Välkomna hit!

    
Välkommen hit till Chackapong, 15 mil sydost om Bangkok. 
  Chackapong med sina "grannbyar" är en av de platser i Thailand som inte besöks av så många svenska turister eller turister över huvud taget och det tycker vi är en av fördelarna med att åka just ht.
Inga "all inclusive hotell" finns, men några större hotell bla, Marriott och Novotel och i övrigt är det mindre hotell och guesthouse som gäller.
Många som kommer hit hyr boende privat i villa eller lägenhet och stannar oftast längre perioder.
 En del Skandinaver, liksom människor från restan av Europa och världen har köpt hus eller lägenheter i området, kanske just för den genuina känslan och stannar också här i långa perioder.
För barnfamiljer finns det också en svensk semesterskola/skola i närheten, från förskola och upp till klass 6 och möjlighet finns också för elever att studera via Sofia Distans som erbjuder just undervisning upp till klass 9 på distans och då kan lärarna på Svenska Skolan Ban Phe ge handledning. Skolan heter Eastern Swedish School och som jag förstått  så är det familjerna till de barn/elever som går där som betalar skolavgifterna. (Det är få svenska skolor utomlands som får stadsbidrag och det är även få svenska kommuner som skickar med en elevs skolpeng. 
När vi var här en längre period december 2011 till mars 2012 var jag en av dem som var med att arbeta som lärare när skolan startades. -)
 
Den här gången blir det en kort vistelse här, drygt två veckor men icke desto mindre trivs vi bra i området för det finns ju många delar av Thailand som är fina och det är lätt att här hitta något för alla. 
Till saken hör också att vi tidigare rest runt en del i Thailand men kände för att komma tillbaka hit.
Vad som bl.a. lockar är att det inte alls är "turistiskt" och det mesta känns fortfarande väldigt genuint.
Visst finns det öar och andra delar av Thailand som är vackrare. Men som jag säger brukar säga; "skönheten ligger i betraktarens ögon". Och vi trivs väldigt bra just här.
Ön Koh Samet ligger en kort "speedboatresa" bort och vi tar oss dit på under 30 minuter och kanske blir det en tur dit eller till någon av de andra öarna här utanför.
 
Den här gången bor vi i lägenhetshuset "Chrystal Beach" fem trappor upp med stor terrass och obruten havsutsikit och  vi disponerar en stor lägenhet på tre rum  plus kök och badrum och har gott om plats.
Huset är ett av de fyra höghus som finns längs Chackapongstranden och dessa högre byggnader ligger någon km från varandra så de stör inte så mycket. (Tre av husen är lägenhetshus och ett är Marriott Hotel.)
 
Chrystal Beach sträcker sig med sina 22 våningar högt upp och är ett bra "landmärke".
Balkongerna vetter mot havet och den stora poolen. 
 
Husets wifi område och reception.
Wifi finns även i delar av huset, vi har på terrassen men hastigheten varierar.
Sköna korgstolar finns utplacerade och det fläktar skönt.
Behövligt!
 
In genom huset och ut mot trädgården, poolen och havet.
 
Wifi finns även här.
Och det är fint och svalkande att slå sig ner här med en bok.
Fåglarnas kvitter/sång är det enda som kan distrahera och havets brus förstås.
 
Vacker grönskande trädgård med sittgrupper och fina blommor och när trädgården slutar tar 
den flera kilometerlånga stranden vid.
 
 
                                                                         
Här på stranden ta jag mina morgon och sena eftermiddagspromenader
och havet med sina +27 lockar till många bad.
Mer om mat, utflyktsmål och annnat att göra återkommer jag till i andra inlägg.
Men något hektiskt bar/nattliv är det inte här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ann-Kristin

Hejsan!
Jag skulle precis kommentera förra inlägget.
Skriver här i stället.
Så modig du är som kör omkring på en lätt motorcykel. Jag skulle nog inte våga. Är en riktig fegis har jag kommit på 😄
Vad trevligt att ha bloggvänner så nära.
Förstår att ni har det njutbart av alla fina bilder att döma.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Jag kör lite och om Bosse inte är med. Är han med och ska sitta bak tycker jag det blir tungt och vingligt så då får han köra med mig bakpå. Det var jättetrevligt att träffa Veiken och vi hade en fin eftermiddag på deras terrass.
Och vi har det verkligen bra.
Kramar från oss.
Ditte

Eva`s blogg

häftigt med mc vi kör oxå gärna med det då vi är för man tar sig runt på ett enkelt sätt :) har ni varit där förr? kul att träffa bekanta ju bor ni långt ifrån varandra? ha det gott & njut kram

Svar: Detta är femte gången vi är här så vi känner väl till traktenn och det är extra roligt att vi nu efter tre år är tillbaka och blir igenlända på de ställen vi brukade besöka. Nej, här äringa stora avstånd så med mcn förflyttar man sig snabbt och lätt.
Förstår att ni också hyr en när ni är i Grekland, det är ju så smidigt att ta sig fram.
Vi har det verkligen bra och allt är välkänt för oss.
Kram!
Ditte

Geddfish

Ser jättefint ut, ju.
Njutning. Kram ♥

Svar: Det är verkligen fint och så tyst och stilla. Vi njuter och har et bara bra.
Kram!

Ditte

A-C

Förstår att ni har det underbart! Ser verkligen härligt ut. Kul att träffa bloggvän. Ser framemot att fortsätta följa med på er resa. Här har inte vädret varit så särskilt bra de senaste dagarna. Ett av dagens projekt är en synundersökning för mig, spännande med nya glasögonbågar, men ibland kan det vara svårt att hitta några som man tycker passar. Ha en fortsatt härlig vistelse och kör försiktigt! Kramar till er båda fr oss båda.

Svar: Vi har det verkligen bra och det är så lugnt och vackra, gröna, omgivningar. Det är så fint att se orkidéerna och andra vackra blommor växa fritt vid vägkanten .
Vad spännande med nya glasögonbågar. Kanske kan du åf låna hem och prova och se vilka du trivs bäst med för dte är ju svårt att känna i butiken. Lycka till!
Skickar både sol och värme till er. Jag kan avvara en del.
Är ju i skuggan....
Kramar till er från oss och hoppas att Krister nu är besvärsfri.
Ditte

Anette

Ser fantastiskt ut.
Jag har mest varit på öarna i dina trakter men har förstått av andra att man gott kan vara kvar på fastlandet. Får nog pröva vid tillfälle.
Ha det gott.

Svar: Ja, öarna är ju något annat och ger kanske mer semesterkänsla ,men vi trivs här just eftersom det inte är ett stort turistmål utan mer genuint. Ha det bra du också.
Ditte

Bp

Ser jättefint ut. Kul att du gör reklam för din skola också!

Svar: Ja, den är inte sponsrad, reklamen menar jag. Och jag har inet haft så mycket kontakt med skolan sedan 2013, men jag vet att förldrar är nöjda och att det finns behöriga lärare och det är positivt för det är inte i alla utlandskolor på semesterorter som det är så. Vi trivs ju här och detta boende är nytt för oss men vi har tidigare bott i närheten. Roligt med att många nationaliteter är här och jag gillar ju sppråk dessutom. har testat både kinesiska, franska och tyska idag och det var riktigt roligt. Språk ger många möten.
Ditte

Susanne

Tack för den trevliga rundvandringen!
Det ser ju underbart ut :)
Stor kram ❤

Svar: Här är lugnt och väldigt genuint och det gillar vi verkligen. Sitter nu på terrassen och hör vågorna brusa och jag somar också till det ljudet.
Stor kram till dig.
Ditte

FREEDOMtravrl

Låter trevligt! Vi har bara varit i Koh Samui (och Bangkok) och har aldrig längtat tillbaka till Thailand, även om vi hade en utmärkt semester med Peters båda söner. Men visst förstår jag att det finns många olika typer av ställen i landet.

Svar: Koh Samui har vi också besökt och öarna runt om där. Vi gillar extra mycket den del av Thailand där vi är på för det är inget turistmål i sig.
Många platser runt om har blivit alltför turistiska och är uppnyggda för turism, men så inte här. Vi har ju vart i trakterna här flera gånger och då längre perioder och vi känner oss ganska hemma här. Perfket att utflykta med moppen och koppla av.
Det finns ju så mycket att upptäcka här i världen och när vi var på Langkawi kände vi att dit behövde vi inte åka tillbaka även om det var helt ok.
Men lilla ön Redang gillade vi jättemycket och KL. Men det är så olika.
Sydafrika och Kuba står nog som nästa resmål. Ja det finns mycket....
När får vi dock se.
Ditte

amadecasa.blogg.se

Ser hur härligt ut som helst! :-)

Svar: Det är det! Jag lovar!
Ditte

Comsi Comsa


Skall bara packa ner näsdukar sen kommer jag. :-)

Kram ❤

Svar: Välkommen! Vi har ett rum över och näsdukar har vi också. Utifall....Kram!
Ditte

Decdia

Oj vad vackert där är!
Jag förstår inte riktigt de som åker på all-inclusive, charmen är ju att gå runt och hitta olika trevliga ställen att äta på. Men, har man småbarn så är det kanske att föredra?

Svar: Jag skulle inte heller med småbarn i Thailand välja "all inclusive". Tycker jag då skulle missa så mycket annat. Vi har haft det på kryssningar i Medelhavet men då finns ju till havs inga restauranger att tillgå. Men i Europa om man åker med tonåringar och större barn som är matfriska kan det ju vara ekonomiskt med "all inclusive" men för oss här vore det trist.
Maten är ju en del av ett lands kultur och jag behöver inte äta europeisk mat och skulle jag vilja så går det också att få.
Ditte

Bosse Lidén

Nu fick jag de önskade bilderna. Intressant text att läsa också (det skämmer du alltid bort blogginläggen med). "Veiken" kände jag igen i förra inlägget. Förstår att det är kul att vara tillbaka i välkända trakter. Samtidigt är det alltid nya saker. Jag gillar vänstertrafik. Det var ju så livet började en gång i tiden. Kram Bosse

Svar: Några bilder kom nu och flera kmmer efter hand...DEtär väldigt fint att vara tillbaka i dessa välkända trakter även om det nu blir ett kortare besök.
Och det finns mycket nytt att se och upptäcka.
Roligt är att jag för flear år sedan träffade Veiken här, men då visste vi inte om varnadra. "Blogglandia" har här hjälpt till rejät och här på plats har vi också några gemensamma bekanta. Världen är inte alltid så stor.
Vänstertrafiken går bra, man får bara ställain sig på åt vilket håll man ska titta och se upp i rondellerna. (Men de är få.)
Varma kramar!
Ditte

Ami

Så grönt och vackert det är!
Så jag förstår att ni trivs och har det bra!
Roligt att du var med och startade skolan :)
Ha det fortsatt bra!
Kramar

Svar: Det är verkligen vackert och grönt här och så roligt att se alla olika sorters orkidéer som växer fritt. TRor det trivs bra för att det är ganska fuktigt i luften. För i naturen är det ingen som vare sig vattnar eller klipper ner dem. Jag hade inget ekonomiskt ansvar för skolan men den stor del av det pedagogiska var min del.
Tack, vi njuter på. I skuggan.
Ditte

Timeoftiger

Så underbart! Ha det så bra där!

Svar: Vi har det bra och väldigt roligt att komma tillbaka hit om än så bara för ett par veckor. Och skuggan gäller för min del.
Ditte

Susjos

Åh, jag suger i mej tipsen och skulle resa just dit ni är just nu om det gick! Verkar underbart att hyra av Mabel, och så skönt med inte alltför "turistiskt"!
Så häftigt att du varit med att starta upp skolan! Imponerande!
Fortsätt njut!!!

Svar: Jag hade inget ekonomiskt ansvar för skolan men en stor del av det pedagogiska. ansvaret för skoleleverna. Nej, här är inget turistställe och det är kanske det som gör att vi återvänder.
Vi njuter på allt vi kan och har det bra. Och jag är i skuggan utom när jag badar förstås.

Ditte

Znogge

Låter som det Thailand som jag skulle vilja besöka. En bit bort från turistområdena och med möjlighet att se mer av vardagen... All inclusive väljer vi bara om inget annat alternativ finns.

Kram

Svar: Första gången jag var i Thailand var 1980 och då jobbad ejag här i flyktingläger och hann på den lilla fria tid vi hade varannan vecka se mig om i landet. Här där vi är känns det som om det fortfarande är det genuina som gäller och det gillar vi. Under tiden jag jobbade här var vi en vända till Phuket och där fanns tre hotell förutom de i staden Phuket. Och nu? I mitt tycker ganska sönderbyggt....
Önskar dig en trevlig fredag.
Kram!
Ditte

Gemsofmylife

Vilken underbar bildkavalkad !!! ochverkligen vackra bilder som får mig att vilja resa dit !!!
jag har lite svårt för turistområden och gillar ställen där man får lära känna människor som bor i landet !
Jag har ju bott i thailand i omgångar i tidigare år, men har egentligen bara sett bangkok där jag spenderade den tiden !! självklart åkte vi till kusten men aldrig till dessa paradisöar.
Dit får jag ta familjen någon ggr istället :)
Stor kram och verkligen TACK själv för att jag också hittat dig i bloggvärlden Du och din blogg ger mig verkligen så mycket också !!!
Stor varm kram till dig finaste !!!

Svar: Vad roligt att du stundtals bott i Thailand. Vi är nu på fastlandet, vid kusten och bor i princip på stranden. DEt är bara trädgården som ligger mellan oss och havet.
Bangkok hoppar ni nog över denna gång. känns väl varmt dä rnu och vi har sett och upplevt det mesta där tidigare.
Här är det verkligen "oturistiskt" och livet går sin gilla gång.
Tack för dina fina ord och hoppas vi kan ses under våren.
Tänker på dig och vill nte att du ska ha ont.
Varma kramar från mig, vågorna och havet.
Ditte

biggeros

Så härligt vy!! Jag har ännu inte varit i Thailand men ska jag dit vill jag absolut åka till de öar som inte har så mycket turister om det går att undvika. Vilken underbar natur. Vi som utlansdresande bodde bl.a i Moskva. Där jag hittade en svensk skola men var väldigt dyr. Tyvärr bidrog inte min mans firma med de pengarna÷( Vi sökte istället till Sofia distans och fick all material och böcker. Jag var deras handledare. Det funkade jätte bra. Till skillnad så gick ambassad barn på den skandinaviska skolan i Moskva som mina barn hade kontakt med. Nu bodde vi bara i Moskva i 6 månader så barnen fick ta igen den sociala biten med sina vänner i Sverige.Tack för all din information som jag finner väldigt intressant. Kram

Svar: Tack för uppskattand eord. Vad roligt att ni bott i Moskva och så bra med Sofia distans som gör att skolan kan fungera bra utomlands också. Perfekt att du kunde vara handledare men iband är ju en förälder icke så bar svensktalande och då kan dte var klurigt med handlederiet. vet att en del utlandsskolor debiterar mindre för just handledarskapet än själva skolavgifterna.
Jag har en kollega och vän från åren i Peking och hon och hennes manjobbar sedan ett antal år på den svenska skolan i Moskva.
I Peking jobbade jag på den svenska skolan och för skoleleverna där betalade föräldrarnas företag plus att de oftast fick svenskt stadsbidrag eftersom företagen skattade i Sverige. Men det där är ju klurigt...
Stor kram från mig.
Ditte

wiolettan

Så härligt det ser ut, riktigt vackert. Vackra bilder och vyer bjuder du på.
Det verkar som om ni trivs alldeles utmärkt och det kan jag förstå, vilken underbar miljö, kanske lite för varmt för min smak.
Jag har aldrig varit i Thailand, men om jag skulle åka dit så valde jag nog inte någon storstad utan mer så här som ni har det.
Tre rum och kök, inte dåligt, gott om utrymme, men vad jag förstår så är ni mycket ute och vandrar, tittar på olika saker.
Fina blommor.
Nattliv går det bra att undvara, för min del i alla fall.
Tack för intressant information.
Varm kram till dig.

Svar: Visst är det varmt, men vi bor vid havet och det svalkar skönt och havets +27 är så härligt. Jag är ju inte alls i solen utan har dte så bra i skuggan.
Vi gör utflykter och njuter av allt vackert som finns här och dessa blommor är svårt att se sig mätt på.
"Nattlivet" för oss består av besök på små genuina restauranger, träff med vänner och att njuta på terrassen. Tillräckligt för oss.
Stor kram!
Ditte

Torrebloggen

Förstår att ni trivs! Det ser jättemysigt ut!
Kram!

Svar: Vi trivs verkligen bra! Och det var lite som att komma hem att komma tillbaka hit. Extra roligt är att vi efter tre år är igenkända på restauranger och av människor från olika delar av världen som brukar övervintra här. så språkkunskaperna kommer väl tll pass. Även i Torrevieja känns dte som att komma hem när vi kommer dit.
Räknade ut idag att vi sammanlagt vistats här i Thaoland längre tid mellan 2010 till 2013 än vad vi vistats i Torre från 2013 och till nu.
Men det ena utesluter inte det andra. Skönt är det.
Kram!
Ditte

Kersti

Nu har jag läst ifatt. Jag förstod att ni skulle ge er av till något lite längre bort. Härligt med värmen. Jag är också en sån som vill ha minst +25 innan jag badar.
Jag har varit i Thailand två gånger. Tyckte mycket om landet. Första gången var vi nära Hua Hin där var det inte så mycket turister mer än thailändarna själva. Andra gången var vi i Krabi och där var det lite för mycket turister för min smak även om vi faktiskt, med longtail båtens hjälp hittade stränder där vi var så gott som själva.
Njut av veckorna och när ni kommer hem är det vår här på riktigt.

Svar: Ja, vil bytte ut Sverige och Torrevieja för ett par veckor mot Thailand och vi har det väldigt bra, lugnt och skönt och det passar bra just nu. Krabi har jag också tyckt blivit alltför "turistiskt" även om man med longtailbåt kan ta sig vidare ut till mer "egna" stränder. Vi trivs så bra där vi är just p.g.a. att det inte är turistinvasion. Visserligen är vi också turister, men de stora hotellen finns inte och många väljer någon av öarna i stället.
Och visst har våren kommit längre när vi är hemma igen och det ser jag fram emot.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Absolut härlig läsning och bilder!
Spännande med skolan du skriver om!
Bild nummer 5; i den palmen ser jag en stor fågel ... och jag tänker fri som fågeln i paradiset!
Hänger med på promenaderna och tar ett dopp morgon och kväll!
Stor kram!

Svar: Att vara fri som en fågel här känns bra. Men solen begränsar en del, men det finns gott om skugga för mig. Tänkte just att du var med mig på promenaden längs stranden.
Stor kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: