Språkförbistringar

    
Ännu en av dessa fina dagar håller på att övergå i kväll. Syrsorna spelar och solen går snart ner i väster.
Morgonens strandpromenad på drygt en timme avlöstes av bad och och en stunds läsning i skuggan. Även ett korsord fick sig en omgång.
Dagens planer skapas ofta efter hand och idag kändes det som om det skulle vara lagom för mig med en lätt klippning. Vi hade fått tips om en liten frisörsalong i grannbyn och tänkte att det blev bra med en tur dit per moppe. 
(I vanliga fall klipper jag mig i Torrevieja hos min frissa Jessica. Ja, det är många som går till henne så hon är inte alls privat eller så. Jessica är väldigt duktig och känner numer til mitt hår och vet hur jag vill ha det.
Oftast kommunicerar vi på engelska eftersom min spanska tar slut ganska fort och jag gör vissa framsteg, skyndar långsamt men borde öka takten.)
Stärkt av färsk ananas gav vi oss iväg mot frissan och min klippning.
 
Skön strandpromenad på morgonen med tillhörande bad.
 
Färsk ananas är så gott...
 
Vi hade fått en vägbeskrivning och vi hittade genast rätt. Tre personer välkomnad mig in och som det är brukligt i Thailand lämnades  skorna utanför.  Varmt var det ute, men ännu vamare inne för det var strömavbrott och inga fläktar unde snurra. Nåja, jag fick lägga mig på en brits och fick håret tvättat och sedan var det dags för själva klippningen. Det var här språkförbistringen måtte ha uppstått.
(Jag klippte mig ju många gånger under åren i Peking och då och då hos endast kinesisktalande frisörer, men det fungerade riktigt bra. Viktigt var bara att se till att mitt hår inte tunnades ut för det är tunt av naturen. Mycket tunt, men många strån.)
Till den thailndska frissan, som talade just thai och bara thai, (inte alls märkligt med tanke på att jag i är Thailand) förklarade jag med hela kroppen, visade mmed fingarran och ritade, nåja streckade, på ett  papper att jag ville bli av med ett par, tre centimeter hår.
Frissan skred till verket med ett par saxar i högsta hugg. Jag svettades, inte av oro utan för att det var hett.
Elen kom tillbaka, fläktarna snurrade och jag började torka upp.
Däremot började  jag svettas igen för jag tyckte att oroväckande mycket hår försvann med saxen.
Efter 20 minuter var klippningen klar och jag var kortklippt. Så kortklippt har jag inte vait sedan jag var sex år.
Men jag kunde ju inte gärna klistar tillbaka alla strån som låg på golvet.
Bosse kom in, tittade frpåande på mig och betalade 100 bath, ca 25 kroor för klippningen.
Vi gick ut och jag insåg genast att frissan hade tolkat det som om jag ville bli riktigt kortklippt. Jag hade inte kunnat förklara att bara två till tre cm skulle klippas bort, så nu är jag rejält kortklippt.
Jag tror ändå de längsta och flesta stråna i alla fall är 6 cm och sedan finns det några som är kortare än så.
Och året växer ju ut igen. En bra klippning blev det förvisso, liksom väldigt trevligt bemötande och prisväder var den också.
Men inte riktigt som jag tänkt.
 
Frisersalongen i grannbyn.
 
Korthårig var jag och mer kortklippt blev jag. Men håret växer inte ut snabbare för att jag tittar mig i speglen så bättre att ägna krut åt en vacker solnedgång i stället.
Eller hur?
 
 
 
 
Inlägg nr 16/100 i utmaningen #Blogg100
 
biggeros

Kommunikationen kan ställa till det ibland. Det är tur att du tog det bra=) För mig var det tvärtom när jag klippte mig för en vecka sedan. Jag ville ha det kortare. Jag kan dock gå ännu en gång och klippa håret lite till. Ananas frukten är nog den bland den godaste. Härligt med en morgonpromenad längs stranden. Ha nu en fortsatt trevlig dag, min vän÷)

Svar: Ja, det språkliga kan trassla till det. Men jag hade nog kunnat förklarat bättre om mina teckningskunskaper varit mer utvecklade. Nästa gång kan jag ju ta meden lapp som någon engelsk- thaispråkig skriit och där det står vad jag vill ha gjort. Nu är jag en erfarenhet rikare och kortare. Bättre som du att ta ett varv extra till frisören....
Mörkret är här sedan ett par timmar och vi njuter på terrassen, +28 och vågornas brus gör oss sällskap.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Så modig du är Ditte! Jag tycker att du är fin i det kortklippta håret.
Då fin bild på dig där på balkongen och ännu en vacker solnedgång.
I kväll är det logen som gäller och även på fredag. Däremellan hjälper jag sonhustrun.
Mycket nu 😄.
Kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: Nja, modig är jag inte. Men man måste våga prova. Och nu gjorde jag det. Tyärr kan jag nog bara 10 ord på thai så de räckte inte till. Men klippningen är bra gjord, men väl kort om man säger så. Tack för uppmuntrande ord. Trevligt med logen i veckan. Skönt med avbrott. Är månne barnbarnen sjuka?
Kramar till dig från oss.
Ditte

Ann-Kristin

Nej Ditte!
Barnbarnen friska, men sonhustrun har opererat sig i foten, Hallux valgus och ska vara i stillhet och foten i högläge.
Har varit där och hjälp till med matlagning, tvätt, disk m.m.
Jag måste erkänna att jag inte är van att laga mat till en storfamilj 😄, har varit helt slut när jag kommit hem om kvällarna.

Svar: Men jag förstår att du då har en hel del att göra. Och att sköta ett större hushåll innebär ju mycket med allt. Färstår att du är slut.
Hoppas du nu kan vila upp dig lite.
Stor kram!
Ditte

Veiken

Hahaha! Tur att det växer ut! Jag får väl se hur det blev! Jag tror att det blev bra, men ovant för dig! Kramar

Svar: Jag bjuder på ett glatt skratt! Är en ganska generös typ! Och kort blev håret.Ovant dessutom. Men det är inte heller så varmt med den kortare kalufsen och den kommer inte ens i närheten av att komma i oreda under hjälmen. Stor kram!
Ditte

Susan

Hahaha!!! Jag skrattar högt i kontorslandskapet! Du är underbar Ditte! Ja, det blev verkligen kort!! :D :D :D
Kram//Susan

Svar: Ett gott skratt förlänger livet sägs det . Ja, håret blev kort, väldigt kort. Ekonomiklippning. Men nästa gång vet jag hur jag ska göra för att bli förstådd. Ha med en handskriven lapp på thailändska. Stor kram!
Ditte

Susanne

Hoppsan hejsan! 😮
Jag vågar inte ens låta någon annan än min bästa kompis göra slingor på mig! Ännu mindre låta någon annan klippa!!!
Du är modig du! 😄
Tur att det ändå blev så fint! Du passar i kort hår.
Nu fick du ofrivilligt prova på det igen! ☺
Får väl säga god natt till dig nu när klockan är sent hos dig!
Stor kram ❤

Svar: Ja, modig är jag nog inte men jag ville ha håret klippt och det fick jag ju. Rejält. Men det växer ju ut. Men man kan inte alltid lyckas bli förstådd och här hade jag inte språkkunskaper som räckte och kunde inte heller rita eller förklara. Men jag är bra klippt. Natti, natti!
Stor kram! Ska somna till vågornas brus.
Ditte

Geddfish

Ja, jösses, så det kan bli! Förstår dig, när du inte hade tänkt dig på detta viset.
Men du är vacker i allt. Du vet "allt klär en hönsket", hrmm, jag menar skönhet, haha! Man får skoja lite.
Är säkert skönt i det varma klimatet.
Stor kram ♥

Svar: Tack för din härliga kommentar! Jag fick mig ett gott skratt! Och att skoja är viktigt!Nej, jag hade inte tänkt mig så kort, men med min brist på att rita och förklara blev det så här.
Men visst är det skönt i värmen och håret torkar snabbt efter alla bad. Så positiva saker finns. Och jag vänjer mig. Hoppas omgivningen också gör det.
Men annars får vi skratta tillsammans.
Kram!
Ditte

Znogge

Oj då, ja det blev kort! Men det missklär dig inte alls fast jag förstår att det känns ovant och att det kanske inte är riktigt du. Omväxling lär förnöja och det växer oftast snabbare när det fått en rejäl översyn. Här är problemet det motsatta för mitt hår är på tok för långt.

Kram och god kväll!

Svar: Ja, håret blev mycket kort. Och det känns väldigt ovant, men jag tränar på att gilla läget. inns inte annat att göra. Och eftersom det är varmt och jag badar mycket har det sina fördelar. Men det är lisom inte jag. Ingen idé att gräma sig. Jag kunde inte vare sig förklara eller rita.
Och det blev något helt nytt. Inte sedan jag var barn har jag varit så kortklippt.
Kram och trevlig torsdag.
Ditte

Ama de casa

Jamen då blev ju klippningen ÄNNU billigare - den räcker ju liksom längre. Dessutom är det skönt med kort hår när det är så varmt :-)

Jag tycker det ser fint ut, och som du säger - det växer ju ut :-)

Svar: Billigt var dte absolut! 100 bath är ca 25 kronor. Ekonomiklippning på flera sätt alltså. Det är varmt och jag badar mycket och visst torkar det korta håret fort. Men jag är ovan och det känns inte som "jag".
Men jag håller på att vänja mig och nu är det som de är. Att jag inte kunde förklara bättre ligge helt hos mig.
Tack för uppmuntran! Behövligt!
Ditte

Comsi ComsaJag tycker det ser fint ut av det lilla jag ser av dig. :-)
Hoppas du skall vänja dig fort och där nere i värmen och solen växer nog håret 2 cm i månaden vilket betyder att du snart får klippa dig igen men det kanske jag inte behövde skriva... :-)

Kram ♥

Svar: Tack, för uppmuntran! Behövs! Nu ska vi hem om en vecka så jag hoppas att luften i Stockholm sedan skyndar på utväxten. Och det innebär ca 1/2 cm innan jag åker hem. Men, inget jag lkan göra något åt. Måste tillstå att det är bekvämt i värmen och med alla bad med det korta håret. Väljer att se det så.
Kram!
Ditte

Ghugge

Förlåt Ditte, men nu fick jag mig ett gott skratt igen! Du berättar så otroligt bra och roligt därför går det inte att hålla sig..!
Hur modig är du egentligen? Jag går knappt till någon "frissa" alls, litar inte riktigt på dom!!
Men som bekant allt pryder en skönhet och med ditt underbara självförtroende spelar det väl ingen roll..!
Kram vännen

Ghugge

Förlåt Ditte, men nu fick jag mig ett gott skratt igen! Du berättar så otroligt bra och roligt därför går det inte att hålla sig..!
Hur modig är du egentligen? Jag går knappt till någon "frissa" alls, litar inte riktigt på dom!!
Men som bekant allt pryder en skönhet och med ditt underbara självförtroende spelar det väl ingen roll..!
Kram vännen

Svar: Tack för uppmuntrande ord. De behövdes!
Jag bjuder gärna på goa skratt och det är fler som skrattat. Jag också, det gick inte att låta bli. Ingen idé att liksom ångra sig. Jag har min spanska frissa som talar väldigt bra engelska och "kan" mitt hår. Men hon är ju inte här. I Kina gick jag också till några kinesiska frisörer och oftast blev det bra. Håret växer ut igen och tills dess får jag bara "gilla läget". Du har så fint hår så jag förstår att du inte vill att vem som helst klipper dig eller tar hand om det. Säkert gör du det bäst själv. Men du vet ju att jag inteär praktisk. Och du, på fågelfotografifronten gör jag små framsteg. Stor kram! Och nu bad!
Ditte

Torrebloggen

Tycker att du blev fin i håret, men jag förstår att det kändes ovant att se sig själv så kortklippt.
Har själv råkat ut för samma sak för flera år sen, men som sagt var, håret växer ju ut igen.
Ha det så bra i värmen!
Kram!

Svar: Tack för positiva och uppmuntrande ord. Jag börjar vänja mig...Och visst är det praktiskt eftersom jag badar så mycket och varmt är det.
Skönt att höra att jag inte är ensam om att ha blivit så kortklippt utan att du också råkat ut för det. Men håret växer ju ut igen. Dags för bad igen! Helt ljuvligt!Stor kram!Ha detbra ni också.
Ditte

FREEDOMtravel

Inte lätt att förstå varann alltid! Men kanske skönt att vara kortklippt i värmen! Och nu behöver du ju inte klippa dig på ett tag... ;)

Svar: Tack för positiva ord. Viss är det skönt i värmen, absolut! Och en upplevelse att se håret falla til golvet...Nej, klippning kommer inte att behövas på länge.
Tar nog ett bad nu så att jag får glädje av det kortklippta håret. Det torkar ju snabbt.
Ditte

Iris

Härligt med kort hår i värmen! Nu har vi varmt även härnere. Vad jag saknar er! KRAM

Svar: Håret blev väl kort, men det växer ut igen. Och upplevelsen av det hela kommer jag att ta med mig. Saknar er också!
Skönt att värmen har kommit. nJut och ha det allra bäst.
Kram!
Ditte

BP

Hahaha! Du är modig, verkligen! Skulle aldrig våga klippa mig utomlands och har t o m lärt mig att man ska hålla sig till en och samma frissa även hemma i Sverige. Har lärt mig den hårda vägen om man säger så;-)
Tycker dock i ditt fall att frisyren är otroligt sportig och riktigt, riktigt snygg. Du ser n´minst 10 år yngre ut:-)

Svar: Det är blogspot och inte jag som låter dig/er verifiera att ni inte är robotar. Har tipsat om det förut och det funkade hos alla: sluta att följa instruktionerna och klicka bara på publicera. Som sagt det funkar hos alla andra som regelbundet kommenterar hos mig. För säkerhets skulle kan du ju markera och kopiera din kommentar innan du skickar iväg den. Om det inte skulle funka slipper du iaf skriva om texten.

Svar: Tack, igår fungerade det hos dig utan mat, vägar, bilar m.m. men inte hos några andra som har blogspot. Men det är nog nu bara en tidsfråga. Jag spar hädanefter kommentarerna för säkerhets skull. Min spanska frissa är verkligen toppen och henne har jag gått till i snart tre år. Hon är kaninduktig! Men nu dröjer det några veckor tills vi är på plats så jag kunde lika gärna testa att klippa mig här. Och kort blev det men också praktiskt i värmen.
Tack för fina ord, behövdes.
Ditte

Marja

:) Lite omväxling kan väl vara trevligt ibland och jag tycker du är fin i din nya frisyr. Det kanske tar några dagar att vänja sig, men som sagt det växer ut igen.
Fina bilder på solnedgången och havet igen. :)
Kram! :)

Svar: Det blev lite av en omvälvande upptäckt att se det korta håret. Men det är ingen idé att gräma sig.Håret växer nog ut nom sinom tid. Och det är praktiskt i den värme som är. DEt är njutbart att se hav och solnedgångar och så fridfullt.
Kram!
Ditte

TantGlad

Hm....min kommentar bara försvann precis då jag skrev färdigt den. Men med mobiler vet man alldrig.
Så nu sätter jag igång på nytt. En kortare version.

Bra när man får bra kommunikation som nu med din frissa.
Tänk så hemskt att inte bli förstådd. Nu Äre klippt liksom. Tur håret växer.

Vackra bilder vännen.
En stor varm kram till dig

Svar: Tack! Trist med dessa kommentarer som försvinner. Jag tycker också det är klurigt att kommentera med mobilen och lyckas sällan. Mitt hår är verkligen klippt kan man säga. Väldigt kort och så var det inte tänkt, men det växer ju ut. Tar viss tid förstås.
Skicar sol och värme till dig. Och ett härligt bad.
kram!
Ditte

Tove Olberg

Ler mer och mer under beskrivningen av ditt besök hos frissan Ditte, tillslut blir det ett härligt skratt då jag förstår hur resultatet blev; nästan som gör om mig!
Nå, som sagt hår växer ...
Bilden av den gula ananasen med de två gröna limeklyftorna är mycket vacker!! En ögonfröjd är också strandbilderna och ja... jag vandrar där!
Njutlig tillvaro Ditte och Bosse!
Stor kram!

Svar: Jag unnar dig ett stort leende och skratt. Det är intet mot om du varit med mig. Och omgjord är jag. Bosse kände igen mig på kläderna när han såg mig. nåja, håret växer ut.
Ananas äter vi gärna till lunch och det är så gott med lime på. Jga tyckte också om bildern i sin enkelhet.
Tänk vilka fina samtal vi har här på stranden samtidigt som vågorna rullar in.
Stor kram till dig fina Tove.
Bosse hälsar!
Ditte

Eva`s blogg

Oj ja frissan vågar jag inte gå till mer än här hemma, just för att råka ut för det du nyss gjort, visst växer det ut men jag har längre hår än dig ;) du fick valuta för pengarna *S* så vackert där är :) oj ja här skiner solen oxå idag ..hoppas du får en fin dag och inte behöver du oroa dig för att håret skall blåsa i ansiktet ;) kramen

Svar: Här är det ingen risk för att håret blåser i ansiktet. Det står rakt upp i stället. Jag brukar gå till frissan utomlands och gjorde det ofta i Peking och i Torrevieja har jag min bästa frisör. Nåja, efter en som jag gick hos i Peking i fyra år. Men nu lär jag inte behöva gå på ett tag.
Vi har haft en toppendag igen och snart är det dags för ännu en vacker solnedgång.
Hoppas du också får en trevlig dag i det fina vårvädret.
Kram!
Ditte

Anette

Hoppsan!
Det där med kommunikation är inte alltid lätt. Hon trodde nog att du ville behålla 2-3 cm.
Men som någon tidigare skrev..... allt klär en skönhet.
Väldigt praktiskt också i värmen, eller hur?
:)

Svar: Just så trodde hon så jag är glad att en del strån ändå är 6 cm långa. Och kommunikation är ju inte ens enkelt människor emellan på svenska...Men praktiskt är det i alla fall. Vackert? Tveksamt!
Ditte

Maria

Ja det där språket kan ju ställa till det ibland men det kan väl vara skönt med kort hår i värmen?!? Jag tycker det ser ut som att det klär dig riktigt bra!
Kram

Svar: Ja, jag har i Peking varit med om att bli körd till sjukhuset i stället för till fkygplatsen för att jag betonade fel och även uttalade ett ord lite fel....Men det är bara att bryta ihop lite och komma igen. Skönt är det med det korta håret för det är ju mc hjälm på och av en hel del .Tack för uppmuntrande ord! De behövs!
Kram!
Ditte

Veiken

Har håret vuxit ut ännu? Hahaha! Kram

Svar: Nej, men tills i morgon ska du se att det har satt fart. Annars får jag väl ta en katt på huvudet. Kanske inte för det blir väldans varmt....kram! Och jag skrattar också. Det kommer du också att göra, men jag bjuder på det. Upplevelsen är minnesvärd.
kram!
Ditte

marga

Hej! Sä det kan bli! Tillbaka till barndomen och 6 år. Men så roligt att läsa! Jag skrattar högt y estoy muy alegre. Som du säger, håret växer ut, fast alla skulle nog inte ta det från den ljusa sidan som du. Du är väldigt bra på det! Fortsätt att ha det gott! Kram!

Svar: Bra att du skrattar, för det är nyttigt att göra det. Jag gjorde det också. Men nu har jag nästan vant mig vid det korta håret. Nästan!Jag försöker att tänka positivt, tillvaron blir lättare då. Men , jag har humör....
Kram!
Ditte

Fia

Ha ha påminner mig om min spontanklippning på Kuba! Gick förbi en salong i Havanna och bad om klippning av topparna. Väntan blev lång fast inga kunder fanns. Då kom en man in från gatan och förklarade att frisören gått ett ärende men han skulke ta över. Borde kanske ha anat oråd när en fårsax typ kom fram men allt gick så snabbt och vips var stora delar av mitt hår borta . Jag ropade stopp, gav honom några pesos och gick skyndsamt ut! Oj oj tur att hår växer ut!
:-). :-)

Svar: Vilken upplevelse du hade , men du kom ju undan. Kvalitén på min klippning är bra, men det blev väl kort. Men håret växer ju ut igen. Så det är ingen idé att se bakåt.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: