Uträknat

    
Det har varit en bråd vecka och jag har försökt att räkna ut och få ihop logistiken och tror jag lyckats hyfsat.  
"Njutflykter" och trevligheter har avlöst varandra. Takten har varit hög och det gällde  först attt hitta den men när det väl var gjort så var det bara att köra.
En aktivitet har följt mig som en spårhund under veckan och det har varit  bloggvännen Bosse Lidéns
uppdrag/utmaning som bestått i att både räkna, vara envis och "gilla läget".
Veckans uppdrag bestod i att dels fotografera tre stycken gravstenar där det framgår att personerna fått uppleva sin hundraårsdag och dels hitta en gravsten med ett par där det tydligt framgick att de blivit minst 95 år.
Envisheten fick mig att besöka kyrkogårdar i Mariehamn och i Solna liksom kyrkogårdarna vid Katarina och Maria Magdalena kyrka på Södermalm. En sista chans gav jag  Klara kyrkogård i City men där fanns bara ett fåtal mossöverdragna gamla gravar där vare sig namn eller ålder  kunde utläsas.
Hundraåringarna och även de som var äldre än så gick att finna men paret på minst 95 hittade jag inte.  
 
Jag besökte också minneslundarna på de fyra förstnämnad kyrkogårdarna men där stod oftast bara namnen graverade på stenarna.
 Vid Katarina kyrka fick jag hjälp av kyrkogårdsförvaltningen och kunde se att det fanns några par som hade åldern inne, alltså 95, men de uppgifterna fanns ju bara på papprer och inte graverat på stenarna.
 
Trevligt har det varit, dock inte det mest lämpliga vädret, men regn lär vara bra för hy och hår, men inte för kameralinsen. 
 
Här är mitt resultat, uträknat och klart...
En hög ålder; 104 år och 66 dagar. (104 år, 2 månader och 6 dagar)
 
Viktoria Asp; 102 år och 175 dagar (102 år, 5 månader, 24 dagar)
 
Greta Bergström 102 år.
 
Uträknat är också att vi i kväll lämnar Sverige för ett tag och det är inte den spanska sommarstugan som hägrar...
 
 
 
 
 
 Inlägg nr 6/100 i utmaningen #Blogg100.
 
 
 
 
Znogge

Grattis till ett väl utfört uppdrag :D Trevlig resa dessutom vart ni nu är på väg... Hoppas dfu återkommer med resereportage i bloggen!

Kram

Svar: Tack! Ja, att spurta runt i dugg och ösregn var inte alltför piggt. Men vad gör man inte för Bosses uppdrag. Planet är försenat, kommer till Arlanda från Las Vegas och tar oss vidare. Men vi väntar hemma. Bra info där från Norwegian. Och tid har vi ju.
Kram!
Ditte

Veiken

Det är fullt upp med andra ord! :) Kram

Svar: Jadå! Och nu väntar vi på avresa mot varmare trakter. Vi är förväntansfyllda och ser så mycket fram emot detta. kram!
Ditte

PrecIosa

Hej Ditte!
Du kunde blivit förkyld på gravletandet!!
Ha nu en bra resa !!!
Kram till er båda! P ♥♥

Svar: Hej!Tack! Ja, det blir en lång resa, men vi har ju gjort den flera gånger tidigare så det går nog bra.
Planet försenat såv i kommer iväg i kväll. Men det går bra det också. Vi väntar hemma i godan ro.
Än har ingen förkylning gjort entré, men man vet aldrig.
Kramar från oss!
Ha det bra du också.
Ditte

Mia

Jag blev också varse att det var knepigt att hitta par som båda upplevt sin 95-årsdag, så jag gick bet på den jag med. Men det var ju rejält gamla 100-åringar du hittat. :)
Hoppas du och ditt sällskap får trevliga dagar framöver, vart ni nu än är på väg att styra kosan.
Kram Mia

Svar: Paret hittad ejag inte, men det fick bli bra ändå. Intressant att du också had esvårt med ettt 95- årigt par. Vi ser också fram emot trevliga dagar och gläder oss åt resan. Rapporter kommer.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilket härligt uppdrag Bosse hade hittat på den här gången.
Trevlig resa österut!
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Att besöka kyrkogårdar och se den historia som kan visa sig där är intressant. Likaså passar jag på att titta in i kyrkorna och där finns också en hel del historia. Snart bär det av och vi ser fram emot och gläder oss åt resan.
Det kommer att bli jättebra.
Och jag ser bl.a. fram emot bad i klart vatten och med minst +25.
Motorcykel är bokad så att vi smidigt kan ta oss runt i omgivningarna .
Rapporter kommer.
Ha det bra ni också och solen skiner ju även på er. Mysigt!
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Jösses vilken ålder, 104 år här måste du nog slagit rekord...

Trevlig resa med allt det bästa! ♥

Kram ♥

Svar: Ja, hela 104+ är en hög ålder. Och efter att ha sett dagny på tv så finns det hopp....Tack! Ja, snart är vi startklara och på väg i kväll.
Rappoerter kommer.
Kram och trevlig fortsatt söndag.
Ditte

Ann-Kristin

Goeftermiddag!
Envis och duktig är du minsann 😄.
Önskar er nu en bra resa och jag ser med spänning
fram emot och se vart ni hamnar.
Kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Tackar!Planer är försenat tills i kväll så vi väntar hemma. Har fått ny avgångstid så vi åker om ett tag. INgen idé att sitta på Arlanda i onödan. Rapporter kommer.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Då har du vacker hy och håret är i perfekt trim. Att du bara hann med detta under veckan. Givetvis är jag nyfiken på vart du/ni är på väg. Jag önskar er en fin tripp på alla sätt och vis. Det skulle inte förvåna mig om Ditte kommer att bli en ny Dagny om trettio år. Hon är otrolig. Jag var nyss inne och läste på hennes hemsida. Vem vet. Du kommer säkert att lyckas få in nästa lekuppgift på schemat. Njut på av livet. Jag ska se om det blir något nytt guld på damernas jaktstart. Riktigt roligt att hon fick vinna på hemmaplan igår
Kram från en annan Bosse

Svar: Jag har fått motion i veckan och har haft trevligt på mina vandringar på olika kyrkogårdar. Det är också interssant att fundera över hur livet tett sig för dessa människor som överlevt så länge. Dagnys medverkan i Skavlan är minnesvärt, vilken kvinna. Jag såg även en dokumentär om henne som var väldigt givande och positiv.
Väntar givetvis på nästa lekuppgift och hoppas att den inte blir alltför Sverigebetonad eftersom jag lämnar europa för Asien.
Och skidåkning har vi ocksp sett idag och i olika varianter.
Tack Bosse för att du hjälper till att hålla mig i trim.
Stor kram!
Ditte

Leffe

Ja, nyfiken blev jag såklart, ha en trevligt resa vart ni än är på väg!

Svar: Tack! Ja, vi ska helt klart till varmare trakter och trevligt blir det. Torre får vänta ett tag.
Ditte

Malin

Grattis till väl utfört uppdrag. Och trevligt med en resa. Nyfiken vart det bär av denna gång, men kikar in här och hoppas få ta del av resan via bloggen. Önskar dig en fortsatt trevlig söndag

Svar: Tack! Jag uppdraget är inlämnat även denna gång. Lite envishet krävdes dock.Du har varit i det land vi ska till och jag delar givetvis med mig. Rapporter kommer.
Önskar dig en fin kväll.
Ditte

Ama de casa

Härligt stämningsfulla bilder där på slutet :-)

Hoppas ni får en bra tripp! :-)

Svar: Tack! Ja, denna syn väntar oss, den och mycket mer.
Ditte

Fia

Mission completed! Igen! Fantastiskt att du fick ihop dessa gravstenar! Bara kvinnor noterar jag, vi är ju oftast mera seglivade :-)
Njut nu riktigt av resan, förstår att ni längtar!
Hälsningar till er båda från oss!
Kram också!

Svar: Visst är kvinnor mer seglivade. Och jag letade även efter män, men fann inga som hade ålder inne. Jag lyckades nästan med uppdraget, ett par på minst 95 år hittade jag inte. VI är snart på väg. PLanet var kraftigt försenat, men det fick vi meddelande om tidigt i morse och åkte ut till Arlanda sent på eftermiddagen.
Även vi fick då en generös matkupong för att planet var så sent.
Hoppas du haft en bra födelsedag.
Vi hörs!
Kram!
Ditte

Geddfish

Duktigt jobbat, jag orkade inte, och trevlig resa, vart det nu än bär! Nyfiken blev jag, som vanligt, haha. Sådan är jag.
Stor varm kram ♥

Svar: Tack! Jag kämpade på i trogen envishet men fick ge upp en del av utmaningen. Men det får vara ok ändå. Det var fint att vandra omkring på kyrkogårdarna och fundera över de liv de haft som var begravda där jag stannade upp.
Rapport kommer från min destination och du kan nog gissa vart jag är på väg. Tror du också varit i det landet.
Stor kram!
Ditte

Susanne

Snyggt jobbat med uppgiften.
Jag insåg ganska snabbt att jag skulle bli tvungen att hoppa över den. Så blir det ibland.
Men jätte roligt att du lyckades så bra! :)
Nu måste jag in och läsa din intervju hos freedomtravels.
Kram och ha en skön kväll. ❤

Svar: Tack! Ja, detta blev nog i häftigaste laget för dig just nu. Du ska vila och ta det lugnt och skynda dig på att bli frisk. Det var roligt att få vara gäst hos Freedom och kanske kan mina tips från Peking och ge en lite annan bild och var till hjälp för de som åker dit.
Stor kram till dig och god bättring.
Ditte

Musikanta

Det är fantastiskt med sådana utmaningar som får människor att gå omkring på kyrkogårdar och titta på gravstenar. Det är många gånger fina promenader, och jag tror nog att nästa gång jag besöker mina morföräldrars och farföräldrars gravar att jag tittar lite närmare på andras. Kanske det finns några hundraåringar på dessa. Min egen moster blev 102 år men hon är begravd i Växjö så det är ju en bit dit.
Spännande att se vad nästa resmål blir!
Kram från Ingrid

Svar: Jag har stannat vid många gravar både de somdött som branm tonåringar och gamla och funderat. Tiden här på kyrkogårdarna har ochså varit en stunds eftertanke.Oj 102 år är en hög plder. Häromkvällen hos Skavlan var dte väldigt roligt att möta Dagny 103 år och still going strong och med massor av humor. Jag har även sett en dokumentär om henne och den var också väldigt positiv.
Jag återkommer med rapporter när jag är framme.
Kram!
Ditte

biggeros

Det var bra jobbat, Ditte !!
Ibland funderar man hur dessa personers liv såg ut med tanke på deras höga ålder. Hur de levde och hur de lyckats leva ett sådant långt liv.. Man blir väldigt djup när man kollar runt alla gravplats och deras anhörigas val av smyckning. Spännande att följa vilken destination du har bestämt att resa till, kram=)

Svar: Tackar! Jag kämpade på! Jag funderade en hel del på hur dessa hundraåringars liv såg ut. Och står man där vid granarna så hinner man tänka en hel del. Du kommer att få rapporter från min destination och jag ser fram emot att få bada i klart hav spm har minst +25.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

TantGlad

Du har ju lyckats jättebra med "Bosses' uppdrag. Tänk ändå att bli hela hundra år innan man kvällar. Hoppas jag får vara pigg in i det sista. Men sånt kan man ju alldrig veta. Man får leva här och nu.

Bra jobbat, och fina .......otroligt fina bilder där på slutet.

En stor varm kram till dig fina Ditte

Svar: Tack! Jag tänker på Dagny som var med hos Skavlan, vilken fantastisk kvinna och så pigg. Och svar på tal hadehon också och så mycket humor. Är kropp och själ pigga så är det fint att lev alänge, men man vet ju aldrig.
Skickar dig också en stor kram!
Ditte

Tove Olberg

Bästa envisa du!
Stor kram och jag väntar på nästa blogginlägg så jag får veta vart ni är på väg! God tur och kram till er båda!

Svar: Bästa Tove!Thailand blev det för vår del och till den plats där vi varit flera gånger tidigare och då stannat i flera månader. Nu blir det en kortare vistelse, men ibland är underbart kort.
Stor kram och du är med oss.
Ditte

Agneta Lindström

Bästa Ditte!
Det är så fantastiskt att följa din blogg. Nu kändes det som att ni är på väg till Thailand.
25 grader i vattnet kändes ljuvligt. Isen har nyligen lämnat vår brygga.
Jag längtar efter få lite värme.Spännande att följa er resa.
Vi önskar er en skön resa. Kram från oss/Agneta

Svar: Tack för fina ord! Vi är i Thailand och på en plats där vi varit flera gånger tidigare, men inte de senaste tre åren. Nu stannar vi ett par veckor blir lagom eftersom jag bara är i skuggan. Men härliga bad, naturen och miljön gör mycket. Vi är på en liten plats på fastlandet 15 mil sydost om Bangkok och dit charterturisterna inte hittat. Här finns det endast finns ett par större hotell i övrigt är det små hotell väl insmugna i grönska vid stranden som gäller.
Vi kommer hem i samband med påsk och hör av oss och hoppas ni senare i vår vill ta en tur in till huvudstaden och oss. Det vore så rolit att ses. Jag förstår att ni har det fint ute hos er och skönt att isen nu lämnat för i år. Vi skickar lite värme till er. Kan frikostigt dela med oss.
Kramar från oss båda.
Ditte

Susan

Hola! Spännande! Väntar på nästa rapport!
Kramar från Åsöberget

Svar: Ja, här går det undan! Rapporter kommer för internet finns.
Kramar från oss.
Ditte

BP

Snyggt jobbat där! Igen! Att du hann med allt!
Skulle gissa att ni övervintrar i Thailand, men det lär jag nog få veta i nästa blogginlägg antar jag:-) Trevlig resa!

Svar: Tack! Här hade jag tur vad gäller hundutmaningen hos Bosse L. Jag hade en intensiv vecka innan vi åkte för det blev ju tätt inpå att resahit en vecka efter att vi kom hem från Torre. Men det mesta går Nu blir vi här i drygt två veckor och det blir braden här gången.
Resan gick väldigt bra, över förväntan och det var skönt.
Ditte

Iris

Vad härligt att se hur du löser uppdragen! Jag önskar er en underbar resa och väntar på blogginläggen från resmålet :) I morgon åker mi make till Sverige. Många kramar från oss i Torreblanca


Svar: Tack för uppmuntran! Envis är jag ju....Ärvt av båda mina föräldrar. Vi kom fram i går efter en försening på dryga fem timmar, men Norwegian skickade sms så vi visste Oss gick det ingen nöd på hemma.
Resan gick över förväntan och det var njutbart att komma fram; Indiska Oceanen med vågorna brus och palmsus vaggade oss till sängs i natt.
Blogginlägg kommer för nternet finns. Jag var orolig...
Aha, dags för H att resa till Sverige. Förhoppningsvis är våren på G där.
Kramar från oss båda.
Ditte

Ghugge

Du är helt otrolig! Vilken energi och envishet blandad med en god inlevelseförmåga!
Bra där! Kram

Svar: Envis är jag och ibland kan jag uppbåda en hel del energi också. Och i mål gock jag. Men det var lite hektiskt på upploppet. Kram!
Ditte

Marja

Bra jobbat med utmaningen! Undrar vart ni reser nu? Blir det kanske Kina?
Trevlig resa i alla fall. Kram! :)

Svar: Tack! Ja, jag gick i mår med utmanngen, men lyckades inte med allt. Ett par i 95 års åldern eller älder hittade jag inte. Nej, vi är inte i KIna utan i Thailand. Och det är fantastiskt att vara tillbaka. Det är nu femte gången vi är just här i dessa trakter och vi känner oss hemma här och är väl igen kända.
Kramar från +3o och en svalkande bris från havet.
Ditte

Gemsofmylife

Underbart utfört uppdrag vännen Du är verkligen fantastisk !
Jag hoppas att du nu får en härlig resa och att du tar en massa härliga kort vart det än är du åker ❤️
Stort Tack för dina varma omtänksamma kommentarer
Kramar i mängder
Sanna

Svar: Tack för dina fina ord. Jag har kämpat på men lyckades inte fullt ut. Nöjd ändå. Är nu framme och dödstrött, men det känns så fint att vara på plats här igen. Tre år sedan vi var här, men nu känns det som om det var förra året. Vi är igenkända överallt.
Jga hoppas nu att du blir bättre och bättre dag för dag och onte lider av det onda.
Många kramar och tankar.
Ditte

Susjos

Åh, ut och resa igen, va spännande! Hoppas du kan uppdatera i bloggen! Och se så fina gamla gravstenar du hittat!
Visst vinkade jag till dej genom rutan! Se bara i min blogg. (ska se reprisen i morgon och hålla utkik efter mej själv)
Ha en trevlig resa!

Svar: Ska givetvis titta i din blogg. Och nog tyckte jag att du vinkade alltid. Förstår att du haft en härlig helg i mellons tecken i Halmstad. Vi är framme men jetlagad är jag och trött. Men åldern tar väl ut sin rätt. Har internet här i lobbyn så visst kommer jag att uppdatera.
I kväll somnar jag till palmernas sus och havets brus.
Ditte

Anonym

Välkommen till värmen. I dag har vi 36°. 😓

Svar: Tusen tack! När vi landade på em så var det +34. Havsutsikt med en drink på terrassen, snart middag och tillvaron är mycket behaglig.
Ditte

Anette

Glömde skriva namn.
Hoppas resan gått bra.

Svar: Tack! Resan gick bra men försenad.Vi är framme och jag njuter av havet som brusar och ser fiskebåtarnas gröna sken. Ljuvligt!
Ditte

Eva`s blogg

Väntar redan med spänning på nästa inlägg, bra jobbat *som alltid** njut kram

Svar: God afton! Tack för uppmuntran! Och afton, är det hos mig. Jag ligger fem timmar före Sverige i tid.
Jodå inlägg kommer senare idag.
Kram!
Ditte

wiolettan

Grattis till dig, det gjorde du verkligen bra, vilket arbete du har lagt ner. Du ligger bra framme på listan också. Så många kyrkogårdar du besökte. Jag hade ju mitt "usla flimmer" flera dagar denna vecka plus att vi hade så många åtaganden. Kanske och just därför som flimmret kom.
Men nu är det över.
Lämna Sverige igen? Ute på en resa så trevligt, Det är verkligen berikande och härligt.
Hoppas att du där du är har bättre väder än vi har, smådugg och moddigt ute.
Härliga bilder på havet och solen.
Varm kram till dig och ha det toppen.

Svar: Tack! Ja, du lyckades bra du också, men kanske inte är det så bra att ge sig ut på strövtåg och uppdrag med detta. Ditt hjärtflimmer är inte alls bra. Du måste vara rädd om dig. Skönt att det är över för den här gången. Vi har just kommit fram efter en lång flygresa, men det gick väldigt bra och desan har vi blivit hämtade med bil och åkt två och en halv timmma till.
Mjuter nu av vågprnas brus och palmernas sus.
Raooprt kommer.
Varm kra till dig och det på flera sätt. Just nu är klockan här 19 och det är +33 och en skön vind från havet.
Ditte

Ami

Önskar er en riktigt trevlig resa!
Kram

Svar: Mången tack! Och nu är vi just framme!Rapport kommer!
Kram!
Ditte

Preciosa

Bra att ni kom fram till slut!
Hoppas ni slipper elak mygg...läste om det just nyss :(
Var rädda om er!
Kram P ♥

Svar: Jadå, vi är framme och resan i sig gick jättebra. Vi väntade ju hemma så det ar nga problem.Härligt väder och så fint att vara tillbaka.
Myggen har jag inte ännu kännt, men det blåser lite och vi bor å stranden så jag tror inte de trivs där,
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: