, i Portugal var det lite av den andan, i alla fall på 80-talet.
Roligt att se dina bilder, följa med dig på något sätt.
Varm kram till dig i värmen. Bra att du har din fina hatt på dig.

Svar: Vi myser och njuter av att vara här. Och underbart är kort. Imorgon är det en vecka sedan vi kom hit och nästan halva tiden har vi kvar. Härligt!Jodå, varorna bars ut till vår mc och så skulle det vara . Och de som hade bil fick sina varor utburna.
Numer bor vi inte ofta å hotell utan trivs bättre med att bo "själva" , i alla fall om vi stannar länge. Just där vi är nu har vi tidigare stannat flera månader och då är dte skönt att rå sig själv.
Du har ju fina och liknande minnen från Portugal och jag kan tänka mig att det är så där även idag, men kansk ei mindre skala.
I Sverige har ingen tid, allt ska vara effektivt....Lite trist kan jag tycka.
Det är så trevligt att du är med mig här via bilder och text. Verkligen"
Och hatten är på! Ingen sol i ansiktet och tejp har jag där jag är opererad för ärren tycker inte om sol. Och jag är bara i solen om jag badar.
Varm kram till dig och med havets brus i bakgrunden.
Ditte

Decdia

Jag älskar att gå i mataffärer, speciellt i utlandet där det är en massa nytt.
Marknader är superroliga att gå på med, mycket fräscht och spännande på er.

Svar: Här är det verkligen ett annorlinda utbud i butikerna och det finns många små "skjul" som är butiker och som säljer det man kan behöva och en del till. SEdan finns det ju lite större butiker också. Man blir inte utan vare sig varor eller mat. Och färskt bröd bakas och kan köpas på ett par ställen. Marknaden är jätterolig att besöka men idag var det +34 grader så det blev inte så långvargt besök. men tervligt var det. Havet lockade mer.
Och vi har en hel del spännande framför oss. Kul!
Ditte

Geddfish

Underbart! Både att kolla affärer och bada i det sköna vattnet!
Känns uppfriskande fräscht med dina bilder här i det gråvitmulna kalla.
Varm kram ♥

Svar: Så bra att mina bilder kan pigga upp i ett gråmulet Sverige. Jag hjälper gärna till med det. Skickar varma och soliga hälsningar härifrån.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Å nu blev jag badsugen, vilket numera händer sällan ... härlig bild av dig Ditte!
Stor kram!

Svar: Här är så fint att bada och det är varmt i havet. Hemma badar jag sällan. Stor kram från mig.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja här badas det ju också som du såg i min blogg :-) 15 gr i vattnet. Lite skillnad :-)
Ni har det fint ser jag! Kram P ♥

Svar: Vi har det verkligen bra på alla sätt och det går över förväntan med att undvika solen och det är viktigt. Och att bada här är ju något helt annat i +27 grader. Och ingen trängsel alls på de fina stränderna. Havsnära bor vi också.
Förstår att du också har fina dagar.
Kram!
Ditte

gittan

Så mysigt jag har inte varken läst eller skrivit så mycket på sistone så jag hade missat att du var där. Så härligt jag längtar nog lite dit och skönt med badet ser jag. Njut🍸🌴 Stor kram.

Svar: Ja, vi har det väldigt bra. Detta är femte gången vi är här nu, men sedan 2013 har det varit uppehåll. Todigare år har vi stannat i flera månader och nu blir dryga två veckor lagom för mig. Jag är ju inte alls i solen, annat än när jag badar och det gör jag på morgonen eller sent på eftermiddagen. Stor kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Det där med att bära ut varorna känner vi igen från Albanien. Där hände det ganska ofta att vi fick varorna burna ända in i husbilen :) Skulle inte inträffa i nån annan del av Europa tror jag...

Svar: Albanien har verkligen blivit intressant för oss, Ja, inte bara för att de bär ut varorna utan över lag. Era inlägg därifrån gav mersmak. Men vi flyger och då får man ta sig via greköand och sedan båt om man tar en charterresa och det verkar i nuläget enklast. Men vi tittar vidare på detta. Även i Peking fick vi varor utburna eller så kom de hem och levererade .

Ditte

Biggeros

Vilken trevlig mat tur på moppen. Det klart det blir ingen storhandling. Så käckt att få välja maten man vill ha wokad och ta med den hem. Fördelen med marknader är att man kan välja mellan de fräscha tropiska frukterna som ser frestande ut:) Ha det bra i värmen och ta ett dopp för mig med:) kram på dig

Svar: Jag tar gärna ett dopp för dig, men det får bli i morgon för här har klockan snart hunnit bli midnatt. Marknaderna är roliga och just utbudet av dessa tropiska frukter och mat som kan väljas ut , tillagas och fås med hem är jättebra. Priserna också. Och de daglia turerna på mc/moppen, den är betydligt snabbare än en moppe, tycker vi om. Man får dessutom se mycket. Ingen orm i dag i alla fall...
Stor kram!
Ditte

Znogge

En perfekt vattentemperatur helt enkelt! Vi hade 28 grader i Förenade Arabemiraten och det gav mersmak :D

Kram och ha det fortsatt gott i värmen!

Svar: Vattentemperaturen är väldans bra och allt annat också. Mina ärr är teipade så de kommer solen inte åt i vattnet och hatten är på. Jag är glad över att jag kan hitta så mycket skugga att kroppen mår bra. Viktgt för mig.
Så vi njuter ett ta till.
Kram!
Ditte

Ghugge

Härlig bild på dig Ditte!
Förstår att man skyndar sig till badet en sådan varm dag och så njutbart att ta med sig wokade grönsaker och frukt att äta hemma!
Fortsätt och njut! Kram


Svar: Tack! Jag har plåster på alla mina ärr, ingen sol ska nå dit och hatt på, även i badet. Men att bada här är helt ljuvligt. Och vi njuter på.
Letar fortfarande fåglar, men de vill inte visa sig....
Njuter av att se dina vackra bilder.
Stor kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Trodde jag hade skrivit till Dig i morse 😊Tydligen blev det bara en tanke.
Så härligt det ser ut där du flyter omkring i Indiska Oseanen. Jag har också badat i det havet men utanför Dar es Salam (stavas det då tro), men det är 30 år sedan.
Kram/A-K

Svar: God sen kväll här....Sitter på terrassen och klockan är 23.30 och det är +28 och en skön bris från havet. Behagligt!Det är härligt att flyta omkring här i havet och det är enda gången jag nog är i solen. Mne dte har fungerat väldigt bar med en tillvaro i skuggan. Nästan lättare här än i Torre, men å andra sidan är solen också mycket starkare.
Vad roligt att du varit i Dar es Salam , d har vi badat i "samma hav". Och vattnet är nog detsamma nu som när du var där. Kanske lte mer smuts i...
Ha det bra!
Sor kram!
Ditte

moi

Vilken fantastisk mat-, väder-, bad- och miljönjutflykt vi får välja med dig på! ♥
Kram

Svar: Välkommen med. Du hade trivts här!Kram!
Ditte

Marja

Jag skulle gärna hoppa i vattnet med dig. Det ser så himla skönt och avslappnande ut.
Varorna på marknaden ser verkligen fräscha och lockande ut. Låter härligt med all frukt.
Ha det så skönt! Kram! :)

Svar: Det är gott om plats i havet och vattnets temperatur gör det till en ren njutning för krop och själ. Jag tar ett bad för dig också. Vi njuter på ett tag till.
Kram!
Ditte

Ami

Så härligt med ett bad! Och jag förstår att det lockade mer än att gå på marknaden :)
Kram

Svar: Havet här är ljuvligt och det är absolut ingen trängsel vare sig i vattnet eller på stranden. Väl varmt för marknad, men exotiska frukter kan jag köpa tvärs över gatan så det böir bra det också.
Kram och trevlig måndag.
Ditte

Timeoftiger

Så underbart! Blir glad när jag ser bilden på dig i vattnet.

Svar: Vi har det väldigt bra! Och jag har blivit väldigt bra på skugga. Men i badet blir det förstås lite sol. Men hatten är på.
Ditte

BP

Dregel, dregel säger jag bara. Å jag som trodde att jag befann mig i paradiset här i Spanien;-)

Å precis som du har vi också planerat att exportera en massa härifrån Ja, det gör vi alltid, bland annat manchega, jamón, olivolja och en massa annat.

Svar: Man kan nog inte jämföra "äpplen och päron". Vi peratade om det just igår. Spanien är väldigt bra, Sverige likaså och även många andra länder och vi är ju väldigt förtjusta i Asien. De flesta länder har sitt. Vår export blir inte så stor härifrån men en del blir dte och givetvis orkidéer och en del kryddor.
FRån Spanien tar vi också med oss en del, men vi åker bara med handbagage så lite begränsat blir det. Å andra sidan åker vi ju ofta så det är ok. ändå.
Njut lite tapas för mig om du har lust. Tack på förhand.
Ditte

Fia

Härligt att schwisha iväg på mc, fläktar litet kan jag tänka! Så gott det låter med färsk ananas och alla andra frukter! Och så duktig du är på att undvika solen!
:-)
Kram!

Svar: Jag har blivit riktigt bra på att undvika solen, har ju tränat en del på det och även i badet är hatten på. Vi tar oss runt med moppen och omgivningarna är fina och det finns mycket att upptäcka. Fint att sitta på terrassen i skuggan med en god bok också och blicka ut över havet och höra vågornas brus.
Kram!
Ditte

Anette

Det ser inte ut att gå någon nöd på dig ;)
Jag gillar också lite lime över viss frukt. Speciellt papayan som ibland kan vara lite fadd i smaken blir så fräsch med lime.
Önskar dig en fortsatt njutbar semester.

Svar: Nejdå, ingen nöd här inte. Gott om skugga, trevliga utflykter på moppen, god mat, härliga bad och fin miljö hjälper till att göra det hela än bättre.
Vi njuter på ett tag till.
Ditte

Veiken

Härligt att se dig i "spat"! Ses i kväll! <3 Kram

Svar: Att bada är härligt och särskilt i detta varma hav och i den sköna miljön. Trevligt att ses i kväll.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ser så himla härligt ut! :-)
Lär ta ett tag innan vattnet når dom temperaturerna här... :-)

Svar: Det är det! Och vattnets temperatur är absolut njutbar. Allt annat också....
Ditte

Eva`s blogg

Låter ju helt underbart, vad är det för tejp du sätter på ärren? att bada är ju bara så underbart o bara graderna är bekväma så vilket du har turen att ha där :) kram å fin måndag

Svar: Det är en specialtejp som jag fått av av läkarna på sjukhuset för ärren ska inte vara i solen. Jag har dessa när jag badar och de sitterpå bra. I ansiktet och på armen har jag tejp även när vi kör mc. för att solen inte ska komma åt där. Vi njuter av dett härliga vatten och allt annat.
Önskar dig också en bra måndag.
Kram!
Ditte

Maria

Jag gillar serviceminded personer och de verkar de ju verkligen vara i Thailand. Jag har aldrig varit där men det låter ju så på din beskrivning.
Härlig badbild - blev bara lite avundsjuk.....
Kram

Svar: Thailand är ju leendets land och servicen och hjälpsamheten ser man och möter på de flesta ställen. Havet här är ljuvligt och temperaturen i vattnet inte minst.
Kram!
Ditte

Susanne

Vad härligt det ser ut med all färsk frukt och alla grönsaker!
Jag älskade också att botanisera bland allt även om vi inte köpte med oss så mycket till rummet.
Blev en och annan klase bananer och kycklingspett från marknaden.
Härlig sjöjungfru där i vattnet! :)
Ha det fortsatt fint!
Varm kram ❤

Svar: Vi har ju en lägenhet med kyl och frys så det är lätt att ta hem lite av det goda och spara någon dag. Och marknaderna gillar vi verkligen och några inköp blir det ju. Frukten håller sig bra kylen
Och vad gäller sjöjungfrun så är detta +27 gradiga vattnet hennes element. Annars bara skugga.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: