Vårtecken i mina kvarter.

    
  Påskafton och Stockholm bjuder  på vackert vårväder.
Det såg lite tveksamt ut i den arla morgonstunden när jag var ute på hundpromenad, men även tveksamheter kan ändras och så skedde.
Solen har lyst på oss från en vackert blåfärgad himmel sedan tidig förmiddag och här på Söder kändes det som om alla var ute för att njuta av den vackra dagen. Så även jag.
För min del var det på dagens agenda bl.a att besöka ett par auktoriserade Appelbutiker för att förhöra mig om hur det stod till på batterifronten för min vän Mr Mac.
Efter att ha besökt  tre butiker kunde jag konstatera att serviceavdelningar har påskledigt men butikerna har öppet. Så nya tag blir det nu först på tisdag.
Efter uträttade ärenden tänkte vi slå oss ner på Medis och "Snaps" för första gången i år och när det besöket är avklarat så är dte vår på riktigt, även om den del bakslag kan komma.
Tanken var god men vi var för sent ute för redan före klockan 13 var alla bord och platserna vid bardiskar tagna.
Inget att sörja över för de andra uteserveringarn på Medis har inte öppnat så alternativ saknades.
Nåja, vi har ju balkong, så skadan var inte så stor.
Och solen finns även där om man vill och mysfaktorn får man själv stå för. Men ett gott alternativ. DEssutom med sjöutsikt.
Dagens vårkänslor i luften märktes på många sätt och visst är det skönt med ett Stockholm som lever upp extra just dessa vackra vårdagar.
 
Fullt på Snaps vid medborgarplatsen idag redan klockan 13.
 
Curre väntar på mig när jag köper tulpaner.
 
Vilket utbud! Svårt att välja....
 
 På hemvägen gick vi genom Blecktornsparken och fortsatte längs kajen via Anna Lindhs Park nere vid Hammarbykanalen. Och gott om vårtecken av skilda slag fanns det. 
Tänk om våren nu bestämt sig för att stanna. Hoppas kan man ju alltid.
Men en dag i taget känns säkrast att ta...
 
 
Mysigt att sitta på balkongen, i princip på kajen,  i det fina vädret.
Och kanske kan vi äta kvällens förrätt här.
 
Inlägg nr 26/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
FREEDOMtravel

Jag åt ofta lunch på Snaps förr när jag jobbade på Medis. Har varit där några gånger på kvällstid också. Nu hänger jag inte på söder lika ofta ;) Önskar en fortsatt fin påsk!

Svar: Snaps har ju ofta fullt och det är nog lite trist för de andra serveringarna som ligger bredvid. Tror inte alls det är fel på dem...Söder är ju mina kvarter så detblir ofta att jag är kvar här och utbudet av både promenadvägar längs vattnet och vattenhål är stort.
Kan förstå att du inte är på Söder så ofta när du nte jobbar här och inte heller bor i närheten.
Önskar er också fortsatt fina påskdagar.
Ditte

Timeoftiger

Och du är hundvakt, oj så mysigt...

Svar: Jadå, jättemysigt! Jag passar Helenfamiljens labrador. Och motion får jag på kuppen för han behöver röra på sig. Idag har vi promenerat i fyra timmar så det var skönt med en fin vårdag.
Ditte

Preciosa

Wow vad mysigt med vårväder!!! Kanalen ligger spegelblank också.
Vi - Syrris, Lex och jag har vårbrukat på din Solskensgata i dag, Varmt men uthärdligt.
Kuperat potatis :-) Ja vi gjorde ju inte så mycket - vi hade bara synpunkter hahaha...men "la jardinera" jobbade vant som vanligt :-) En blomma Passion fanns :) Grannar var där på flera sidor :)
Kram P ♥

Svar: Det blev en väldigt fin dag idag. Skönt med både solen och lite varmare. Och tack för din assistans som biträdande trädgårdsmästare på Solskensgatan. Trevligt med en passionsblomma och de blommar ju oftast bara en dag så man får passa på då och titta. Ja, potatisen behövde nog kuperas för den växer väl så det knakar...Grannarna till höger, från nordvästra Spanien brukar ju komma till påsk och förra året träffade vi dem då och under sommaren. Ha det bra och tack för assistansen. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Idag blev det jättefint och riktigt varmt i solen, nu tror jag att våren stannar.
Så mysigt att sitta och titta ut över vattnet...

Stor påsk-kram ❤

Svar: Visst blev det! Och det såg ut som om Stockholms invånare njöt utomhus hela dagen. Jag är hundvakt och har sammanlagt idag promenerat i fyra timmar med Curre och däremellan vilat på balkongen. Riktigt behagligt!
Stor och vårlik påskkram till dig också.
Ditte

Kersti

Vilket härligt vårväder. Här i Findhorn regnade det lite på förmiddagen. Nu håller det på att klarna upp och det doftar vår. Förkylningen håller på att ge med sig och lammsteken står i ugnen. Just nu är livet gott att leva.
Kram och Glad Påsk!

Svar: Vad härligt! Ska nu läsa i kappa hos dig. Ligger klart efter, men vet att du är i Skottland. Hoppas ni har fina dagar. Skönt att förkylni ngen börjar ge med sig så att du kan njuta av resan.
Och visst ska det va "gött att leva".
Kram och Glad Påsk önskar jag dig också,
Ditte

Ama de casa

Det är bra att kunna vara flexibel, och ni bor ju så fint, så det alternativet var absolut det bästa :-)

Svar: Ja, det finns liksom gränser för vad som känns ok. Hade vi väntat så hade det kanske ordnat sig, men vi satt lika bra hemma på balkongen. Kanske inte lika mycket folk att titta på....Men den titten får vi ta en annan dag.
Ditte

Anonym

Vilket härligt vårväder vi hade idag! Mysigt att vara hundvakt!
Tack för infot om resan med Norrbaggen till Thailand, priset kan man ju inte klaga på.
Bra att veta för två av våra söner flyger med Norweigen till New York i vår och till Florida i höst!
Tyvärr klarar jag inte av att sitta så länge, så det blir inga långflygningar för min del.
Ha det så bra och hälsa Bosse!
Kram!

Svar: Visst blev det en fin dag! Och vi har haft det extra fint med Curre här och mycket promenerande har det blivit under dagen. Till N.Y. tar ju inte resan så lång tid som till Bangkok men till Florida tar det nog lika länge. Bra är ju att boka i god tid och då välja platser med mer utrymme. Vi var ju ute väldigt sent med vår bokning men tyckte ändå att det var helt ok med de mer vanliga platser vi hade.
Långflygningar är ju jobbiga för kroppen så jag förstår verkligen att du avstår dem.
Ha det bra ni också.
Kram och hoppas ni får fortsatt trevliga dagar nu i påsk.
Ditte

Torrebloggen

Hej Ditte!
Det var jag som var anonym!

Vilket härligt vårväder vi hade idag! Mysigt att vara hundvakt!
Tack för infot om resan med Norrbaggen till Thailand, priset kan man ju inte klaga på.
Bra att veta för två av våra söner flyger med Norweigen till New York i vår och till Florida i höst!
Tyvärr klarar jag inte av att sitta så länge, så det blir inga långflygningar för min del.
Ha det så bra och hälsa Bosse!
Kram!

Geddfish

Jamen, ni har ju en underbar balkongutsikt och plats!
Fina vårtecken hos er. Jag har allt här också, men har satt njutningen lite på paus.
Hade tänkt cykla fram till begivenheterna idag, men avstod. Tappar lite lusten, då foten inte är OK.
Men glad och nöjd ändå ska jag nu krama kudden. Kram!

Svar: Så illa med din fot och dte är klart att den begränsar dig rejält. Och att dessutom ha ont... Vi bor bra här och att sitta på balkonen är både trevligt och roligt och man ser en hel del dessutom...
Jag är ju hundvakt så det har letats vårtecken på hundpromenaderna som sammanlagt blivit fyra timmar idag så nu väntar John Blund på mig.
Skönt att du har ditt positiva tänkande för det hjälper i alla fall humöret.
Kram!
Ditte

BP

Det är ju så typiskt svenskt eller ska jag säger typiskt för oss nollåttor att gå ut i fem grader och sol och njuta av våren. Snacka om total kultukrock jämfört med här på Costa Blanca. Å inte visste jag att Påsk är sååååååå stort härnere. Alla, precis alla är ute till sent på kvällen (inklusive spädbarn), äter, dricker och ha roligt. Helt underbart!

Svar: Nja, här gick nog termometern upp till +14 idag och det kändes verkligen som vår i luften och det verkade blommorna också tycka för jag såg många som både var utslagna och på väg att slå ut. Men visst är svenskar ett soltörstande folk, fullt förståligt om man tillbringar kansk efyra månader del av året i mörker och kyla. Vi väljer ju bort det medvetet genom att pendla till Spanien eller resa till varmare trakter.
Vi har ju varit i Torrevieja ett par påskar och det har varit väldigt trevligt med både processioner som börjar väldigt sent och många andra aktiviteter så jag kan förstå att dte är önnu mer fart på allt i Benidorm.
Påsken är Spaniens största högtid och många Madridbor och människor från andra städer kommer till sina sommarbostäder just över påsken och det blir ganska "fullt", ungefär som under högsäsongen i augusti. (Men då är vi inte på plats.)
Önskar er fortsatt fina och roliga dagar och njut av allt så mycket ni kan.
Ditte

Ami

Vilket härligt vårväder ni har haft!
Så jag förstår absolut att det var fullt på uteserveringen!
Och lille Curre sitter där så vackert och väntar....han är en väldigt fin hund!
Kram

Svar: Idag har det verkligen varit fint och många hundpromenader har det blivit. Räknade ut att jag varit ute med curre fyra timmar idag. Han är så fin och lättsam att ha med sig och det är roligt att ha honom hos oss.
Kram!
Ditte

Susjos

Vilken dag det har varit i Stockholm! Tyvärr har jag missat den,då jag sovit det mesta av dagen, så jag tackar för underbara vårbilder! Oj,så fullt de tär på Snaps, snacka om att folk älskar att komma ut i solen så fort det blir en anings varmt! Men med er fantastiska utsikt på balkongen så är ju Snaps ingenting!
Fortsatt Glad Påsk till er och söta Curre!

Svar: Utsiktenpå Snaps är inte så mycket att hurra för, det är väl mer stämningen och att det "hör till" att slå sig ner där en vacker dag. Instämmer med att utsikten hos oss är bättre.Hoppas att du nu sovit i "kapp" och kanske kan njuta av ett par påskdagar.
Det är friskvård med hund och igår promenerade vi i fyra timmar så pigg blir man.
Önskar dig också en bra fortsättning på påsken.
Curre hälsar tillbaka.
Ditte

Marja

Härliga vårbilder och blått vatten får du med var du än är! Här har solen också skinit och snön smälter i rasande fart. :)
Kram! :)

Svar: Ja, tänk hur jag lyckas få till så mycket vatten på bilderna. Kanske är det något vi vädurar har gemensamt för hos dig ser jag också fina motov och bilder från sjön i närheten av dig. Jag tror vi har fler gemensamma nämnare, men vatten är ju en. Skönt med sol hos dig också och nu gör nog våren entré även hos dig.
Kram!
Ditte

Piedra

Åh, vad härligt med alla tulpaner! Det är verkligen vår det.
Glad påsk och kram! ♥

Svar: Tulpaner piggar verkligen upp och ger den där extra vårkänslan som är så välkommen. Önskar dig en bra fortsättning på påsken.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Det är underbart när våren visar sig på det sättet - fast nästan slut på "Snapsen".Tulpanhavet är underbart!
Balkongtillvaro hemma är också vårligt då utsikten från kajkanten är så fin!
Med Curre i huset blir det hundpromenader i fyrbent takt.
Stor kram!

Svar: God förmiddag! Även idag skiner solen på oss och dagens första primenad på en timme är utförd. Rena friskvården att ha hund i huset. Nåja, Curre är till låns, men i alla fall. I vanliga fall blir dte ju inte direkt fyra timmars promenad om dagen, men minst ett par. Stor kram från mig.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...kan hålla med det är njutbart att se dina bilder & att våren är här, söt hund naw lustigt för där du har din utsikt ser ut som dockan här på andra sidan jag skall vid nåt tillfälle ta en bild där borta o så skall du få se :) lika vackert :) och lite lyxigt liksom vid vattnet :) tulpaner åh så ljuvliga ...ha en fin påskdag kram

Svar: God förmiddag! Här har jag redan varit ute på promenad med curre i en timme så nu är dte dags för frukost. Här i Stockholm är det vackert även idag och det ser ut att bli en underbar dag. Att bo på kajen, alldeles vid vattnet är ju en speciell känsa och fint att sittta på balkongen och bara se ut på vad som händer. Önskar dig en trevlig söndag.
Kram!
Ditte

Amanda Jona [SPONTAN]

Lät ju underbart! :)

Svar: Absolut njutbart!
Ditte

Anette

Åh, vad härligt när ljuset och värmen är tillbaka, hoppas det håller i sig. Vilka fina tulpaner, svårt att välja vilken färg man ska ha.
Lycka till med din dator, har lite samma problem, min är lika gammal som din.

Svar: Här lyser det verkligen av vackra tulpaner men du får låtsas att de vackra orkidéerna hos dig är tulpaner. Jag njuter av mina som jag tog hem och de tillsammans med tulpanerna lyser verkligen upp. På tisdag blir det nya tag med att få hjälp med ett batteribyte och då har jag samlat ytterligare energi för ändamålet.
Lägger din dator också av rätt som det är om den inte är i elurtaget? Min håller laddningen kanske 20 minuter nu på egen hand. Klart irriterande.
Ditte

Znogge

Underbara vårdagar hos er!

Kram

Svar: Tack, ja lika bra att passa på att ta vara på dem. Solen lyser idag också men risk finns för att blåse iväg mot blåkulla och där har jag nyligen varit.
Kram!
Ditte

Fia

Vilket fint påskväder, rena vårvindar! Har hängt tvätten ute och det torkade i ett nafs! Rabatterna har vi lagt sista handen vid och gräsmattan krattades för nån vecka sen! Så nu njuter vi litet på verandan! Vi har ju inte sjöutsikt som ni men vi har ett stort fång tulpaner och nåt gott i glasen!
Vi önskar er båda en fin avslutning på påsken!

Svar: Att njuta av vackra tulpaner och fin tomt är ju härligt och desutom med lite gott i glasen. Nu blåser det rejält här så jag har blåst in för dagen. Sol är det, men risk för att ta väfen via blåkulla ett varv till är påtaglig och nu helt ofivillig.
Önskar er också en trevlig avslutning på påsken.
Kram!
Ditte

Veiken

Våren är underbar när den äntligen behagar visa sig från sin bästa sida. Vi åkte förbi "Gropen" idag och det var nästan så att jag kunde se er! Ert balkonghäng går inte av för hackor! Kram

Svar: Ja, du hade nog kunnat sett oss där i "Gropen". Trevligt var det i alla fall att ha setts där även om det var en vecka sedan. Våren här r fin , men nu på eftermiddagen har det börjat blåsa rejält så jag har flyttat in. Kände ett tag att jag var på väg på ännu en tur till Blåkulla och det behövs ju inte.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det blir så fint när du lägger in vårtecknen i ett collage. Vad tyckte Curre? Ville han ha blå tulpaner? Hoppas du fått hjälp med batteribiten idag. Med den utsikten behöver du inte lämna balkongen. Vi tog vår balkongpremiär i helgen men den gick snabbt. :)
Tisdagskram Bosse som precis klippt lavendelstänger. Kan man kalla det så?

Svar: Tack, ja ibland får det bli ett collage. Curre är nöjd med det mesta, så mysig och väldigt lättsam. Batteribiten är på gång att ev. lösa sig. Jga har lyckats boka en tid i Applebutiken i Täbyvilket underlättar. Annars var det malmö eller Helsingborg som stod på tur. Övriga butiker ville att jag skulle lämna i datorn och vaa av med den i 4-5 arbetsdagar och se det ville inte jag.
lÅter perfekt med att klippa lavendlar. Lagom så här på en tisdag.
Kram från mig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: